Як прочистити злив в умивальнику

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 16 Квітень 2021
Дата Оновлення: 26 Червень 2024
Anonim
Как прочистить сифон
Відеоролик: Как прочистить сифон

Зміст

Коли в дренажній трубці умивальника накопичується велика кількість зубної пасти, волосся та інших відходів, з раковини починає неприємно пахнути. Дренажна трубка також може стати розсадником цвілі і грибка, які можуть уповільнювати або повністю блокувати злив води. Регулярне чищення не дасть цього сміття закупорити злив. Закупорку в раковині можна прочистити за допомогою харчової соди і оцту.

кроки

Метод 1 з 3: Регулярне чищення зливу

  1. 1 Щотижня прочищати зливний отвір від сміття. Щоб уникнути засмічення, видаліть з раковини зливну пробку або зливну грати і викиньте зібраний ними сміття. Перш ніж встановлювати не забудьте їх промити.
    • Більшість умивальників оснащені знімною металевої заглушкою, що дозволяє перекрити зливний отвір. Витягніть її з зливного отвору.
    • Якщо установка заглушки проводиться шляхом вдавлення і витягування стержня за змішувачем або якось інакше, відкрутіть гайку ззаду зливної труби, витягніть утримує стрижень, а потім зніміть заглушку.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Chris Willatt


    Професіонал прибирання Кріс Уіллатт - власник і засновник Alpine Maids, клінінгової служби в Денвері, Колорадо. Alpine Maids заслужила премію за кращі клінінгові послуги в Денвері в 2016 році і більше п'яти років поспіль має рейтинг A в Angie's List. Кріс отримав ступінь бакалавра в Університеті Колорадо в 2012 році.

    Chris Willatt
    професіонал прибирання

    Прочищайте слив раз в тиждень незалежно від того, знімається зливна решітка чи ні. Кріс Уіллатт, власник Alpine Maids, каже: «Раз в тиждень вичищати все волосся з зливного отвору. Якщо грати або пробка в ньому знімна, можете покласти її в посудомийну машину, щоб як слід відмити, а потім використовувати щітку або «чудо-ластик», щоб відшкребти наліт від дна. Якщо конструкція незнімна, ретельно почистіть її щіткою ».


  2. 2 При необхідності використовуйте неагресивний очищувач для зливу. Згодом в умивальнику скупчуються бактерії, які сприяють появі неприємного запаху і грибка в зливний трубці. Щоб вбити бактерії, використовуйте раз на місяць біорозкладаний неагресивний очищувач для труб. Непоганий альтернативою цьому є перекис водню, яку можна налити прямо в каналізацію.
    • Слід зазначити, що багато розрекламовані очисники дренажних труб повні хімікатів, які становлять небезпеку не тільки для труб, але і для вашого здоров'я.
    • Натуральні магазинні засоби для видалення засмічення використовуйте відповідно до інструкції по застосуванню.
    • Чи не рекомендуємо використовувати відбілювачі і антибактеріальні засоби. Вони не тільки не потрібні, але і можуть пошкодити систему водопостачання (особливо якщо на території будинку встановлений септик).
  3. 3 Щомісяця чистите слив побутовими засобами. Замість магазинного кошти для видалення засмічення використовуйте сіль, харчову соду, оцет і / або лимонний сік, щоб усунути неприємний запах і почистити раковину. Приготуйте приблизно стакан розчину, змішавши наявні інгредієнти, і вилийте його в слив. Зачекайте приблизно годину, перш ніж змити залишки розчину гарячою водою.

Метод 2 з 3: Усунення засмічення в умивальнику

  1. 1 Налийте в каналізацію окропу. Щоб усунути більш серйозну закупорку, закип'ятіть приблизно два літри води і обережно вилийте її в каналізацію. Окріп послабить і усуне засмічення.
  2. 2 Почистіть каналізацію вантузом. Спробуйте прочистити засмічення, 5-6 раз відтягуючи ручку і натискаючи на клапан. Так ви не очистіть засмічення цілком, але значно його послабити. Використовуйте вантуз для створення герметичного ущільнення над зливним отвором.
  3. 3 Насипте в зливний отвір харчову соду. Повільно висипте в зливний отвір близько 1 склянки (220 г) харчової соди. Зачекайте кілька хвилин. Харчова сода не тільки усуне неприємні запахи, а й фізично зруйнує засмічення.
  4. 4 Додайте оцет. Через кілька хвилин вилийте в зливний отвір 1 стакан (240 мл) дистильованого білого оцту. Харчова сода і оцет вступлять в реакцію один з одним. Закрийте зливний отвір, щоб суміш соди і оцту проникла в закупорену частину зливної труби і усунула засмічення. Чи не змивайте суміш приблизно годину або близько того.
    • Оцет також є натуральним дезодорантом. Разом ця суміш допоможе усунути будь-який запах, викликаний відходами.
    • Замість білого оцту можна використовувати яблучний оцет або лимонний сік.
    • Коли суміш відстоїться, змийте її гарячою водою.
    • Якщо неприємний запах залишився, повторіть весь процес знову.
  5. 5 Почистіть слив каналізаційним тросом. Для видалення серйозної закупорки може знадобитися більш прямий метод. Купіть сантехнічний трос в місцевому господарському магазині; він являє собою довгу, тонку пластмасову трубку з гачками з боків. Спробуйте з його допомогою проштовхнути або витягнути відходи, які забили слив. Продовжуйте проштовхувати і витягувати трос, поки на кінці не перестануть з'являтися грудки волосся або сміття.
    • Як варіант, можна використовувати випрямлену металеву вішалку з гачком на кінці. Якщо вішалка застрягне, дістаньте її плоскогубцями.
    • Щоб видалити неприємні запахи, обробіть слив харчовою содою і оцтом.

Метод 3 з 3: Підтримка зливу в хорошому стані

  1. 1 Не викидайте відходи в злив раковини. Для підтримки дренажної трубки в чистоті вкрай важливо стежити за тим, що потрапляє в слив. Особливо це стосується раковин у ванній, в яких неминуче накопичується органічний детрит, начебто волосся. Коли ви не впевнені, чи можна змивати в каналізацію ті чи інші відходи, краще викидайте їх.
    • Чи не мийте посуд в умивальнику і не викидайте туди відходи.
    • Не викидайте продукти особистої гігієни (ватні тампони, зубну нитку або шматочки туалетного паперу) в злив раковини.
    • Переконайтеся, щоб в каналізацію не потрапила маленька кругла прокладка, яка знаходиться під ковпачком засобів особистої гігієни.
  2. 2 Використовуйте менше мила і інших засобів особистої гігієни. Регулярне використання таких речей, як мило, зубна паста і крем для гоління, сприяє появі відкладень в каналізації. Постарайтеся скоротити їх використання.
    • Щоб почистити зуби і вимити руки досить невеликий горошини зубної пасти і однієї дози мила для рук.
    • Залиште воду включеною на декілька секунд після використання мила або зубної пасти, щоб вони повністю змилися.
  3. 3 Не використовуйте магазинні засоби для видалення засмічення. Є безліч причин не використовувати такі засоби для видалення засмічення, основною з яких є хімікати в їх складі. Вони можуть пошкодити труби, пошкодити елементи кріплення і систему каналізації. Ці кошти токсичні і можуть просочитися в грунтові води.

Поради

  • Якщо дренажна трубка часто забивається, спробуйте замінити труби на пластикові. У них гладкі стінки, що запобіжить скупчення бактерій і дозволить забути про засорах на багато років.

попередження

  • Ліки, фарбу і розчинник для фарби викидайте належним чином. Хоча ці речовини навряд чи зашкодять трубах, вони токсичні та шкідливі для системи водопостачання.