Як очистити екран плазмового телевізора

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 14 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Чистый экран телевизора, монитора или планшета....ЗА 5 МИНУТ!!!!!
Відеоролик: Чистый экран телевизора, монитора или планшета....ЗА 5 МИНУТ!!!!!

Зміст

Якщо у вас є плазмовий телевізор, то періодично необхідно чистити екран від відбитків пальців, пилу та інших забруднень, які погіршують зображення. До початку очищення слід ознайомитися з керівництвом по експлуатації. Виробник може рекомендувати конкретний продукт або спосіб очищення, який найкраще підходить для вашого пристрою. Як правило, в більшості випадків екран слід протирати чистою сухою серветкою. Якщо вам потрібно видалити стійкі плями, то використовуйте мильний розчин.

кроки

Метод 1 з 2: Спеціальний розчин

  1. 1 Вимкніть телевізор і дайте йому охолонути. Плазмові екрани споживають більше енергії і виділяють більше тепла, ніж телевізори з рідкокристалічними панелями, тому перед очищенням пристрій краще вимкнути. Залиште телевізор на 15-20 хвилин. За цей час екран встигне повністю охолонути.
    • В іншому випадку є ризик, що очищуючий розчин випарується ще до того, як встигне видалити пил, бруд та інші забруднення.
  2. 2 Протріть екран м'якою серветкою без ворсу, щоб видалити розлучення і відбитки пальців. Можна використовувати серветку з мікрофібри або м'яку чисту ганчірку з бавовни. Акуратно протирайте екран круговими рухами, щоб позбутися від пилу. Зазвичай цього достатньо, щоб видалити весь бруд з екрану.
    • Чи не протирайте екран серветкою з деревних матеріалів (паперові рушники, туалетний папір, носові хустки), щоб не подряпати поверхню.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Marcus Shields


    Професіонал прибирання Маркус Шилдс - власник Maid Easy, компанії з прибирання житлових приміщень в Фініксі, Арізона. Пішов за прикладом своєї бабусі, яка займалася прибиранням житлових будинків в 60-70-х роках. Пропрацювавши більше 10 років в сфері технологій, повернувся в клінінгову індустрію і заснував Maid Easy, щоб випробувані методи і прийоми його сім'ї послужили жителям будинків в Фініксі.

    Marcus Shields
    професіонал прибирання

    Серветки з мікроволокна, спеціально призначені для очищення скла, які дозволяють планувати намочити телевізор. Маркус Шилдс - фахівець з прибирання житлових приміщень - каже: «Кращий спосіб очистити сліди від пальців з екрану плазмового телевізора - використовувати тканину з мікрофібри для очистки скла. Знайти їх можна в господарських магазинах і відділах побутової хімії. За допомогою таких серветок екран телевізора можна очистити і без використання води ».


  3. 3 Розпорошите спиртове засіб для очищення екранів на чисту серветку. Якщо після очищення екрану сухою серветкою залишилися брудні плями, то спробуйте змочити серветку. Розпорошите очищуючий розчин 2-3 рази на м'яку тканину. Не наносіть розчин прямо на екран, щоб рідина не пошкодила телевізор. Не використовуйте сильнодіючі хімічні засоби на кшталт нашатирного спирту і бензолу, оскільки вони можуть затемнити екран і зробити зображення тьмяним.
    • Чистячі засоби на основі ізопропілового спирту продаються в багатьох магазинах побутової техніки та комп'ютерних аксесуарів. Вибирайте розчин для телевізорів або моніторів.
  4. 4 Очистіть екран вологою серветкою, щоб видалити стійкі плями. Використовуйте таку серветку для видалення стійких відбитків пальців і розлучень на поверхні плазмового екрану. Якщо вас не влаштовує результат, то розпорошите на серветку ще трохи розчину. При цьому важливо не насичувати плазмовий екран рідким миючим засобом.
    • Серветка не повинна бути мокрою, інакше розчин буде стікати по екрану!
  5. 5 Насухо витріть екран окремій чистій і сухою серветкою. Після очищення розчином телевізор слід протерти сухою серветкою, щоб запобігти пошкодженням екрану під впливом рідини.
    • Коли екран висохне, можна продовжити перегляд телевізора.

Метод 2 з 2: Мильний розчин

  1. 1 Наберіть в аерозольний флакон воду і додайте 2-3 краплі рідини для миття посуду. Воду слід заливати повільно, щоб розчин не почав сильно пінитися і витікати через край. Найкраще використовувати теплу дистильовану, а не водопровідну воду, в якій можуть міститися мінерали і інші домішки.
    • Будь-яку рідину для миття посуду можна купити в магазині господарських товарів.
    • Перед використанням розчину прочитайте умови гарантії на плазмовий телевізор. Вам слід упевнитися, що очищення мильним розчином не анулюється за гарантію.
  2. 2 Розпорошите 2-3 цівки розчину на серветку з мікрофібри. Не спрямовуйте флакон на екран телевізора, щоб мильний розчин випадково не потрапив прямо на плазму. Натисніть важіль флакона 2-3 рази, щоб зволожити серветку.
    • Якщо серветка буде занадто вологою, зайву рідину завжди можна віджати над раковиною.
  3. 3 Видаліть пляма на екрані за допомогою одного пальця. Накрийте свій вказівний палець вологою серветкою. М'яко притисніть серветку над пальцем до плями на екрані і видаліть бруд круговими рухами. Зазвичай не потрібно багато зусиль.
    • Якщо екран все ще брудний, спробуйте ще раз зволожити серветку 2-3 цівками розчину і знову обробити пляму.
    • Не потрібно сильно тиснути на екран. При надмірному тиску існує ризик пошкодити плазму.
  4. 4 Насухо витріть екран сухою чистою серветкою з мікрофібри. Коли видаліть весь пил і плями, візьміть ще одну серветку з мікрофібри, щоб насухо протерти екран. Завдяки цьому пил в повітрі не відразу осяде на поверхню.
    • Якщо екран все ще вологий і злегка мильний, то трохи змочіть серветку з мікрофібри в дистильованої воді і зберіть мильні розлучення.

Що вам знадобиться

  • 3-4 серветки з мікрофібри
  • Засіб для очищення екрану на основі спирту
  • Рідина для миття посуду
  • Пластмасовий аерозольний флакон
  • вода

Поради

  • Плазмовий телевізор слід вимикати перед очищенням з тієї причини, що плазма виділяє значну кількість тепла. Більшість засобів для чищення випарується на гарячому екрані ще до того, як ви встигнете взяти суху серветку і зібрати розчинені забруднюючі речовини.
  • Якщо потрібно очистити екрани інших електронних пристроїв (на кшталт планшета або монітора), то використовуйте іншу серветку з мікрофібри, інакше можна перенести бруд з плазми і навпаки.
  • Деякі засоби для плазмових екранів мають антистатичні властивості, щоб пил не відразу осідала на поверхні після очищення.
  • Слід знати, що деякі виробники телевізорів не рекомендують використовувати рідкі засоби для очищення передньої панелі плазмових пристроїв, оскільки волога може проникнути всередину. Перед очищенням уважно прочитайте інструкцію з експлуатації телевізора.
  • Перед чищенням екрана телевізора переконайтеся, що він надійно встановлений. Це особливо важливо, коли мова йде про великі телевізорах, а й з тими, що трохи менше, теж потрібно бути акуратними.