Як лікувати післяпологові тріщини заднього проходу

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 28 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як лікувати післяпологові тріщини заднього проходу - Суспільство
Як лікувати післяпологові тріщини заднього проходу - Суспільство

Зміст

Вагітні жінки часто скаржаться на запори через те, що зростаючий малюк тисне на пряму кишку. В результаті частих запорів з'являються анальні тріщини - невеликі розриви анальних тканин. Під час вагітності це стан виникає у третини всіх жінок. Через анальних тріщин під час дефекації можливі больові відчуття і кровотеча яскраво-червоного кольору. Вони рідко призводять до серйозних наслідків і зазвичай гояться протягом 4 - 6 тижнів за допомогою домашнього лікування. Якщо ж домашні засоби не допоможуть, то можна скористатися спеціальними ліками або, якщо знадобиться, зробити хірургічну операцію.

кроки

Метод 1 з 3: Скористайтеся домашніми засобами

  1. 1 Приймайте гарячі сидячі ванни. Сидяча ванна - це ванна з теплою водою, яку приймають в сидячому положенні з лікувальною метою або щоб помити ректальну область.
    • Прийміть сидячу ванну після дефекації. Так ви очистите анус, не дратуючи його туалетним папером, тим самим усунувши спазм і збільшивши приплив крові до ануса.
    • Можна купити сидячу ванну, яка легко поміщається в унітаз. Якщо ви розкажіть лікарю про виниклі проблеми з анальними тріщинами, він порадить, де можна таку придбати. Також вона продається в магазинах, що спеціалізуються на медичних товарах.
    • Прикріпіть ванночку до унітазу і наповніть її теплою водою. Перевірте спочатку температуру води пальцем або ліктем, щоб вона не була дуже гарячою і не викликала неприємних відчуттів.
    • У більшості сидячих ванн є отвори, через які зливається вода. Якщо ж таких отворів немає, тоді потрібно періодично міняти воду, щоб вона залишалася чистою і теплою.
    • Приймати ванну потрібно 10 - 20 хвилин. Протягом цього часу постарайтеся сидіти спокійно, не роблячи різких рухів, щоб повністю розслабитися.
  2. 2 Їжте продукти містять багато клітковини. Клітковина сприяють регулярному випорожненню кишечника. Продукти, в яких міститься багато клітковини, розм'якшують стілець, завдяки чому він виходить швидше. Завдяки цьому анальні тріщини заживають швидше.
    • Національна академія наук інституту медицини (США) рекомендує жінкам щодня споживати 21-25 грамів клітковини, в залежності від їх віку. В середньому ж більшість американців споживають тільки 5-14 грамів.
    • Багато клітковини міститься в яблуках, апельсинах, родзинках, інжир, грушах і ягодах. Також її багато в цільних зернах пшениці, наприклад хлібі з висівками і макаронах, а також у вівсянці, пластівцях і мафіни з висівками. У таких овочах: ​​броколі, зеленому горошку, картоплі і брюссельській капусті. Багаті клітковиною деякі горіхи і боби, такі як чорні боби, Лімська квасоля, боби, а також різні насіння.
    • Однак, прагнучи до отримання клітковини, не варто зловживати продуктами, які важко засвоюються організмом. Уникайте горіхів, попкорну, кукурудзяних чіпсів і інших твердих продуктів з гострими краями
  3. 3 Пийте побільше рідини. М'який стілець допомагає зменшити біль при тріщинах заднього проходу і сприяє загоєнню прямої кишки. Споживаючи більше рідини, ви будете размягчать свій стілець.
    • Поставте мету - випивати щодня 8 склянок води. Під час їжі пийте тільки воду, а не сік, газовані та інші напої.
    • Виходячи з дому, беріть з собою пляшку води і пийте, як тільки відчуєте спрагу.
  4. 4 Робіть фізичні вправи. Регулярні фізичні вправи запобігають запори, що збільшують тріщини, отже, вони сприяють загоєнню анальних тріщин. По можливості намагайтеся щодня приділяти фізичній діяльності хоча б 30 хвилин. Обговоріть з лікарем, який саме фізичною діяльністю після пологів вам можна займатися. Все залежить від того, які у вас були пологи. На основі цього лікуючий лікар складе для вас список безпечних вправ.

Метод 2 з 3: Зверніться за медичною допомогою

  1. 1 Приймайте місцеві анестетики і стероїди. Застосовуючи перед дефекацією місцеві анестетики разом зі стероїдних кремом, можна зменшити біль, яку завдають анальні тріщини.
    • Місцеві анестетики: ксилокаин, лідокаїн, тетракаїн і прамоксін. Хоча деякі анестетики продаються в аптеках без рецепта, для більшості рецепт все ж таки необхідний. Попросіть свого лікаря порекомендувати вам щось і при необхідності виписати рецепт на анестетик, який допоможе зменшити біль через анальних тріщин.
    • Креми потрібно наносити на ректальну область перед дефекацією обережними рухами. Для цього можна використовувати чисте паперовий рушник або серветку. У деяких аптеках продаються серветки, які спеціально призначені для застосування таких кремів.
    • Нанесення кремів і мазей часто поєднують з невеликою кількістю стероїдів. Вони допомагають зменшити запалення і больові відчуття, пов'язані з випорожненням кишечника.
    • Не варто приймати стероїди разом з анестетиками довше 2-х тижнів. Якщо користуватися стероїдами довше, то це може привести до витончення стінок прямої кишки, що стане причиною нових травм в цій області.
  2. 2 Користуйтеся Размягчитель стільця. Ваш лікуючий лікар повинен порекомендувати вам якийсь розм'якчувач стільця. Цей препарат допоможе зменшити біль і зусилля, прикладені при дефекації, завдяки чому тріщини зможуть затягнутися.
    • Хоча зазвичай размягчители стільця продаються без рецепта, потрібно щоб їх призначив вам лікар. Якщо ж ви годуєте грудьми, то вам потрібен такий розм'якчувач, який не зашкодить вашому малюкові.
    • Приймайте размягчители стільця відповідно до інструкції на упаковці. Приймайте його в рекомендованої дозуванні і пам'ятайте про можливі побічні ефекти. Якщо з'явилися які-небудь побічні ефекти, то обговоріть це зі своїм лікуючим лікарем.
    • Якщо разом з Размягчитель стільця пити більше рідини і їсти продукти, багаті на клітковину, то анальні тріщини заживуть швидше.
  3. 3 Дізнайтеся у лікаря про нітрогліцерині. В деякі мазі міститься м'язовий релаксант під назвою нітрогліцерин. Нітрогліцерин сприяє розслабленню м'язів сфінктера і зменшення скорочень і спазмів під час дефекації, а також збільшенню припливу крові до ануса. Завдяки цьому ректальная область менше травмується і анальні тріщини заживають швидше.
    • Нітрогліцерин наноситься за допомогою ватної палички. Нанесіть трохи мазі на ватяну паличку і вставте наконечник в анус. Вставте тільки ватяну частина палички.
    • Зазвичай в мазі невелика концентрація нітрогліцерину, близько 0,2%. Місцеве застосування нітрогліцерину для лікування анальних тріщин вважається безпечним під час грудного вигодовування.
    • Іноді при використанні нітрогліцерину виникають побічні ефекти. Найбільш поширені побічні ефекти - це головний біль або запаморочення.

Метод 3 з 3: Операція

  1. 1 Дізнайтеся, коли може знадобитися операція. Більшість анальних тріщин самі гояться протягом 4 - 6 тижнів.> Якщо ж анальні тріщини не заживуть протягом цього періоду за допомогою лікарських засобів, то лікар може порекомендувати зробити операцію.
    • Стандартна операція для лікування анальних тріщин включає в себе видалення частини м'язів сфінктера. Це сприяє розслабленню кишечника і загоєнню тріщин.
    • Після хірургічного втручання тріщини зникають у 90% жінок, так що ця процедура досить ефективна.
  2. 2 Підготуйтеся до операції. Лікар розповість вам, що потрібно зробити, щоб підготуватися до операції. Дотримуйтесь його інструкцій і якщо виникнуть якісь питання, то не соромтеся їх задавати.
    • Вам, ймовірно, скажуть, щоб ви нічого не їли і не пили після півночі в день перед операцією.
    • Лікар повідомить вам, які ліки перед операцією слід приймати, а від яких потрібно утриматися, включаючи будь-які трав'яні добавки або безрецептурні снодійні засоби.
    • Як правило, перед хірургічним лікуванням анальних тріщин проводять підготовку кишечника.Можливо, перед операцією вам зроблять клізму або дадуть проносний засіб.
  3. 3 Як оправитися після операції. Хірургічне лікування анальних тріщин - це операція, яка виконується в амбулаторних умовах. Це означає, що за відсутності будь-яких ускладнень ви покинете лікарню в день проведення цієї процедури. Лікар пояснить вам, що потрібно робити, щоб швидко відновитися після операції.
    • Незабаром після операції можна буде повернутися до повсякденної діяльності, але робити це потрібно поступово. Постарайтеся вночі після операції вийти на прогулянку, це зменшить ризик утворення небезпечних для життя тромбів.
    • Залежно від типу операції, повернутися до роботи можна буде вже через 1 - 4 тижні. Постарайтеся не водити автомобіль, поки не перестанете приймати болезаспокійливі засоби.
    • В області прямої кишки після операції залишається рана, яку потрібно лікувати. Підтримуйте рану в чистоті і сухості і приймайте сидячі ванни 3 рази в день. Протягом декількох днів після операції з рани може сочитися кров, так що надійно закріпіть марлю на цьому місці.

Поради

  • Якщо ви - мати грудної дитини, то, не проконсультувавшись з лікарем, не беріть ніякі ліки або мазі. Необхідно переконатися, що ліки не нашкодять вашому малюкові.
  • Деякі лікарі проводять ін'єкції ботокса для лікування тріщин, хоча однозначної думки з цього питання немає.

попередження

  • Якщо кровотеча посилиться, зверніться до лікаря, щоб встановити його причину. Якщо виділень більше, ніж кілька плям яскраво-червоного кольору, то це може вказувати на серйозну проблему.