Як ставитися до життя простіше

Автор: Mark Sanchez
Дата Створення: 5 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ИСКУСCТВО ПОФИГИЗМА!!! ИЛИ КАК ЛЕГКО ПРЕОДОЛЕВАТЬ ПРОБЛЕМЫ И ТРУДНОСТИ!!!
Відеоролик: ИСКУСCТВО ПОФИГИЗМА!!! ИЛИ КАК ЛЕГКО ПРЕОДОЛЕВАТЬ ПРОБЛЕМЫ И ТРУДНОСТИ!!!

Зміст

Ви весь час ставитеся до життя надто серйозно? Вам складно розслабитися і ставитися до подій простіше? Можливо, природний інстинкт підказує вам, що потрібно критично реагувати на всі навколо, постійно всіх виправляти і звертати увагу на негативну сторону ситуації. Тоді ймовірно, що ви часто псуєте настрій оточуючим, а також витрачаєте власну енергію даремно.Якщо усвідомити, що ви занадто серйозно ставитеся до життя, то ви зможете змінити своє сприйняття світу, що позитивно відіб'ється на вашому благополуччі і поліпшить якість вашого життя.

кроки

Частина 1 з 2: Позбавтеся від негативу і стримайте очікування

  1. 1 Стримуйте очікування по відношенню до себе та інших. Нездатність ставитися до подій життя простіше іноді пов'язана із завищеними очікуваннями. Забудьте про всі "хочу", "потрібно", "зобов'язаний" і "повинна", щоб розслабитися і обмежити кількість навколишнього негативу, викликаного надмірною серйозністю.
    • Навчіться відпускати поняття ідеалу. Ніщо не ідеально. Недосконалість збагачує характер, а здатність стримати очікування досконалості допоможе вам розслабитися і зосередитися на позитивних моментах ситуації або якостях людини.
  2. 2 Уникайте стресових ситуацій. Стрес - один з ключових чинників, який обмежує вашу здатність розслабитися. Не допускайте стресових ситуацій, щоб знизити напругу, мислити позитивно і простіше ставитися до життя.
    • Виходьте з стресових ситуацій, якщо це можливо. Якщо це неможливо, то спробуйте зробити глибокий вдих і обдумати свою реакцію, щоб уникнути непотрібного загострення почуттів і посиленого напруги.
    • Завжди знаходите час розслабитися і знизити напругу протягом дня. Наприклад, прогулянка тривалістю 10 хвилин допоможе вам позбавитися від стресу.
  3. 3 Скиньте напруга. Напруга підсилює відчуття тяжкості і серйозності. Знижуйте напруга за допомогою фізичних вправ або масажу, щоб розслабитися фізично і психологічно.
    • Регулярні фізичні навантаження важливі для підтримки здоров'я і зниження стресу.
    • Під час занять фізкультурою виділяються ендорфіни, які сприяють поліпшенню настрою і здоровому сну.
    • Масаж допомагає розслабитися і зняти фізичні симптоми напруги, які можуть бути викликані вашої серйозністю.
    • Навіть таке просте рішення, як тепла ванна, допоможе зняти напругу після важкого дня або негативних емоцій.
  4. 4 Боріться з негативом. Негативні думки перетворюються в негативні дії і негативне ставлення. Обмежте рівень негативу в житті, щоб розслабитися і створити навколо себе позитивну атмосферу.
    • Якщо відбувається щось неприємне, то постарайтеся забути про це якомога швидше і активно уявляйте приємні події, яких ви чекаєте.
    • Якщо людина вимовив негативний коментар, то коротко обміркуйте його слова і викиньте з голови. Якщо зациклюватися на негативі, то ви лише підсилите рівень напруги і серйозного ставлення до ситуації.
  5. 5 Прощайте себе та інших. Старі образи і думки про власну недосконалість лише підсилюють негативне ставлення і надмірну серйозність. Прощайте себе та інших, щоб знизити стрес, зосередитися на позитивних якостях і простіше ставитися до життя.
    • В процесі вибачення людина позбавляється від негативу і замінює його позитивним ставленням. Також знижується стрес, посилюється почуття умиротворення і спокою.
  6. 6 Обмежуйте кількість негативних людей у ​​своєму житті. Навколишні люди можуть впливати на нас в значній мірі. Захистіть себе від людей негативного складу характеру і замініть їх позитивними, веселими людьми, які зроблять ваше життя світлішим і простіше.
    • Якщо ви не можете повністю викреслити людину зі свого життя або не хочете кривдити його, то спробуйте обмежити його присутність. Також можна протидіяти його негативному відношенню і поглядам, якщо вказувати на позитивні моменти в його репліках або діях. Так ви не дозволите занурити себе в негатив.
  7. 7 Навчіться відходити від правил. Правила направляють нас і забезпечують розумні параметри в будь-якій ситуації. Але якщо вони починають визначати ставлення до себе та інших, то людина може стати впертим і непохитним. Навчіться відходити від правил, щоб простіше ставитися до будь-якої ситуації і поліпшити взаємини з оточуючими.
    • Правила слід послабляти, але не порушувати.Наприклад, можна заїхати на парковку з іншого боку, але не можна займати місця для інвалідів, якщо ви не належите до цієї категорії.
    • На роботі можна якось трохи продовжити час обіду, а потім затриматися в кінці дня або скоротити обідню перерву на наступний день.
  8. 8 Працюйте над собою. Періодично ви будете забуватися і повертатися до свого старого поведінки, що абсолютно нормально. Намагайтеся не зациклюватися, а рухатися далі. Якщо ви зосередитеся на собі і позитивні моменти, то легко зможете повернутися на новий шлях.

Частина 2 з 2: Наповніть життя гумором і позитивом

  1. 1 Знаходьте гумор і позитив в будь-якій ситуації. Навіть у найскладнішій ситуації можна знайти гумор і позитивні аспекти. Такі моменти не завжди вдається помітити з першого погляду, але вам слід навчитися розпізнавати їх, щоб міняти ставлення до ситуації за допомогою доброго сміху.
    • Негативні думки і настрої виснажують ваші сили і підсилюють серйозне ставлення. Здатність знаходити позитивні моменти в будь-яку людину або ситуації допоможе вам простіше ставитися до життя.
    • Згідно з результатами ряду досліджень, позитивне ставлення значно підвищує ваші шанси на успіх і благополуччя.
    • Наприклад, якщо ви впали і подряпали коліно, то спробуйте не думати про рану і розірваному одязі, а замість цього посмійтеся над власною незграбністю або іншим аспектом ситуації.
  2. 2 Смійтеся над собою. Така здатність завжди допоможе вам побачити гумор в будь-якій ситуації. Це не тільки допоможе вам розслабитися, але також матиме позитивний вплив на всіх оточуючих.
    • Уміння сміятися над власними недоліками допомагає прийняти себе і показати іншим, що ви не сприймаєте себе занадто серйозно.
  3. 3 Оточіть себе позитивними, турботливими і веселими людьми. Вони допоможуть вам розвивати позитивне ставлення і навчать вас розслаблятися. Саме такі люди - це ваша опора в протидії негативу.
    • Вони зовсім не повинні в усьому погоджуватися з вами, але здатні говорити правду без будь-яких засуджень.
    • Друзі та колеги з позитивним поглядом на життя не тільки завжди піклуватимуться про вас, але також навчать вас довіряти самому собі без зайвої серйозності.
  4. 4 Будьте відкриті до кумедних ситуацій. Медичні дослідження підтверджують стару істину про те, що "сміх - це найкращі ліки". Регулярний доброзичливий сміх, жарти і комедійні фільми допомагають знижувати рівень стресу і послаблювати напружене ставлення до життя.
    • Будь сміх корисний, якщо це не злісне висміювання інших людей. Дивіться гумористичні фільми і телепередачі, читайте книги або просто дивіться виступи коміків. Все це може подарувати вам бажане розслаблення, змінити світосприйняття.
  5. 5 Почніть медитувати кожен день. Медитація - це дієвий спосіб поліпшити концентрацію і розслабитися. Виділяйте на це заняття кілька хвилин в день, і незабаром ви помітите поліпшення настрою.
    • Тисячоліттями людство використало різні форми медитації. Вони служили різним цілям, від пошуку внутрішнього освіти до розслаблення і отримання здатності концентруватися.
    • Медитація змушує людину відключитися від зовнішнього світу і зосередитися на своєму внутрішньому світі. Завдяки щоденним заняттям ви зможете навчитися концентрації і розслаблення.
    • Почніть з 5-10 хвилин в день і поступово збільшуйте часовий відрізок у міру розвитку ваших здібностей.
  6. 6 Сядьте рівно, стійте на місці та закрийте очі. Правильна поза має ключове значення. Вона сприяє вільному диханню і кровообігу, завдяки чому свідомості буде простіше зосередитися на чомусь одному. Закрийте очі, щоб вас нічого не відволікало.
    • Знайдіть тихе і спокійне місце, де вас ніхто не потривожить. Усуньте всі відволікаючі аспекти, щоб зосередитися на диханні, відпустити думки і посилити чуттєве сприйняття.
    • Дихайте рівно і без напруги. Розслабтеся, не намагайтеся контролювати дихання.Один з кращих способів концентрації полягає в здатності зосередитися виключно на диханні, кажучи "я" на вдиху і "спокійний" на видиху.
    • Якщо під час сеансу медитації ви втратите внутрішню концентрацію, то зробіть глибокий вдих і направте свою енергію всередину. Такі ситуації цілком природні, особливо на ранніх етапах.
  7. 7 Займайтеся м'якою йогою. М'яка йога допомагає розслабити напружені м'язи і тіло. Поза низхідній собаки протягом буквально десяти вдихів допоможе вам розслабитися і налаштуватися на позитивне світосприйняття.
    • Займіться м'якими формами йоги, щоб розслаблятися і розвивати мускулатуру. Інь-йога і відновлювальні вправи призначені спеціально для поліпшення розтяжки, відновлення м'язів і розслаблення всього тіла.
    • Якщо у вас немає часу на повноцінний сеанс йоги, то виконайте позу низхідній собаки протягом 10 глибоких вдихів і видихів. Адхо Мукха Шванасана (назва пози на санскриті) - це важлива основоположна поза в йозі, яка допоможе вам не тільки розслабитися, то також зміцнити і розтягнути м'язи, а регулярні заняття змінять ваше ставлення до життя і оточуючим.
    • Перед початком занять обов'язково проконсультуйтеся у лікаря щодо стану вашого здоров'я.

Поради

  • Намагайтеся не реагувати на ситуації та людей з обуренням. Так вам буде простіше зберігати більш невимушене відношення.