Як написати гумористичний скетч

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 14 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Прикол на СТО! Як працюють криворукі механіки? Скільки коштує ремонт АВТО?
Відеоролик: Прикол на СТО! Як працюють криворукі механіки? Скільки коштує ремонт АВТО?

Зміст

Хочете навчитися писати гумористичні скетчі? Такі тексти часто використовуються на телебаченні і в стендап-шоу. Щоб вийшов дійсно хороший, смішний скетч, кожен раз вам потрібно буде записувати ідеї, придумувати текст і заново перечитувати його.

кроки

Метод 1 з 3: Як придумати ідею для скетчу

  1. 1 Вирішіть, де ви будете представляти публіці свій скетч. Це буде сценарій для фільму, театральної постановки, мова героя у фільмі або навіть відеоролик на Youtube?
    • Залежно від того, що ви виберете, ви зможете використовувати різні набори декорацій, костюми, освітлення і комп'ютерну графіку.
  2. 2 Визначте свою цільову аудиторію. Різним людям підходять різні жарти. Уникайте складних і нудних тем.
    • Подумайте про вік своєї аудиторії. Якщо ви готуєте шоу для дітей, ваш текст повинен бути пов'язаний з тим, що цікавить дітей: з плюшевими ведмедиками, поні або популярними мультфільмами. Якщо ваш текст націлений на дорослих людей, можна говорити про секс, жорстокість, міжнародних махінаціях, політиці, батьківство та материнство і про роботу.
    • Подумайте, які люди будуть вас слухати. Якщо вам подобається примітивний гумор, а аудиторія буде інтелігентної, вам потрібно буде врахувати очікування людей. Пам'ятайте: те, що здається смішним вам, може здатися недоречним, дурним або образливим іншим. Жарти про багатих бізнесменів можуть мати успіх у середнього і нижчого класу, але в вищих шарах суспільства краще утриматися від них.
    • Але бувають заходи, де грубість заохочується. Іноді проводяться спеціальні заходи, де люди збираються, щоб жартувати один на іншому. Пам'ятайте, що навіть на таких заходах потрібно контролювати себе і свої жарти.
  3. 3 Перегляньте різні скетчі. Пошукайте в інтернеті записи відомих передач з гумористичними скетчами ( "StandUp", "Comedy Club").
    • Вивчити скетчі інших дуже важливо з двох причин: по-перше, ви зрозумієте, що подобається іншим людям; по-друге, ви дізнаєтеся, що вже було зроблено до вас. Необхідно прагнути бути оригінальним, оскільки штуки можуть розсмішити тільки в тому випадку, якщо люди їх ще не чули.
    • Знайте, які жанри комедії вам підходять, а також які очікування є у аудиторії цього жанру. Ви ж не хочете, щоб ви і ваш скетч провалилися.
  4. 4 Зберіть ідеї. Тепер ви знаєте, як ви піднесете матеріал і хто ваша аудиторія. Подумайте, які теми будуть цікаві людям. Неможливо написати скетч, не потрудившись над темою. Є багато способів зібрати ідеї. Подумайте, на яку теми ви могли б говорити.
    • Запишіть всі ідеї, які у вас виникнуть. Натхнення часто з'являється раптово. Можливо, ви будете бродити по магазину і шукати пончики, і у вас народиться відмінна жарт про їжу, харчуванні або фізичних навантаженнях.
    • Черпайте натхнення в популярних фільмах, серіалах, книгах і коміксах. Багато скетчі будуються на пародіювання відомих робіт.
    • Наприклад, ви можете спародировать відомий фільм про Індіану Джонса. Він був викладачем в коледжі, але звичайні викладачі не настільки люблять пригоди, як він. У своєму скетчі ви могли б показати, що сталося б, якби звичайний викладач зіткнувся з тими ж ситуаціями, що Індіана Джонс.
    • Багатьом людям дуже допомагає метод асоціацій. Напишіть на папері слово (або ключову ідею), а потім складіть список з п'яти асоціацій, які відразу ж з'являються у вас при вигляді цього слова. Якщо будь-які з асоціацій здадуться вам дивними, це може стати основою для скетчу.
    • Наприклад, напишіть слово "ведмідь". Тепер подумайте, що приходить вам в голову при згадці ведмедя: дика тварина, небезпечне, боротися, любить рибу, хутро. Виберіть те, що здається цікавим вам і може сподобатися аудиторії. Можливо, ви вирішите написати скетч про боротьбу з ведмедем.
  5. 5 Попрацюйте над жартами. Найсмішніші жарти - несподівані й абсурдні.
    • Як і ілюзіоністи, коміки повинні вміти вести увагу аудиторії в іншу сторону. Спробуйте початком жарти повісті публіку в одну сторону, а потім здивуєте їх несподіваною розв'язкою.
    • Наприклад: "Одного разу я боровся з ведмедем. Він важив менше кілограма і був набитий синтепоном".
    • У цьому жарті змінюється напрямок думки. Перша фраза викликає певні асоціації і очікування. Людині здається, що мова йде про те, як хтось боровся з величезним бурим ведмедем, тому стає смішно, коли з'ясовується, що мався на увазі плюшевий ведмедик. Жарт смішна ще й тому, що вона абсурдна. Чи багато ви знаєте дорослих людей, які боролися з плюшевим ведмедем?
  6. 6 Продумайте час і подачу. Багато коміки впевнені, що успіх або провал жарти залежить від часу.
    • Подумайте, як ви могли б розповісти жарт про ведмедя. Зробіть паузу після першої фрази. Дайте публіці подумати про те, яка небезпека пов'язана з таким пригодою. Можете навіть зітхнути, щоб люди зрозуміли, що все серйозно. Потім скажіть другу частину жарти. Прозвучало щось несподіване, тому публіка буде сміятися. Якщо ви скажете все занадто швидко, люди не встигнуть осмислити ваші слова, і жарт провалиться.
  7. 7 Розвійте думка. Багато популярних коміки завжди починають з однієї ключової думки. Тепер прийшов час розвинути її.
    • Виберіть ідею. Не бійтеся записати одну ідею, а потім викинути її. На кожну добру думку може припадати десяток невдалих.
    • Повернемося до прикладу з ведмедем. Багато коміки вважають, що гумор повинен бути побудований на чимось реалістичному. Подумайте про реалістичних діях. Чи не вкидали фразу про ведмедя з нізвідки - публіка не зможе зрозуміти, про що йде мова.
    • Сконцентруйтеся на дії, яке ви вибрали. Якими рухами ви боролися з ведмедем? Чи були там якісь складні прийоми? Де все це відбувалося - в спальні, в спальні вашої дочки або в магазині іграшок? Через що почалася боротьба? Що було в кінці? Ставте собі ці питання і розвивайте думку.

Метод 2 з 3: Як написати скетч

  1. 1 Накидайте план. Тепер прийшов час папери і ручки або комп'ютера. Ви знаєте ключову думку скетчу, і зараз потрібно накидати план: як ви почнете, про що будете говорити, які жарти будуть основними і як ви закінчите виступ.
    • Багато авторів пишуть скетчі задом наперед.Якщо у вас є відмінна кінцівка (наприклад, фраза про те, що доросла людина боровся з плюшевим ведмедем в магазині іграшок), почніть писати звідси і придумайте, що могло призвести до цього. Можливо, людині не сподобалося, як ведмідь "дивився" на нього, коли той проходив повз, щоб купити подарунок на день народження дочки. Можливо, людина сильно втомлюється на роботі, і у нього була потреба сильно вдарити що-небудь. Можливо, ведмідь нагадав йому про когось, кого він ненавидить. Дозвольте своїй уяві домалювати історію.
  2. 2 Знайте і вмійте використовувати основні принципи створення сценарію. У вашому сценарії повинно бути опис обстановки, фрази акторів, вказівки режисера і опис декорацій.
    • Виберіть місце. Ваш герой або герої будуть знаходитися як мінімум в одному місці. Детально опишіть, де розгортається дія. Що буде знаходитися поруч? У прикладі з ведмедем слід описати інші м'які іграшки і то, як вони виглядають. Згадайте яскраве оформлення магазину, щоб посилити відчуття незвичності того, що відбувається.
    • Відокремте ім'я персонажа від його реплік. Виділіть ім'я жирним шрифтом або курсивом і поставте двокрапку.
    • Напишіть репліки персонажів. Багато сценаристи використовують розділові знаки, які дадуть підказку акторові. Наприклад, якщо герой затинається, в сценарії будуть використовуватися прогалини, пропуски рядків і трьох крапок.
    • Включіть в текст вказівки для акторів. Подумайте, що будуть робити актори. Швидше за все, вони не будуть просто читати текст зі сцени. Дайте вказівки акторам, куди дивитися, як стояти, як жестикулювати, і всю іншу інформацію, яку акторам буде необхідно знати. Нерідко сценаристи позначають в тексті паузи для сміху, щоб публіка могла посміятися, не пропускаючи нічого в сцені.
    • Включіть в текст вказівки для розміщення на сцені. Поясніть акторам, де вони повинні знаходитися, чи варто їм сидіти або стояти, чи потрібно переміщати предмети по сцені і коли входити на сцену і йти з неї.
  3. 3 Продумайте розподіл жартів по скетчу. Ви ж не хочете, щоб все жарти виявилися на початку або в кінці, тому розтягніть їх по всьому виступу.
    • Жарти можуть нашаровуватися один на одного - це посилить їхній вплив, особливо якщо одна і та ж фраза буде використовуватися кілька разів.
    • Багато коміки люблять повертатися до первісної жарті в своїх скетчах. Наприклад, в скетчі про ведмедя людина пішла в магазин за подарунком для дочки, і в кінці можна сказати так: "Моя дочка отримала в подарунок розірваного ведмедя, тому що мене змусили його купити".
  4. 4 Завершіть роботу над чернеткою. Деякі автори приділяють так багато часу редагуванню, що перестають відчувати скетч. Зробіть начерк, напишіть чернетку, а потім переходите до редагування.

Метод 3 з 3: Як зробити скетч закінченим

  1. 1 Перевірте і виправте текст. Прочитайте його вголос. Запишіть свій виступ і перегляньте його. Переконайтеся, що кожне речення можна зрозуміти. Якщо публіка щось упустить, зрозуміти деякі жарти буде складно.
  2. 2 Порепетіруйте. Потренуйтеся читати текст перед дзеркалом, перед імпровізованою публікою або будь-яким іншим схожим способом. Поверніться до початку і заново прочитайте текст. Виправте недоліки, скоректуйте жарти, перечитайте текст. Основний фактор успіху - практика.
    • Візьміть плюшевого ведмедя і спробуйте поборотися з ним. В процесі у вас можуть з'явитися нові думки, які зроблять скетч більш реалістичним. Можливо, ви зрозумієте, що схопити ведмедя за голову складніше, ніж ви думали, тому що голова вислизає з-під пальців. Ви можете захотіти використовувати цю деталь в скетчі.
    • Прочитайте текст кому-небудь, треба редагувати, прочитайте і відредагуйте. Зробіть висновки з помилок - в цьому весь сенс репетицій.
  3. 3 Прочитайте текст слухачам. Настав час показати людям, що ви написали!
    • Не бійтеся імпровізувати під час виступу. Іноді самі смішні жарти виходять завдяки випадковостям. Навчіться користуватися цим.

Що вам знадобиться

  • Письмове приладдя або комп'ютер з необхідними програмами і принтер.