Як визначити стать коника

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 28 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
МАЛО МОЛОКА: как увеличить лактацию? Грудное вскармливание. Выпуск 15.
Відеоролик: МАЛО МОЛОКА: как увеличить лактацию? Грудное вскармливание. Выпуск 15.

Зміст

Ви виконуєте дослідний проект з ентомології або збираєте колекцію комах? Швидше за все, вам доведеться навчитися визначати стать комах, в тому числі коників. Навіть якщо на перший погляд все коники здаються вам абсолютно однаковими, ви зможете без праці навчитися відрізняти самців коників від самок. Уважно розгляньте черевце комахи і поспостерігайте за його поведінкою - і ви напевно зможете визначити стать даної особини!

кроки

Метод 1 з 2: Розгляньте черевце коника

  1. 1 Утримуйте коника двома пальцями за середину тіла. Акуратно, але міцно тримайте комаха. Швидше за все, коник буде намагатися вирватися на свободу. Будьте обережні і не стискайте його занадто сильно, інакше ви можете пошкодити або навіть розчавити крихке комаха.
    • Деякі види коників кусаються, але це трапляється досить рідко. Крім того, в якості захисного механізму схоплений коник іноді спорожняєте свій кишечник. Звичайно, це не дуже приємно, але для людини безпечно.
  2. 2 Обережно стисніть черевце комахи. Акуратно візьміть задню частину черевця великим і вказівним пальцями. Обережно стисніть, щоб стало видно статеві органи комахи.
    • Будьте обережні - не пошкодити комаха.
  3. 3 Кінець черевця закруглений - це самець. Форма черевця коника дозволяє досить точно визначити стать особини. Закруглене, злегка зігнуте вгору черевце - ознака того, що у вас в руках самець коника.
  4. 4 Кінець черевця загострений - це самка. Задня частина черевця самки коника нагадує за формою тонку трубочку? Це спеціальний орган для відкладання яєць - яйцеклад.

Метод 2 з 2: Оцініть інші зовнішні ознаки

  1. 1 Майте на увазі, що самки коників зазвичай більші за самців свого виду. Якщо ви намагаєтеся визначити стать певної особи, яка перебуває поруч з іншими кониками цього ж виду, порівняйте, чи відрізняється він від родичів за розміром. Якщо цей коник більше, ніж всі інші, швидше за все, це самка. Якщо ж ваш коник найдрібніший - можливо, це самець.
    • Не намагайтеся визначити стать коника виключно за його розміром - тут легко помилитися.
  2. 2 Оцініть поведінку коників - самці зазвичай агресивніші. Поспостерігайте за поведінкою коників, коли вони знаходяться в групі родичів - самці зазвичай намагаються вкусити один одного або вдарити родича лапками. У період спарювання самці коників стають агресивними і нерідко нападають один на одного під час пошуків самки для спарювання.
    • Поведінка і рівень агресії у різних видів коників відрізняються.Коники одного виду можуть демонструвати дуже агресивне статеву поведінку, інші ж види відрізняються більш мирними звичками.
  3. 3 Самці забираються на самок під час спарювання. Під час спаровування самець забирається на спинку самки і приклеює до її черевця капсулу з насіннєвий рідиною. Вміст капсули потрапляє в яйцепровід самки і запліднює яйця. Якщо ви бачите коника меншого розміру, який забрався на більшу особина, менший коник, швидше за все, самець, а велика комаха - самка.
    • Майте на увазі, що іноді один самець може забратися на спину іншого під час битви за самку.
  4. 4 Якщо ви помітили коника, відкладають яйця - це самка. Ви помітили, що коник зігнувся і кінчик його черевця занурений в грунт - це самка відкладає яйця. Коники відкладають яйця в грунт, так що спостерігайте уважно, щоб помітити особин, які нерухомо сидять на землі з зануреним в грунт кінчиком черевця.
    • Самки коників відкладають яйця протягом літа і на початку осені.

Поради

  • Щоб точно визначити стать коника, уважно вивчіть будову його черевця.

попередження

  • Чи не стискайте коника занадто сильно, інакше можна пошкодити крихке тільце комахи.