Як годувати диких птахів

Автор: Janice Evans
Дата Створення: 24 Липня 2021
Дата Оновлення: 23 Червень 2024
Anonim
Пташина їдальня. Чим годувати птахів взимку в годівниці?
Відеоролик: Пташина їдальня. Чим годувати птахів взимку в годівниці?

Зміст

Установка годівниці для птахів може надати вам шанс для спостереження за дикими пернатими з більш близької відстані, можливість побачити нові види птахів і побільше дізнатися про місцеве різноманітності пернатих досить приємним для себе чином. Це також приголомшливий спосіб познайомити дітей зі світом птахів. Крім того, підгодовування диких птахів відповідним для них кормом також може допомогти підтримати їх популяцію, що особливо важливо в урбанізованих районах або в районах з порушеною навколишнім середовищем. Завдяки своїй здатності до адаптації і людської допомоги з харчуванням, у багатьох частинах світу деякі місцеві види птахів навіть змогли збільшити свої популяції.

Примітка: Не дивлячись на те, що в даній статті багато розповідається про птахів Північної Америки, в ній також наводяться згадки і про птахів з інших частин світу, щоб продемонструвати загальне схожість в потребах птахів. Проте, вам завжди попередньо слід додатково ознайомлюватися з потребами конкретних видів птахів, що мешкають у вашій місцевості, так як вони можуть варіюватися.


кроки

Метод 1 з 4: Вибір корму для птахів

  1. 1 Пам'ятайте про те, що не всі зерно однаково. Зерно широко використовується в годуванні диких птахів, проте, до його вибору слід підходити з розумом. Різні види птахів воліють різні види зерна.
    • Кардинали, дрібні і великі зяблики і дубоноси воліють сидіти під час їжі в годівниці. Їм подобаються насіння соняшнику, однак, дрібні зяблики більше воліють чищені насіння соняшнику і чортополох.
    • Іншим птахам подобається вистачати корм і відлітати з ним подалі від годівниці. До таких птахам відносять гаичек, синиць, повзики і дятлів. Їм подобається соняшник і неочищений арахіс, розломленими навпіл (в шкаралупі).
    • Для годуються у землі птахів використовуйте біле просо, наприклад, для Юнко, горобців, Тауі і голубів.
    • Деякі птахи воліють зерну нектар, наприклад, райдужні Лорікети Австралії і колібрі Північної Америки.
    • Крім того, вам буде корисно поспостерігати за місцевими птахами, щоб зрозуміти, якими видами зерна вони вважають за краще харчуватися.
  2. 2 Для годування колібрі придбайте нектар або приготуйте його самостійно. Нектар використовується для залучення колібрі і іволг і повинен мати таку пропорцію: 1 частина цукру на 4 частини води. Солодкий розчин необхідно розмішати, прокип'ятити, зняти з вогню і дати охолонути перед використанням. Не залишайте каструлю з нектаром кипіти дуже довго, так як через це вода випарується і концентрація цукру зміниться.
    • Не використовуйте штучні підсолоджувачі, так як вони не містять необхідних птахам для виживання калорій, через що вони будуть голодувати. Крім того, хімічні речовини в штучних підсолоджувачах і продуктах (наприклад, в желатині) можуть призводити до розладу травлення у птахів.
    • Для залучення птахів не потрібно додавати в нектар барвник. Більшість спеціальних годівниць для колібрі вже досить яскраво пофарбовані, щоб залучати птахів без додаткової необхідності фарбування нектару.
    • Після приготування запасу нектару вам слід зберігати його в чистій щільно закривається пляшці в холодильнику, однак, перш ніж заливати нектар в годівницю для птахів, ви повинні підігріти його до кімнатної температури.
    • Також можна придбати готовий нектар для птахів в формі рідини або порошку. Він може виявитися більш корисним для пернатих, так як має збалансований склад поживних речовин, необхідних для підтримки здоров'я птахів (наприклад, це стосується райдужних лорикет). Пошукайте такі марки нектару, на упаковках яких буде вказано про те, яким чином вони задовольняють відповідні потреби конкретних видів птахів в поживних речовинах.
    • У Новій Зеландії розміщення нектару в годівницях в той період, коли його природні джерела мізерні, буде залучати Тауі, білоочок і медососів-дзвіночків. Крім того, ви можете посадити у себе квітучі і дають нектар дерева, щоб в майбутньому поліпшити ситуацію з джерелами корми для любителів нектару.
  3. 3 Подумайте про використання інших видів кормів для птахів. Нутряне сало є відмінним кормом для багатьох видів птахів, включаючи дятлів, повзики, гаичек, Каролінські кропив'яників і острохохлих синиць. Топлений м'ясної жир і свиняче сало також можна використовувати як корм. Іволги і пересмішники люблять харчуватися фруктами, Такими як яблука, банани, апельсини і родзинки. Птахам Нової Зеландії, таким як Тауі і белоглазки, подобаються апельсини, яблука, виноград і груші.
    • Комахоїдні птахи (харчуються комахами), такі як блакитні птиці, кукабурри, ворони, сороки та плиски, оцінять прикорм у вигляді комах, зокрема, у вигляді борошняних черв'яків. Однак, такий вид корму необхідно завжди подавати в свіжому вигляді і звичайно треба обмежуватися лише одним годуванням в день.
    • Також ви повинні забезпечувати диких птахів водою. Для цього можна встановити купалку для птахів або інший контейнер з водою. Багатьом птахам подобається мати можливість зануритися в ємність з водою на зразок купалки для птахів, так як це дозволяє їм не тільки втамувати спрагу, але і почистити пір'я.
  4. 4 Пошукайте спеціальні рецепти приготування кормів для птахів. Існує чимало відмінних ідей самостійного приготування кормів для конкретних видів птахів. Спробуйте отримати поради з даного питання в центрах реабілітації тварин, національних парках, у ветеринара, в зоозахисних та орнітологічних організаціях. Приготування збалансованих кормів дозволить гарантувати одержання птахами всіх необхідних поживних речовин, крім того, це досить цікаве заняття для всіх членів вашої родини. Нижче наведено список можливих ідей для приготування кормів:
    • приготуйте печиво з нутряного сала;
    • приготуйте печиво з борошняними хробаками і внутрішнім салом для блакитних птахів;
    • зробіть спеціальну зернову суміш для птахів;
    • приготуйте корм для птахів з арахісового масла;
    • приготуйте вівсяні печива для птахів;
    • виготовте нектар для колібрі.
  5. 5 Слідкуйте за тим, скільки їжі ви надаєте диким птахам. Якщо після денного годування в годівниці залишається корм, то, ймовірно, ви перегодовуєте птахів. Скоротіть обсяг щоденних порцій, щоб зерно з'їдалося птахами повністю.
    • Щоб уникнути залишення птахами корму або його тривалого залеживанием, постарайтеся визначити час, в яке птиці вважають за краще годуватися, і давайте їм корм саме в цей час (також звертайте увагу на підвищені потреби в кормі в сезон розмноження). Птахи швидко звикнуть до графіку годувань, який буде відповідати їх звичайного режиму.

Метод 2 з 4: Підбір пташиної годівниці

  1. 1 Пошукайте таку годівницю для птахів, яку буде легко наповнювати і чистити, а також у якій не буде гострих країв. Крім того, зерна в такій годівниці повинні бути захищені від дощу, а сама годівниця повинна мати правильний стік води.
    • При виборі годівниці враховуйте те, які зерна ви збираєтеся в неї класти. Переконайтеся в тому, що обрана вами годівниця призначена для використання з вашим типом зерна.
    • Переконайтеся в міцності годівниці, щоб вона не могла зламатися, якщо впаде. Пташині годівниці можуть піддаватися досить сильному фізичному впливу, особливо з боку білок, тому купите годівницю з якісних матеріалів, щоб не довелося незабаром замінювати її на нову.
  2. 2 Для великих або наземних птахів влаштовуйте платформні годівниці. Платформна годівниця вдає із себе піддон з встановленої над ним дахом і має в ньому з боків або на дні дренажні отвори. Вам слід підвішувати подібні годівниці на деревах або стовпчиках на висоті не нижче 30 см над землею. Такий годівницею можуть зацікавити горобці, голуби, сойки і кардинали.
    • Платформні годівниці відмінно підходять для птахів, що харчуються фруктами. Для залучення до годівниці таких птахів вам слід нарізати і помістити в неї виноград, яблука або зерна граната. Однак, необхідно використовувати тільки свіжі фрукти. Прибирайте фрукти, як тільки вони починають підсихати, щоб не привертати ними шкідливих комах.
  3. 3 Якщо ви хочете залучити дрібних птахів, використовуйте годівниці-трубки. Годівниці-трубки мають короткі жердочки поблизу від отворів для діставання насіння. Будова годівниці дозволяє дрібним птахам спокійно годуватися і бути впевненими в тому, що їх не турбувати великі птахи, крім того, при цьому птиці можу харчуватися навіть досить великими насінням, наприклад, насінням соняшнику. Підвішуйте дану годівницю до дерев або стовпчиків ганку власного будинку, або встановлюйте на досить високій плоскій поверхні.
  4. 4 Дозвольте колібрі годуватися з нектарного годівниць. Спеціально призначені для колібрі нектарного годівниці мають форму трубки з отворами. Їх слід регулярно чистити, щоб підтримувати гігієну. У зв'язку з необхідністю регулярного чищення таких годівниць, вам слід вибрати таку годівницю, яка буде легко розбиратися і митися.
    • Розчин цукру не тільки служить кормом для колібрі, але також сприяє розмноженню бактерій. Щоб птахи не вживали заражену бактеріями нектар, дуже важливо регулярно його змінювати і мити годівницю. При прохолодній погоді (коли температура повітря нижче 21 градуса Цельсія) досить мити годівницю раз в тиждень, але якщо температура піднімається вище 32 градусів Цельсія, то ви повинні мити годівницю і оновлювати в ній нектар щодня.
  5. 5 Тримайте нутряне сало в годівницях для сала. Годівниці для сала є коробочки з металевої решітки. Птахи можуть триматися за грати під час поїдання сала. Рекомендується використовувати кілька таких годівниць у себе в саду, щоб в боротьбі за сало не виникало конфліктів між великими і дрібними птахами.
    • Якщо після готування у вас залишився топлений жир або свиняче сало, то його шматочки можна прибити чистими цвяхами до верхівок дерев'яного паркану, щоб птахи могли підлітати і клювати його. Не використовуйте для цієї мети іржаві цвяхи і не дозволяйте гострим кінців цвяхів стирчати з паркану.
    • Для таких птахів, як дятли, подумайте про натирання кори дерев салом, щоб заманити їх до себе в сад.
    • Багато едящие сало птахи не люблять відкритих просторів, тому їм буде зручніше, якщо ви розмістите годівницю під захистом дерев. Дятли люблять запасати їжу в ущелинах дерев і вважають за краще харчуватися на високо розташованих гілках, але при необхідності спускаються ближче до землі.
    • Якщо нутряне сало починає погано пахнути або пліснявіє, то це свідчить про його псування. Птахи можуть захворіти через поїдання пліснявого сала, тому вам слід його викинути.
  6. 6 Для створення за допомогою годівниці декоративного ефекту придбайте годівницю у вигляді будиночка. Годівниці-будиночки можуть використовуватися для різних насіння і забезпечуються жердочками для саджання великих і дрібних птахів. Однак, годівниці-будиночки дуже люблять білки, тому цим годівниць потрібно додатковий захист, щоб захистити їх від білок.

Метод 3 з 4: Установка годівниці

  1. 1 Підберіть зручне місце для годівниці, щоб мати можливість спостерігати за нею. Так як вам захочеться стежити за птахами, рекомендується встановлювати годівницю неподалік від вікна тієї кімнати вашого будинку, яку ви найчастіше відвідуєте. Видалення годівниці від вікна на один метр дозволить захистити птахів від випадкового потрапляння в шибку.
  2. 2 Виберіть зручне для птахів місце. Годівниця повинна бути розміщена в захищеному від вітру місці. Незважаючи на те, що деяким годівниць такий захист не потрібно, годівниці, встановлені на кілочках, будуть розгойдуватися при сильному вітрі.
    • Розміщуйте годівницю ближче до дерев і кущів. Це дозволить птахам сховатися в них, якщо до годівниці близько підбереться хижак, про що птахи постійно переживають.
    • Переконайтеся в тому, що такі хижаки, як улюблені вами собаки і кішки, не мають доступу до годівниці. Розміщуйте годівницю там, куди не можуть дістатися ваші домашні вихованці.
    • При розміщенні нектарного годівниць для колібрі встановлюйте їх в тіні, так солодкий сироп буде довше зберігати свою свіжість. При розміщенні такої годівниці на відкритому сонці ви повинні не забувати про часте оновлення нектару, щоб в ньому не встигали розплодитись бактерії.
  3. 3 Встановіть годівницю. Існують різні методи установки годівниць, які багато в чому залежать від типу самої годівниці. Годівниця може бути підвішена на гаку, встановлена ​​на стовпчику, повішена на дереві, поставлена ​​на плоскій піднесеної поверхні. Деякі види годівниць можна кріпити до вікон, що дозволяє ближче розглянути птахів.
    • Не забувайте слідувати інструкціям по установці, що додаються до купленої вами годівниці. Якщо ви самостійно виготовили годівницю для птахів, обов'язково надійно її закріпіть.

Метод 4 з 4: Захист годівниці від небажаних відвідувачів

  1. 1 Тримайте подалі від годівниці небажаних птахів. Ваші годівниці з кормом будуть залучати в ваш двір всяких птахів. Якщо ви не хочете, щоб годівницями користувалися, наприклад, горобці або буроголовая коров'ячі тріпуали, уникайте приміщення в годівниці білого проса. Якщо вам подобаються дрібні птахи, вибирайте такі годівниці, якими не зможуть користуватися великі птахи.
  2. 2 Захистіть себе від комах. Солодкий нектар для люблячих його птахів дуже сильно приваблює комах, таких як мурашки або бджоли. Використання підвісний годівниці (а не закріплюється на вікні) може допомогти захиститися від комах, або можна купувати годівницю з вбудованим захистом від мурах, яка не дасть їм дістатися до нектару.
    • Будьте обережні з іншими методами боротьби з комахами, включаючи липкі стрічки і вазелін, так як при попаданні на пір'я птахів вони можуть зашкодити їхній роботі і знизити їх здатність до польоту.
    • Відлякати бджіл буде складніше, так як вони можуть літати. Найкращим способом боротьби з ними є дуже обережне заповнення годівниці нектаром без будь-яких бризок, які в першу чергу і привертають бджіл.
    • Ніколи не користуйтеся інсектицидами для знищення мурах і інших комах.Різні птахи мають різні джерела їжі, і то, що буде добре для колібрі, може бути погано для іншої птиці, наприклад, для дятла, який їсть мурах.
  3. 3 Захистіть годівницю від хижаків. Виберіть годівницю-трубку або іншу дрібну годівницю, в яку не зможуть забратися птиці-хижаки. Встановіть годівницю ближче до кущів і густій ​​рослинності, щоб забезпечити дрібним птахам захист від хижаків.
    • Дуже добре подумайте перед установкою годівниці для птахів, якщо ви тримаєте у себе вуличних котів, або якщо по сусідству живе дуже багато кішок. Залучаючи птахів до годівниці, ви можете ненароком створити їдальню для кішок.
  4. 4 Позбавтеся від мишей і щурів. Миші і щурі нерідко залучаються розсипаних зерном, тому мінімізація кількості розсипається зерна дозволить не допустити їх появи. З цією метою вибирайте для годівниці таке насіння, які птиці вашого регіону будуть із задоволенням швидко з'їдати (наприклад, насіння соняшнику), додайте знизу до годівниці піддон для уловлювання розсипаних насіння або годуєте птахів зовсім іншим кормом.
    • Своєчасно прибирайте засохлі і більш непривабливі для птахів залишки корму. Вони можуть все ще бути смачним частуванням для шкідників.
  5. 5 Захистіть годівницю від білок. Подумайте про використання пластикової перегородки над або під годівницею або застосовуйте спеціальне відлякують засіб проти білок, яке безпечно для птахів, наприклад, з вмістом кайенского перцю. Підвісьте годівницю не нижче 1,2 м над землею. Якщо годівниця підвішується до дерева, вішайте її якомога далі від стовбура. При установці годівниці на стовпчику, розміщуйте його подалі від дерев і споруд.
    • Додатково прочитайте статтю «Як зробити, щоб білки не їли ваш пташиний корм».
  6. 6 Будьте обережні з залученням в свій сад птахів, що харчуються фруктами, якщо ви самі вирощуєте фрукти для власного вживання. Вони можуть почати їсти і ваш урожай! Подумайте про захист своїх фруктових дерев сіткою, щоб ви могли жити в гармонії з птахами.
    • Вирощують природні джерела корму для птахів, щоб залучити їх до себе в сад і відучити від поїдання людської їжі. Це також буде сприяти скороченню обсягів ваших робіт в саду і що вимагається для поливу води, так як місцеві рослини будуть процвітати і без додаткового догляду.
    • Уникайте годувати птахів зернами рослин, які є бур'янами. Так як за допомогою птахів їх насіння можуть бути рознесені по всьому вашому саду і далеко за його межами.

Поради

  • Вигодовування пташенят сильно відрізняється від подкарміванія дорослих птахів. Воно вимагає особливої ​​уваги і спеціальних знань про потреби пташенят конкретного виду птахів. Прочитайте інформацію про цікавить вас вигляді птахів або зверніться за консультацією з цього питання до ветеринара або в відповідний реабілітаційний центр для тварин.
  • Уникайте годування птахів хлібом, якщо тільки на всі сто відсотків не впевнені в тому, що це чистий цільнозерновий хліб, а також в тому, що підгодовувані вами птахи здатні його переварити (не всі птахи пристосовані для цього). Багатьом птахам подобається їсти хліб, наприклад, шпакам, зябликам і більшим птахам, таким як качки, гуси, лебеді і так далі. Однак, постійне вживання птахами хліба в якості основного джерела корму може призвести до поширення шкідливих комах і витіснення ними корисних їх видів. Крім того, хліб містить сіль, яка шкідлива птахам, тому намагайтеся уникати використання хліба або давайте його птахам в невеликій кількості. Бувають ситуації, в яких містяться в хлібі багаті енергією вуглеводи можуть бути корисні для деяких птахів, наприклад, для какаду, лорикет і манорінов в сезон розмноження і тоді, коли природні джерела їжі цих птахів мізерні. Проте, це лише виняток, а не правило. Ніколи не давайте птахам пліснявий хліб.

попередження

  • Не використовуйте старий нектар повторно, викидайте його залишки.
  • При використанні покупного корми для птахів ніколи не давайте його птахам після закінчення терміну придатності.
  • Знайте, ніж не можна годувати птахів. Уникайте застосування сушеної кокосової стружки і арахісу, так як вони шкідливі для птахів.

додаткові статті

Какпрівлечь птахів Какнаблюдать за птахами Каксделать годівницю для птахів Каксделать так, щоб час йшов швидше Каквесті себе з людьми, які вас принижують Каккрасіво розірвати відносини з дівчиною Какувелічіть свою попу Какделать масаж ніг Какудаліть плями поту з кепок і капелюхів Какіграть в бірпонг Какохладіть себе без кондиціонера Какувелічіть свій стрибок у висоту Какрассчітать споживану потужність електроприладу Какрассмешіть дівчину