Як лікувати захворювання ясен домашніми засобами

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 25 Лютий 2021
Дата Оновлення: 28 Червень 2024
Anonim
Как лечить парадонтит в домашних условиях
Відеоролик: Как лечить парадонтит в домашних условиях

Зміст

За допомогою домашніх засобів можна вилікувати такі захворювання ясен, як гінгівіт, пародонтит і ряд інших серйозних проблем. Ці прості поради допоможуть вам підтримати здоров'я порожнини рота. Ви дізнаєтеся про здоров'я ясен і зубів, а також як застосовувати найпростіші способи в домашніх умовах.

Червоні ясна. Припухлі ясна. Біль в яснах. У запаленні ясен немає нічого веселого, а якщо запалення не лікувати, то воно може привести до серйозних стоматологічним та загальносистемних проблем зі здоров'ям. Можна спробувати деякі способи лікування в домашніх умовах, але якщо симптоми посилюються і супроводжуються кровотечею, то негайно відвідайте стоматолога. Читайте нижчевикладені поради, щоб дізнатися, як поліпшити стан ясен.

кроки

Метод 1 з 2: Лікування домашніми засобами

  1. 1 Зменшіть стрес. За даними Академії загальної стоматології (Канада, США), існує зв'язок між стресом і здоров'ям зубів. У людей в стані стресу порушується робота імунної системи, що ускладнює боротьбу з бактеріями, що викликають захворювання пародонтиту, і робить їх більш схильними до інфекцій ясен.
    • Вчені також виявили, що різні види стресу впливають на організм людини по-різному. Під час досліджень, проведених в трьох різних університетах США, було виявлено, що учасники, які відчувають фінансові труднощі, піддавалися найбільшому ризику захворювання на пародонтит.
  2. 2 Зробіть розчин морської солі. Розчиніть невелику кількість морської солі в склянці теплої води. Візьміть невелику кількість розчину в рот, прополощіть порожнину рота протягом 30 секунд і виплюньте. Повторіть кілька разів. Солона вода зменшить припухлість ясен і дозволить позбутися від їх кровоточивості. Якщо на яснах з'явилися нагноєння, обов'язково зверніться до лікаря - в цьому випадку вам знадобляться антибіотики. Полоскати рот таким розчином кожен раз після чищення зубів.
  3. 3 Прикладайте пакетики з чаєм. Заваріть пакетик з чаєм в киплячій воді, дайте охолонути і прикладіть приблизно на п'ять хвилин до ураженої ділянки ясен. Дубильна кислота, яка міститься в чаї, ефективно зменшує інфекції ясен.
    • Безпосередньо прикладати чайний пакетик до ясен більш ефективно, ніж вживати напій. Крім того, пити занадто багато чаю шкідливо для зубів, так як вони знебарвлюються і покриваються чайним нальотом.
  4. 4 Втирайте мед. Мед володіє природними антибактеріальними і антисептичними властивостями, тому їм можна лікувати інфіковані ясна. Після того як ви почистите зуби, втріть невелику кількість меду в проблемну ділянку ясен.
    • Враховуйте високий вміст в меді цукру і намагайтеся накладати його тільки на ясна, а не на зуби. Будьте особливо обережні з зубами, на яких є карієс, інакше буде боляче.
  5. 5 Пийте журавлинний сік. Журавлинний сік може запобігти прилипання бактерій до зубів, тому постарайтеся вживати до 100 мл несолодкого соку в день.
  6. 6 Зробіть лимонну пасту. Змішайте сік одного лимона з невеликою кількістю солі. Нанесіть на ясна. Залиште на кілька хвилин, а потім прополощіть рот теплою водою.
    • Лимон є безпрограшним засобом для лікування захворювань ясен. Він має протизапальні властивості, що добре допомагає при лікуванні інфікованих ясен. Крім того, він містить вітамін С, який не тільки допомагає ясен боротися з інфекцією, але і зменшує кількість бактерій, що створюють в порожнині рота лужне середовище.
  7. 7 Їжте більше продуктів, багатих вітаміном С. Не тільки лимони можуть допомогти вилікувати запалені ясна. Вживайте також в їжу апельсини, виноград, ківі, манго, папайю і полуницю. Вітамін С є антиоксидантом, а антиоксиданти сприяють зростанню сполучної тканини і регенерації кісткової тканини, які можуть бути пошкоджені різними проблемами ясен.
  8. 8 Збільште споживання вітаміну D. Вітамін D має протизапальні властивості, тому вживайте його в достатній кількості для лікування і профілактики хвороб ясен. Літнім людям особливо необхідно приймати цей вітамін. За даними Національного інституту здоров'я США, високий рівень в крові вітаміну D пов'язаний зі зменшеним ризиком захворювання ясен у людей 50 років і старше.
    • Отримуйте вітамін D з сонячними ваннами двічі в тиждень по 15-20 хвилин і за допомогою продуктів харчування, наприклад, лосося, яєць і риб'ячого жиру.
  9. 9 Чистіть зуби содою. Сода нейтралізує кислоту в порожнині рота, тим самим зменшуючи можливість виникнення карієсу і захворювання ясен, тому це більше профілактичний захід, а не фактичне лікування захворювань ясен. Змішайте невелику кількість соди з теплою водою до утворення пасти. Використовуйте цю пасту для чищення зубів.
  10. 10 Відмовтеся від тютюну. Тютюн зменшує здатність організму боротися з інфекцією і затримує загоєння. У любителів тютюну часто виникають серйозні захворювання ясен, які не піддаються лікуванню, що веде до втрати зубів.

Метод 2 з 2: Медичні засоби

  1. 1 Приймайте пробіотики для зубів. Льодяники, що містять Lactobacillus reuteri Prodentis, «дружні» бактерії, що живуть в кишечнику, вважаються ефективним засобом для лікування гінгівіту, так як відновлюють природний баланс порожнини рота після використання оральних антисептиків, рідин для полоскання рота і гелів, що містять антибактеріальні засоби.
  2. 2 Приймайте CoQ10. Кофермент Q10 (також відомий як убіхінон) є субстанцією, схожою на вітамін, яка допомагає організму перетворювати цукор і жир в енергію. Ранні дослідження клініки Майо показують, що внутрішнє або зовнішнє застосування CoQ10 допомагає в лікуванні пародонтиту.
  3. 3 Полощіть ротову порожнину «Лістерін». Доведено, що «Листерин» є найефективнішою рідиною для полоскання порожнини рота, зменшує зубний наліт і гінгівіт.
    • Рекомендується полоскати порожнину рота двічі в день по 30 секунд. Однак завжди розводите рідина зі звичайною водою в пропорції 1: 1.
    • Спочатку в ротовій порожнині можливо печіння через що містяться в засобі ефірних масел, але зазвичай через кілька днів люди до нього звикають.
  4. 4 Користуйтеся спеціальним спреєм. Додайте в свій повсякденний догляд за зубами спрей, що містить хлоргексидин, - потужне антибактеріальний засіб з властивостями зменшення зубного нальоту.В одному з досліджень вчені виявили, що у пацієнтів підвищеної групи ризику (літніх), схильних до захворювання пародонтит, застосування спрею 0,2% хлоргексидину один раз в день знижувало утворення зубного нальоту і запалення, викликаного гингивитом.
  5. 5 Придбайте «Генгігель». Замовити його можна в інтернеті. Цей продукт містить гіалуронову кислоту - природна речовина, яка міститься в сполучних тканинах організму. Дослідження показали, що гіалуронат має протизапальні, протинабрякові і антибактеріальними властивостями, які ефективні в лікуванні гінгівіту і періодонтиту. Застосування Генгігель на ясна стимулює виробництво нових здорових тканин. В ході випробувань в Університеті Ростока, в Німеччині, вчені виявили, що засіб збільшує загоєння тканин в два рази, покращує кровопостачання і зменшує запалення.
  6. 6 Використовуйте зубну пасту з маслом чайного дерева. Масло чайного дерева вбиває бактерії. Зубний наліт і є бактерії. Вибирайте пасту, що містить масло чайного дерева, щоб позбутися від зубного нальоту і полегшити біль в яснах, яку ви, можливо, відчуваєте.
    • Також можна додавати краплю олії чайного дерева в звичайну зубну пасту кожен раз, коли ви чистите зуби. Якщо ви використовуєте екстракт масла чайного дерева, не ковтайте його, так як він може викликати подразнення шлунка, в тому числі діарею.

Поради

  • Було виявлено, що хвороби ясен прогресують з розвитком зубного нальоту. Це не що інше, як різновид бактеріального, білого, липкого речовини, що утворюється, коли бактерії змішуються зі слиною, крохмалем та іншими компонентами харчування. Турбота про порожнини рота є однією з основних турбот на землі, так як маленькі проблеми дають початок великим. Отже, дуже важливо вміти боротися із захворюваннями ясен в домашніх умовах і стежити за гігієною порожнини рота.
  • Якщо використовувати лимонно-сольовий розчин, ваші зуби можу стати дуже чутливими на деякий час. Причина в тому, що лимонна кислота истончает емаль на зубах.