Як видалити плями крові з шкіряних виробів

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 16 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как Восстановить Кожаную Куртку за 8 Минут
Відеоролик: Как Восстановить Кожаную Куртку за 8 Минут

Зміст

Видалення плям крові - досить трудомісткий процес. Завдання ускладнюється, якщо необхідно видалити плями крові з шкіряних виробів. Проте, вихід є! Існує безліч способів видалення плям крові з шкіряних виробів, наприклад, з курток, сумок і предметів меблів. Щоб видалити плями крові, необхідно діяти негайно. Крім того, перш ніж застосовувати обраний засіб для видалення плям, слід провести тест на непомітній ділянці тканини. Використовуйте мильний розчин або перекис водню, щоб видалити плями крові з шкіри.

кроки

Метод 1 з 3: Дії при виявленні плями

  1. 1 Постарайтеся видалити пляму якомога швидше. Чим швидше ви приступите до процесу видалення плями, тим вище ймовірність, що ви зможете позбутися від нього. Відразу після появи плями, промокніть його чистою, сухою тканинною серветкою. Завдяки цьому ви зможете видалити частину плями, а також попередьте вбирання крові глибше в шкіру.
  2. 2 Протестуйте тканину. Перш ніж приступати до видалення плями з допомогою обраного засоби для видалення плям, проведіть тест на малопомітній ділянці шкіри. Виберіть підходящу ділянку шкіри і нанесіть на нього кілька крапель обраного засоби для видалення плям. Наприклад, проведіть тест, завдавши засіб на нижню частину сумочки, на задню частину взуття або зворотний бік дивана.
  3. 3 Зачекайте п'ять хвилин. Вам слід почекати п'ять хвилин, щоб бути повністю впевненим у тому, що обраний засіб не вплине негативним чином на тканину. Якщо ви помітите, що обрана ділянка шкіри змінив колір або тканину потріскалася, не використовуйте даний засіб для видалення плям крові.

Метод 2 з 3: Як видалити пляму за допомогою мильного розчину

  1. 1 Налийте в невелику миску воду і рідке мило. Змішайте воду кімнатної температури з декількома краплями рідкого мила або засоби для миття посуду. Ретельно перемішайте до появи піни.
  2. 2 Опустіть губку в мильний розчин. Використовуйте чисту ганчірку або губку для цієї мети. Умочіть губку в мильному розчині. Вичавіть зайву воду. Губка повинна бути вологою, але не мокрою.
  3. 3 Промакніте пляма. Обережно промокніть пляма мильною губкою або ганчіркою. Не тріть пляму, так як кров може глибше в'їсться в тканину. Крім того, пляма може стати ще більше.
  4. 4 Промийте шкіру водою. Змочіть чисту тканинну серветку в воді і протріть нею шкіру. Завдяки цьому ви зможете змити мильний розчин з шкіри.
  5. 5 Витріть ділянку шкіри тканинною серветкою. Можна використовувати суху мочалку з махрової тканини або рушник, щоб витерти шкіру насухо.

Метод 3 з 3: Як видалити пляму за допомогою перекису водню

  1. 1 Нанесіть кілька крапель перекису водню на суху тканинну серветку. Візьміть чисту махрову серветку і нанесіть на неї кілька крапель перекису водню. Серветка повинна бути злегка вологою, але не мокрою.
  2. 2 Промакніте пляма серветкою. Не тріть нею шкіру. В іншому випадку пляма може стати ще більше.
  3. 3 Зачекайте, поки на шкірі з'являться бульбашки. При контакті з кров'ю перекис водню розпадається на воду і молекулярний кисень. В результаті утворюється багато піни з кисневих бульбашок. Ці бульбашки піднімають частинки крові на поверхню шкіри. Витріть бульбашки, використовуючи суху махрову серветку.
  4. 4 Витріть ділянку шкіри насухо. Після того, як ви видалите бульбашки з шкіри, використовуйте суху чисту тканинну серветку, щоб видалити перекис водню з шкіри.

Що вам знадобиться

  • маленька миска
  • Миючий засіб або мило
  • Губки або тканинні серветки
  • Перекис водню

Поради

  • Якщо вам не вдається видалити пляму, скористайтеся допомогою фахівців в цій області.

попередження

  • Не використовуйте гарячу воду для видалення плям крові, так як від тепла пляма може в'їстися ще глибше в тканину.