Як відучити собаку копатися в сміттєвому відрі або баку

Автор: Janice Evans
Дата Створення: 25 Липня 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як відучити собаку копатися в сміттєвому відрі або баку - Суспільство
Як відучити собаку копатися в сміттєвому відрі або баку - Суспільство

Зміст

До вашого розчарування, відро для сміття може здатися собаці бездонним джерелом кулінарних шедеврів. Собаки дуже люблять людську їжу, навіть ту, яку ви викидаєте. Ваш вихованець може прийти в повний захват навіть від самої можливості проявити цікавість і покопатися в сміттєвому відрі. Очевидно, що собаці вкрай небажано вести себе подібним чином і ласувати недоїдками з мусорки. На щастя, є ряд дієвих заходів, які допоможуть вам переконати собаку триматися подалі від сміття.

кроки

Метод 1 з 3: Перетворення сміттєвого відра в недоступний або неприємний для собаки предмет

  1. 1 Перекрийте собаці доступ до сміттєвого відра. Існує кілька способів, за допомогою яких ви можете перекрити собаці доступ до сміттєвого відра. Наприклад, на кухні можна поставити відро для сміття в закривається шафка. Якщо ж собака виявиться настільки кмітливою, що зможе відкривати шафку, вам доведеться придбати захисні фіксатори на дверні ручки, якими замикають шафи від маленьких дітей.
    • Якщо в інших кімнатах будинку також є сміттєві корзини, то їх можна поставити вище (наприклад, на комод), щоб собака просто не могла до них дістатися ..
    • Також можна повністю перекрити собаці доступ в ті кімнати, в яких є сміттєві відра або кошики. Для цього просто почніть закривати двері або встановіть дитячі хвіртки в дверних отворах.
    • Подумайте про придбання сміттєвого відра з такою кришкою, яку собака просто не зможе відкрити. Не рекомендується купувати сміттєвий бак з педаллю, так як собака здатна досить швидко засвоїти принцип його роботи. Спробуйте подивитися на різні моделі сміттєвих баків з точки зору собаки і зрозуміти, в які з них буде простіше або найважче забратися.
  2. 2 Зробіть відро для сміття неприємним об'єктом. Досить поширена корекція поганої поведінки за допомогою перетворення його в небажане для самого собаки. Одним із прийомів такої корекції служить створення для собаки неприємних умов навколишнього середовища.Наприклад, ви можете придбати спеціальні відлякують пристрої, які потрібно буде розташувати поблизу сміттєвого відра, щоб собака трималася від нього подалі. Досить популярно відлякують пристрій, що нагадує мишоловку, яке з гучним клацанням підстрибує в повітря, коли собака на нього настане.
    • Також існують відлякують пристрої на основі датчиків руху, які повинні розпорошувати стиснене повітря, якщо собака підійде до сміттєвого відра.
    • Крім того, придуманий навіть спеціальний відлякує килимок, наступивши на який, собака отримує легкий удар струмом.
    • Створення несприятливих умов є найефективнішим видом покарання для собак, які звикли перевіряти хазяйський сміття, коли господаря немає поблизу.
    • Незважаючи на те що даний вид покарання не приносить вихованцеві ніяких фізичних травм, його не рекомендується застосовувати по відношенню до лякливих і нервових собак. Якщо ваша собака полохлива, то раптовий розряд струму, звук розпорошується повітря або гучне клацання можуть зробити її ще більш полохливої.
  3. 3 Годуєте собаку досхочу. Собака може копатися в смітті, коли вона відчуває голод. Якщо ви будете годувати тварину кілька разів на день, собака буде досить сита і не буде проявляти інтересу до недоїдки в сміттєвому відрі. Якщо ж ваша собака знаходиться на дієті, так як їй необхідно скинути зайву вагу, попросіть ветеринара виробити такий план харчування для вашого вихованця, який дозволить йому бути ситим, але не набирати при цьому зайву вагу.
    • Якщо ви відсутні вдома більшу частину дня і не можете годувати собаку вдень, то буде простіше фізично обмежити доступ собаки до сміття.
    • Знайте, що деякі собаки не дуже добре розуміють почуття ситості і здатні є не перестаючи. Чи не надавайте таким собакам необмежений доступ до їжі, інакше у них може розвинутися ожиріння.
  4. 4 Забезпечте собаку фізичної і розумової навантаженням. Навіть сита собака може захотіти покопатися в смітті через нудьгу. З точки зору собаки, різні запахи зі сміттєвого відра здатні надати їй цікава розвага. Щоб собака не нудьгувала, вона обов'язково повинна отримувати достатню фізичне навантаження за допомогою вигулу і активних ігор. Якщо вихованець добре навчений, то з ним можна відвідувати спеціальні майданчики для вигулу собак, де він зможе побігати і поспілкуватися з іншими собаками.
    • Зайняти вихованця справою під час вашої відсутності допоможуть спеціальні іграшки для собак.

Метод 2 з 3: Навчання собаки команді "залиш"

  1. 1 Затисніть в кулаці собаче частування. Команда "залиш" вчить собаку відходити від сміттєвого відра. Коли у вас в кулаці частування, собака почне обнюхувати і штовхати вашу руку лапою. Вона може навіть почати гавкати або скиглити, щоб випросити ласощі. Коли вона, нарешті, втратить інтерес до частування (можливо, через одну-дві хвилини), негайно скажіть: "Візьми" і віддайте собаці ласощі.
    • Через кожні три-чотири рази просто відкривайте долоню, говорите: "Візьми" і віддавайте собаці частування. Вам буде потрібно дати собаці зрозуміти, що їй слід йти тільки в тому випадку, коли ви будете говорити їй: "Залиш".
    • Продовжуйте практикуватися до тих пір, поки собака не навчиться втрачати інтерес до частування по команді "залиш".
  2. 2 Привчіть собаку дивитися на вас, щоб отримати частування. Затисніть частування в кулаці і подайте собаці команду "залиш". Швидше за все, собака вже не буде штовхати вашу руку лапою, а просто вичікувально на вас подивиться, сподіваючись почути команду "візьми". Як тільки вона погляне на вас, розкрийте долоню, негайно подайте команду "візьми" і віддайте частування. Вам може знадобитися повторити даний урок багато разів, щоб собака усвідомила, що прямий зоровий контакт є обов'язковою умовою отримання роздільною команди "візьми".
    • Крім усього іншого, погляд на господаря відволікає увагу собаки від того, що їй хотілося б з'їсти.
  3. 3 Покладіть частування на підлогу. Виберіть для приміщення на підлогу який-небудь інший вид частування, який також подобається собаці, але не є для неї найулюбленішим. Це частування буде служити джерелом спокуси (приманкою). Покладіть частування на підлогу, подайте команду "залиш" і накрийте його долонею. Тримайте улюблені ласощі собаки в іншій руці. Коли вихованець втратить інтерес до частування, захованого під вашою долонею, підберіть його з підлоги, подайте команду "візьми" і віддайте улюблені ласощі.
    • Собака ні в якому разі не повинна з'їсти приманку. Якщо таке станеться, покажіть їй більш смачні ласощі, яке вона могла б отримати, якби послухалася вас.
    • Підвищіть складність вправи, піднявши обмежує доступ до приманки руку на 15 см від підлоги. Так ви зможете перевірити, чи здатна собака не доторкатися до приманки, навіть якщо вона знаходиться в зоні видимості і легко доступна.
    • Практикуйтеся до тих пір, поки собака не навчиться стримувати себе, не торкаючись до приманки, а замість цього почне дивитися на вас в очікуванні команди: "Взяти".
  4. 4 Почніть подавати команду "Залиш" в тому випадку, коли собака наближається до сміттєвого відра. Якщо собака підійде до сміттєвого відра, подайте команду "Залиш". На даному етапі навчання вона вже повинна розуміти, що в такому випадку для отримання заохочення їй необхідно подивитися на вас, а не продовжувати спроби дістатися до заборонених речей (що б не лежало всередині мусорки). Заохочуйте собаку частуванням кожен раз, коли по команді вона відвертається від сміттєвого відра і дивиться на вас.

Метод 3 з 3: Навчання собаки команді "фу"

  1. 1 Голосно хлопніть в долоні і подайте команду "фу". Якщо ви застанете собаку за тим, як вона копається в сміттєвому відрі, голосно хлопніть в долоні і одночасно командним голосом подайте команду "фу". Потім обережно візьміть вихованця за нашийник і відтягнете його від сміття. Дуже важливо подати команду "фу" саме в той момент, поки собака ще копається в смітті. Якщо зробити це після, наприклад, коли собака вже їсть здобуті недоїдки, вона не зрозуміє, чому ви її караєте. Непорозуміння може привести до того, що собака почне боятися вас і ваших покарань.
    • Вам може знадобитися кілька разів застати собаку на місці злочину, щоб грюкнути в долоні і подати команду "фу", перш ніж вихованець зрозуміє, що йому не можна ритися в сміттєвому відрі.
  2. 2 Почніть подавати команду "фу" без бавовни. Альтернативним варіантом подачі команди "фу" є доповнення її командою "до мене". Коли собака підійде до вас, заохочуйте її частуванням. Таким чином ви не заохочуєте погану поведінку вихованця, відволікаючи його на щось більш гідне.
    • Вам може знадобитися повторити подібний урок кілька разів, коли ви побачите, що собака направляється до сміттєвого відра. Зрештою, вона усвідомлює, що видалення від сміттєвого відра приносить їй більше вигоди, ніж наближення до нього.
  3. 3 Поставте на відро для сміття якусь ароматну їжу. Якщо ви знаєте, за чим саме ваш вихованець зазвичай лізе в смітник, поставте цю їжу на кришку відра для сміття. Подайте команду "фу" і заохочуйте собаку, якщо вона підійшла до вас. Після декількох (або багатьох) повторів собака повинна засвоїти, що їй не слід наближатися до сміттєвого відра, навіть якщо в ньому знаходиться щось надзвичайно для неї спокусливе.

Поради

  • Вивчайте собаку не проявляти інтерес до сміття з самого раннього віку.
  • Не забирайте видобуток з пащі собаки, якщо побачите, що вона що-небудь жує з мусорки. Вона не сприйме ваші дії в якості покарання, а в майбутньому постарається швидше проковтнути їжу, щоб ви не встигли її відібрати.
  • В якості останнього засобу подумайте про використання намордника. Деякі моделі намордників дозволяють собаці пити і дихати, але не дозволяють їй є, тому є гуманним засобом стримування.
  • Якщо, незважаючи на всі ваші зусилля, собака вперто продовжує копатися в смітті, спробуйте звернутися до ветеринара або фахівця з поведінки тварин для отримання додаткових рад.

попередження

  • Недоїдки зі сміттєвих баків можуть бути зіпсованими і містити патогени, через які собака може серйозно захворіти. Зверніться до ветеринара, якщо після вживання їжі з мусорки собаку почне нудити.
  • Курячі кістки можуть призвести до серйозного пошкодження травного тракту собаки, яке зажадає проведення хірургічної операції.