Як навчити коня слухатися поводів

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 13 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Жили-были три китайца: Як, Як-цедрак, Як-цедрак-цедрак-цедрони.
Відеоролик: Жили-были три китайца: Як, Як-цедрак, Як-цедрак-цедрак-цедрони.

Зміст

У верховій їзді «управління дотиком шиї» - спосіб керувати конем, задаючи напрямок киснем поводами одного боку шиї. Одна з переваг такого способу управління в тому, що вершник може направляти кінь, використовуючи тільки одну руку. Це вміння також необхідно для деяких видів верхової їзди, наприклад, для їзди з мундштуком. Хоча управління дотиком шиї - не такий вже складний навик, він вимагає деякої попередньої підготовки і знань від вершника для того, щоб навчання було успішним.

кроки

Частина 1 з 3: Навчання управлінню киснем шиї

  1. 1 Попередньо навчіть кінь базовим навичкам. В ідеалі підпорядкування торкання шиї поводами не повинно бути першим досвідом, якого ви навчаєте вашого коня. Кінь вже повинна бути навчена деяким навичкам - підпорядкування торкання поводами шиї є останнім з базових умінь і дозволяє вам краще контролювати кінь. Вміння, яким ви повинні попередньо навчити коня:
    • Їзда прямо і зупинка на місці
    • послух приводу
    • контроль стегон
    • контроль плечей
    • Зупинка на заду
  2. 2 Підготовка. Почніть з підготовки коні до їзди верхи. Осідлайте кінь і приєднаєте поводи до м'якого трензель. Ви можете використовувати цільні або роз'єднані поводи. Вони повинні бути досить довгими для того, щоб їх можна було тримати однією рукою за шиєю коні. Для роз'єднаних поводів звичайна довжина становить сім з половиною футів.
    • Не використовуйте Мундштучне наголов'я, навчання може бути для коня болючим. Деякі вершники воліють перейти до Мундштучне оголовью після освоєння конем цієї навички.
  3. 3 Почніть з легкого кроку. Відправляйтеся в безпечне місце і попросіть кінь пройтись прямо або по широкому колу. Переконайтеся, що у вас достатньо місця з усіх боків.
  4. 4 Поверніть кінь поводами. Коли ви готові, змусьте коня повернутися, використовуючи поводи. Іншими словами, ніжно направте ніс коня в ту сторону, куди ви хочете повернути, потягнувши за привід з цього боку.
    • Наприклад, якщо ви хочете, щоб кінь повернула вліво, потягніть за лівий привід, щоб ніс коня злегка повернувся в ліву сторону. Тіло повинне бути ухвалене після головою.
  5. 5 Одночасно покладіть інший привід на шию коня. Це ключовий момент. Коли ви квапили кінь повернути, покладіть зовнішній привід (той, що знаходиться з протилежного боку від тієї, в яку ви повертаєте) на шию коня. Наприклад, при повороті наліво покладіть поводи на праву сторону шиї.
    • Ваше мета - з'єднати факт повороту з відчуттям поводів на шиї коня, щоб в результаті дотику поводів було досить для того, щоб кінь повернула. Тому ви повинні бути рішучим. Чи не дійте грубо або жорстоко, але «переконайтеся», що кінь відчуває поводи на шиї.
  6. 6 Використовуйте тіло, щоб примусити коня до повороту. У той час, як ви квапили кінь повернути поводами, використовуйте м'язи ніг і вагу тіла, щоб управляти точкою рівноваги. Злегка натисніть гомілкою вашої зовнішньої ноги (з протилежного боку від напрямку повороту) відразу за попругою. Одночасно дивіться в напрямку повороту і обережно перенесіть вагу тіла, щоб направити кінь в поворот.
  7. 7 Повторіть тренування. Кінь не освоїть навик негайно, так що вам напевно доведеться повторювати вищеописаний процес до тих пір, поки кінь не почне розуміти, що від неї вимагається. Для вірності краще тренувати підпорядкування приводу в різних умовах. Варіюйте регулярні вправи згідно з інструкцією:
    • Пробуйте повертати і вправо, і вліво.
    • Робіть різкі і плавні повороти.
    • Тренуйтеся на різних швидкостях (наприклад, на етапі, рисі і ЛОУПУ).
    • Тренуйтеся в різних місцях.
  8. 8 Перевірте навик коні повертати при управлінні неосновним приводом (при торканні шиї). Коли ви порахуєте, що кінь навчилася, перевірте її навик. Тримайте поводи однією рукою за шиєю коні. Накажіть коні повернути, поклавши поводи на одну сторону шиї (замість того, щоб тягнути поводи і повертати ніс коня). Зробивши це, підштовхніть кінь ногою з тієї ж сторони і перенесіть вагу в сторону повороту. Якщо навчання проведено успішно, кінь поверне в бік, протилежний від кинутого на шию приводу.
    • Пам'ятайте, що ви спрямовуєте кінь, кладучи поводи з боку, протилежній стороні повороту. Іншими словами, щоб повернути ліворуч, ви повинні покласти поводи з правого боку шиї (і навпаки).

Частина 2 з 3: Як уникнути поширених помилок

  1. 1 Виправляйте помилки в техніці якомога раніше. Для досвідчених наїзників управління конем таким методом може здаватися звичною справою. Але для початківця це може здатися оманливе складним завданням. Оскільки помилки в управлінні конем на етапі навчання можуть привести до того, що тварина буде очікувати тих же помилок при їзді, виправляйте помилки якомога раніше. Далі ми обговоримо деякі поширені помилки і способи їх уникнути.
  2. 2 Чи не застосовуйте додатковий тиск, керуючи конем за допомогою поводів. Якщо ви задаєте напрямок коні, поклавши привід на шию, і не може змусити кінь повернути, не тисніть сильніше, щоб повернути голову коня в потрібному напрямку. Оскільки ви тримаєте поводи однією рукою, це змусить голову коня повернутися в неправильну сторону. Замість цього перейдіть на управління двома руками і потягніть за внутрішній привід, щоб змусити кінь повернути голову.
  3. 3 Не дозволяйте випадковим рухам руки направляти кінь. Легко забути, що з точки зору коня будь дрібне рух вершника може бути витлумачено як керівництво до повороту. Постарайтеся тримати руки нерухомо під час їзди, особливо якщо ви керуєте конем дотиком її шиї.
  4. 4 Не варто недооцінювати важливість перенесення ваги. Кінь відчуває навіть мінімальні зміни ваги вашого тіла. Переконайтеся, що ви дивитеся в правильному напрямку при кожному повороті - це змусить вас підсвідомо переносити вагу. Якщо вам складно домогтися відгуку від коня, можете надсилати її, усвідомлено переносячи вагу тіла і застосовуючи тиск ногою, як це було описано в попередньому розділі.

Частина 3 з 3: Удосконалення виїздки

  1. 1 Будьте послідовні. Як і при дресируванні будь-яких тварин, ключовим моментом є послідовність. Як тільки ви почали навчати коня підкорятися торкання поводів до шиї, продовжуйте тренування, кожен раз використовуючи відповідні техніки, описані вище. Не робіть різких змін в підході до навчання - пам'ятайте, що кінь ніколи не зрозуміє вашої логіки і причин змін, вона швидше за розгубиться від суперечливих інструкцій. Періодичну невідповідність може навіть привести до того, що кінь засвоїть «погані» звички.
    • Пам'ятайте: послідовність в навчанні корисна вам так само, як і коні. Якщо ви плануєте їздити на коні верхи, ви захочете бути впевненим в тому, що вона буде реагувати на ваші вказівки передбачувано, і єдиний спосіб домогтися цього - бути послідовним при тренуванні.
  2. 2 Будьте терплячі. У порівнянні з іншими командами, таке управління досить легкий прийом (йому легко і навчити, і навчитися). Більшість коней освоюють прийом за 6-10 занять. Разом з тим, всі коні різні і це не рідкість, коли засвоєння досвіду займає у тварини більше часу. Будьте терплячі і наполегливі, і в підсумку ви легко будете керувати конем киснем приводу.
  3. 3 Не бійтеся звертатися до професіонала. Якщо ви не впевнені в тому, що здатні навчити коня прийому, не бійтеся - допомога завжди доступна. Подумайте над тим, щоб звернутися до професіонала в поводженні з кіньми (тренеру, заводчику, власнику ранчо і т. Д.), Щоб він допоміг вам навчити коня. Хоча ці варіанти можуть бути дорогими, це хороше вкладення, якщо в майбутньому воно допоможе вам безпечно їздити верхи.
    • Щоб знайти тренера поблизу, спробуйте онлайн-сервіс "Find a Trainer", наданий American Quarter Horse Association (AQHA), за адресою http://aqha.com/findatrainer.

Поради

  • Робіть тренування короткими, але продуктивними, щоб кінь не засумувала. Після закінчення тренування винагородите кінь - ласкою, словесної похвалою і (не обов'язково) ласощами.
  • Коли ви і ваша кінь ознайомлення з прийомом, подумайте про освоєння їзди без вуздечки з використанням мотузки.
  • Зазвичай наїзники використовують для управління конем ту руку, яка не є провідною, щоб основна була вільна для ласо, стрільби і так далі.

застереження

  • Дотримуйтесь правил правила безпеки при спілкуванні з конем під час верхової їзди і при взаємодії з конем.