Як обрізати текст в Excel

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 16 Січень 2021
Дата Оновлення: 3 Липня 2024
Anonim
Как отрезать/удалить лишние символы из текста в ячейке Excel по заданному количеству.
Відеоролик: Как отрезать/удалить лишние символы из текста в ячейке Excel по заданному количеству.

Зміст

Дана стаття навчить вас обрізати текст в Microsoft Excel. Для цього вам в першу чергу потрібно ввести в Excel повні неукороченние дані.

кроки

Метод 1 з 3: Обрізка тексту за допомогою функцій ЛЕВСИМВ і ПРАВСИМВ (в англійській версії LEFT і RIGHT)

  1. 1 Запустіть Microsoft Excel. Якщо у вас вже створений документ з даними, які вимагають обробки, двічі клікніть по ньому мишкою, щоб відкрити. В іншому випадку вам необхідно запустити Microsoft Excel, щоб створити нову книгу і ввести в неї дані.
  2. 2 Виділіть клітинку, в якій повинен бути виведений укорочений текст. Це необхідно зробити тоді, коли в книгу у вас вже введені необроблені дані.
    • Зверніть увагу, що обрана осередок повинна відрізнятися від тієї комірки, в якій міститься повний текст.
  3. 3 Введіть формулу ЛЕВСИМВ або ПРАВСИМВ в виділену клітинку. Принцип дії формул ЛЕВСИМВ і ПРАВСИМВ однаковий, незважаючи на те, що ЛЕВСИМВ відображає задану кількість символів від початку тексту заданої осередку, а ПРАВСИМВ - від її кінця. Введена вами формула повинна мати такий вигляд: "= ЛЕВСИМВ (комірки має в своєму текстом; кількість символів для відображення)". Лапки вводити не потрібно. Нижче наведено кілька прикладів використання згаданих функцій.
    • Формула = ЛЕВСИМВ (A3; 6) покаже перші шість символів тексту з осередку A3. Якщо у вихідній клітинці міститься фраза "кішки краще", то в осередку з формулою з'явиться укорочена фраза "кішки".
    • Формула = ПРАВСИМВ (B2; 5) покаже останні п'ять символів тексту з осередку B2. Якщо в осередку B2 міститься фраза "я люблю wikiHow", то в осередку з формулою з'явиться укорочений текст "kiHow".
    • Пам'ятайте про те, що прогалини в тексті теж вважаються за символ.
  4. 4 Коли закінчите введення параметрів формули, натисніть на клавіатурі клавішу Enter. Осередок з формулою автоматично відобразить обрізаний текст.

Метод 2 з 3: Обрізка тексту за допомогою функції ПСТР (в англійській версії MID)

  1. 1 Виділіть клітинку, в якій повинен з'явитися обрізаний текст. Цей осередок повинна відрізнятися від тієї комірки, в якій міститься опрацьований текст.
    • Якщо ви ще не ввели дані для обробки, то це потрібно зробити в першу чергу.
  2. 2 Введіть формулу ПСТР в виділену клітинку. Функція ПСТР дозволяє витягти текст з середини рядка. Введена формула повинна мати такий вигляд: "= ПСТР (комірки має в своєму текстом, порядковий номер початкового символу витягується тексту, кількість видобутих символів)". Лапки вводити не потрібно. Нижче наведено кілька прикладів.
    • Формула = ПСТР (A1; 3; 3) відображає три символи з осередку A1, перший з яких займає третю позицію від початку повного тексту. Якщо в осередку A1 міститься фраза "гоночний автомобіль", то в осередку з формулою з'явиться скорочений текст "ноч".
    • Аналогічним чином, формула = ПСТР (B3; 4; 8) відображає вісім символів з осередку B3, починаючи з четвертої позиції від початку тексту. Якщо в осередку B3 міститься фраза "банани - не люди", то в осередку з формулою з'явиться скорочений текст "ани - не".
  3. 3 Коли закінчите введення параметрів формули, натисніть на клавіатурі клавішу Enter. Осередок з формулою автоматично відобразить обрізаний текст.

Метод 3 з 3: Розбивка тексту на кілька колонок

  1. 1 Виберіть клітинку з текстом, яку ви хочете розбити. У ній має міститися більше текстових символів, ніж прогалин.
  2. 2 Натисніть на вкладку Дані. Вона розташована вгорі на панелі інструментів.
  3. 3 Натисніть на кнопку Текст за стовпцями. Ця кнопка розташована на панелі інструментів в групі кнопок під назвою "Робота з даними".
    • За допомогою функціональних можливостей даної кнопки можна поділити вміст комірки Excel на кілька окремих колонок.
  4. 4 У вікні налаштувань активуйте опцію фіксованої ширини. Після натискання на попередньому кроці кнопки Текст за стовпцями відкриється вікно налаштувань з назвою "Майстер текстів (розбір) - крок 1 з 3". У вікні у вас буде можливість вибору однієї з двох опцій: "з роздільниками" або "фіксованої ширини".Опція "з роздільниками" має на увазі, що текст буде розділений на частини по прогалин або комами. Дана опція зазвичай буває корисна при обробці даних, імпортованих з інших додатків і баз даних. Опція "фіксованої ширини" дозволяє створити з тексту колонки з заданою кількістю текстових символів.
  5. 5 Натисніть кнопку "Далі. Перед вами з'явиться опис трьох можливих варіантів дій. Щоб вставити кінець рядка тексту, клацніть в потрібній позиції. Щоб видалити кінець рядка, двічі клацніть по розділовій лінії. Щоб перемістити кінець рядка, натисніть на розділову лінію і перетягніть її в потрібне місце.
  6. 6 Знову натисніть кнопку Далі. В даному вікні вам також запропонують кілька опцій формату даних стовпця на вибір: "загальний", "текстовий", "дата" і "пропустити стовпець". Просто пропустіть цю сторінку, якщо тільки ви не хочете навмисно поміняти вихідний формат своїх даних.
  7. 7 Натисніть на кнопку Готово. Тепер вихідний текст буде розділений на дві або більше окремих осередків.

додаткові статті

Какдобавіть стовпець в зведену таблицю (Pivot Table) Каксвязать листи в Excel Каксортіровать осередки за алфавітом в Excel Какпреобразовать текстовий файл (TXT) в файл Excel (XLSX) Какдобавіть нову вкладку в Excel Какдобавіть другу вісь Y на графік в Microsoft Excel Какобновіть Excel Каквичісліть стандартне відхилення в Excell Какпереіменовать стовпці в Google Таблицях (на Windows і Mac) Каксоздать конвертер валют в Excel Какдобавіть дані в зведену таблицю MS Excel Какпоменять формат дати в Microsoft Excel Каксоздать генеалогічне древо в Excel Каксоздать зведену таблицю в Excel