Як навчити кошеня бути спокійним і розслабленим

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 18 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як навчити кошеня бути спокійним і розслабленим - Суспільство
Як навчити кошеня бути спокійним і розслабленим - Суспільство

Зміст

Поява в родині нового кошеня - чудовий час. Як правило, кошенята сповнені енергії і дуже люблять грати, і їх смішні витівки і невгамовне цікавість веселять всіх оточуючих. Однак іноді їх надмірна енергія і постійний рух стомлюють.Нічого страшного: існують методи, які допоможуть вам заспокоїти кошеня і в той же час не позбавити його веселого і грайливого настрою.

кроки

Метод 1 з 3: Привчання кошеня до свого товариства

  1. 1 Вибирайте правильний вік. Кошенята найлегше социализируются у віці від двох до семи тижнів. Це означає, що саме в такому віці кошеня найкраще звикає до нових домашнім улюбленцем, людей і ситуацій. І хоча дбайливі господарі кішок намагаються не віднімати котенят від матерів, поки їм не виповниться вісім тижнів, це виходить за рамки зазначеного віку. Таким чином, краще приступити до соціалізації кошенят в той час, коли вони ще знаходяться під наглядом своєї мами-кішки.
    • Якщо ви знаєте, будь кошеня збираєтеся взяти, і йому менше семи тижнів, відвідуйте його ще в посліді, щоб він уже почав звикати до людей і персонально до вас.
  2. 2 Візьміть соціалізованої кошеня. Якщо ви збираєтеся взяти кошеня старше семи тижнів, або забираєте кошеня з притулку для бездомних тварин, переконайтеся в тому, що він привчений до людей. Перевірте, щоб він підходив до вас, виявляв цікавість і не відкидав вашу увагу. Кошеня не повинен шипіти або стовбурчити шерсть в перші ж хвилини зустрічі з вами.
    • Будьте обережні з кошенятами, які виявляють подібну реакцію, і стежте, щоб кошеня не відкидав вас.
  3. 3 Не поспішайте. При виборі кошеняти вам знадобиться певний час, щоб як слід придивитися до нього. Не поспішайте і визначте, чи підходить він вам за темпераментом. Витратьте не менше години для того, щоб визначити потенційного кандидата і дізнатися його характер. Погладьте кошеня і подивіться, як він реагує на це, приємні йому ваші дотики.
    • Ви побачите, що кошеняті дійсно комфортно з вами, коли він почне бурчати у вас на руках.
  4. 4 Полегшите кошеняті переїзд на нове місце. Коли ви вперше принесете кошеня в свій будинок, протягом декількох днів він буде полохливим і обережним. Зміна місця проживання є для нього дуже серйозним потрясінням. У перші дні він буде вести себе невпевнено і обережно, поки не звикне до нового будинку.
    • Можна полегшити кошеняті звикання до нового дому: попросіть у його колишнього господаря рушник або килимок, на якому спала його мати разом з кошеням і іншим послідом. Знайомий запах полегшить йому розставання і звикання до нового дому.
    • Якщо ви берете кошеня з притулку для бездомних тварин, запитаєте, чи можна забрати килимок, на якому він спав, чи немає іншого килимка, на якому лежали кошенята з його посліду, щоб забезпечити йому знайомий запах.
  5. 5 Правильно розподіляйте свою увагу. Коли ви візьмете додому нового кошеня, спочатку вам захочеться грати і возитися з ним цілими днями. Утримуйтеся від цього і дотримуйтесь міру. Приділяйте кошеняті увагу, однак не займайтеся ним постійно. Якщо він захоче відійти в сторону, опустіть його на підлогу і дозвольте йому піти. Через деякий час кошеня сам повернеться до вас.
    • Приділяйте особливу увагу цьому питанню в тому випадку, якщо у вашому будинку є діти, особливо маленькі. Вони можуть не розуміти, що кошеня потребує власному просторі. Спостерігайте за тим, як ваші діти звертаються з кошеням, щоб ні він, ні вони не завдали образ або пошкоджень один одному.

Метод 2 з 3: Забезпечення виходу енергії

  1. 1 Грайте з кошеням. Після того як кошеня освоїться зі своїм новим будинком, почніть грати з ним. Це допоможе йому скидати зайву енергію. Придбайте для свого вихованця різні іграшки. Спробуйте, наприклад, використовувати палички з іграшками з пір'я на кінці - це буде весело і вам, і кошеняті.
    • Підійдуть також іграшки, за якими кошеня зможе ганятися. Придбайте іграшкову мишу і м'ячики. Можна навіть використовувати тонкий ліхтарик або лазерну указку для кішок, щоб ваш вихованець переслідував світлову пляму.
  2. 2 Грайте правильним чином. З кошеням слід грати в протягом певного часу, щоб він скидав досить енергії.Намагайтеся грати хоча б два рази на день не менше 15 хвилин кожен раз. Крім позбавлення від зайвої енергії, це зміцнить вашу зв'язок з кошеням, і він буде відчувати себе впевнено і безпечно.
    • ніколи не дозволяйте кошеняті грати з мотузками, пряжею або гумовими джгутами. Він може проковтнути ці предмети, що здатне привести до серйозної і навіть смертельно небезпечною закупорці кишечника.
    • Не давайте кошеняті грати з вашими ногами або руками. Це весело, поки тварина мало, проте може стати серйозною проблемою, коли воно виросте. Якщо кошеня почне грати з вашими руками або ногами, тут же замініть їх іграшкою, щоб він переключив свою увагу на неї.
  3. 3 Придбайте корисні пристосування для ігор. Якщо у вас немає часу грати з кошеням кожен день або він ще сповнений сил після ігор, придбайте куточок, де він зможе грати і дертися. Це може бути котяча вежа або будиночок з вертикальною або горизонтальною плануванням. Коктеточка дозволить кошеняті дряпатися і залишати свій запах.
    • Вежа для кішок не тільки допоможе вашому вихованцеві скинути надлишкову енергію, але і надасть йому безпечне місце, з якого він зможе зверху спостерігати за всім, що відбувається в будинку.
    • Постарайтеся розмістити вежу біля вікна, щоб забезпечити кошеняті прекрасне місце для спостереження за тим, що діється на вулиці.

Метод 3 з 3: Утримання від поганої поведінки

  1. 1 Використовуйте котячі феромони. Кошенята часто гіперактивні через надлишок гормонів. Можна спробувати заспокоїти свого вихованця за допомогою котячих феромонів, таких як Фелівей. Зазвичай ці кошти використовуються для того, щоб відучити кішок випорожнюватися в невідповідних місцях, але з їх допомогою можна і заспокоювати кошенят.
    • Засіб містить хімічні речовини, які виділяються кішками і допомагають заспокоїти їх. Фелівей доступний в формі серветок, спреїв і аерозолів.
  2. 2 Спробуйте використовувати систему для відлякування кішок. Коли кошеня надто активний, він може спробувати застрибнути туди, куди не слід. Щоб віднадити його від такої поведінки, можна використовувати спрей з детектором руху, а саме "SssCat". Ця система випускає струмінь стисненого повітря, як тільки тварина близько підходить до того місця, куди не слід.
    • Можна також приліпити на поверхні двосторонній скотч. Липка поверхню буде дратувати кошеня, і він почне триматися від неї подалі.
    • Хоча цей метод досить популярний, використання в якості покарання розпилювачів з водою ефективно лише до тих пір, поки ви перебуваєте поруч. Це небажано, так як в результаті кошеня може почати асоціювати покарання з вами і стане боятися вас.
    • Поки ви навчаєте свого вихованця не заплигувати на столи, ховайте їжу, щоб він не міг дістатися до неї.
  3. 3 Забезпечте кошеняті достатньо місця для дряпання кігтів. Гіперактивний кошеня вихлюпує свою енергію за рахунок того, що дряпає меблі, стіни і інші поверхні. Щоб запобігти цьому, забезпечте свого вихованця достатньо місця для дряпання. Придбайте декілька когтеточек різної конфігурації, щоб кошеня міг як слід дряпати їх у всіх напрямках.
    • Різні кошенята воліють різні поверхні, тому спробуйте кілька когтеточек і виберіть найбільш підходящий варіант.
    • Встановіть когтеточки в помітних і легкодоступних місцях. Щоб зробити інші поверхні, наприклад дивани і шафи, менш привабливими, обклейте їх знизу двостороннім скотчем.
  4. 4 Забезпечте кошеня достатнім простором. Можливо, ви захочете проводити з кошеням весь свій вільний час, особливо спочатку. Однак тварина потребує у своєму особистому просторі, і іноді йому необхідно залишатися самому. Не заважайте кошеняті спати, самостійно грати і дивитися у вікно. Якщо ви постійно будете набридати йому, він стане уникати вас.
    • Навчіться розуміти поведінку кошеня і подаються їм знаки про те, що він втомився і не хоче грати. Це можуть бути спроби втекти, незадоволене нявкання або навіть спроби атакувати вас.

Поради

  • Зазвичай живуть в будинку кішок потрібно більше уваги та ігор, ніж тим, які виходять на вулицю. Їм подобається бігати за м'ячем або високо стрибати за іграшкою з пір'я.
  • Шанобливо звертайтеся зі своїм вихованцем. Пам'ятайте про те, що ця тварина, і ви не можете повністю контролювати його поведінку. Кошеня доставить вам багато радісних хвилин.
  • У кошенят гострі кігті і зуби, і вони можуть випадково подряпати вас. Будьте обережні, коли гладите кошеня. Навчіться підстригати кігті свого вихованця або раз в два тижні відвідуйте для цієї процедури ветеринара.
  • Не кричіть на кошеня. Цим ви нічого не доб'єтеся і тільки злякає його.

додаткові статті

Какдавать кішкам таблетки Какгладіть дуже нервову кішку Какіскупать кішку Какпочістіть вуха кішці Какпрінесті додому другу кішку і не засмутити цим першу Какнаучіть кота давати лапу Какпомить кошеня шампунем від бліх Какексплуатіровать туалетний лоток для кошенят Каккупать кошеня Какухажівать за кошенятами Какобщаться зі своєю кішкою Какпріучіть кошеня до лотка Какзаставіть кішку спати поруч з вами Каксделать так, щоб ваша кішка не мочилася на килим