Як відкрити файли IDX

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 16 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как открыть файл ASD?
Відеоролик: Как открыть файл ASD?

Зміст

Файли IDX - це індексні файли, які зазвичай використовуються в ОС Windows для прискорення пошуку в базі даних або для прискорення вибірки і сортування файлів в папках. Файли IDX також часто використовуються в DVD і файлах з фільмами, які містять субтитри. Більшість комп'ютерів Windows і Mac автоматично відкривають файли IDX у вихідній програмі.Якщо у вас на комп'ютері не відкривається файл IDX, спробуйте відкрити його за допомогою медіа-програвача VideoLAN VLC, який підтримує більшість файлів формату IDX і може їх відкрити.

кроки

Метод 1 з 2: Відкриття файлів IDX

  1. 1 Двічі натисніть на файл IDX. На Windows файл автоматично відкриється в Блокноті, а в Mac OS X - в програмі TextEdit.
    • Якщо файл IDX не дався, пропустіть цей крок.
  2. 2 Натисніть на IDX-файл правою кнопкою миші і виберіть "Відкрити за допомогою ...».
    • На Mac виберіть «Властивості», а потім натисніть на «Відкрити в програмі».
  3. 3 Виберіть текстовий редактор, встановлений на комп'ютері. Файли IDX можна відкрити в таких текстових редакторах, як WordPad, Блокнот і TextEdit.
    • Якщо файл IDX так і не відкрився, перейдіть до наступного кроку.
  4. 4 Натисніть на файл IDX правою кнопкою миші і виберіть «Властивості».
  5. 5 Перегляньте інформацію про фото, щоб визначити його походження. Іноді файл IDX можна відкрити програмою, в якій він був створений. Наприклад, якщо джерелом файлу IDX був Microsoft Outlook Express, запустіть Outlook Express на комп'ютері і спробуйте відкрити їм файл IDX.
  6. 6 Запустіть програму, в якій був створений файл IDX, а потім спробуйте відкрити його за допомогою цієї програми.
    • Якщо файл IDX так і не відкрився, дотримуйтесь вказівок в другому методі цієї статті, щоб відкрити файл за допомогою медіаплеєра VideoLAN VLC.

Метод 2 з 2: За допомогою медіаплеєра VideoLAN VLC

  1. 1 Зайдіть на офіційний сайт VideoLAN, пройшовши за цим посиланням: http://www.videolan.org/.
  2. 2 Скачайте медіаплеєр VideoLAN VLC, натиснувши на кнопку «Завантажити VLC».
  3. 3 Двічі клацніть по файлу встановлення, щоб запустити майстер установки VideoLAN. Дотримуйтесь інструкцій на екрані, щоб встановити програвач собі на комп'ютер. По завершенні установки програма запуститься автоматично.
  4. 4 Натисніть на опцію «Медіа» у верхній частині програвача і виберіть «Відкрити». Після цього на екрані з'явиться діалогове вікно «Відкрити файл».
  5. 5 Натисніть «Огляд ...», а потім знайдіть файл IDX, який хочете відкрити.
  6. 6 Виберіть файл IDX і натисніть на кнопку «Відкрити». Файл IDX відкриється і відобразиться у вікні програвача VideoLAN.

Поради

  • Як правило, файли IDX не відчиняються через те, що на комп'ютері немає програми, яка може визначити формат цього файлу. Найбільш ефективний спосіб відкрити файл IDX - визначити походження файлу і відкрити його програмою, в якій він був створений.
  • Якщо для відкриття файлів IDX ви хочете скористатися сторонньою програмою, спробуйте PowerDVD від Cyberlink (посилання для скачування: http://www.cyberlink.com/downloads/trials/powerdvd-ultra/download_en_US.html). В даний час додаток є платним, але у нього є 30-денний пробний період, під час якого можна використовувати програму для відкриття файлів IDX.