Як позбутися від запаху сечі

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 2 Лютий 2021
Дата Оновлення: 28 Червень 2024
Anonim
Как избавиться от запаха кошачьей мочи?  – Все буде добре. Выпуск 962 от 07.02.17
Відеоролик: Как избавиться от запаха кошачьей мочи? – Все буде добре. Выпуск 962 от 07.02.17

Зміст

Цей специфічний запах сечі виходить від природних бактерій і кристалів сечової кислоти, або, іншими словами, кристалізованого сечового осаду. Ці кристали досить часто виявляються в пористих вологих поверхнях, таких як одяг, тканину або килими, а коли сечею починаються харчуватися бактерії, кристали виділяють різкий аміачний запах. Ось чому недостатньо просто взяти і витерти або увібрати плями сечі - навіть позбудься ви від видимого плями, запах, швидше за все, нікуди не дінеться. У цій статті описаний ряд методів, які допоможуть вам видалити неприємний запах сечі з одягу, унітазу, меблів і поверхні підлоги.

кроки

Метод 1 з 4: Машинне прання

  1. 1 Закиньте брудні речі в пральну машину. Не змішуйте пошкоджену одяг зі звичайною пранням. Тримайте їх окремо, поки від плями не залишиться і сліду.
  2. 2 Додайте 450 г харчової соди. Додайте її до звичайного миючого засобу і включіть прання.
    • Замість харчової соди до миючого засобу можна також додати 60 мл яблучного оцту.
  3. 3 По можливості висушіть речі на повітрі. Якщо зовні гарна і тепла погода, розвісьте випрані речі на сонці. Сонячне світло і легкий вітерець можуть бути досить ефективними в плані виведення і нейтралізації запаху.
  4. 4 Якщо запах залишиться, виперіть речі знову. Але на цей раз додайте ферментное миючий засіб, який є біорозкладаним і нетоксичним очищувачем, здатним розкладати і усувати запахи. Ферментні очисники можна знайти в магазинах для домашніх тварин, господарських магазинах і великих гіпермаркетах.

Метод 2 з 4: Миття туалету

  1. 1 Обробіть унітаз оцтом. Чи не розбавляйте оцет. Рівномірно обробіть поверхню і всі щілини унітазу. Після чого зачекайте кілька хвилин.
  2. 2 Протріть унітаз. Протріть унітаз з усіх боків чистою ганчіркою або паперовим рушником.
  3. 3 Змочіть іншу ганчірку і ще раз протріть унітаз. Візьміть іншу чисту ганчірку і знову протріть унітаз, щоб змити залишки оцту.
  4. 4 Аналогічним способом обробіть підлогу, труби і стіни навколо унітазу. Таким чином, ви видалите будь-які сліди сечі не тільки з туалету, але і з інших поверхонь, які можуть виділяти неприємний запах.Зрештою, всі ми знаємо, що випадкові розливи неминучі!
  5. 5 Регулярно мийте унітаз і навколишні поверхні. Періодична прибирання забезпечить відсутність плям сечі на унітазі, тим самим, збереже туалет свіжим і чистим.

Метод 3 з 4: Чистка оббивки

  1. 1 Використовуйте нейтралізатор запахів. До популярних брендів можна віднести OdorGone і Astonish, які продаються в будь-якому господарському магазині і аптеці. Нейтралізатори запаху - це розпилювачі, які потрібно нанести на меблі, а потім просушити на повітрі.
    • Нейтралізатори запаху додадуть тканини приємний свіжий запах. Але вам варто знати, що вони в основному маскують, а не видаляють неприємні запахи і плями. Розглядайте цей варіант лише як тимчасове рішення.
  2. 2 Виготовте і нанесіть власне засіб для чищення. Є кілька різних засобів, для яких потрібні інгредієнти, які, швидше за все, вже є у вас в будинку. Не забудьте спочатку перевірити розчин на невеликій ділянці тканини, перш ніж наносити його на всю пошкоджену область. В іншому випадку можна випадково знебарвити меблі, що завжди може трапитися при нанесенні будь-якого розчину.
    • Використовуйте харчову соду і розчин на основі пероксиду. Змішайте 470 мл перекису водню, 5 мл рідини для миття посуду і 15 г харчової соди. Просочіть пляма сечі цим розчином. Після чого дайте йому повністю висохнути. Якщо після розчину залишиться білий осад, пропилесосьте його або струсіть на підлогу.
    • Змішайте воду і оцет, співвідношенням 1: 1. Змішайте рівні частини теплої води і дистильованого білого оцту. Замочіть чисту тканину або ганчірку в розчині, а потім круговими рухами протріть пляму. Повторіть процедуру як мінімум ще один раз, а потім дайте плямі висохнути. Використовуйте фен або вентилятор, щоб пляма швидше висохло. Якщо запах залишиться, спробуйте нанести на пляму чистий оцет. Стійкість запаху свідчить про те, що сеча дісталася до волокон тканини, тому використовуйте досить оцту, щоб домогтися того ж ефекту.
    • Спробуйте втерти спирт. Змочіть пляма, а потім промокніть його сухою ганчіркою.
  3. 3 Використовуйте харчову соду. Харчова сода - це природний нейтралізатор запаху. Розсипте побільше харчової соди - не скупіться! - над пошкодженою ділянкою, щоб повністю його покрити. Візьміть жорстку щітку і круговим рухом втирайте харчову соду в волокна тканини.
    • Коли ви втре в тканину достатню кількість харчової соди, залишки її приберіть пилососом. Так ви не тільки підсилите природні властивості соди до нейтралізації запахів, але і видаліть її надлишки з поверхні тканини.
    • Повторіть всю процедуру ще раз, якщо запах сечі залишиться.
  4. 4 Використовуйте фірмовий очисник сечі. Зокрема, шукайте саме ферментні очисники. Ферментні очисники видаляють не тільки пляма сечі, але і молекули, що викликають запах. Речовини в їх складі сприяють росту бактерій, які, в свою чергу, видаляють сечу.
    • Найбільш популярні бренди спрямовані на виведення сечі домашніх тварин, але вони згодяться і для сечі людини.
    • Дотримуйтесь всі вимоги щодо використання товару.
    • Цей метод є найменш трудомістким, але вимагає покупки фірмового кошти.
  5. 5 Зверніться у фірму з очищення килимів або меблевої оббивки. До цього засобу слід вдаватися тільки в тому випадку, якщо всі перераховані вище методи виявилися безсилими. Зателефонуйте до компанії і розкажіть про свою проблему, і поцікавтеся про те, чи зможуть вони вам допомогти. Можливо, вам запропонують різні варіанти вирішення проблеми. Також вам варто ознайомитися з деякими відгуками про компанії.
    • Врахуйте, що послуги компанії з очищення оббивки можуть бути досить дорогими. Вартість чищення старих меблів може бути порівнянна з покупкою нової.

Метод 4 з 4: Очищення підлогових покриттів

  1. 1 Використовуйте домашнє натуральне засіб. Змішайте в розпилювачі 140 мл перекису водню, 5 мл оцту, 5 г харчової соди і 2,5 мл рідини для миття посуду з запахом апельсина або 3 краплі ефірного масла дикого апельсина. Струсіть пляшку, щоб ретельно перемішати всі інгредієнти. Просочіть розчином постраждалу ділянку і дайте йому повністю висохнути. Коли розчин висохне, то буде виглядати як порошок. Приберіть його пилососом.
    • Повторіть весь процес знову, якщо запах залишиться.
    • Ця формула чудово показала себе на деревині, лінолеумі та килимових покриттях.
  2. 2 Використовуйте фірмовий очисник. Як і у випадку з меблями, краще візьміть ферментні очисники.
  3. 3 Якщо мова йде про килимовому покритті, візьміть екстрактор або миючий пилосос. Він допоможе видалити сліди сечі з килимового покриття, яке, на відміну від твердих поверхонь, схильне проникненню сечі в волокна. Ці пристрої працюють за схожим принципом з пилососом, але використовують воду. Вони виділяють чисту воду на килим, а потім втягують назад брудну.
    • Екстрактор або миючий пилосос за невелику ціну можна орендувати в місцевому господарському магазині.
    • Уважно дотримуйтесь інструкцій із застосування пристрою.
    • Не використовуйте хімічні речовини або добавки в поєднанні з цими пристроями. Зі звичайною водою вони працюють краще за все.
    • Не намагайтеся видалити запах сечі пароочищувачем. Тепло змусить білок в сечі з'єднатися з волокнами в тканини, через що пляма і їдкий запах ще глибше проникнуть в волокна.
    • Ще один варіант - попросити фахівця прийти до вас і почистити килими, або, якщо килим невеликий, відвезти його прямо до нього. Але так як виклик фахівця може влетіти вам в копієчку, можливо, буде дешевше купити новий килим, ніж платити за чистку старого.

попередження

  • Обов'язково зробіть пробний тест домашнього або комерційного кошти на пошкодженому предмет. Перш ніж використовувати засіб, переконайтеся, що це не зашкодить одязі, меблів або полам.
  • Періодично перевіряйте, як часто ця проблема виникає у вас в будинку (через тварини або людини). Використовуйте ультрафіолет, який можна купити в більшості господарських магазинів, щоб виявити старі плями сечі. Вимкніть світло, а потім використовуйте ультрафіолет, щоб виявити плями. Обведіть виявлені плями крейдою.
  • Кращий спосіб позбутися від запаху сечі - це уникнути його цілком! Мочіться там, де це прийнятно (вулиця, ванні кімнати, котячий туалет і так далі)!