Як ловити метеликів

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 17 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
як ловити метеликів
Відеоролик: як ловити метеликів

Зміст

Якщо ви хочете зловити метеликів, щоб вивчати їх, у вас є кілька варіантів. Природно, можна скористатися сачком, хоча в деяких місцях для цього потрібен спеціальний дозвіл. Можна взагалі не ловити дорослих метеликів, а збирати гусениць - їх легше зловити, і ви зможете простежити за процесом перетворення гусениці в метелика.Ловля метеликів заборонена в багатьох заповідниках і національних парках, і деякі види захищені законом. Зважаючи на це слід перш ознайомитися з тим, які види метеликів охороняються законом. Краще ловити метеликів в своєму саду або на присадибній ділянці.

кроки

Метод 1 з 3: Ловля метеликів сачком

  1. 1 Придбайте хороший сачок. Насправді дитячі сачки не надто зручні для лову метеликів, оскільки вони занадто короткі і можуть пошкодити комах. Краще використовувати сачок з довшою мережею, щоб не зачепити метелика ободом.
    • Глибина мережі сачка повинна становити не менше 50 сантиметрів.
    • Слід також пам'ятати про те, що в деяких місцевостях необхідний дозвіл на використання сачка. Дізнайтеся про місцеву систему законами з цього приводу.
    • Вибирайте сачок з досить широким ободом, щоб метелики легко проходили в нього. Однак обід не повинен бути надто широким, інакше вам буде незручно звертатися з сачком. Крім того, необхідно бачити крізь сітку. Сітка повинна бути досить великою, щоб опір повітря не ускладнювало руху сачка.
    • Вибирайте сачок з досить міцною ручкою, щоб вона не зламалася від удару об землю.
  2. 2 Виберіть відповідне місце для лову метеликів. Зазвичай метеликів можна знайти на галявинах і в поле, хоча цілком підійде і ваш присадибна ділянка. Якщо ви плануєте ловити метеликів у себе в саду, посадіть рослини, які привернуть їх. Наприклад, метеликів привертають квіти календули, молочаю, гречки, майорця і геліотропа.
  3. 3 Шукайте тих, хто сидить метеликів. Можна спробувати зловити метелика і на льоту, проте набагато легше зробити це, коли вона сидить. Шукайте метеликів, які сидять на квітках, п'ють нектар або влаштовуються на нічліг.
    • У тропіках метелики зазвичай влаштовуються на нічліг під листям і гілками. Там же їх можна знайти і в місцевості з помірним кліматом в дощову або похмуру погоду.
    • У помірному кліматі метелики ночують також на верхівках трави або листі.
    • Пам'ятайте про те, що деякі метелики мають прекрасний маскує забарвлення, завдяки якому вони зливаються з навколишнім оточенням. Щоб виявити таких метеликів, слід докласти певних зусиль.
  4. 4 Підкрадися до метелику. При можливості постарайтеся тихо і повільно підійти до неї ззаду. Як тільки ви опинитеся в межах досяжності, накиньте на метелика сітку сачка. Проробіть це швидким рухом, щоб метелик не встигла вислизнути.
  5. 5 Піймати метелика на льоту. Можна спробувати зловити і летить метелика, хоча це набагато складніше. Кращий спосіб зробити це полягає в тому, щоб спочатку підкрастися до комасі ззаду. Потім слід швидко махнути сачком, щоб метелик виявилася в ньому, і опустити сітку, щоб комаха не вилетіло з неї.
  6. 6 Зігніть сітку. Як тільки метелик виявиться в сітці, переверніть сачок, щоб сітка лягла на обід і закрилася. В результаті комаха не зможе вилетіти з сітки. З цієї причини також бажано, щоб сітка була досить довгою - так ви зможете накинути її на обід і при цьому не пошкодити метелика.

Метод 2 з 3: Звернення з спійманої метеликом

  1. 1 Візьміть метелика. При необхідності можна взяти метелика рукою. Для цього акуратно візьміться над самим тільцем за складені разом крила. Це не зашкодить метелику, якщо тільки вона не дуже тендітна. Наприклад, у монархів досить міцні крила. Можна також привернути метелика вгору тільцем, щоб вона заспокоїлася.
  2. 2 На час відкладіть метелика. Спійманих метеликів можна складати в конверт з кальки - такі конверти використовують для зберігання поштових марок і монет. Ці конверти напівпрозорі і зроблені з вощеного паперу. Можна також використовувати невеликий трикутний конверт.
    • Не забудьте написати на зовнішній стороні конверта всю необхідну інформацію. Використовуйте для цього незмивні чорнило.
    • Можна вказати на конверті номер зразка, дату, час і місце, в якому ви зловили метелика. Можна також відзначити, чи перебували поруч метелики того ж виду.
  3. 3 Пересадите метелика в клітку. Якщо ви збираєтеся тримати метелика в неволі, то після повернення додому її слід пересадити в клітку. Найкраще використовувати для метеликів клітини з сіткою або екранами. При цьому метелика слід забезпечити відповідним їй нектаром або водою з цукром.
    • Краще не використовувати скляну або пластикову клітку, так як метелик не зможе ходити по ній.
    • Деякі метелики обходяться без їжі. Однак більшість метеликів все ж харчуються нектаром або підсолодженою водою.
  4. 4 При необхідності умертвите метелика. Можна зробити це прямо в сітці, щоб не пошкодити крила. Просто як слід стисніть середній сегмент (грудний відділ) тільця комахи пальцями, так щоб метелик перестала тріпається. Після цього можна вийняти її з сітки і помістити в конверт.

Метод 3 з 3: Збір гусениць

  1. 1 Розшукайте рослини, які подобаються метеликам. Наприклад, гусениць монарха можна знайти на молочаї. Визначтеся, які метелики вас цікавлять, і дізнайтеся, що вони їдять, де відкладають свої яйця, як виглядають їхні яйця і гусениці.
    • Зверніть увагу на обгризені гусеницями листя в тіні. Наприклад, молочайні жуки можуть об'їдати листя і на сонці, в той час як гусениці монарха вважають за краще харчуватися в тіні.
    • Підійдіть до рослини ближче. Деякі гусениці дуже малі, що не більше 5-6 міліметрів, в той час як інші досягають 2-3 сантиметрів в довжину. Яйця метеликів також дуже малі. Наприклад, яйця монарха виглядають як крихітні білі кульки.
    • Не набирайте занадто багато гусениць з одного місця. Залиште частина гусениць для зростання на волі.
  2. 2 Помістіть зібраних гусениць в відро з їжею. У 20-літровому відрі можна містити від 5 до 10 гусениць. Необхідно помістити у відро достатню кількість їжі для гусениць, наприклад листя молочаю. Якщо гусениці їдять кілька видів рослин, зробіть їх раціон. Крім того, слід прикрити відро воздухопроницаемой кришкою, щоб випорожнення гусениць висихали і не шкодили їм.
    • Можна використовувати і меншу ємність - головне, забезпечити нормальну вентиляцію.
    • Для збору відходів можна постелити на дно відра цигарковий папір або чисту газетний папір.
  3. 3 При необхідності поповнюйте запаси їжі. Якщо ви кладете листя на дно відра, слід періодично підкладати нові. Можна також помістити маленькі гілки в стакан з водою - в цьому випадку листя протримаються свіжими довше, і вам рідше доведеться поповнювати їх запаси.
    • Якщо ви поставили на дно відра стакан з водою, прикрийте його зверху, щоб гусениці не падали в нього і не тонули.
    • Можна також обдавати листя водою, щоб вони були вологими. Таким чином ви забезпечите гусениць необхідної їм вологою.
  4. 4 Очищайте ємність. Слід регулярно чистити ємність з гусеницями. Це можна робити раз в день. Видаляйте забруднився папір і замінюйте її на чисту. Слід також прибирати відмерлі або висохлі листя, оскільки гусениці харчуються тільки свіжим листям.
  5. 5 Передбачте місця для окукливания. Більшість гусениць воліють гілки і листя, тому забезпечте їх подібними місцями для окукливания. Після утворення лялечки її можна перенести в окрему клітку. У цій клітці слід підтримувати досить високу вологість.
    • Якщо гусениця окуклітся восени, то вона, швидше за все, залишиться в коконі протягом всієї зими. Якщо за цей час вона не помре, то перетвориться на метелика.
    • Слідкуйте за тим, щоб лялечка розташовувалася на достатній висоті. Вона повинна перебувати в підвішеному становищі (для більшості видів метеликів), щоб комаха мало достатньо місця для вилуплення. Підвісьте лист або гілку з лялечкою над дном клітини.
    • Можна також приклеїти кокон. Нанесіть на клаптик паперу краплю низькотемпературного клею для гарячого склеювання. Зачекайте, поки клей охолоне, але все ще буде в рідкому стані, і помістіть в нього верхівку кокона. Дайте клею висохнути і закріпіть папірець скотчем або шпилькою там, де вилупилася метелик не буде тісно.
  6. 6 Спостерігайте за лялечкою. Коли вона змінить колір і потемніє або стане прозорою, це означає, що скоро вилупиться метелик. Обов'язково обприскуйте водою клітку з лялечкою. Як тільки метелик буде готова, вона вилупиться протягом декількох секунд, тому постарайтеся не пропустити цей момент.

додаткові статті

Каклечіть укус гусениці Какухажівать за гусеницею Какухажівать за волохатих гусеницею ведмедиці Какухажівать за гусеницею леопардового метелики Каксделать сад метеликів Какухажівать за метеликами Каквиращівать метеликів Каксобрать і виростити гусениць метеликів Монарха Какухажівать за богомолом Какухажівать за коником Какубіть осу Какпоймать муху Какраспознать павука-бродягу Какухажівать за сонечком