Як почати дресирування собачої упряжки

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 13 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як почати дресирування собачої упряжки - Суспільство
Як почати дресирування собачої упряжки - Суспільство

Зміст

Чи траплялося вам під час перегляду телепрограми питати себе: «Що було б, якщо мої Тузик і Барбос так змогли?» Вони, однак, можуть. Для їзди на собаках в звичайних умовах вам довелося б, звичайно, кинути безліч зручностей, в тому числі телевізор і гарячу ванну, але це не означає, що ви не можете освоїти нове хобі, дресируючи собачу упряжку.

кроки

Метод 1 з 4: Обладнання

  1. 1 Заведіть собаку, але попередньо переконайтеся, що вам подобається їзда на собаках. Не заводьте собаку тільки для того, щоб вона тягала вас на собі. Собаці потрібно турбота, терпіння, тренування і грошові вкладення. Якщо ви впевнені, що хочете собак і готові спробувати, виберіть ідеальну їздову собаку. Вам підійде будь-яка досить велика і швидка порода. Прочитайте наші поради нижче, щоб дізнатися, як її вибрати.
  2. 2 Купіть упряж, повідці, нашийники та чоботи. Придбайте також захисні обладунки для себе. Незважаючи на те, що відразу вам не вдасться їм скористатися, купите скутер. Якщо ви живете на Півночі, в холодній сніжній країні, купите сани. Пошукайте в мережі обладнання для їзди на собаках, і ви зможете замовити його через Інтернет.
    • Лайки, наприклад, сибірські або лайки з Аляски, самою природою призначені для їзди. Пойнтери і інші мисливські породи теж зазвичай люблять возити, а крім того, в більш теплому кліматі ці породи практичніше. Собаки, які беруть участь в професійних гонках на санях, зазвичай відносяться до змішаних порід, це гібриди лайки і мисливських собак. Будь-яка працьовита собака буде охоче вас возити, навіть якщо вона дрібної породи, просто тоді вам знадобиться упряжка побільше.

Метод 2 з 4: Вантаж

  1. 1 Дайте собаці звикнути до упряжі. Деякі собаки просто не помічають її, це найзручніше. Коли собака пообвикнется, пристебніть поводок до шлейки і невеликий вантаж до іншого його кінця, що не прикріпленому до шлейки (наприклад, пляшку води або тенісні туфлі, які ваш пухнастий друг вже встиг прикінчити).
  2. 2 Виведіть собак, бажано по одній, на вулицю в упряжі та на повідку, пристебнутий до нашийника. Вантаж буде їх спершу турбувати, але незабаром вони звикнуть ..
  3. 3 Навчіть собак командам.
    • Спонукаючи собак тягти вантаж, командуйте їм повернути ліворуч або праворуч, повертаючи в той же час в відповідну сторону. Собакам, які звикли до нахилу, це буде непросто, але вам варто відхилятися назад за їх спиною, коли вони тягнуть (привчайте їх до цього поступово),
    • Крім того, їм слід вивчити команду «стояти». Навчіть їх цій команді, періодично зупиняючи їх і нагороджуючи, коли вони зупиняться і будуть стояти смирно.
    • Їм треба буде вивчити і іншу команду, за допомогою якої ви кажете їм не звертати увагу на подразники. Нагородите їх за виконання.
    • Щоб навчити їх вибудовуватися в ряд, закріпіть поводок нерухомо і промовте. Дайте їм вишикуватися в ряд і заохочуйте. Вони повинні навчитися це робити, коли ви перебуваєте у них за спиною.
  4. 4 Постійно утяжеляются вантаж, поки вони не стануть із задоволенням везти легку шину або щось подібне. Варіюйте вантажі, щоб собаки звикли до гучних, тихим, пахучим і інших варіантів, до всього, що для них несподівано. Якщо собаки виконують всі команди, не звертаючи увагу на вантаж, то ви можете перейти до наступного етапу.

Метод 3 з 4: Альтернативний метод

  1. 1 Якщо хочете, можете зачепити один поводок за шлею, а другий за нашийник. Найкраще взяти повідці однієї довжини.Виведіть собаку на прогулянку, тримаючи її так, щоб вона весь час була попереду вас, і поводок, зачеплений за шлею, залишався весь час натягнутим. За допомогою нашийника нагадуйте собаці, щоб вона залишалася попереду вас, і контролюйте її, коли вона проходить повз відволікаючих об'єктів. Навчіть собаку командам, перерахованим вище.

Метод 4 з 4: запріг собаку в сани або скутер

  1. 1 Запряжіть собак або одну з них в скутер (або сани, якщо ви живете в снігах). Одягніть захисні щитки для ліктів і колін. Якщо собаки будуть на вас озиратися і дивуватися, то дайте їм погнатися за ким-небудь, наприклад, за дітьми або парами на велосипедах. Тримайте їх на одній лінії і не давайте вибігати. Постійно тримайте одну руку або ногу на гальмі.

Поради

  • Собака може почати тренуватися в будь-якому віці, їй не обов'язково бути щеням - наприклад, одна шестирічна лайка навчилася возити сани, коли їй було вже чотири роки.
  • Кращі їздові собаки можуть коштувати цілий стан, але таке вкладення може себе виправдати, якщо ви плануєте виграти на перегонах. З іншого боку, відповідні для санної їзди собаки можуть бігати не дуже швидко, а тому вони будуть коштувати недорого. Іноді відмінних їздових собак можна взяти з притулку.
  • Для тривалої їзди на санях вам знадобиться дві собаки і більш. Гарна формула свідчить, що якщо загальна вага, який собака везе, включаючи вас, становить більше ваги самої собаки плюс сорок кілограмів, то ви потребуєте ще в одній собаці.
  • Уроки повинні бути короткими і приносити задоволення.
  • Проявляйте терпіння, дресируючи собак. Якщо вони вас не розуміють, пам'ятайте, що це ваша вина, а не собак. Карати їх за неправильні дії бестолку, краще витратити час і навчити їх робити все правильно.
  • Є безліч альтернатив скутеру і саней. Ви можете заперечує собак і встати на лижі, а можете - на ролики, якщо впевнені, що добре на них катаєтеся, можете заперечує собак в візок з великими колесами, як коней в коляску. Якщо ви любите різноманітність, то можете зробити безліч різних речей.
  • Чотири-шість місяців - найкращий вік для початку дресирування цуценя і навчання командам. До дев'яти місяців ви можете вже починати невеликі пробіги, менше півтора кілометрів. Нарощуйте витривалість собаки поступово, особливо якщо вона деякий час жила малорухомої життям. У будь-якому випадку, на собаці до року їздити не можна, це може зашкодити розвиткові скелета.
  • Якщо ви купили сани, вам потрібна спеціальна сумка, лижні палиці і неодмінно чоботи. Знайдіть в мережі сайт, який продає таке устаткування. Найзручніше приводити сани і собак в машині або вантажівці. Амортизуючі троси послужать вам хорошу службу. Для саней вам знадобиться три собаки і більш, подумайте про придбання більшої кількості собак, якщо ви любите сани.
  • Перераховані кроки - гарний початок. Наступним етапом буде покупка книги про їзді на собаках. В Інтернеті є практично нескінченну кількість інформації, думок і порад для всіх рівнів. Шукайте їх на сайтах і форумах sleddogcentral.com, skidogs.ca і dogscooter.com
  • Якщо тримати чотирьох собак не у вашому смаку, ви можете кататися на лижах, запряга одну-двох собак. У спринтерських забігах кращі упряжки з двох собак розвивають майже таку ж швидкість, що і кращі упряжки з чотирьох собак, якщо самі собаки мають однакові здібності.

попередження

  • Керуючи скутером, ніколи не допускайте, щоб вага собак був більше ваги скутера разом з вами, якщо тільки ви не довіряєте сліпо їх ідеального поведінки. Собаки можуть вийти з-під контролю. Для більшої кількості собак вам знадобиться триколісний екіпаж.
  • Сани і скутери часто перевертаються, тому обов'язково надягайте захисні щитки. При їзді на скутері рукавички допоможуть запобігти пошкодження шкіри на долонях, а шолом захистить голову. Були випадки переломів ліктя, тому лікті також варто захистити.
  • Будьте готові до погіршення погоди.Якщо погода хороша, тепло і сніг тане, ви не можете бути впевнені, що скоро не похолодає і не піде дощ.
  • Ланцюжок або дріт може більше підійти для дресирування з вантажем, ніж поводок. Деякі повідці перетіраются наполовину після однієї прогулянки.

Що вам знадобиться

  • собаки
  • Шлейка
  • нашийник
  • повідці
  • Скутер або сани
  • Місце, де рідко ходить транспорт