Як навчити грейхаунда

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 13 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как приучить щенка к ПОВОДКУ? Советы кинолога
Відеоролик: Как приучить щенка к ПОВОДКУ? Советы кинолога

Зміст

Грейхаунд - це популярна порода собак, яка відома елегантним статурою, а також спокійним і люблячим характером. Багатьох грейхаундов віддають до притулків для тварин, коли вони стають занадто старими для участі в собачих перегонах, інших же продають в розплідниках. Якою б не була ваша собака (з притулку або з розплідника), навчити собаку можна буде тільки за допомогою терпіння, наполегливості і любові.

кроки

Метод 1 з 3: Як привчити собаку до вигулу

  1. 1 Купіть двометровий повідець і нашийник-мартінгейл. Грейхаунд може зняти звичайний нашийник, тому вам буде потрібно особливий нашийник. Не використовуйте металеві зашморгу - вони можуть пошкодити горло собаки.
    • Купити нашийник і повідець можна в магазині зоотоварів. Нашийник-мартінгейл зроблений з двох кілець: основного кільця, що надівається на шию, яке можна регулювати, і маленького, яке дозволяє контролювати ступінь натягу. Повідець кріпиться до маленького кільцю. Коли собака спробує зняти нашийник, повідець натягне маленьке кільце, через що велике кільце звузиться і щільніше притулиться до шиї собаки. Це не дасть собаці вирватися.
    • Важливо привчати собаку до щоденних прогулянок, використовуючи повідець, щоб собака не тікала занадто далеко від вас і не йшла занадто швидко. Грейхаунди виглядають видобуток. Цю породу виводили як мисливську, тому грейханди прагнуть переслідувати здобич. Вам потрібно буде тримати вихованця на повідку на прогулянках, щоб він не втік на вулицю в пошуках здобичі.
    • Просуньте два пальця під нашийник, щоб переконатися, що їй зручно. Якщо місця буде більше, нашийник може зісковзнути з шиї.
  2. 2 використовуйте клітку. Багатьох грейхаундов розводять в клітинах, і вони спокійно сплять і проводять час в них. Грейхаунди дуже охайні, і вони рідко ходять в туалет в своїй клітці. Коли принесете собаку додому, почніть привчати її до клітки відразу ж - це полегшить процес звикання до нової обстановки.
    • Купіть велику клітку (висотою не менше метра), щоб собаці вистачало місця. Поставте клітку в жваве приміщення, де часто бувають люди. Якщо в кімнаті зазвичай нікого немає, собака буде почувати себе кинутою.
  3. 3 Не використовуйте клітку як покарання. Собака має вважати клітку своїм затишним місцем, тому не відправляйте її туди в якості покарання, особливо коли вона тільки звикає до нового місця. Не сваріть тварина і не карайте його фізично. Коли собака зробить щось не так, твердо скажіть "фу" низьким голосом.
    • Багато грейхаунди з притулків перший час ведуть себе ідеально. Істинний характер собаки може розкритися тільки через два місяці після переїзду до вас додому. Не залишайте собаку без нагляду в перші кілька тижнів дресирування, особливо якщо вона не привчена до вигулу. Якщо ви змушені піти, посадіть собаку в клітку.

Метод 2 з 3: Як привчити собаку до графіку годування і вигулу

  1. 1 Складіть графік. Це дозволить собаці запам'ятати правила нового будинку і адекватно реагувати на дресирування. Можливо, попередній господар грейхаунда вже привчив собаку до вигулу, однак вона може вирішити привернути до себе увагу і відмовитися ходити в туалет на вулиці. Щоб цього не сталося, годуйте і вигулюйте собаку завжди в один і той же час. Так собака знатиме, коли її чекає їжа, а коли потрібно сходити в туалет. Грейхаунди дуже активні, і для здоров'я і гарного настрою їм потрібно багато руху.
    • У грейхаундов може здуватися живіт, і якщо собака почне активно бігати після їжі, ризик здуття підвищиться. Не давайте собаці бігати і стрибати раніше, ніж через півтори години після їжі.
  2. 2 Виводите собаку рано вранці. Важливо починати день з 10-15 хвилин на вулиці, щоб собака сходила в туалет. Якщо собака не зробить цього, відведіть її додому, посадіть в клітку і погодуйте. Потім виведіть собаку знову через 10-15 хвилин.
    • Якщо собака сходить в туалет на вулиці, похваліть її і дайте їй ласощі. Багато собаки люблять ходити в туалет в одному і тому ж місці.
  3. 3 Годуєте собаку і залишайте їй миску свіжої води. Годуєте собаку однієї і тієї ж їжею, найкраще - спеціальним кормом для грейхаундов. Попросіть ветеринара порекомендувати вам відповідний корм. Купуйте тільки преміальні корми, до складу яких не входить кукурудза, пшениця або пшеничне борошно. Не давайте грейхаундов їжу, яка містить м'ясні субпродукти, оскільки шматочки такого корму можуть застрягти в горлі собаки.
    • Самці грейхаунда вагою 30 кілограмів потрібно з'їдати 400-450 грамів корму в день, самцеві вагою 32 кілограми - 450-600 грамів. Завжди давайте собаці одне і те ж кількість корму за раз.
    • Не годуйте грейхаунда їжею зі столу і не давайте йому консервований корм для собак. Така їжа буде важко перетравлюватися і може викликати проблеми зі здоров'ям.
    • Не давайте собаці пити багато води після їжі. Наливайте воду в миску до їжі, оскільки надлишок рідини після їжі може приводити до здуття живота.
  4. 4 Виведіть собаку ще раз на 10-15 хвилин. Через півтори години після їжі виведіть собаку знову. Важливо ще раз зводити собаку на прогулянку, перш ніж піти на роботу або у справах.
    • Після прогулянки посадите собаку в клітку і похваліть її. Можна дати собаці жувальну іграшку, щоб їй було чим зайняти себе днем. Деякі власники собак рекомендують залишати включеним радіо на невеликій гучності, щоб собака почувала себе спокійніше.
  5. 5 Виведіть собаку на вулицю, коли повернетеся додому з роботи. Випустіть собаку з клітки і сходіть на вулицю на 10-15 хвилин. Намагайтеся зробити процес виходу з клітки якомога менш помітним, щоб собака не вирішила, що бути за межами клітини краще, ніж бути всередині.
  6. 6 Покормите собаку вечерею. Давайте їжу ввечері завжди в один і той же час. Одночасно з цим замінюйте воду в мисці. Потім почекайте 10-15 хвилин і виведіть собаку ненадовго. Якщо вона сходить в туалет, похваліть її.
  7. 7 Сходіть на більш довгу прогулянку. Потім можна вивести собаку на більш довгу прогулянку (15-30 хвилин). Грейхаунди люблять гуляти, тому не нехтуйте цією частиною графіка.
    • Гуляйте з собакою на повідку, щоб вона завжди була поруч з вами. Грейхаунди виглядають видобуток, а це значить, що вони можуть побачити тварину, яке знаходиться дуже далеко, а потім дуже швидко побігти в ту сторону. Ваша собака також може бути сприйнятливою до гучних звуків і легко лякатися. Щоб собака не втекла, завжди тримайте її на повідку.
    • Пам'ятайте, що грейхаундов містять в будинку, а це значить, що їх не можна залишати на вулиці в спеку і холод. Якщо ви живете в приватному будинку, переконайтеся, що у вашому паркані немає дірок.
  8. 8 В кінці дня виведіть собаку ще на 10-15 хвилин. Сходіть з собакою на прогулянку ще раз перед сном. Похваліть її, якщо вона сходить в туалет на вулиці.
    • Не давайте собаці воду як мінімум за три години перед сном і вночі, інакше собака може сходити в туалет в будинку або скиглити вночі.
    • Потім посадите собаку в клітку на ніч. Коли привчите собаку до вигулу, їй можна буде дозволити спати на лежанці поруч з вами.

Метод 3 з 3: Основи дресирування

  1. 1 Почніть з команди "чекай". Грейхаундов складно сидіти на задніх лапах, тому краще спочатку навчити собаку простим командам на кшталт "чекай".
    • Покладіть на підлогу перед собакою ласощі і візьміть собаку за нашийник. Дайте команду "чекай" і піднесіть руку до морди собаки долонею вгору.
    • Потримайте собаку за нашийник 5 секунд, а потім скажіть "можна", вказуючи на ласощі.Відпустіть руку і дозвольте собаці з'їсти ласощі.
    • Повторюйте вправу 2-3 рази в день. Згодом собака запам'ятає, що не можна рухатися не менше 5-10 секунд, поки ви не дозволите.
    • Поступово можна перестати тримати нашийник і давати тільки голосові команди. На дресирування піде кілька днів або тижнів, але всі зусилля окупляться. Команда "чекай" дозволить вам зупиняти собаку перед пішохідним переходом або заспокоювати її, коли ви хочете дати їй ласощі.
  2. 2 навчіть собаку команді "сидіти". Пам'ятайте, що грейхаунди не люблять сидіти, оскільки їх задні лапи дуже міцні, і це робить це положення незручним. Якщо грейхаунд зможе трохи присісти, цього буде достатньо.
  3. 3 Похваліть собаку і дайте їй ласощі. Хваліть собаку завжди, коли вона виконує команду і ходить в туалет на прогулянку. Хваліть собаку гучним високим голосом і гладьте по голові.
    • Якщо вам потрібно відчитати собаку, не підвищуйте голос і не кричіть. Скажіть "фу" низьким спокійним голосом. Чи не відводите собаку в клітку в якості покарання, інакше вона почне ставитися до неї негативно.
  4. 4 Запишіться на курс навчання покори. Багато грейхаунди добре сприймають інформацію на таких курсах. Якщо ви взяли собаку, яка брала участь в забігах, з притулку, цей курс буде корисний як вам, так і вашому вихованцеві. Записуватися слід не раніше, ніж через 1-2 місяці після появи у вас собаки, оскільки вам потрібно буде час, щоб зрозуміти характер вихованця. Крім того, до цього моменту собака звикне до вас, і їй буде простіше сприймати ваші команди.
    • Грейхаунди дуже розумні собаки, і їм швидко стає нудно, тому тренування повинні бути короткими і повинні закінчуватися позитивно. Пошукайте дресирувальника, який працює саме з грейхаундов, оскільки така людина буде добре знайомий з характером і статурою цієї породи.