Як носити краватку-метелика

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 28 Травень 2021
Дата Оновлення: 25 Червень 2024
Anonim
Вишита краватка-метелик
Відеоролик: Вишита краватка-метелик

Зміст

Краватка-метелик є необхідним аксесуаром для урочистого заходу. Вона відмінно поєднується з костюмом, блейзером або просто ошатною сорочкою. Існують загальноприйняті правила етикету, особливо для урочистих випадків, яких потрібно дотримуватися. Дотримуйтесь простих правил, завдяки яким ви точно будете знати, яку саме метелика вам варто вибрати і з якого приводу її одягати.

кроки

Частина 1 з 2: Вибір краватки-метелики

  1. 1 Вам потрібно зробити вибір між метеликом самовяз, зав'язаною метеликом або метеликом на застібці. Рекомендуємо вам взяти метелика самовяз. Метелика на застібці найчастіше носять діти, а зав'язана метелик хороша лише для новачка, так як на солідних заходах це вважається поганим тоном. Будьте уважні, адже навколишні вас люди можуть помітити різницю.
  2. 2 Виберете між метеликом фіксованого і регульованого розміру. Більшість метеликів регулюються, але метелики фіксованого розміру більш кращі. Основною перевагою краватки з фіксованим розміром є те, що ширина готової метелики буде прямо пропорційна розміру вашої шиї. Крім того, тут немає зайвої тканини і застібок, які можуть бути видні з-під коміра сорочки.
    • На ремінці регульованою метелики розташовується повзунок або гачок із заздалегідь пророблену отворами. Налаштуйте ремінець відповідно до розміру коміра вашої сорочки. Він повинен бути щільно затягнуть, але не дуже туго.
    • Перед покупкою метелики з фіксованим розміром вам потрібно виміряти вашу шию за допомогою сантиметра або ж купити метелика, розмір якої відповідає окружності коміра вашої сорочки. Метелик повинна сидіти щільно, але не дуже туго. Зав'язана метелик повинна знаходитися по центру особи, точно між внутрішніми куточками очей.
  3. 3 Виберете ваш стиль. Метелики можуть бути декількох видів. Обраний вами стиль залежить від особистих переваг.
    • Стиль Метелик, також відомий як "чортополох", відноситься до найбільш поширеній. Сам краватку лежить плоско, а його кінці утворюють форму крил метелика. Такий стиль найкраще підходить для крилатих комірів.
    • Велика метелик - це збільшена версія звичайної метелики, яку найбільш часто використовують при відвідуванні офіційних заходів. Цей стиль також найкраще поєднується з крилатими комірами.
    • Крило кажана - також відомий як "прямий" або "вузький" краватка-метелик. У горизонтальному положенні кінці нагадують крило кажана або весла. Крило кажана відносять до більш сучасного та менш формальному варіанту метелики, хоча вона як і раніше підходить для урочистих заходів. Така метелик найкраще поєднується з класичним коміром.
    • Diamond Point або Rounded Club - в цій версії метелики у краватки можуть бути загострені або закруглені кінці, які надають йому асиметричний вид. Це менш поширений варіант, який все ж підходить для формальних випадків.
  4. 4 Підберіть стиль метелики до відповідного випадку. Тканина і колір метелики багато в чому буде залежати від того, для якого випадку ви вибираєте її. Чим менше формальна зустріч, тим ширше у вас можливість вибору.
  5. 5 Одягайте біла краватка-метелик для особливих випадків. Це найсуворіший дрес-код, який застосовується для урядових зустрічей, урочистих заходів та весіль. Метелик повинна бути білою і обов'язково шовкової. Її текстура повинна збігатися з текстурою лацкана вашого смокінга.
  6. 6 Вибирайте чорну метелика для відповідних подій. Такі події включають в себе: похід в оперу, офіційні обіди і весілля. Традиційно чоловіки одягають смокінг і чорна краватка-метелик. Краватка повинна бути з чистого шовку і відповідати лацканів вашого смокінга.
  7. 7 Спробуйте поекспериментувати з квітами метелики для стилю "чорна краватка, творчий підхід" і інших менш офіційних заходів. Для менш офіційних подій допускається кольорова або візерунчаста метелик. Також ви можете поекспериментувати з різними тканинами.
  8. 8 За допомогою краватки-метелики ви можете додати вашому костюму більш святкового вигляду. Метелик сама по собі є ошатним аксесуаром, тому решта одягу повинна бути простіше.
    • Носіть метелика з синіми, чорними або сірими костюмами і блакитними або білими сорочками. Метелик додасть акцент до вашого образу.
    • Так як краватка-метелик займає набагато менше місця, ніж звичайний галстук, ви можете проявити сміливість в стилі при її виборі. Можете почати з смуг, однак не бійтеся експериментувати з візерунком в горошок або Пейслі.
    • Носіть метелика з максимально облягає піджаком. При носінні метелики під вільний піджак ви будете схожі на шкільного вчителя.
  9. 9 Надайте стиль вашого повсякденного образу. Краватка-метелик став одним з популярних елементів образу, так як може додати шику простій сорочці або піджака. Він допомагає створити образ інтелектуала в поєднанні зі старовинними мотивами і пустощами одночасно.
    • Носіть метелика з облягає сорочкою. Якщо сорочка сидить погано, то в поєднанні з метеликом вона буде виглядати нудно.
    • Експериментуйте з різними матеріалами, такими як льон, бавовна, шерсть, фланель, джинс або навіть дерево (так-так, дерево!), А так само не блискучий шовк, який найкраще підходить для ошатного одягу.

Частина 2 з 2: Як носити краватку-метелика

  1. 1 Зауважте метелика. Перед носінням метелики вам доведеться трохи попрактикуватися в мистецтві зав'язування. Як і у випадку з будь-яким іншим краваткою, вам потрібно буде отримати кілька уроків. Не турбуйтеся, якщо з першого разу у вас не вийде.
  2. 2 Обережно натисніть за петлі. Затягуйте петлі до тих пір, поки вас не влаштує результат. Потягнувши ж за вільні кінці, ви розв'яжете метелика.
  3. 3 Перевірте розмір метелики. Переконайтеся, що метелик розташована по центру особи, десь між внутрішніми куточками ваших очей. Якщо це не так, вам потрібно буде відрегулювати розмір або розташування метелики.
  4. 4 Не переживайте через легкої асиметрії метелики. Так і має бути. Невеликі недоліки тільки додадуть шарму вашій метелику. Природність виділяє вашу метелика серед інших готових версій.
  5. 5 При носінні сорочки з відігнутим коміром-стійкою слід заправляти крила коміра за метелика. Відповідно до етикету, саме так потрібно носити метелика з крилатим коміром. Крім того, так ви зможете щільно зафіксувати вашу метелика на місці.