Як конвертувати грами в калорії

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 21 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАК Считать КАЛОРИИ? Правила расчета КБЖУ
Відеоролик: КАК Считать КАЛОРИИ? Правила расчета КБЖУ

Зміст

Уміння підраховувати калорії - це відмінний спосіб навчитися правильно харчуватися. Незважаючи на те, що на більшості упаковок від продуктів зазначено кількість містяться там калорій, часто на них не написано, з яких конкретних поживних речовин ці калорії надходять. Якщо ви будете розуміти різницю між калоріями і грамами, і навчіться коефіцієнт перерахунку, то зможете з легкістю з'ясувати, скільки калорій міститься в певних поживних речовинах.

кроки

Метод 1 з 3: Переводимо грами жиру в калорії

  1. 1 Подивіться на етикетку із зазначенням поживних речовин. На більшості етикеток буде вказано, скільки грам жиру припадає на кожну порцію конкретного продукту. Так ви зможете підрахувати калорії.
  2. 2 Помножте кількість грамів жиру на 9. В одному грамі жиру міститься 9 калорій. Щоб з'ясувати, як багато калорій доводиться на частку жирів, просто помножте кількість грамів жиру на 9.
    • Наприклад, якщо в продукті міститься 10 грамів жиру, вам треба помножити на дев'ять калорій, і в цілому вийде 90 калорій. Це та кількість калорій, яке відповідає даним грамам жиру.
  3. 3 Порахуйте, скільки калорій знаходиться в цілому продукті. Щоб з'ясувати загальну кількість калорій, що містяться в жировій складової продукту, помножте вихідне число, яке ви отримали до цього, на кількість порцій, зазначених на етикетці.
    • Якщо на етикетці зазначено три порції, помножте 90 на три і вийде 270 калорій.

Метод 2 з 3: Переводимо грами вуглеводів і білків в калорії

  1. 1 Вуглеводи - це органічні сполуки. Вони складаються з вуглецю, водню і кисню. Вуглеводи завжди містять калорії (4 на грам), однак це не говорить про те, що все, де є калорії є вуглеводом. Калорії є і в інших макронутриентов.
  2. 2 Вивчіть етикетку із зазначенням поживних речовин. Ви побачите, скільки грамів вуглеводів припадає на одну порцію. Вуглеводи містять 4 калорії на грам. Помножте кількість вуглеводів на 4, щоб з'ясувати, скільки в них калорій.
    • Наприклад, якщо продукт містить 9 грамів вуглеводів, зробіть обчислення (9 x 4), щоб отримати 36 калорій. Число 4 використовується в якості множника тому, що в кожному грамі вуглеводів міститься 4 калорії.
  3. 3 Дізнайтеся, скільки калорій надходить з білка. Білки теж вказані в грамах на етикетці продуктів. Також, як і в випадку з вуглеводами, в 1 грамі білків міститься 4 калорій. Знову помножте кількість грамів білка на 4, щоб отримати кількість калорій.

Метод 3 з 3: Зрозумійте різницю між грамами і калоріями

  1. 1 Зрозумійте різницю між грамами і калоріями. Грам - це метрична одиниця ваги, що дорівнює одній тисячній кілограма. Калорія - це одиниця енергії, яку люди отримують з їжі. Близько 450 грам жиру в організмі одно приблизно 3500 калорій.
    • Грам і калорія - це різні одиниці виміру, які не можуть бути переведені одна в іншу.
  2. 2 З'ясуйте, для якого джерела енергії ви хочете виміряти кількість калорій. Кількість калорій на грам їжі залежить від співвідношення в ній макронутриентов. Людське тіло може отримувати енергію (використовувати калорії) з трьох основних макронутриентов: білків, жирів і вуглеводів.
    • Ви не можете зважувати їжу і переводити грами в калорії. Ви повинні знати, скільки калорій міститься в кожному окремому грамі макронутриентов, щоб порахувати загальну кількість калорій.
  3. 3 Помножте кількість грамів на число перерахунку. Подивіться на етикетку продукту, кількість калорій якого ви хочете підрахувати. Кожне поживна речовина буде вказано в грамах. Як тільки ви знайдете необхідне, помножите це число на кількість калорій, що містяться в кожному грамі конкретного поживної речовини. .