Як не дозволяти навколишнім використовувати себе

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 16 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как научить ребенка ходить | Гимнастика для подготовки ребенка к первым шагам
Відеоролик: Как научить ребенка ходить | Гимнастика для подготовки ребенка к первым шагам

Зміст

Навколишні постійно використовують вас у своїх корисливих цілях, а ви їм в цьому не препятствуете? Ні, це зовсім не означає, що ви слабкі. Вам просто не вистачає броні і зброї для самозахисту. Немає необхідності повністю міняти свою особистість, але прийшов час захистити себе і знайти для цього внутрішні резерви.

кроки

Метод 1 з 3: Почніть з самонавіювання

  1. 1 Почніть себе більше балувати. Ви можете недооцінювати власну персону, якщо хтось сторонній постійно робить це по відношенню до вас. Поважайте себе і знайте, чого насправді заслуговуєте.
    • Дайте собі кредит часу на досягнення результатів і подумайте про тих, хто вас любить і довіряє.
    • Дбайте про свій фізичний стан, адже у здоровому тілі здоровий дух. Дотримуйтеся здорового харчування і забезпечте тіло необхідної фізичним навантаженням, так як це породжує позитивний настрій.
  2. 2 Рухайтеся до мети, поки не досягнете її. Опинившись в ситуації, коли на вас чинять сильний тиск, необхідно подолати опір і завжди діяти рішуче. Підтримуйте впевненість в своїх силах і, врешті-решт, ви зрозумієте, що насправді досягли бажаного.
    • Відкриваючись співрозмовнику, спробуйте використовувати більш енергійний мову рухів. Відведіть плечі назад і розслабте руки. Біологія і психологія тіла змінюються, коли ваша поза випромінює впевненість. Рівень тестостерону при цьому зростає, а рівень кортизолу (гормону стресу) знижується.
      • Якщо ви знаєте, що вам треба буде пройти через стрес, виділіть дві хвилини для того, щоб заздалегідь змінити позу. Встаньте в позу супермена / супержінки або вскіньте руки і підборіддя вгору, немов ви тільки що перемогли в гонці.
      • Якщо це відбувається прямо зараз, прийміть впевнену позу і не схрещуйте руки на грудях, торкаючись при цьому шиї. Подібні жести зменшать вашу значимість, так як є ознаками пасивного захисту.
  3. 3 Справляйтеся зі стресом. Зробіть стрес своїм союзником, якщо при наближенні задираки або маніпулятора ваше серце починає вискакувати з грудей. Тіло приймає виклик і готується до розвитку ситуації шляхом підвищення артеріального тиску. Не бійтеся того, хто хоче вами маніпулювати, адже ви достатньо сильні!
    • Дослідження показують, що якщо ви розглядаєте стрес як позитивної реакції, то в цей час кровоносні судини будуть розслаблятися, так само як і при виникненні відчуття щастя і впевненості. Знайдіть в стресовій ситуації позитивні моменти, і ви знайдете мужність.
  4. 4 Шукайте підтримку. Довіряйте собі настільки, щоб мати можливість справлятися з життєвими викликами, але пам'ятайте при цьому, що ви не повинні зустрічати їх поодинці. Відчувши себе використаним, зверніться за допомогою до кого-небудь. Ця особа допоможе вам об'єктивно поглянути на ситуацію і надасть необхідну підтримку.
    • При спілкуванні з іншими людьми виробляється окситоцин, відомий серед нейрохіміков як "гормон обіймів". Він відповідає за виникнення почуття довіри, розслабленості і психологічної стійкості, що дозволяє організму адаптуватися в стресових ситуаціях. Тому, якщо ви перебуваєте в стресовому стані, знайдіть того, хто надасть вам підтримку.
      • Це може бути колега, вчитель, батько або друг.

Метод 2 з 3: Зміна вашої реакції

  1. 1 Навчіть інших людей правильному відношенню до вас. Ви покажете оточуючим як до вас необхідно ставитися, якщо будете однаково реагувати на одну і ту ж ситуацію, виявляючи при цьому свої справжні емоції. Згодом люди навчаться адаптуватися до вашої поведінки і рідше будуть вводити вас в стан високого емоційного тиску.
    • Навколишні можуть просто не розуміти, що пригнічують вас, якщо ви не показуєте свої справжні почуття.
    • У разі необхідності маніпулятори відразу будуть шукати вас, так як вони точно знають, що ви не надаєте опору. Подібне припинитися відразу ж, як тільки ви дасте зрозуміти, що не дозволите себе використовувати.
    • Ваша реакція не обов'язково повинна бути агресивною. Вона повинна проявлятися в такій манері, яка б задовольнила особисто вас, якби на місці прохача були ви.
  2. 2 Встановіть кордону. Якщо ви згодні виконати те, чого від вас чекають, відразу вкажіть на обмеження. Так ви не будете надто обтяжені, а прохач при цьому залишиться задоволеним. Обидві сторони опиняться у виграші.
    • Наприклад, встановіть часові рамки, якщо одноліток просить допомогти з виконанням домашнього завдання.
    • Візьміться за невелику частину завдання, якщо ваш колега просить допомоги з проектом, але при цьому у вас є свій обсяг невиконаної роботи.
  3. 3 Тримайте коней. Кожен раз, коли хтось попросить вас про послугу, яка заподіює вам незручність, цілком можна відповісти, що вам потрібен час на роздуми. Це дасть вам можливість зрозуміти, чи дійсно ви хочете цієї людини.
    • Скажіть "Ні", якщо людина потребує негайної відповіді. Ви завжди можете повернутися до цієї розмови і сказати "Так", якщо зрозумієте, що це зручно для вас. Якщо ж ви погодитеся відразу, то автоматично підтвердите свою участь.
  4. 4 Навчіться говорити "Ні". Це може здаватися страшним словом через його негативного забарвлення, але вміння говорити "Ні" допоможе вам відчути себе сильніше. Це також показує оточуючим, що ви і ваш час мають певну цінність.
    • При використанні слова "Ні" ви не обов'язково проявляєте агресію, а просто чесні з оточуючими. Ви не намагаєтеся образити опонента, а просто показуєте, що у вас є інші більш важливі справи.

Метод 3 з 3: Усвідомте, що у вас є вибір

  1. 1 Складіть список того, чого не варто робити. Твердо визначившись з тим, що ви можете і не можете робити, ви зробите важливий крок в розвитку впевненості у власних силах і напористості. Подумайте про те, що ви робите для інших, відчуваючи себе при цьому використаним. Вас можуть використовувати в набагато більшій кількості ситуацій, ніж ви думаєте.
    • Наприклад, якщо ви завжди оплачуєте рахунок, запишіть це в список того, що "не варто робити". Наступного разу попросіть друга погасити чек.
    • Упорядкуйте інформацію у вигляді списку і постійно перевіряйте його виконання. Такому списку буде легко слідувати, і при цьому ви будете отримувати задоволення від процесу виконання.
  2. 2 Виберіть поле бою. Якщо думка про протистояння в стресовій ситуації призводить вас в жах, почніть з малого. Ви не зможете протистояти хулігану відразу, але в стані внести невеликі корективи, які дозволять підвищити впевненість в собі.
    • Якщо ви замовили салат, а вам принесли суп, відправте його назад на кухню. Переходьте до чогось більшого, якщо ви вже відчули себе комфортно шляхом самоствердження в подібних незначних ситуаціях.
  3. 3 Завжди сподівайтеся на краще. Ви вже прийняли невдачу як належне, якщо переконали себе в тому, що вона обов'язково вас спіткає. Ваші плани повинні будуватися на бажанні чогось досягти, а не на очікуванні неминучого провалу.
  4. 4 Позбавтеся від негативу. Захистіть себе від поганого, якщо вже доклали всіх можливих зусиль для виправлення ситуації. Спробуйте бути якнайдалі від людини, який намагається вами скористатися. Життя занадто коротке, щоб миритися з тими людьми, які вами нехтують.
    • Проявіть сміливість і викресліть цю людину зі свого життя. Перебування поруч з ним не приносить вам нічого, крім негативу, і це дуже ускладнює процес виховання впевненості в собі.