Як відповісти на питання про вашу робочу етику

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 14 Квітень 2021
Дата Оновлення: 26 Червень 2024
Anonim
Коррупция Как Она Есть
Відеоролик: Коррупция Как Она Есть

Зміст

Робоча етика пов'язана зі ставленням, почуттями і переконаннями людини щодо роботи. Характер робочої етики визначає, як людина ставиться до професійних обов'язків на кшталт постановки цілей, старанності і відповідальності, виконання завдань, самостійності, надійності, співпраці, комунікації, чесності, зусиль, своєчасності, рішучості, лідерства, волонтерських устремлінь і цілеспрямованості. Робоча етика високого рівня передбачає позитивний і продуктивний підхід до роботи, а також високо цінується роботодавцями. З цієї причини вони не упускають можливості задати претендентам питання про робочу етику. Оскільки робоча етика - це складне індивідуальне явище, важливо ретельно обміркувати питання своєї робочої філософії, щоб максимально точно висловити своє бачення і ставлення.

кроки

Частина 1 з 3: Як оцінити свою робочу етику

  1. 1 Розгляньте свої пріоритети. Робота має для вас основне значення або є більш важливі аспекти життя?
    • Може виявитися, що для вас немає нічого важливішого за роботу, а решта обов'язки ви будуєте навколо робочої життя.
    • Людина зі здоровим балансом трудового життя є привабливим кандидатом для більшості компаній. Багато хто навіть можуть задавати питання про ваші інтереси поза робочої галузі знань.
  2. 2 Досліджуйте свої відносини з нинішньою роботою. Для оптимальної відповіді на питання про робочу етику спочатку необхідно всебічно розібратися, як особисто ви ставитеся до своєї нинішньої роботі. Розгляньте такі аспекти:
    • Ваше ставлення до роботи визначає ваш підхід до робочих обов'язків. Людина з високим рівнем робочої етики відноситься до роботи позитивно і охоче прикладає зусилля.
    • Ваші почуття по відношенню до роботи пов'язані з тим, як робота впливає на вашу ефективність, а також мають важливе значення для загального рівня робочої етики. Робота може надавати сил і давати привід для гордості, позитивного сприйняття себе і своїх досягнень. У той же час робота може ставати джерелом стресу.
    • Ваші переконання щодо роботи пов'язані з роллю, яку ви відводите роботі в своєму житті.Наприклад, людина може вважати, що робота загартовує характер і є стрижнем гармонійного життя.
  3. 3 Опишіть своє ставлення до різних аспектів роботи. Записуйте свої думки, щоб запам'ятати важливі деталі про свою робочу етику і навичках для співбесіди.
    • Як ви ставитеся до роботи з іншими людьми? Запишіть переваги і недоліки роботи в тісному контакті зі співробітниками та клієнтами.
    • Як ви ставитеся до ідеї продовжувати освіту і розширювати свої навички? Опишіть своє ставлення і почуття до необхідності витрачати додатковий час на професійне навчання.
    • Як ви ставитеся до понаднормової роботи або роботи в важких умовах? Охарактеризуйте своє ставлення до переробки або незнайомим і важких ситуацій на робочому місці.
  4. 4 Згадайте конкретні випадки. Вони допоможуть вам описати конкретну користь, яку принесла вам робоча етика. наприклад:
    • Робота в команді: Ви можете пригадати випадок, коли працювати в команді було важко або корисно? Як спільна робота допомогла вам або перешкодила?
    • Робота з важким клієнтом: Чи траплялося вам взаємодіяти з важким клієнтом? Як вам вдалося вирішити проблему, але при цьому врахувати потреби клієнта і правила компанії?

Частина 2 з 3: Як відповідати на питання про свою робочу етику

  1. 1 Підготуйтеся до запитань. Серед подібних питань можуть бути питання про ваше ставлення до нинішньої роботі, працездатності, готовності працювати з іншими, ваші професійні навички.
    • Питання про робочу етику не обов'язково будуть сформульовані як «Опишіть свою робочу етику» або «Що ви можете сказати про свою робочу етику?».
    • Подібні питання можуть включати: «Як би ви описали себе?», «Як ви ставитеся до роботи в команді?», «Як ви ставитеся до необхідності вчитися і здобувати нові навички?».
  2. 2 Давайте чесні відповіді, які мають на увазі робочу етику високого рівня. Вибирайте характеристики свого ставлення, почуттів і переконань щодо вашої роботи, які дадуть можливість відповісти чесно і показати вашу філософію у вигідному світлі.
    • Наприклад, можна сказати, що ви цілком присвячуєте себе роботі, оскільки вважаєте, що людина повинна докладати максимум зусиль, а таке ставлення дарує вам задоволення.
    • Також можна сказати, що ви докладаєте максимум зусиль, щоб отримувати задоволення від роботи, і це допомагає вам завжди працювати з ентузіазмом.
    • Підкресліть, що ви розглядаєте роботу як безперервний процес навчання і завжди готові підвищувати свою кваліфікацію і відвідувати семінари, які дозволяють розширити ваші навички і приносять користь на роботі. Роботодавців цікавлять претенденти, які хочуть розвиватися і вносити в роботу команди свіжі погляди.
  3. 3 Підкріплюйте свої відповіді прикладами з реального життя. Розгляньте ситуації з минулого, в яких можна знайти підтвердження ваших слів про робочу етику.
    • Наприклад, якщо ви стверджуєте, що високо цінуєте чесність, то розкажіть про ситуацію, коли вам довелося відстоювати чесність у важких обставинах.
    • Якщо ви говорите, що добре працюєте в команді, опишіть успішний колективний проект, в який ви внесли значну лепту.
  4. 4 Опишіть складну ситуацію на попередньому місці роботи і скажіть, як ви вирішили проблему. Поділіться, як ви виявили недоліки і успішно знайшли дієве рішення спільно з іншими співробітниками.
    • Приводьте конкретні приклади. Наприклад, можна сказати приблизно наступне: "Клієнт не міг увійти в свій аккаунт, висловлював невдоволення і злився. В процесі вирішення проблеми я зберігав незворушний спокій і виявляв розуміння. Мені довелося працювати в тісному контакті з менеджером, щоб знайти рішення, яке задовольнить клієнта і компанію. В результаті наш клієнт залишився задоволений запропонованим рішенням, а я ефективно виконав своє завдання разом з командою ».

Частина 3 з 3: Як задавати питання під час співбесіди

  1. 1 Задавайте уточнюючі питання про потенційну роботі. Роботодавці позитивно ставляться до кандидатів, які задають питання під час співбесіди. Існує відмінні уточнення після питань про вашої особистості, трудової етики або здатності працювати в колективі на кшталт наступних:
    • «Якими навичками і досвідом повинен володіти ідеальний кандидат?». Це дозволить вашому потенційному роботодавцю викласти карти на стіл і прямо сказати, який співробітник потрібен компанії. Так ви зможете розширити свій відповідь на питання про себе і робочу етику.
    • «Ви пропонуєте професійне навчання або підвищення кваліфікації?». Це відмінний спосіб показати, що ви зацікавлені продовжувати вчитися і готові зростати разом з компанією.
  2. 2 Задавайте питання про команду. Це покаже, що ви хочете стати частиною успішної команди і допомагати колективу своїми навичками.
    • «Ви могли б розповісти про команду, з якою я буду працювати?». Таке питання покаже, що ви обізнані про необхідність роботи в колективі, а також допоможе привести вдалі приклади з минулої роботи.
    • Опишіть, як ваше ставлення і підхід до роботи відповідають філософії компанії або нової команди. Можна сказати: «Я ефективний командний гравець. Спочатку я оцінюю, в якому аспекті проекту мої навички принесуть максимальну користь, а потім пропонуємо дієві стратегії роботи. Я завжди готова надати підтримку і мотивувати співробітників похвалою ».
  3. 3 Не ставте питанні про зарплату і нематеріальних вигодах. Вам не слід задавати питання про привілеї, відпустці, зміні робочого графіка, обговорювати чутки або питати людини про особисте життя.
    • Дотримуйтеся конкретних питань про посади, компанії і робочому колективі.
    • Питання про привілеї та винагороді можна буде задати пізніше на наступному етапі працевлаштування, а не на першій співбесіді.

Поради фахівця

  • Проявляйте повагу в усьому, з ким вам доводиться працювати. Список включає співробітників, клієнтів, замовників і начальника.
  • Ефективно спілкуйтеся і взаємодійте з усіма співробітниками.
  • Показуйте себе дисциплінованим, цілеспрямованим і працьовитим працівником.
  • Вчіться працювати в команді. Працюйте разом з колегами, щоб втілювати цілі в життя.
  • Демонструйте сталість у всьому. Робіть що говорите, а також говорите, що робите. Це важливо, навіть коли начальника немає поблизу.
  • Виконуйте роботу на високому рівні. Прикладайте додаткові зусилля.

Поради

  • Якщо на співбесіді вам задають питання про робочу етику, то компанія напевно бажає знайти позитивного людини, які вміє працювати в команді, проявляти ініціативу, адаптуватися до різних завдань, грамотно планувати час і готовий продовжувати вчитися.
  • Завжди правильно вибирайте наряд. Приходьте в чистому і охайному діловому костюмі, який добре на вас сидить. Не слід приходити в брудній або пом'ятою одязі, використовувати різкі аромати або кричущі кольори.