Як лікувати теплові судоми

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 26 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
СУПЕР СПОСОБ ОТ СУДОРОГ В НОГАХ САМЫЙ БЫСТРЫЙ И ПРОВЕРЕННЫЙ  СПОСОБ
Відеоролик: СУПЕР СПОСОБ ОТ СУДОРОГ В НОГАХ САМЫЙ БЫСТРЫЙ И ПРОВЕРЕННЫЙ СПОСОБ

Зміст

Теплові судоми - це м'язові спазми або судоми, що виникають під час фізичного навантаження при високій температурі, наприклад, жарким літом на уліце.Мишечние спазми відрізняються від теплових судом тим, що останні виникають через дефіцит натрію, викликаного посиленим потовиділенням (а не самої спекою ). Болі зазвичай виникають через неможливість організму підтримувати водний баланс, щоб компенсувати потовиділення. В результаті рівень електролітів у вашому організмі падає дуже низько (гіпонатріємія). Найчастіше такі судоми виникають в литках, м'язах стегна і пресі (проте теплові судоми можуть зачепити будь-яку м'яз). Але не турбуйтеся, теплові судоми досить просто вилікувати.

кроки

Метод 1 з 2: Лікування теплових судом

  1. 1 Визначте наявність теплової судоми. Теплові судоми - це хворобливі спазми м'язів, що виникають через зневоднення, як правило, під час фізичних навантажень в жаркій середовищі. Хоча теплові судоми і мають таку назву, насправді вони виникають не через самого тепла або гарячої середовища. Посилене потовиділення під час фізичних навантажень призводить до втрати рідини і електролітів (солей), які необхідні м'язам для правильної роботи.І хоча теплова судома може зачепити будь-яку групу м'язів, найчастіше вони виникають в литкових м'язах, м'язах рук, черевної порожнини і м'язах спини.
  2. 2 Припиніть виконувати вправу. Теплові судоми можна просто «перетерпіти». Цим ваш організм говорить, що йому необхідна перерва. Щоб вгамувати теплову судому, насамперед потрібно припинити тренування, яка її викликала.
  3. 3 Відпочиньте в прохолодному місці. Теплові судоми найчастіше пов'язують з надмірними навантаженнями в спекотний літній день. Якщо справа в цьому, підіть з сонця. Знайдіть прохолодне місце в тіні або в будинку, трохи відпочиньте і охолоньте.
    • Допоможіть своєму тілу охолонути, поклавши на задню частину шиї мокрий рушник.
  4. 4 Пийте побільше рідини. Судома викликана зневодненням і втратою електролітів, так що під час відпочинку вам варто попити, бажано спортивний напій (наприклад, Gatorade) або напої з електролітами (на кшталт Pedialyte). Ідеальним вибором є спортивні напої, що містять 25-200 мг натрію.
    • Також спробуйте прозорі соки. Вони наситять ваш організм необхідними електролітами і рідиною.
    • Якщо у вас є тільки вода, тоді розчиніть чверть або пів чайної ложки солі в літрі води. Хоча смак у цієї води і не буде такої, як у спортивних напоїв, свою справу вона зробить.
  5. 5 Виконайте легку розтяжку зачепленої м'язової групи. Якщо ви хочете допомогти судорозі швидше пройти, виконайте легку розтяжку постраждалих м'язів. Не варто проводити інтенсивну розтяжку м'язів, замість цього виконайте розтяжку, що включає широкий діапазон рухів. Це допоможе вгамувати спазми і болі в м'язах.
  6. 6 Слідкуйте за станом спазмів. Якщо ви відпочинете і відновите баланс рідини і електролітів, то незабаром пройдуть і теплові судоми. Запам'ятайте час, коли у вас виникли судоми. Якщо через годину ваш стан не покращиться (або навіть погіршиться), тоді вам варто звернутися до лікаря.
  7. 7 Чи не повертайтеся до фізичних навантажень відразу після того, як пройдуть судоми. Те, що судоми пройшли, не означає, що ви відновили водний баланс і вміст електролітів в організмі. Так що не думайте, що вже можете повернутися до тренування. Вам слід продовжити споживати рідини і повернутися до тренування тільки через кілька годин. В іншому випадку, можна знову запрацювати судому або щось гірше, наприклад, тепловий удар.
  8. 8 Подбайте про те, щоб звести можливість появи судом до мінімуму. Якщо влітку ви працюєте на вулиці або займаєтеся бігом, у вас навряд чи вийде уникнути річного спека, але можна підготуватися і мінімізувати ймовірність виникнення повторних теплових судом. Пийте побільше рідини перед виконанням вправ і час від часу пийте спортивні напої, щоб запобігти розвитку теплової судоми.
    • У перші кілька днів теплові судоми можуть виникнути знову, але коли ви звикнете до високої температури, судом можна буде уникнути одним лише споживанням рідин.
    • При температурі 39,4 - 46,1 ° C слід випивати не менше 1 літра води в годину.

Метод 2 з 2: Лікування теплового виснаження

  1. 1 Зверніть увагу на інші симптоми. Якщо разом з судомою у вас виникли інші симптоми, можливо, проста теплова судома переросла в теплове виснаження. Якщо у вас виникли такі симптоми, швидше за все, ви відчуваєте теплове виснаження:
    • слабкість
    • Головний біль
    • Запаморочення або втрата свідомості
    • Нудота і / або блювота
    • Прискорене серцебиття
    • Прохолодна і волога шкіра
    • сильне потовиділення
  2. 2 Виміряйте температуру. Стани, пов'язані з теплом, призводять до того, що ваш організм більше не в силах контролювати внутрішню температуру за допомогою звичних для нього потовиділення і випаровування. Виміряйте температуру, щоб дізнатися, наскільки високо піднялася ваша температура. Температура вище норми, але нижче 40 ° C, свідчить про тепловому виснаженні.
    • Якщо ваша температура дорівнює 40 ° C і вище, значить, у вас тепловий удар, і вам необхідна термінова медична допомога.
    • До іншим симптомів теплового удару відносяться сплутаність і втрата свідомості, рясне потовиділення, а також червона, гаряча і суха шкіра.
  3. 3 Знайдіть прохолодне місце. Негайно приберіть з спеки і почніть вживати заходів з охолодження свого тіла, щоб теплове виснаження не переросло в тепловий удар. Підіть з сонця і спеки в добре провітрюване місце.
  4. 4 Пийте холодну воду або спортивні напої. Як і у випадку з тепловими судомами, ваш організм потребує додаткової рідини і електролітах, які він втратив внаслідок сильного потовиділення. Пийте спортивні напої, напої з вмістом електролітів або розмішайте в літрі води чверть або пів чайної ложки солі.
    • Ваше тіло продовжить виділяти піт. Це необхідно для зниження внутрішньої температури тіла. Якщо ви не наситите організм рідиною і солями, які потрібні для виділення поту, це призведе до розвитку теплового удару.
  5. 5 Зніміть непотрібний одяг. Навіть легкий хлопок здатний утримувати тепло. Зніміть якомога більше одягу. Переконайтеся, щоб залишилася одяг була легкою і вільною, і не прилягала щільно до тіла.
  6. 6 Прийміть додаткові заходи, щоб остудити своє тіло. Не слід покладатися на одне лише потовиділення. Щоб знизити внутрішню температуру тіла, зробіть наступне:
    • Прийміть прохолодний душ або ванну.
    • Окропити прохолодною водою і посидьте перед вентилятором або в кімнаті з кондиціонером.
    • Замочіть рушник у холодній воді і покладіть його на шкіру.
    • Покладіть пакети з льодом на пахви і на задню частину шиї.
  7. 7 Відпочиньте, при цьому підійміть свої ноги вище голови. Втрату свідомості від теплового нездужання (тепловий удар) викликає дилатація (розширення) кровоносних судин, що призводить до зниження припливу крові до голови. Щоб запобігти цьому, відпочиньте, піднявши ноги вище голови, щоб поліпшити приплив крові.
  8. 8 Негайно зверніться за медичною допомогою. Теплове виснаження може швидко перерости в тепловий удар, так що уважно стежите за своїм станом і знайте, коли слід звернутися за медичною допомогою. Зверніться до лікаря, якщо:
    • Через годину симптоми так і не пройшли
    • Через нудоти і блювоти у вас не виходить відновити рівень рідини і електролітів
    • Ваша температура тіла вище 40 градусів Цельсія
    • У вас виникає сплутаність свідомості, маячний стан або починаються припадки
    • Після тренування у вас виникає прискорене дихання і серцебиття

попередження

  • Тепловий удар є небезпечним для життя, так що, якщо у вас виникли симптоми теплового удару, негайно зателефонуйте на номер швидкої допомоги.
  • Не лікуйте теплові судоми шляхом жування або використання соляних таблеток. Ви не заміните втрачену рідину і лише викличете розлад шлунка.