Як визначити правильний розмір MTU для мережі

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 16 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Команда Ping или проверка работоспособности сети
Відеоролик: Команда Ping или проверка работоспособности сети

Зміст

MTU або максимальна одиниця передачі, - це розмір найбільшого пакета, який може передати мережу. Все що буде мати більший розмір, ніж встановлений MTU, буде розбиватися на більш дрібні фрагменти, що значно сповільнить передачу. Більшість домашніх мереж використовують настройки MTU за замовчуванням, які задані в маршрутизаторах. Установка MTU домашньої мережі в його оптимальне значення може значно поліпшити продуктивність мережі.

кроки

Частина 1 з 2: Визначте правильне значення MTU для вашої мережі

  1. 1 Запустіть командний рядок. На комп'ютері виберіть "Пуск", щоб відкрити меню програм. Натисніть "Виконати" і наберіть "command" (для Windows 95, 98 і ME) або "cmd" (для Windows NT, 2000 і XP) без лапок.
    • Таким чином буде запущена командний рядок, і відкриється чорне вікно.
  2. 2 Знайдіть командний рядок. Якщо ваша операційна система Windows новіша або у неї немає опції "Виконати" з кроку 1, ви можете знайти командний рядок пошуком в меню програм.
    • Натисніть "Пуск", потім "Всі програми". Знайдіть папку Службові і відкрийте її. Виберіть пункт "Командний рядок". Таким чином буде запущена командний рядок, і відкриється чорне вікно.
    • Ви можете пропустити цей крок, якщо ви вже знайшли командний рядок на кроці 1.
  3. 3 Встановіть синтаксис для команди ping. У вікні командного рядка наберіть наступне: ping [url] [-f] [-l] [значення MTU].
    • Між усіма командами повинен бути пробіл. Це суто технічна річ, необхідно лише дотримуватися синтаксису.
    • Наступні кілька кроків пояснять параметри цього синтаксису.
  4. 4 Вкажіть URL. У синтаксисі на кроці 3 після команди "ping" введіть URL або адреса сайту, який ви в основному використовуєте. Це сайт, куди команда буде посилати запити "ping".
    • Наприклад, використовуйте www.yahoo.com або www.google.com.
  5. 5 Встановіть розмір тестового пакета. У синтаксисі на кроці 3 останній параметр - це "значення MTU". Це означає розмір в байтах тестового пакета, який буде надсилатися разом із запитом "ping". Це чотиризначний число.
    • Спробуйте почати з 1500.
  6. 6 Надішліть запит ping. Якщо ви використовуєте сайт Yahoo, синтаксис повинен бути наступним:
    • ping www.yahoo.com -f -l 1500
    • Натисніть на клавіатурі "Enter", щоб відправити запит ping.
  7. 7 Прочитайте результат. Після відправки ping результат буде показаний в командному рядку. Якщо в результаті вказано "Потрібно фрагментація пакета, але встановлений забороняє прапор", це означає, що розмір пакету поки не оптимальний.
    • Перейдіть до кроку 8.
  8. 8 Зменшіть значення MTU. Зменшіть розмір пакета на 10 або 12 Байт. Ви намагаєтеся з'ясувати правильне значення розміру пакета, при якому він не потребує фрагментації.
  9. 9 Знову відправте ping. Повторіть крок 6 з використанням зменшеного значення MTU.
    • Повторюйте кроки 6 - 9, поки в результатах ви бачите повідомлення, що пакет потребує фрагментації.
    • Якщо ви більше не бачите таке повідомлення, перейдіть до кроку 10.
  10. 10 Збільште значення MTU. Якщо у вас розмір пакета або значення MTU таке, що пакет не фрагментируется, трохи збільште це значення.
    • Спробуйте збільшити на 2 або 4 Байта.
  11. 11 Знову відправте ping. Знову відправте ping з використанням збільшеного значення MTU.
    • Повторюйте кроки 10 - 11, поки не визначите найбільший розмір пакета, який не потребує фрагментації.
  12. 12 Додайте 28 до значенням MTU. Візьміть максимальне значення розміру пакета, яке ви отримали під час тесту, і додайте до нього 28. Ці 28 Байт зарезервовані під заголовок даних. Результуюче значення і є оптимальне значення настройки MTU.

Частина 2 з 2: Встановіть правильне значення MTU для своєї мережі

  1. 1 Запустіть конфігурацію маршрутизатора. Відкрийте браузер і введіть IP адресу конфігурації маршрутизатора. Увійдіть з використанням імені користувача та пароля адміністратора.
  2. 2 Знайдіть налаштування MTU. Пройдіться з налагодження конфігурації маршрутизатора і знайдіть поле MTU. Його розташування може відрізнятися в залежності від марки та моделі маршрутизатора.
  3. 3 Введіть оптимальне значення MTU. Якщо ви знайшли відповідне поле, введіть значення MTU, яке ви вирахували на кроці 12 в першій частині.
    • Не забудьте додати додаткові 28 Байт.
  4. 4 Збережіть налаштування. Натисніть "Зберегти", щоб зберегти зміни.
    • Тепер ваша мережа налаштована на оптимальне значення MTU.