Як відмити керамічну раковину без використання хімічних засобів

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 15 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как отмыть ванну, раковину, унитаз и что угодно. Универсальное моющее средство. Подходит для всего
Відеоролик: Как отмыть ванну, раковину, унитаз и что угодно. Универсальное моющее средство. Подходит для всего

Зміст

Керамічні раковини дуже тендітні; якщо не дбати про них належним чином, вони легко дряпаються і брудняться. Щоб раковина служила вам довго, використовуйте засоби по догляду, зроблені з того, що є під рукою у кожної господині. Видаляйте плями з допомогою лимонної кислоти або оцту. Щоб видалити стійкі забруднення, використовуйте харчову соду в якості абразивного миючого засобу. Слідкуйте за чистотою раковини, регулярно обробляючи її м'яким миючим засобом, нанесеним на губку.

кроки

Метод 1 з 3: Видалення плям з допомогою лимонного соку або оцту

  1. 1 Нанесіть лимонний сік або оцет на забруднені ділянки. Такі засоби ефективні при видаленні плям іржі.Якщо ви використовуєте лимон, можете вичавити сік безпосередньо на пляму або акуратно протерти пляма часточкою лимона. Якщо ви використовуєте оцет, налийте трохи оцту на пляму.
  2. 2 Почекайте деякий час, залишивши засіб на забрудненій ділянці. Хоча лимонний сік і оцет є досить м'якими засобами, не залишайте їх надовго на забрудненій ділянці, інакше ви можете пошкодити поверхню раковини. Згодом у вас можуть виникнути проблеми з її очищенням.
    • Потріть забруднену ділянку м'якою губкою або тканинною серветкою через півгодини після нанесення засобу та оцініть результат.
  3. 3 Потріть забруднену ділянку. Не використовуйте абразивні засоби. Для цієї мети ідеально підходить м'яка сторона кухонної губки або тканинна серветка.
    • Не варто використовувати меламиновую губку, вона діє як дрібнозернистий наждачний папір і може подряпати поверхню раковини.
  4. 4 Вимийте поверхню раковини. Після використання обраного кислотного кошти, ретельно промийте раковину водою. У раковині не повинно бути залишків лимонного соку або оцту, які можуть пошкодити поверхню.

Метод 2 з 3: Видалення сильного забруднення за допомогою харчової соди

  1. 1 Використовуйте харчову соду в якості засобу для чищення. Хоча сода досить м'яка порівняно з іншими абразивними засобами, все ж, використовуючи її, ви можете подряпати поверхню раковини. Використовуйте соду тільки в тому випадку, якщо видалити бруд з допомогою води з миючим засобом або лимонного соку не вдалося.
  2. 2 Нанесіть харчову соду на забруднену ділянку за допомогою шейкера. Ви можете використовувати шейкер для цукру або зробити свій власний, пробивши кілька отворів в кришці від банки. Насипте харчову соду на забруднену ділянку.
    • Раковина повинна бути злегка вологою, коли ви наносите харчову соду на її поверхню. Оскільки харчова сода швидко розчиняється в воді, вона є недостатньо ефективним абразивним засобом.
  3. 3 Потріть забруднену ділянку губкою. Використовуйте злегка вологу (не мокрою) губку, щоб видалити бруд з поверхні. Харчова сода скочується в невеликі грудочки, які вбирають в себе бруд.
    • Використовуйте губку, після якої не будуть залишатися подряпини.
    • Не використовуйте металеву мочалку або пемзу, так як вони можуть пошкодити поверхню керамічних або порцелянових раковин.
  4. 4 Змийте харчову соду водою. Відкрийте кран з холодною водою і направте його в раковину. Змийте залишки бруду і харчової соди. Протріть чистим сухим рушником або тканинною серветкою.

Метод 3 з 3: Профілактичні заходи

  1. 1 Мийте раковину водою з миючим засобом регулярно. Перш за все регулярне чищення дозволить запобігти появі бруду на поверхні. Акуратно промийте раковину після кожного користування. Використовуйте миючий засіб для посуду і м'яку неабразивну губку. Мийте раковину ретельно.
  2. 2 Протирайте раковину маслом лимона. Масло лимона надає поверхні гарний блиск і свіжість. Крім того, масло лимона також захищає раковину від плям і забруднення. Вимивши раковину, протирайте її соком лимона.
  3. 3 Не залишайте в раковині нічого, що може привести до появи плям, на ніч. Кавова гуща, чайні пакетики, вино та інші темні або фарбувальні речовини можуть сприяти появі стійких і жирних плям. Запобігайте поява плям, прибираючи речовини, які можуть залишити стійкий слід. Після цього ретельно мийте раковину.

попередження

  • Навіть натуральні засоби, такі як лимонний сік, оцет або харчова сода, складаються з хімічних речовин. При неправильному поводженні вони можуть викликати подразнення шкіри і нанести шкоду раковині. Будьте обережні, щоб використовувані вами кошти не потрапили в очі або в відкриті рани.