Як як отримувати хороші оцінки на контрольних, не витрачаючи багато часу на навчання

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 27 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Сеул. Життя наших в Кореї: k-pop, пластика та стандарти краси | ЕКСПАТИ
Відеоролик: Сеул. Життя наших в Кореї: k-pop, пластика та стандарти краси | ЕКСПАТИ

Зміст

Вчитися не завжди весело, але допускати зниження успішності також не можна. Якщо старанно працювати на заняттях, то ви будете витрачати менше часу на підготовку до контрольних робіт. До того ж можна задіяти деякі хитрощі, що дозволяють скоротити час підготовки, а здорове тіло сприяє гостроті розуму.

кроки

Метод 1 з 6: Робота в класі

  1. 1 Подумайте про матеріал до приходу на заняття. Зазвичай учні знають тему наступного заняття, оскільки викладачі задають опрацювання матеріалу заздалегідь. Збираючись на навчання, подумайте про тему сьогоднішніх занять, заздалегідь підготувавши свій розум. Так ви зможете налаштуватися на потрібний лад і краще запам'ятайте інформацію.
  2. 2 Відвідуйте заняття. Якщо ви вчитеся в старших класах, то не можете пропускати уроки, а в університеті ви вже отримуєте більше свободи. Один з найпростіших способів отримувати хороші оцінки, не витрачаючи багато часу на навчання - відвідувати всі заняття й уважно слухати вчителя. Потрібно не тільки бути присутнім, але і старанно вбирати інформацію.
    • До того ж, багато викладачів формують оцінку з урахуванням відвідуваності і роботи на уроках. Отже, оцінка буде вище вже просто за відвідування занять. Пропускаючи уроки, ви втрачаєте бали.
  3. 3 Сідайте на передньому ряду. Багатьом хочеться сісти на останній ряд, подалі від уваги і очей викладача. Але на перших рядах краще видно, що викладач пише на дошці, а також краще чутно лекцію. До того ж у вас буде менше спокус відволіктися.
  4. 4 Задавайте питання. Якщо щось незрозуміло, то не бійтеся задавати питання. Учитель з радістю проллє світло на складний момент, а інші учні напевно хотіли б уточнити те ж саме.
  5. 5 Проявляйте інтерес. Може здатися, що це нелегко, особливо на уроках начебто математики. Для початку зійде і підроблений інтерес. Переконайте себе, що вам подобається математика. Виберіть моменти, які вам дійсно цікаві, навіть якщо це щось незначне. Наявність інтересу в досліджуваному предметі сприяє ефективному запам'ятовуванню інформації.
  6. 6 Завжди намагайтеся вловити суть. Учитель завжди дає підказки, записуючи ключові моменти на дошці або виділяючи інтонацією. Він може навіть повторювати головне, щоб упевнитися, що учні зрозуміли важливість ідеї. Постійно запитуйте себе про ключових ідеях і моментах, щоб під час уроку обміркувати і запам'ятати якомога більше.
  7. 7 Хороший конспект. Гарне ведення конспекту - це не обов'язково стенограма слів вчителя. Навпаки, так ви не сприймаєте інформацію, а просто механічно записуєте сказане. До того ж вам буде складно встигати, якщо тільки ви не маєте можливості швидко друкувати на комп'ютері. Отже, найкраще конспектувати короткими тезами або пропозиціями з ключовими ідеями.
    • Наприклад, учитель говорить: "Сьогодні ми поговоримо про дієсловах.Вони відповідають за дію в реченні. Їх поділяють на два основних типи - дієслова стану і дії ". Ви можете записати пояснення: "Дієслова: дія в реченні. 2 типу: стан, дію ".
    • Для прискорення записи можна використовувати скорочення і абревіатури, але стежте за тим, щоб текст залишався розбірливим.
    • Комп'ютер дозволяє записувати швидше, але дослідження показують, що конспектування від руки сприяє кращому запам'ятовуванню.
  8. 8 Чи не відволікайтеся. Увага завжди норовить відволіктися, коли в приміщенні жарко або шумно. Можливо, на вулиці дійсно чудово, або вам хочеться піти. Зосередьтеся на уроці. Не звертайте увагу на відволікання, сконцентруйтеся на словах вчителя і дискусії в класі.
    • У будь-якої людини періодично розсіюється увага. Помітивши, що ви відволіклися, відразу ж поверніться до слів викладача.
    • Якщо ви ніяк не можете зосередитися або починаєте засипати, то можна запитати дозволу вийти, щоб вмитися прохолодною водою.
  9. 9 Передруковувати або переглядайте записи після уроків. Якщо ви ведете конспект від руки, то можете надрукувати його після повернення додому. Набір тексту допоможе закріпити інформацію в довгостроковій пам'яті. Якщо ж ви друкуєте на заняттях, то вдома можна перечитати свої записи.

Метод 2 з 6: Домашнє завдання

  1. 1 Складіть план. Отримуючи домашні завдання, плануйте час їх виконання. Дотримуйтеся свого плану, щоб завдання завжди було виконано вчасно.
  2. 2 Виконуйте домашні завдання. Домашнє завдання є частиною оцінки, тому слід завжди заданий. Однак недостатньо просто написати кілька вправ. Не шкодуйте часу на хорошу опрацювання матеріалу. Виконання вправ і читання інформації - це спосіб закріпити вивчене на уроці, тому витративши час на ефективне вивчення, ви скоротите витрати часу при підготовці до контрольних робіт.
  3. 3 Критичне читання. Чи не задовольняйтеся простим переглядом тексту в підручнику. Вдумливо читайте кожне речення, вбираючи інформацію. Якщо вам складно зосередитися, то можна читати текст вголос. Завжди виділяйте суть прочитаного матеріалу. Також не завадить записувати основні моменти, щоб мати загальне уявлення по темі. До того ж конспектування сприяє запам'ятовуванню інформації.
  4. 4 Структуруйте свої конспекти, домашні та контрольні роботи. Купіть швидкозшивач або папку для кожного предмета і структуруйте свої конспекти, домашні та контрольні роботи за темами і датам. Так ви будете знати, де лежать матеріали по конкретній темі, щоб не витрачати час на пошуки.

Метод 3 з 6: Ефективне навчання

  1. 1 Починайте з складних предметів. Якщо підходити до вивчення складних предметів зі свіжою головою, то вам буде простіше впоратися, ніж коли мозок уже стомлений. Також, розправившись зі складною темою, ви відчуєте радість великого звершення. До того ж, інші предмети здадуться ще легше після найбільш складного матеріалу.
  2. 2 Робіть перерви. Тривала робота без перерв сильно виснажує. До того ж ви почнете гірше запам'ятовувати інформацію. Обов'язково робіть перерви хоча б раз на годину. Вставайте і пройдіться. Випийте чашку чаю. Зробіть розминку або пару хвилин поговоріть з одним. Ваш мозок повинен відволікатися, щоб знову ефективно сприймати матеріал.
  3. 3 Не втрачайте час. Перерви необхідні, але завжди починайте працювати, коли прийшов час вчитися. Не потрібно дивитися в стелю або малювати на полях. Якщо відразу приступати до роботи, то ви, навпаки, заощадите час.
  4. 4 Чергуйте предмети. Замість того щоб годинами сидіти над одним предметом, перемикайте увагу на інші предмети і теми, особливо при підготовці до кількох контрольних. Наприклад, можна змінювати предмет після перерви. Так ви збережете інтерес до предмету вивчення, що допоможе прискорити запам'ятовування матеріалу.

Метод 4 з 6: Ефективна підготовка до контрольної роботи

  1. 1 Складіть план згідно методичному посібнику або навчальній програмі. У разі відсутності таких матеріалів при створенні плану вам слід використовувати конспекти занять або підручники. По суті, вам потрібні загальні відомості про те, що слід вивчити на контрольну роботу. Можна скласти план, використовуючи заголовки в підручнику або ключові моменти досліджуваного матеріалу.
    • Маючи уявлення про те, що необхідно вивчити, розрахуйте необхідну кількість часу для кожного пункту, враховуючи час, які ви зібралися витратити на підготовку.
    • Чи не виділяйте однакову кількість часу на різні теми. Якщо ви знаєте одну тему краща за іншу, то ефективніше витратити більше часу на менш опрацьований матеріал. На більш складні теми також слід виділяти більше часу.
  2. 2 Перегляньте свої конспекти. Вивчення матеріалу уроків - один з кращих способів підготовки до контрольної роботи. Перечитайте законспектувати матеріал. Пробіжіть очима по назвах розділів, які ви прочитали в процесі підготовки, щоб упевнитися в повноті охоплення матеріалу. Не потрібно перечитувати розділи, щоб не витрачати зайвий час.
  3. 3 Розділіться на групи для обговорення. Колективна робота сприяє ефективній підготовці. Разом працювати не тільки веселіше, але і вельми продуктивно, якщо не відходити від теми. Під час обговорення ідей ви глибше вникаєте і краще запам'ятовуєте інформацію.
    • Наприклад, якщо на контрольну роботу потрібно вивчити книгу, то можна використовувати навчальний посібник онлайн, щоб почати дискусію з друзями. У мережі доступні питання для обговорення більшості класичних творів світової літератури.
    • Для предметами, такими як математики можна організувати міні-конкурси. Спробуйте вирішувати завдання на швидкість. Якщо хтось із друзів не справляється, то опрацювати задачу колективно. Пояснюючи рішення або слухаючи чуже пояснення, ви швидше і надійніше запам'ятайте інформацію.
  4. 4 Знаходьте зв'язок між ідеями. Більшість людей намагаються вчити методом зазубрювання, перечитуючи інформацію незліченну кількість разів. Встановлення зв'язків між новою і вже відомої інформацією - більш ефективний спосіб вивчення. Помістивши факт в свою сітку знань, ви запам'ятовуєте його краще і швидше.
    • Наприклад, ви вивчаєте кровоносну систему тварини. Можна порівняти органи в організмі із залізничною мережею, де вокзал є серцем, що відходять від неї залізничні колії - це артерії, а ведуть до станції шляху - вени.
  5. 5 Використовуйте картки. Якщо мережева організація ідей вам не підходить, то для прискореного запам'ятовування можна використовувати картки. Вони сприяють запам'ятовуванню, так як змушують вас повторювати ідею знову і знову. До того ж, вони є додатковою перевіркою на знання теми.
    • Просто запишіть з одного боку картки слово або ідею, які слід вивчити, а з іншого боку вкажіть визначення або пов'язану інформацію. Картки найкраще підійдуть для вивчення матеріалу, що складається з двох частин (терміни і визначення, події і дати, назву і формула).
    • Також картки допомагають зосередитися на тому, чого ви ще не знаєте. Добре запам'ятавши термін або слово, ви можете відкласти відповідну картку, зосередившись на тому, чого поки не знаєте.
  6. 6 Готуйтеся до конкретного виду роботи. Наприклад, якщо потрібно запам'ятати дати, то краще за все використовувати картки. Щоб опрацювати рішення задач, вам слід зосередитися саме на вирішенні якомога більшої кількості завдань. Для підготовки до твору по літературі слід задіяти групове обговорення прочитаної книги.

Метод 5 з 6: Успішне написання контрольної роботи

  1. 1 Записуйте факти. Якщо для контрольної роботи вам потрібно запам'ятати ряд фактів, то почніть саме з написання цих фактів у верхній частині листа. Так ви не забуде про них в процесі написання роботи.
  2. 2 Завжди читайте умови. В умовах може обговорюватися обсяг необхідних відповідей або ж кількість питань, на які потрібно дати відповідь.Уважно читайте умови, щоб не втрачати бали через неуважність.
  3. 3 Плануйте час. Слідкуйте за часом, щоб впоратися з усією роботою. На самому початку перегляньте всі завдання, щоб спланувати час. При наявності теми для твору не потрібно витрачати багато часу на інші завдання, щоб ви встигли написати ваше твір. Завжди стежте, скільки часу у вас залишилося.
  4. 4 Починайте з того, в чому ви сильні. Якщо ви добре справляєтеся з короткими відповідями, то почніть з них. Так ви точно відповісте на ту частину роботи, з якої можете впоратися найкраще, щоб отримати якомога більше балів.
  5. 5 Уважно читайте питання. Іноді вчитель може сформулювати питання якомога більше заплутано. Переконайтеся, що ви правильно зрозуміли запитання. Іншими словами, не поспішайте відповідати, ледь прочитавши перші слова питання.
  6. 6 Перегляньте розподіл балів за питання. У деяких випадках ви не отримуєте балів за неправильну відповідь. В іншому випадку ви можете не отримати бали, якщо пропустити питання, але при цьому неправильну відповідь призведе до зняття балів. У першому випадку ви можете спробувати вгадати відповідь на тести. У другому випадку спроби вгадати можуть коштувати вам додаткових балів.
  7. 7 Правильно підходите до тестових питань. Тестові питання можуть трохи спрощувати задачу. Вам не потрібно надавати відповідь, так як він вже вказано серед інших варіантів. З іншого боку, іноді в таких завданнях відразу два схожих відповіді можуть здатися вірними.
    • Прочитавши питання, спробуйте відповісти на нього перш, ніж читати наявні варіанти. Так ви не станете заручником доступних варіантів. Якщо ваша відповідь є в списку, то вибирайте його і рухайтеся далі. Якщо немає, то перечитайте питання. Можливо, що ви зрозуміли його неправильно.
    • Коли вам складно вибрати відповідь, спочатку слід відкинути ті варіанти, які точно не є правильними. Іноді один або два відповіді очевидно неправильні. Чи не враховуйте їх при обмірковуванні правильної відповіді.
    • Якщо ви ніяк не можете вирішити, який варіант правильний, то вибирайте навмання і рухайтеся далі (тільки коли бали за помилкові відповіді не знімає).
  8. 8 Накидайте короткий план відповіді на об'ємні питання. Якщо контрольна робота передбачає написання твору, то краще написати план. Зробіть акцент на основних ідеях майбутнього твору і порядку їх організації. Так ваше твір вийде більш логічним і послідовним.
  9. 9 В кінці перевірте всі відповіді. Якщо у вас залишився час, то обов'язково перевірте роботу. На іспиті з математики перегляньте роботу на відсутність помилок через неуважність. Також перевірте наявність відповідей на всі питання, щоб в роботі не було прогалин.

Метод 6 з 6: Ваш фізичний стан

  1. 1 Здоровий сон. Добре відпочивши, ви будете краще запам'ятовувати інформацію. Таким чином, просто висипаючись ночами, ви будете витрачати менше часу на підготовку до контрольної роботи.
  2. 2 Правильне харчування. Здорове харчування сприяє правильному функціонуванню вашого організму. Намагайтеся не пити солодкі напої та дотримуйтеся поживного раціону з пісними білковими продуктами, цільнозерновими крупами, фруктами і овочами. Хороше харчування - запорука активної роботи мозку.
  3. 3 Необхідна кількість води. Як і для всього організму, для правильної роботи мозку потрібна вода. Пийте достатню кількість рідини, щоб ваш мозок завжди працював на повну силу.
    • Споживана рідина включає не тільки воду, але також чай, кава і сік. Головне пам'ятати, що в соках міститься велика кількість цукру, тому краще не перестаратися. Можна додавати в воду фрукти, щоб зробити її ароматною і смачнішою.
    • Незважаючи на стандартну норму у вісім склянок води в день, ваші потреби можуть відрізнятися. Так, жінкам зазвичай потрібно близько 9 склянок води в день, а чоловікам все 13 склянок.
  4. 4 Регулярні заняття фізкультурою. Фізичні навантаження заряджають енергією не тільки тіло, а й розум, покращуючи приплив крові до мозку. Намагайтеся займатися потроху кожен день. Наприклад, під час перерв можна трохи пройтися або вийти на пробіжку. Зарядившись енергією, ви будете запам'ятовувати матеріал з подвоєною силою.