Як навчитися ховатися

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 18 Січень 2021
Дата Оновлення: 29 Червень 2024
Anonim
КАК ПРАВИЛЬНО СТАВИТЬ ПЕТЛЮ НА ЗАЙЦА | ПОЙМАЛ ДВА ЗАЙЦА И ОДНУ ЛИСУ
Відеоролик: КАК ПРАВИЛЬНО СТАВИТЬ ПЕТЛЮ НА ЗАЙЦА | ПОЙМАЛ ДВА ЗАЙЦА И ОДНУ ЛИСУ

Зміст

Чи граєте ви в хованки, намагаєтеся сховатися від того, хто вам набрид, або просто хочете пожартувати над друзями, вам не завадить вміння добре ховатися. Кращим укриттям можуть стати такі речі, за якими можна сховатися повністю, наприклад, за диваном, під купою одягу, в шафі або в аналогічному місці. Як тільки у вас з'явиться ідеальне укриття, вам залишається тільки зберігати тишу, що не ворушитися і постаратися покомпактнее стиснутися, щоб залишатися непоміченим і уникнути виявлення.

кроки

Метод 1 з 3: Навичка затаюватися

  1. 1 Тримайтеся поза увагою переслідувача. Коли люди шукають що-небудь, вони зазвичай оглядають навколишній простір зліва-направо. З цієї причини краще вибрати собі таке укриття, яке буде знаходитися або вище, або нижче рівня очей. Воно буде не таким очевидним і дозволить зробити ваші рухи менш помітними.
    • Коли ви заходите в певне місце, зверніть увагу, куди природним чином притягається ваш погляд, і виберіть укриття подалі від цієї зони.
  2. 2 Намагайтеся стиснутися до мінімальних розмірів. Вибравши собі підходяще укриття, сядьте навпочіпки, нахиліться або просто сядьте, притягну до себе коліна і обхопіть їх руками.Якщо ви вирішили втиснутися в вузьке місце, стійте прямо і тримайте руки з боків. Чим менше простору буде займати ваше тіло, тим важче буде вас знайти.
    • Непогано приймати компактну позу навіть в тому випадку, якщо вибране вами укриття приховує вас повністю. Наприклад, ймовірність помітити вас за диваном буде нижче, якщо ви звернете там клубком, а не витягне на повний зріст.
  3. 3 Зберігайте нерухомість. Після того як ви розташувалися в своєму укритті, прийнявши максимально компактну позу, завмріть. Уявіть себе статуєю або предметом меблів. Постарайтеся не ворушитися до тих пір, поки не будете впевнені, що переслідувач знаходиться на безпечному від вас відстані.
    • Утримайтеся від бажання почухати свербляче місце, поправити волосся або одяг незалежно від того, наскільки вам незручно.
    • Людське око швидше за все вловлює рух, особливо в темряві. Тому всього одне ваше рух може розкрити вас.
  4. 4 Зберігайте тишу. Сидячи в укритті, що не видавайте ніяких зайвих звуків. Постарайтеся не кашляти, що не чхати, чи не прочищати горло і не робити нічого такого, що вас знайде. Навіть занадто гучне шелестіння одягу може розкрити ваше місце розташування.
    • Приглушите шум дихання, відкривши рот і перейшовши на глибоке повільне дихання. Воно буде менш помітним, ніж нервова задишка і дихання через ніс.
    • Якщо в одному місці ховаєтеся ви і хтось ще, не розмовляйте. Це не тільки створює зайвий шум, але також сильно відволікає вас самих, так що ви можете і не помітити чиєсь наближення.
  5. 5 Замаскує за допомогою підручних предметів. У вас не завжди буде можливість сховатися в шафі або залізти під стіл. Якщо ви перебуваєте на досить відкритому просторі без великих об'єктів, за якими можна сховатися, ляжте, хапайте що-небудь поблизу і натягніть цю річ на себе. Вона допоможе вам залишатися поза увагою до тих пір, поки ви не знайдете собі укриття краще.
    • Якщо ви ховаєтеся в своїй спальні, можна сховатися під чаркою ковдр або в купі брудної білизни, яку потрібно випрати, а на вулиці можна заритися в купу опалого листя.
    • Знайдені підручні предмети можуть забезпечити вам тимчасове укриття, але не рекомендується використовувати їх як постійне укриття.
  6. 6 Будьте готові покинути укриття, якщо виникне небезпека бути виявленим. Незалежно від того, наскільки добре ваше укриття, є ймовірність, що рано чи пізно до нього хто-небудь добереться. Якщо ви підозрюєте, що гра може для вас закінчитися в вашому поточному укритті і це тільки питання часу, дочекайтеся зручного моменту і постарайтеся перебігти або переміститися в інше секретне місце.
    • Рух може створити певну метушню, тому дочекайтеся, коли переслідувач буде досить далеко, щоб не почути вас у вашій поспіху.
    • Замість того щоб кидатися стрімголов до наступного укриттю, сповільниться і постарайтеся переміститися туди якомога спокійніше. Ця рекомендація може здатися вам нелогічною, проте так ви створите менше шуму і уникнете випадкові падіння і удари об небудь.

Метод 2 з 3: Пошук укриттів в приміщенні

  1. 1 Залезьте під ліжко. Якщо ви перебуваєте в спальні і вам необхідно швидко сховатися, опустіться на карачки і протіснітесь під ліжко. Потім ляжте на живіт або спину і завмріть. Коли ваш переслідувач загляне в кімнату, то нічого явно підозрілого не помітить.
    • Якщо ж ліжко дуже висока, то той, хто вас шукає, все ж може помітити вас або вашу тінь.
    • Хованки під ліжком - досить поширена тактика, так що будьте готові бігти, якщо вас виявлять.
  2. 2 Сховайтеся в шафі. Платтяні шафи - це укриття, перевірені часом. Вони досить великі для того, щоб усередині без проблем міг поміститися людина. Іноді в них навіть можна знайти пальто та інші речі, які забезпечать вам додаткову маскування. А так як більшість людей не занадто часто заглядає в шафи, можливо, вас навіть не будуть шукати там.
    • Постарайтеся якомога тихіше відкривати і закривати дверцята шафи, щоб вам не виявили.
    • Якщо ви граєте в хованки, вибирайте в якості укриття шафа тільки в тому випадку, якщо у вас немає іншого виходу. Для гри в хованки шафа - це занадто очевидне укриття.
  3. 3 Сховайтеся за диваном. Якщо ви почули, що та людина, зустрічі з яким ви хочете уникнути, ось-ось увійде в кімнату, упірніть за диван і сядьте навпочіпки, щоб сховатися. Можливо, людина просто окине кімнату швидким поглядом і вирішить, що там вас немає. Головне, щоб диван, за яким ви ховаєтеся, був звернений обличчям до вхідних дверей і вас за ним не було видно.
    • Також можна зачаїтися за кушеткою, кріслом або шезлонгом, якщо в кімнаті немає повноцінного дивана.
    • Так як спинка дивана зазвичай досить відкрита, вона не може служити для вас хорошим довгостроковим укриттям.
  4. 4 Зробіть крок за фіранки. Встаньте між вікном і шторами і насуньте їх на себе. Стійте прямо і тримайте руки з боків, щоб шукає вас людина не звернув увагу на підозрілі виступи за фіранкою.
    • Дуже ймовірно, що з-під фіранки будуть стирчати ваші ноги, тому постарайтеся через деякий час перебратися в інше укриття.
  5. 5 Запригніте в душ. Якщо у ванній кімнаті є щільна фіранка, сховайтеся за нею. В іншому випадку ляжте на дно ванни, щоб її бортик закривав вас від огляду. Якщо ви намагаєтеся відв'язатися від того, хто не особливо пильно вас шукає, укриття в душі або ванні цілком може спрацювати.
    • Чи не забирайтеся в душову кабіну з прозорими стінками, так як вона не забезпечить вам ніякого укриття.
    • Будьте обережні, щоб випадково не перекинути в душі мильницю або шампунь, це рівносильно добровільної здачі!
  6. 6 Заберіть у яке-небудь тісне місце. Якщо ваші розміри досить малі, подивіться, чи немає поблизу ящика, ніші або затишній полки, куди ви могли б поміститися. У деяких будівель бувають досить непримітні маленькі ніші, тому можна розглянути і такий варіант укриття, якщо ви готові трохи потерпіти в тісноті.
    • Іншими прикладами цікавих місць для пряток можуть бути ящики для зберігання речей, картонні коробки і білизняні кошика.
    • Ніколи не намагайтеся втиснутися в занадто тісне місце, щоб там сховатися. Якщо ви застрягнете, то зіткнетеся з помітно більшими проблемами, ніж просто бути знайденим.
  7. 7 Сховайтеся на горищі або в підвалі будинку. Ці місця зазвичай захаращені коробками і старими меблями, так що там легко знайти затишні куточки, які можуть стати відмінними варіантами укриття. У більшості випадків люди не влаштовують доскональний огляд за, під і навколо всіх предметів, тому, цілком ймовірно, що вас там не знайдуть.
    • Деякі люди взагалі побоюються забиратися на горище або в підвал, так що є шанс, що туди за вами взагалі не підуть.
    • У підвалах і на горищах зазвичай буває досить пильно, тому дихайте ротом, щоб випадково не чхнути.

Метод 3 з 3: Пошук укриттів на вулиці

  1. 1 Залезьте на дерево. Пошукайте дерева з густою кроною - вони стануть для вас найкращим укриттям. Так як на дереві ви опинитеся вище звичайного поля зору середньостатистичної людини, то ваш переслідувач, швидше за все, буде активно шукати вас на рівні землі в найбільш звичних укриттях.
    • Якщо ви вирішили розміститися на одній з нижніх гілок крони, що не базікайте ногами, щоб вас не помітили.
    • Коли ви ховаєтеся на дереві, використовуйте ті ж самі базові правила: зберігайте мовчання і будьте нерухомі. Шелест листя легко може вас видати.
  2. 2 Сядьте в кущі. Не обов'язково забиратися безпосередньо в кущі. У більшості випадків достатньо лише сісти за кущем. Однак, як і у випадку з деревами, постарайтеся не робити раптових рухів, які потривожать гілки куща, інакше ви можете розкрити своє місце розташування.
    • Остерігайтеся кущів з шипами і колючими листям. Якщо ви не будете обережні, то можете подряпати, забираючись всередину такого куща або вибираючись з нього.
  3. 3 Приховайте в гаражі або сараї. Ці місця зазвичай бувають досить темними і кілька страшними, так що малоймовірно, що ваш переслідувач відправиться шукати вас там. Крім того, дуже часто там зберігається так багато інструментів, обладнання і навіть транспортних засобів, що всередині ви знайдете чимало різних місць для того, щоб сховатися.
    • Не ховайтеся в чужих сараях і гаражах. Вторгненням на чужу територію можна накликати на себе великі неприємності.
    • Також нерозумно ховатися під машиною або вантажівкою.
  4. 4 Залезьте під ганок. У деяких приватних будинків під ґанком є ​​вільний простір, який нерідко використовується для зберігання будь-яких предметів. Спробуйте знайти спосіб забратися під ганок або під веранду того будинку, у дворі якого ви граєте. Можливо, там буде невелика дверцята або навіть просто дірка, в яку можна буде протиснутися.
    • Остерігайтеся потенційно небезпечних істот. Темні вологі місця часто залучають змій, павуків, мишей і інших неприємних повзучих гадів.
  5. 5 Заберіть у купу опалого листя і затаїв. Опале листя представляють собою відмінний природний камуфляж. Нирніте в зібрану граблями купу і засипте себе листям, щоб повністю зникнути. Ваші друзі ніколи не здогадаються, де ви ховаєтеся, якщо тільки ви не вирішите різко вистрибнути з купи, щоб шалено їх налякати!
    • Перш ніж забиратися в купу листя, спочатку киньте туди камінь чи палицю, щоб переконатися, що там не ховаються дикі тварини.
    • Опале листя є відмінним субстратом для розвитку цвілі і бактерій, особливо тоді, коли вони мокрі. Тому намагайтеся не накривати ними повністю своє обличчя і не проводити в купі занадто багато часу.
  6. 6 Приховайте під покровом темряви. Темрява - останній варіант укриття. Якщо вам більше нікуди сховатися, встаньте в тінь, де вас стане практично не видно. Навіть якщо ви будете не повністю сховані від огляду, у вас з'явиться можливість злитися з фоном і потай перебратися з одного місця в інше.
    • Темний одяг допоможе вам ще краще розчинитися на тлі оточення.
    • Якщо людина, від якого ви ховаєтеся, користується ліхтариком, постарайтеся встати за якийсь великий об'єкт, коли переслідувач підійде ближче.

Поради

  • Якщо можливо, ознайомтеся з навколишнім оточенням заздалегідь, щоб підшукати потенційні місця укриттів.
  • По суті, "якщо вам не видно переслідувача, то і йому не видно вас". Проте, з цього правила є винятки, тому вдумливо підходите до вибору укриттів.
  • Використовуйте обманки, щоб заплутати переслідувача. Наприклад, можна засунути під ковдру на ліжку кілька подушок, щоб все виглядало так, як ніби ви спите, або створити імпровізоване опудало, повісивши свій одяг на вішалку для пальто.
  • Якщо ви граєте на вулиці вночі, не заходьте далеко в ліс, інакше можна заблукати.

попередження

  • Ніколи не намагайтеся ховатися в небезпечних місцях, таких як пральні машини, сушарки для білизни і кузови вантажівок. Якщо щось піде не так, ви можете потрапити в пастку або отримати травму.