Як знайти і вивчити зуб акули

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 11 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как найти зуб меглодона, и сколько он стоит
Відеоролик: Как найти зуб меглодона, и сколько он стоит

Зміст

Відпочивати на морському узбережжі завжди приємно. Але відпочинок може виявитися ще більш запам'ятовується, якщо вам вдасться знайти на пляжі зуб акули. Швидше за все, ви хочете знати, як збільшити свої шанси на таку знахідку. А якщо ви вже знайшли зуб, вас може зацікавити, акулі якого виду він належав або наскільки він старий. На щастя, є хороші способи, які допоможуть вам в цій справі.

кроки

Частина 1 з 3: Пошук акулячих зубів на пляжі

  1. 1 Шукайте зуби на лінії хвильового запліску або на урезе води. Прийдіть на пляж під час відливу і знайдіть смугу матеріалу, викинутого хвилями на берег. Повільно йдіть вздовж цієї лінії хвильового запліску, шукаючи поглядом акулячі зуби.Якщо на пляжі багато народу, краще дивитися прямо на урезе води, тобто в тому місці, де хвилі розбиваються об берег - так ви зможете знайти зуб раніше інших.
    • Час від часу розривайте пісок уздовж лінії хвильового запліску або урізу води і шукайте в ньому зуби. Хоча зуби можна знайти і на поверхні, часто вони знаходяться в товщі піску.
  2. 2 Просійте черепашки і пісок, щоб знайти акулячі зуби. Якщо в місцях, де ви шукаєте, багато черепашок, можете набрати їх велику купу і потім сортувати її. Зберіть черепашки і накопати трохи піску. Потім покладіть черепашки і пісок в сито і потрясіть його. Потім беріть залишилися в ситі об'єкти по черзі, щоб побачити, що це - зуб, черепашка або щось інше.
    • Хоча можна знайти зуб і в тих частинах пляжу, де немає черепашок або іншого матеріалу, викинутого морем, у вас буде більше шансів на успіх при пошуку в місцях, де сконцентровані винесені хвилями шматочки морського життя.
  3. 3 Шукайте темні об'єкти трикутної форми. Хоча акулячі зуби злегка відрізняються один від іншого, зуби, які ви можете знайти на пляжі, швидше за все, будуть чорними або якогось близького темного відтінку. Вони також, ймовірно, будуть маленькими, від 1 до 5 см в довжину, і трикутними за формою. Сфокусуйте свою увагу на об'єктах з такими фізичними характеристиками, коли ви шукаєте очима на піску або просіваєте черепашки.
  4. 4 Визначте зуби по глянцевому блиску. Акулячі зуби і морські раковини іноді виглядають дуже схоже. Якщо ви підібрали якийсь об'єкт і не можете зрозуміти, що це, подивіться на нього на сонце. Поверхня більшості раковин ребриста і злегка переливається на сонці, в той час як майже всі акулячі зуби глянцево блищать в його променях.

Частина 2 з 3: Визначення виду акули

  1. 1 Визначте зуби білої акули по широкій трикутної форми. Якщо знайдений вами зуб акули плоский і має форму широкого трикутника, можливо, ви тримаєте в руках зуб білої акули. В цьому випадку лезо зуба має бути покрито великими зазублинами, а сам зуб повинен бути приблизно 4-6 см в дліну.htm / ref>
  2. 2 Визначте зуби тигрової акули за коротким лезу. Леза зубів тигровій акули приблизно рівні по довжині їх коріння. Їх також можна визначити по гострим, глибоким щербини на лезах. Зуби тигровій акули зазвичай мають близько 2,5 см в довжину, але іноді можуть досягати 4-5 см.
  3. 3 Визначте зуби акули-бика за конусоподібним щербини. Леза зубів акули-бика плоскі і широкі з вузьким кінчиком. Вони зазвичай близько 2,5 см в довжину або трохи коротше. Все лезо зуба покрито зазублинами, які стають все менше при русі вниз по лезу.
  4. 4 Визначте зуби лимонною акули по злегка нахиленому лезу. Зуби лимонної акули не мають зазубрин, і їх леза трохи нахилені. Крім того, зуби лимонною акули плоскі і вузькі. Середня довжина зуба лимонної акули - близько 2 см.
  5. 5 Визначте зуби тигрової піщаної акули по маленькій ширині. Зуби тигровій піщаної акули мають вкрай вузькі леза без зазубрин, а їх довжина зазвичай становить близько 2,5 см. Завдяки цьому їх порівняно легко визначити. Крім того, у них дуже гострі кінчики.
  6. 6 Визначте зуби мегалодону за великим розміром. Мегалодон - це вид акул, який вимер тисячі років тому. Він відомий своїм величезним розміром. Ви легко зможете визначити його зуби за їх розміром - вони набагато більше, ніж зуби інших акул, зазвичай від 9 до 18 см. Ви також можете визначити їх по дрібно зазубреним лез і тонкої чорної лінії між лезом і коренем зуба.
  7. 7 Визначте зуби інших акул за формою і розміром. Зуби різних видів акул зазвичай відрізняються один від одного за цими ознаками. Зазвичай форма зуба - кращий визначальну ознаку, так як більшість видів мають унікальні кут прикріплення леза, форму кінчика або особливості зазубрин на лезі, за якими їх можна визначити.Якщо на підставі аналізу цих ознак ви вирішили, що зуб може належати одному з двох можливих видів, виміряйте його довжину і подивіться, якого виду вона більш відповідає.
    • Наприклад, зуби гігантської акули-молота виділяються унікальним коренем квадратної форми і зазублинами однакового розміру від вершини до нижньої частини леза.

Частина 3 з 3: Визначення віку акулячих зубів

  1. 1 Визначте скам'янілі зуби по темному кольору. Акулячі зуби містять кисень, який може реагувати з оточуючими мінералами, створюючи з'єднання різних кольорів. Скам'янілі зуби окислялись, по крайней мере, десять тисяч років, тому вони часто чорні, темно-червоні, темно-коричневі, темно-сірі або інших подібних темних кольорів. Конкретний відтінок залежить від умов, в яких зуб скам'янів, оскільки різні опади містять мінерали, що дають різні кольори при окисленні.
    • Акулячі зуби з місць, де є оксид заліза, зазвичай забарвлені в помаранчеві або червоні тони.
    • Акулячі зуби з місць, де багато фосфатів, зазвичай чорні, так як фосфати мають чорний колір.
  2. 2 Визначте сучасні зуби по більш світлого кольору. Сучасні зуби ще не встигли пролежати десять тисяч років серед різних мінералів в осадових відкладеннях, тому вони не окислені. Ці зуби, як правило, білі, і зазвичай виглядають практично так само, як виглядали в роті у акули.
  3. 3 Визначте вид і подивіться, вимер він. Спробуйте визначити приблизний вік зуба, розглянувши його будова і визначивши, акулі якого виду він належав. Найчастіше знаходять акулячі зуби, що належать існуючим зараз видам, таким як тигрова акула або велика біла акула, однак вам може попастися і зуб вимерлого виду. Якщо ви помітили, що анатомія зуба відповідає одному з вимерлих видів, цей зуб надзвичайно старий.
    • Megalolamna paradoxodon - один з вимерлих видів акул, зуб якого ви можете знайти ..
  4. 4 Опознайте зуб, знайдений на віддалі від берега, як старий. Хоча ви безсумнівно можете знайти скам'янілий зуб акули на пляжі, в таких місцях часто трапляються також і сучасні зуби. Але якщо ви знайшли зуб на значній відстані від моря, є висока ймовірність, що він дуже старий, бо потрібно багато часу, щоб зуб виявився так далеко від океану.
    • Наприклад, якщо ви знайшли акулячий зуб в струмку в 80 км від найближчого морського узбережжя, це, швидше за все, скам'янілий зуб.