Як очистити кисті для макіяжу за допомогою оцту

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 8 Березень 2021
Дата Оновлення: 27 Червень 2024
Anonim
How to Fix / Fill Ejector Pin Marks and Holes on a Scale Model
Відеоролик: How to Fix / Fill Ejector Pin Marks and Holes on a Scale Model

Зміст

Оцет - це чудовий натуральний очищувач, який використовується для очищення різного роду предметів, включаючи кисті для макіяжу. І не переживайте, після цього вони не почнуть пахнути оцтом. Оцет є природним дезодорантом, тому, коли кисті висохнуть, ви не відчуєте запаху оцту. Використовуйте оцет, щоб змити залишки макіяжу з кистей або продезінфікувати вже чисті кисті.

кроки

Метод 1 з 2: Як чистити кисті оцтом

  1. 1 Приготуйте розчин. Вилийте в кухоль або банку чашку теплої або гарячої води. Туди ж додайте столову ложку яблучного оцту і пів чайної ложки засобу для миття посуду. Гарненько перемішайте розчин.
    • Щоб приготувати розчин без миючого засобу, змішайте дві частини оцту з однією частиною води.
  2. 2 Промийте кисті в розчині. Прополощіть кожну кисть в розчині. Полощіть кисть, поки вона не стане чистою, а потім промийте її під прохолодною водою. Промийте таким чином кожну кисть окремо.
  3. 3 Залиште кисті висихати на ніч. Промокніть кисті чистим паперовим рушником, щоб позбутися від зайвої води. Вирівняйте зігнуті щетинки пальцями, повертаючи кисті колишню форму. Розкладіть кисті сохнути на паперовому рушнику. Залиште їх висихати до ранку.

Метод 2 з 2: Як дезінфікувати кисті оцтом

  1. 1 Промийте кисть під проточною водою. Опустіть кінець кисті вниз, щоб косметика стікала в раковину. Чи не промивайте водою нічого, крім щетини, оскільки вода може послабити клей і фарбу на кисті.
  2. 2 Нанесіть шампунь на кисть. Щоб почистити кисть, візьміть трохи дитячого шампуню. Інші шампуні теж згодяться, але дитячий шампунь значно м'якше. Втирайте шампунь в кисть пальцями або проведіть пензлем по долоні. Промийте кисть від шампуню, поки вода не стане чистою.
  3. 3 Приготуйте оцтовий розчин для дезінфекції кистей. Змішайте в мисці або банку одну частину води і дві частини оцту (білого або яблучного). Прополощіть щетинки кистей в розчині протягом хвилини або близько того. Після цього знову промийте їх під водою, щоб змити оцет.
  4. 4 Залиште кисті висихати на паперовому рушнику на ніч. Промокніть кисті паперовим рушником, щоб прибрати вологу. Розгладьте погнуті щетинки пальцями. Розкладіть кисті на паперовому рушнику висихати до ранку.

Що вам знадобиться

  • брудні кисті
  • Білий або яблучний оцет
  • Дитячий шампунь або засіб для миття посуду (необов'язково)
  • Банку або миска
  • Паперові рушники

Поради

  • Акуратно протирайте кисті рушником, щоб зберігати їх в чистоті між чистками.
  • Постарайтеся чистити кисті хоча б раз на два тижні.Кисті можна чистити і раз на місяць, якщо в перервах між глибокими очищеннями оцтом ви використовуєте спеціальний швидковисихаючий очищувач.