Як одягнутися на похорон

Автор: Janice Evans
Дата Створення: 23 Липня 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как красиво завязать платок в церковь,
Відеоролик: Как красиво завязать платок в церковь,

Зміст

Похорон - це траурний захід, тому так важливо шанувати атмосферу події і вибирати відповідний одяг. В цілому рекомендується одягатися в консервативну одяг темних тонів. Зупиніть свій вибір на костюмі приглушеного темного кольору і скромних аксесуарах. У ряді випадків родичі покійного можуть попросити гостей прийти в одязі конкретного кольору або стилю. В таких обставинах загальноприйнятим етикетом можна знехтувати.На будь-яких похоронах необхідно дотримуватися побажання сім'ї покійного.

кроки

Частина 1 з 3: Вибір одягу

  1. 1 Вибирайте чорну або темний одяг. За традицією на похорон приходять в чорному одязі, але сьогодні від цього правила починають відступати. Нерідко можна побачити людей, які віддають перевагу темно-сірим і темно-синім тонам. Якщо ви вирішите відійти від традиційного кольору, то вибирайте одяг темних тонів.
    • Замість чорного можна зупинити вибір на нейтральних темних відтінках. Темно-синій, темно-сірий, темно-зелений і навіть коричневий костюм стане допустимою заміною чорному одязі.
    • Перш за все потрібно розуміти, на чиїх похоронах ви присутні. За традиційними правилами краще проявити обачність і вибрати класичний чорний наряд.
  2. 2 Відмовтеся від яскравих кольорів. Яскравий одяг на похоронах неприпустима. Так, всі первинні кольори - синій, червоний і жовтий можуть прийняти за образливе і неповажне ставлення. У ряді культур червоний колір вважається урочистим, тому особливо важливо не приходити в одязі червоного кольору.
    • В цей день слід повністю відмовитися від яскравих кольорів. Чорна сукня з рожевими смугами у Подолу або чорний костюм поверх червоної сорочки неприйнятні на похоронах.
    • Винятки з цього правила зустрічаються, але вкрай рідко. Родичі можуть попросити гостей прийти в яскравому одязі або одязі конкретного кольору, щоб вшанувати пам'ять покійного. В такому випадку слід прислухатися до побажань сім'ї покійного.
  3. 3 Дотримуйтесь формальності. Похорон - це траурне подія. Вибирайте одяг, яка підійшла б для співбесіди на роботу, а не для вечірки в клубі. У деяких випадках сім'я покійного може побажати, щоб гості прийшли у менш формальній одязі. Якщо про це не було мови, то дотримуйтесь формальності.
    • Хорошим вибором стане чорний, темно-сірий або темно-синій костюм. Краватка і брюки також повинні бути темного кольору. Доповніть такий наряд чорної сорочкою.
    • Дівчатам і жінкам рекомендується віддавати перевагу довгим сукням і спідницям. Також не можна вибирати надмірно облягаючий наряд. Одяг повинен бути офіційною, але ніяк не святковою. Хорошим вибором стане темна блузка і штани.
  4. 4 Звертайте увагу на довжину рукава. В цілому для похорону слід вибирати одяг, яка максимально закриває тіло. Краще відмовитися від костюма без рукавів або з короткими рукавами. Вибирайте одяг з довгим рукавом. Якщо ви хочете надіти чорне плаття без рукавів, то не забудьте прикрити плечі і руки хусткою або жакетом.
  5. 5 Вибирайте одяг без візерунків. Для похорону цілком допустима одяг з візерунками, якщо вони не надто кричущі. Спідниця з квітковим візерунком або сорочка в темну смужку досить нейтральні, а ось ошатні і нестримані візерунки не припустимі, особливо якщо вони виконані в яскравих кольорах. Наприклад, чорна спідниця в червоний горошок стане не кращим вибором одягу для похорону.
    • Знову ж, не слід забувати про побажання родичів покійного. У деяких випадках може знадобитися цілком конкретний узор.

Частина 2 з 3: Аксесуари та прикраси

  1. 1 Вибирайте сувору, але зручне взуття. Даний аспект особливо важливий, якщо також планується відвідати поминки або поховання. На похоронах доводиться багато стояти і ходити, тому взуття повинна бути зручною. Наприклад, високі підбори стануть не найкращим вибором. Краще підійдуть строгі і темні туфлі.
    • Модельні туфлі або взуття на плоскій підошві стануть хорошим рішенням. Акуратні темно-зелені, темно-сині, сірі або чорні туфлі без каблука або модельні туфлі завжди будуть доречні.
    • Якщо надмірні формальності не обов'язкові, то підійдуть темні тенісні туфлі і навіть кеди. При цьому завжди краще виглядати надмірно офіційно, ніж недостатньо строго.
  2. 2 Консервативний краватку. Якщо ви носите краватку, то він не повинен бути кричущим. Краватка яскравого кольору або з яскравим візерунком не походить для похорону. Кращим вибором стане темний однотонна краватка без візерунків.Він може бути темно-зеленого, темно-синього або чорного кольору.
    • При цьому допустимі деякі винятки. Можна надіти краватку, який дістався вам як подарунок від покійного. Родичі повинні оцінити такий жест. Можна заздалегідь обговорити дане питання, щоб ваші дії не витлумачили хибно.
  3. 3 Легкий макіяж. У випадку з косметикою важлива стриманість. Похорон - це вельми офіційна подія. Яскравий і кричущий макіяж неприпустимий не тільки на робочому місці, але також і на похоронах.
    • Невеликої кількості крему-основи і губної помади тілесного кольору цілком достатньо. До цього можна додати мінімальну кількість рум'ян, тіні для повік і туш для вій.
    • Як і завжди, винятками є побажання родичів покійного. Наприклад, якщо вам належить відвідати похорон театрального актора, то вас можуть попросити використовувати яскравий і пихатий макіяж.
  4. 4 Класичні ювелірні прикраси. Якщо ніяк не вдається вибрати відповідні прикраси, то на похорон можна піти і без них. Так ви будете виглядати менш урочисто. Якщо ж ви хочете доповнити наряд прикрасами, то вибирайте класичні варіанти. Нитка перлів буде більш доречною, ніж яскраве і дзвінке намисто.
    • Якщо ви носите сережки, то краще вибрати стриманий варіант. Великі сережки або кільця не особливо доречні на похоронах, тому краще надягти Пусети.
  5. 5 Кишеньковий хустку відповідного кольору. Якщо ви доповнюєте костюм кишеньковим хусткою, то він теж повинен бути темним. Допускаються хустки темно-синього, темно-зеленого або сірого кольору, а рожевий хустку буде вкрай недоречним.

Частина 3 з 3: Інші важливі аспекти

  1. 1 Враховуйте релігійні вірування. Якщо на похоронах відбувається релігійна церемонія, то можливі особливі вимоги до одягу. Дізнайтеся такі відомості заздалегідь, щоб вивчити питання. Важливо знати вимоги до одягу для траурних церемоній. Необхідно поважати релігійні погляди покійного.
    • Наприклад, згідно з деякими релігій жінки повинні виглядати дуже скромно під час заупокійної служби, тому не приходите в дуже короткій сукні або спідниці.
    • Інформацію про релігійних ритуалах можна дізнатися в інтернеті. Ще краще звернутися прямо до родичів покійного. Вони найкраще пояснять, як правильно одягнутися.
  2. 2 Враховуйте різні культурні традиції. Якщо покійний належав до іншої культури, то може знадобитися одяг інших квітів. У західному світі для похорону вибирають темні наряди, але в інших культурах зустрічаються відмінності.
    • У деяких народів яскраві кольори тісно пов'язані зі скорботою. У Кореї траурним кольором вважають синій. В Єгипті та Ефіопії таким кольором є жовтий.
    • У деяких близькосхідних культурах на похоронах прийнято носити одяг білого кольору.
  3. 3 Враховуйте погодні умови. Якщо церемонія буде проходити на вулиці, то враховуйте погоду. Вам може знадобитися парасольку на випадок дощу або пальто при низькій температурі. Подібні аксесуари також повинні підходити для похорону.
    • Навіть плащ і парасольку повинні відповідати події. Яскраво-рожевий парасольку буде виглядати вкрай недоречно. Найкраще підійдуть темні парасольки і плащі.
    • Курта або пальто також повинні бути темного кольору. Біле пальто на похоронах можуть порахувати поганим тоном.
  4. 4 Враховуйте бажання покійного. Завжди поважайте особливі, нехай і вельми незвичайні побажання. Якщо родичі покійного просять вас надіти одяг конкретного кольору або стилю, то краще не відмовляти в подібній люб'язності. Якщо вас запросили на нетрадиційні похорони, які покликані вшанувати пам'ять покійного, то дотримуйтесь вказівок, а не традиційним правилам етикету для похорону.

Поради

  • Якщо ви не знаєте, що вибрати, то треба запитати у родичів покійного.
  • На дуже консервативну церемонію жінки можуть надіти просту офіційну капелюшок.
  • Сім'я покійного може відмовитися від традиційних правил. В такому випадку слід дізнатися підходящі варіанти одягу.
  • Якщо похорон відбуваються на початку листопада в Сполученому Королівстві (або інших країнах Британської Співдружності), то необхідно доповнити наряд маковим квіткою.
  • В Єгипті не можна надягати на похорон жовтий костюм. У всіх арабських країнах віддають перевагу одягу чорного кольору. Екзотичні варіанти неприйнятні. Кращим варіантом стане безпрограшний чорний або темно-сірий. Не привертайте до себе зайвої уваги.

попередження

  • З косметики слід вибрати водостійку туш і мінімальна кількість тіней або підводки.
  • На високих підборах вкрай незручно пересуватися по траві, особливо під час дощу.
  • Поступайтеся своє місце або парасольку літнім гостям і людям з маленькими дітьми.