Як поводитися з людьми, яким ви не подобаєтеся

Автор: William Ramirez
Дата Створення: 20 Вересень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Зик Шереметьев: 7 неоспоримых признаков, что ты нравишься парню
Відеоролик: Зик Шереметьев: 7 неоспоримых признаков, что ты нравишься парню

Зміст

Неприємно, коли до вас відчувають неприязнь, але це природна частина життя, з якою нам потрібно вчитися справлятися. Якщо ви навчитеся захищати себе від людей, які завдають шкоди, усувати непорозуміння і тримати ситуацію під контролем, це дасть вам непогану перевагу в житті. Такий досвід не повинен вас сильно засмучувати, якщо ви знаєте, як поводитися в таких неприємних ситуаціях.

кроки

Метод 1 з 3: Проявіть турботу про себе

  1. 1 Вирішіть, чи варто турбуватися. Ви не повинні шукати друга в кожній людині, який зустрічається на вашому шляху. Якщо колега по роботі або хтось, в кого ви не надто зацікавлені, відчуває до вас неприязнь, це, звичайно, може бути неприємно, але саме вам вирішувати, чи варто намагатися налагодити відносини. Не витрачайте свій час і зусилля, якщо людина вам неприємний, і ви нічого не втрачаєте, уникаючи спілкування з ним.
  2. 2 Подивіться на себе. Ви допустили помилку? Чи є у людини хоч одна обґрунтована причина для неприязні? Можливо, варто принести вибачення і спробувати пояснити свою поведінку, якщо ви вважаєте, що це може бути причиною антипатії.
    • Визнання помилки відрізняється від самобичування. Всі роблять помилки. Потрібно пробачити себе, навіть якщо інша людина цього зробити не може.
  3. 3 Обірвіть відносини. Не бійтеся попрощатися з людиною, який активно намагається образити вас. У таких ситуаціях потрібно ставити себе в пріоритет. Іноді люди стикаються з різних причин, і тут нічого не можна вдіяти, крім як уникати один одного, особливо якщо ситуація виходить з-під контролю, і ви від цього страждаєте.
    • Іноді може виникнути бажання залишитися і стояти на своєму, але краще уникати відкритої конфронтації - це теж прояв сили. Таким чином ви стоїте за себе і говорите кривдникові, що ви не дозволите себе залякувати.
    • Можете просто уникати людини, коли це тільки можливо, наприклад, якщо ви з ним співробітники, але у вас немає спільних завдань. Крім того, можна видалити людини з друзів або відписатися в соціальних мережах, щоб у вас не було спокуси вступати з ним в будь-яке взаємодія.
  4. 4 Відпустіть спрагу схвалення. Наскільки для вас важлива симпатія цієї людини? Чи є інші люди, які дійсно люблять вас? Друзі та родичі? Побережіть свої нерви, можливо, проблема в самій людині, а не в вас.
    • Деякі люди будуть відчувати до вас неприязнь через заздрість. Не дозволяйте їм розбудовувати вас через ваших успіхів.
  5. 5 Зосередьтеся на позитивних аспектах. Якщо ви засмучені, тому що та чи інша людина недолюблює вас, займіться чимось, що допоможе вам відчути себе краще. Якщо ви любите тренуватися, сходіть в спортзал, щоб відволіктися від негативних почуттів. Якщо у вас є друзі, які по-справжньому цінують вас, проведіть час з ними, щоб нагадати собі про свою цінність. Ніяка ситуація не зможе вас засмутити, якщо ви самі цього не допустите.
    • Якщо вам відома причина неприязні, запитайте себе, чи дійсно вам так важлива симпатія цієї людини. Вас турбує його думку? Можливо, йому не подобаються багато людей, і в такому випадку ви не так "особливі", як вам здавалося.
    • Можете також спробувати переформулювати критику, щоб зробити її позитивною. Якщо хтось каже, що ви завжди спізнюєтеся або постійно просите людей про послуги, подумайте, що б ви могли змінити в цьому відношенні. А ще, якщо ви вважаєте, що людина помиляється, згадайте, коли ви не спізнювалися і самі надавали послуги іншим.

Метод 2 з 3: Відновіть відносини

  1. 1 Задавайте питання. Якщо вам потрібні ці відносини або ви хочете їх поліпшити, то варто запитати людину, чому він вас недолюблює. Можливо, причиною всьому величезна непорозуміння, і ви могли б отримати цінну інформацію про те, як людина вас сприймає (але це не обов'язково означає, що це ваша справжня суть).
    • Постарайтеся уникати конфронтації. Замість того щоб говорити "У чому твоя проблема?", Запитаєте "Я чимось образив тебе, що заслужив таку неприязнь з твого боку?"
  2. 2 Не ставайте в оборонну позицію. Прийняти тактику "клин клином вибивають" найлегше, але якщо хтось незадоволений вашими діями, постарайтеся розібратися в ситуації спокійно, а не вступати у відкритий конфлікт, щоб не погіршити стан речей ще більше.
    • Не кричіть і не критикуйте. Ймовірно, що і вам захочеться в відповідь засудити зачепила вас людини, але грубість не допоможе вирішити ситуацію, що склалася. Розкритикувавши цю особу, ви тільки підсилите конфлікт.
    • Зробіть пару глибоких вдихів і видихів, щоб трохи заспокоїтися і не випалити негативний коментар у відповідь.
    • Цілком нормально, якщо ви візьмете невеликий тайм-аут, щоб охолонути і потім повернутися до розмови.
  3. 3 Вислухайте людини. Дозвольте людині висловитися, не перебиваючи його. Можливо, вам не сподобаються думки, викладені ним. Але якщо ви хочете відновити відносини, потрібно знати, з чим ви маєте справу. Якщо ви дасте людині висловитися, це буде сприйнято як знак поваги з вашого боку, і вам дадуть відповідь тим же. Можливо, в процесі ви отримаєте цінну конструктивну критику.
    • Можете сказати: "Я розумію, що в мені є щось, що тобі не подобається. Мені щиро цікаво дізнатися причину твого невдоволення і подивитися, чи зможемо ми разом вирішити цю проблему".
  4. 4 Зробіть перерву. Іноді люди діють один одному на нерви, бо проводять багато часу в компанії один одного, наприклад, колеги або друзі друзів. Якщо ви працюєте з цією людиною, зробіть все можливе, щоб обмежити контакт на деякий час. Якщо ви проводите багато часу з одними і тими ж людьми, спробуйте зустрітися з іншими своїми товаришами. Час, проведений нарізно, допоможе людям провітрити думки і, можливо, після перерви ви будете подобатися їм більше.
  5. 5 Дайте знати про свої почуття. Відмінний спосіб виправити непорозуміння - розповісти людині про свої почуття. Намагайтеся робити це з повагою, з нейтральними емоціями. Можливо, прояснення ситуації - це все, що потрібно для того, щоб людина опинилася на вашому боці, а не таїв у собі неприязнь до вас.
    • Використовуйте вислови з "я" - це хороший спосіб вираження, який не викличе у людини почуття, що на нього нападають. Ви можете сказати: "Мені боляче усвідомлювати, що ти відчуваєш до мене неприязнь, і я хотів би знати, що я можу зробити, щоб поліпшити відносини між нами".

Метод 3 з 3: Мінімізуйте збиток

  1. 1 Поясніть перед тими, хто для вас важливий. Якщо ви не подобаєтеся людині, він може поширювати неправдиві чутки про вас або спробувати нашкодити іншим способом. Якщо це співробітник, поговоріть про розбіжності з цією людиною зі своїм начальником, щоб він був уважний до спроб саботажу вашого становища на роботі з боку цього співробітника. Якщо це спільний друг, поясніть свою позицію, щоб він зрозумів ваш погляд на речі. Уникайте образ в сторону цієї людини!
  2. 2 Чи не постачає людини зброєю проти вас. Якщо хтось вас недолюблює, він може спробувати дізнатися ваші секрети, щоб заподіяти вам біль. Будьте обережні з тим, яку інформацію ви повідомляєте своїм недоброзичливцям. Не обговорюйте при них інших людей, тому що це може бути використано проти вас. Ви захистите себе, якщо не будете поширюватися про всі свої секрети і не дозволите людині використовувати ваші ж слова, щоб нашкодити вам.Якщо це колега, постарайтеся не наробити помилок в роботі при ньому, так як це може обернутися проти вас.
    • Якщо це колишній друг, йому, напевно, відомо багато, що може нашкодити вам. Якщо ви думаєте, що він збирається поділитися чимось, що виставить вас в поганому світлі, ви завжди можете розповісти про стан справ першим, щоб контролювати виклад ситуації.
  3. 3 Не допускайте, щоб ситуація виходила з-під контролю. Іноді варто вибачитися, якщо ваші дії завдали комусь образу. Навіть якщо ви думаєте, що не зробили нічого поганого, може бути корисно вибачитися, щоб ситуація не погіршувалася. Ви можете зробити це для себе, а не для іншої людини, хоча це може змінити думку про вас на позитивне.
  4. 4 Порадьтеся з друзями. Якщо людина змушує вас сумніватися в собі, запитайте у своїх друзів, що вони думають про ситуацію, якщо вони знають цю людину. Думка з боку, особливо від людей, яким ви довіряєте, допоможе вам не переймати чужого сприйняття і не звинувачувати себе ні в чому. Неприязнь інших може посіяти в вас сумніви про самого себе, тому важливо знати, як це впливає на вас. Не дозволяйте своєму психічному здоров'ю постраждати від цього.
  5. 5 Спробуйте завоювати симпатію людини. Іноді все, що потрібно, щоб відновити дружбу або робочі відносини, - показати людині ваші добрі наміри. Це надасть вам чимало переваг. Доброта знижує рівень стресу і сприяє більш тривалої, здорового життя. Крім того, якщо ви будете ласкаві до людини, незважаючи на його неприязнь до вас, це може надихнути його на зміну думки про вас.
    • Але будьте уважні до людей, які захочуть маніпулювати вашою добротою. Деякі люди користуються тими, хто не захищається від агресивного і маніпулятивного поведінки. Якщо вони приймають вашу доброту, але натомість ви отримуєте лише грубість, краще уникати таких людей, а не намагатися їм сподобатися.

Поради

  • Якщо вам загрожує фізична небезпека, постарайтеся піти подалі від людини і телефонуйте в поліцію.
  • Будьте вище: тримайтеся подалі від людей, яким ви не подобаєтеся, або спробуйте налагодити відносини.
  • Пам'ятайте, деякі люди можуть відчувати антипатію через допущену вами помилки, тому поговоріть з ними про проблеми і не ображайте їх за спиною.
  • Якщо з вами надходять погано, це не означає, що ви повинні відповідати тією ж монетою. Будьте чесні і не забувайте про своїх манерах.

попередження

  • Уникайте запеклого, тривалого емоційного конфлікту з людиною.
  • Не провокуйте фізичні конфлікти.