Як лікувати кандидоз шкіри: чи можуть допомогти натуральні засоби?

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 21 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Кандидоз, грибки, молочница - как избавиться навсегда без лекарств
Відеоролик: Кандидоз, грибки, молочница - как избавиться навсегда без лекарств

Зміст

Дріжджову інфекцію викликає грибок Candida. Він вважає за краще теплі вологі місця - в складках шкіри і в області паху, під пахвами, грудьми і на ступнях. При грибкової інфекції ви, ймовірно, захочете швидко позбутися від неї. На щастя, це можна зробити за допомогою натуральних засобів. Однак, якщо інфекція не проходить протягом трьох днів, у вас діабет або ослаблена імунна система, краще звернутися до лікаря.

Увага:інформація в даній статті носить виключно ознайомчий характер. Перед застосуванням будь-яких методів проконсультуйтеся з лікарем.

кроки

Метод 1 з 3: Діагностика грибкової інфекції шкіри

  1. 1 Зверніть увагу на червоні сверблячі плями. Подивіться, чи немає у вас дратує шкіру висипу червоного або сірого кольору, яка може лущитися і свербіти.Висип може бути злегка піднята, при розчісуванні на її місці можуть утворюватися невеликі пустули. Подібна висип найчастіше утворюється в складках шкіри, де темно і волого.
    • У немовлят грибок Candida часто викликає пелюшковий висип в складці між сідницями, особливо якщо вони подовгу залишаються в мокрих або брудних підгузниках.
    • Грибок також часто вражає шкіру на волосистій частині голови, а також нігті рук і ніг, ділянки між пальцями ніг і п'яти (так звана «стопа атлета»).
  2. 2 Зверніть увагу на затхлий запах шкіри. На відміну від інших видів висипки, грибкова інфекція викликає затхлий запах. Цей запах особливо помітний, якщо інфекція вражає порожнину рота (афтозний стоматит) або піхву, хоча він відчувається і в тих випадках, коли грибок росте на шкірі або в шкірних складках.
    • Викликаний зростанням грибка солодкуватий і затхлий запах шкіри іноді може бути прихований або походити на звичайні запахи тіла, так як вони сильніші відчуваються під пахвами, в області паху і сідниць.
  3. 3 Дізнайтеся, підвищений чи у вас ризик грибкової інфекції. Грибкова (дріжджова) інфекція досить поширена і може вразити будь-кого. Проте більше ризикують ті, хто не кожен день миється або у кого ослаблена імунна система. Також грибкової інфекції більше схильні ті люди, у кого великі складки на шкірі.
    • Основними причинами ослаблення імунної системи є вік (дитячий або літній), хронічний стрес, хронічне недоїдання, інфекційні захворювання імунної системи (наприклад, ВІЛ-інфекція), аутоімунні захворювання, діабет, надмірний прийом лікарських препаратів (наприклад, антибіотиків або кортикостероїдів), хіміотерапія при раку.
    • Ризик зараження грибком ступень і нігтів ніг, звідки він потім може поширитися на інші частини тіла, підвищений також у тих, хто купається в громадських лазнях і басейнах і не захищає ступні.

Метод 2 з 3: Використання натуральних засобів

  1. 1 Використовуйте в якості натурального фунгіциду кокосове масло. Кокосове масло містить три різні жирні кислоти (каприлова, капріновую і лауриновий кислоту), які володіють фунгіцидною дією, тобто вбивають Candida та інші види грибків. Ці містяться в кокосовій олії жирні кислоти вбивають грибок за рахунок того, що руйнують його клітинну мембрану, тому йому дуже важко виробити резистентність до них.
    • Придбайте високоякісне кокосове масло (швидше за все, воно буде твердим, а не рідким) і натирайте їм заражені інфекцією місця три рази в день. Ви повинні побачити позитивні результати (зниження почервоніння і свербіння) протягом тижня.
    • Кокосове масло є також популярним засобом лікування системного (внутрішнього) кандидозу, хоча в таких ситуаціях його приймають перорально.
    • Кокосове масло ефективно також при бактеріальних інфекціях шкіри та інших шкірних хворобах, таких як екзема і псоріаз, які можуть нагадувати грибкову інфекцію шкіри.
  2. 2 Спробуйте для лікування і профілактики інфекції використовувати масло чайного дерева. Масло чайного дерева, або екстракт рослини Melaleuca alternifolia, Також може виявитися ефективним при грибкової (дріжджовий) інфекції шкіри, так як воно має сильну протимікробну ефектом, а також діє як фунгіцид. Крім того, масло чайного дерева дозволяє зміцнити імунну систему, що допомагає уникнути початкової інфекції або повторного зараження кандидозом і іншими видами грибків. Для початку наносите на уражену інфекцією ділянку 2-3 краплі олії чайного дерева три рази в день протягом хоча б кількох тижнів і подивіться, чи допоможе це.
    • Масло чайного дерева протягом багатьох років було популярним протимікробну і протизапальну засобом в Австралії, а в Європі і Північній Америці про нього більше дізналися лише протягом останнього десятиліття.
    • Масло чайного дерева може викликати як подразнення шкіри, так і алергічну реакцію у деяких людей з підвищеною чутливістю, хоча це трапляється рідко. Зважаючи на це перевірте масло на невеликій ділянці здорової шкіри, перш ніж наносити його на уражене інфекцією місце.
  3. 3 Наносите масло материнки, щоб висушити грибок і вбити його. Масло материнки містить пару різних речовин (карвакрол і тимол), які є сильними фунгіцидами. Ці речовини повністю позбавляють Candida та інші види грибків рідини, в результаті ті висихають і гинуть. Масло материнки є досить сильнодіючим засобом і при нанесенні на шкіру може викликати печіння, тому розводите його маслом з вітаміном E або жиром з печінки тріски - вода погано підходить для цього, так як вона не змішується з маслами.
    • Змішуйте 1-2 краплі олії материнки з такою ж кількістю масла з вітаміном E або жиру з печінки тріски і наносите на уражену інфекцією шкіру три рази на день протягом кількох тижнів, щоб побачити, чи допомагає вам даний засіб.
  4. 4 Зміцнюйте імунну систему, щоб успішно чинити опір інфекції. При будь-якому вигляді інфекції (грибкової, бактеріальної або вірусної) успішність профілактики і захисту залежить від того, наскільки у вас міцний імунітет. Імунна система включає в себе спеціальні білі кров'яні клітини (лейкоцити), метою яких є пошук і знищення потенційних патогенних мікроорганізмів, наприклад грибка. Однак якщо імунна система ослаблена через перераховані вище причин, хвороботворні мікроорганізми можуть практично безперешкодно розмножуватися і поширюватися по організму. Зважаючи на це дбайте про свій імунітет, щоб протистояти інфекціям і залишатися здоровим.
    • Щоб підтримувати міцний імунітет, намагайтеся приділяти достатньо часу здоровому сну, їжте більше свіжих продуктів, вживайте менше очищеного цукру (солодких напоїв, цукерок, десертів), знизьте вживання спиртних напоїв, киньте курити, дотримуйтесь правил гігієни і регулярно займайтеся фізичними вправами.
    • Імунну систему дозволяють зміцнити такі вітаміни, мікроелементи і рослинні добавки: вітамін C, вітамін D, цинк, ехінацея і екстракт оливкового листя.

Метод 3 з 3: Коли слід звернутися за медичною допомогою

  1. 1 Зверніться до лікаря, якщо симптоми інфекції не покращилися протягом 2-3 днів. Розкажіть лікарю про свої симптоми і про те, як довго ви відчуваєте їх. Після цього лікар огляне вас. Він візьме мазок з покритого висипом місця, щоб переконатися, що у вас саме грибкова інфекція. Потім лікар поставить діагноз і призначить відповідне лікування.
    • Інфекція може не пройти через 2-3 дня, але за цей час ви повинні відчути поліпшення.
    • Більшість грибкових інфекцій можна вилікувати в домашніх умовах. Однак сильна інфекція при відсутності належного лікування може викликати вторинну інфекцію.
  2. 2 Негайно зверніться до лікаря, якщо у вас діабет або слабкий імунітет. Хоча не виключено, що все буде в порядку, при діабеті або ослабленою імунною системою важче позбутися від грибкової інфекції. Це означає, що вона швидко може привести до ускладнень. На щастя, лікар зможе призначити лікування, яке дозволить якомога швидше подолати інфекцію. Без зволікання зверніться до лікаря, як тільки виявите у себе грибкову інфекцію.
    • Лікар порекомендує відповідний план лікування і буде спостерігати за вами, поки ваш стан не покращиться.
    • Можливо, вам доведеться пройти повторне обстеження, щоб переконатися, що ви повністю вилікувалися.
  3. 3 Негайно зверніться за медичною допомогою при ознаках сильної інфекції. Грибкова інфекція може перерости у вторинну інфекцію, що вимагає додаткового лікування. Хоча і не слід сильно переживати, краще звернутися до лікаря, якщо ви підозрюєте, що у вас вторинна інфекція. Відвідайте лікаря при наступних симптомах:
    • сильне почервоніння;
    • розповсюджується почервоніння;
    • гаряча шкіра;
    • виділення зі шкіри;
    • набряк;
    • висип супроводжується болем;
    • жар.
  4. 4 Дізнайтеся у лікаря, який протигрибковий крем вам підходить. При інфекції лікар може порекомендувати відпускається без рецепта крем. Однак він може вирішити, що вам краще використовувати рецептурний крем. Щодня наносите крем відповідно до вказівок до тих пір, поки повністю не позбудетеся від грибкової інфекції.
    • Протигрибкові креми часто відпускають в аптеках без рецепта. На кремі може бути зазначено, що він від «стопи атлета», проте такий крем годиться при будь-грибкової інфекції шкіри. Подібні креми можуть продаватися у відділі засобів по догляду за ногами.
    • Поширені протигрибкові креми для шкіри містять міконазол, клотримазол і оксиконазол.

    Варіант: якщо грибкова інфекція вразила складки шкіри, можна використовувати противогрибковую пудру. Хоча такі пудри відпускають без рецепта, при необхідності лікар може виписати вам більш сильнодіючий варіант.


Поради

  • Якщо при грибкової інфекції шкіри вам не допомагають натуральні засоби, проконсультуйтеся з лікарем щодо лікувальних протигрибкових кремів і мазей.
  • У продажу є безліч відпускаються без рецепта висушують порошків, кремів і лосьйонів, які містять фунгіциди (міконазол або клотримазол), і вони майже такі ж ефективні, що і рецептурні засоби.
  • При грибкової (дріжджовий) інфекції на стопі стежте, щоб уражена шкіра залишалася чистою, прохолодною і сухий. Регулярно міняйте шкарпетки і носите взуття, яка дозволяє «дихати» нозі, наприклад зі шкіри.
  • Щоб запобігти викликану грибком Candida пелюшковий висип, регулярно міняйте дитині підгузки. Перш ніж надіти новий підгузник, висушіть шкіру за допомогою дитячої присипки (ністатинові порошку).
  • Якщо у вас надмірна вага і вам важко дістати до всіх ділянок тіла, коли ви миєтеся в душі, приймайте замість цього ванни з англійською сіллю. Сіль допомагає позбутися від різних видів шкірної інфекції, а магній заспокоює м'язи.