Як перемикати швидкості на тягачі (фурі)

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 7 Березень 2021
Дата Оновлення: 27 Червень 2024
Anonim
Коробка передач на грузовике. Как переключать?
Відеоролик: Коробка передач на грузовике. Как переключать?

Зміст

Тягач, також відомий як вантажівка з причепом або 18-колесник, - це великий тягач з дизельним двигуном, який призначений для перевезення важких вантажів. Щороку понад 4 млн. Таких тягачів різний видів подорожують автострадами, доставляючи товари, сировина та сільськогосподарських тварин по всій країні. Трансмісія (коробка передач) в цих тягачах може бути автоматичною або ручною. Ручна трансмісія передбачає використання водієм зчеплення для відключення трансмісії і перемикання передач в міру необхідності. Водій робить це, прислухаючись до двигуна, а також спостерігаючи за оборотами двигуна і спідометром. Є кілька методів перемикання швидкостей на ручній коробці передач тягача: стандартне перемикання і подвійне зчеплення. Водії тягачів докладають багато зусиль, щоб навчитися перемикати передачі правильно для того, щоб уникнути перевантажень під час перемикань, зберегти зчеплення і двигун своїх вантажівок. Читайте далі, щоб дізнатися про те, як перемикати передачі за допомогою методу подвійного зчеплення.


кроки

  1. 1 Вивчіть схему перемикання передач. Це можна зробити, дивлячись на трансмісію. Для більшості передач є діаграма, яка відображена на схемі. Низькі передачі, як правило, відрізняються від високих за кольором, а задня позначена буквою «R».
    • Зверніть увагу: скільки передач доступно. Звичайна трансмісія 9-швидкісна, в якій дев'ять передніх передач і одна задня.
    • Зверніть увагу: перемикач «низькі / високі» розташований спереду рукоятки трансмісії.
    • Запам'ятайте положення кнопки розподільника (13- і 18-швидкісні трансмісії) на лівій стороні рукоятки трансмісії.
  2. 2 Попрактикуйтесь перемикати передачі за схемою, коли тягач не заведені. Це дозволить вам ознайомитися зі схемою передач, так ви зможете перемикатися вперед і назад, не дивлячись. Це допоможе вам безпечно дивитися на дорогу під час водіння.
    • Візьміться за рукоятку перемикання передач так, щоб великий палець міг натиснути кнопку розподільника, а середній і вказівний пальці могли перемикати кнопку «низькі / високі» (передачі) ..
  3. 3 Заведіть тягач, перевірте, чи в правильному положенні кнопка «низькі / високі» (внизу) і, що кнопка розподільника в нижній позиції.
  4. 4 Натисніть педаль зчеплення, яка розташована першої зліва.
  5. 5 Використовуйте вашу праву руку, щоб перевести рукоятку трансмісії в нижнє положення.
  6. 6 Акуратно відпустіть педаль зчеплення і в той же час натисніть на педаль газу.
  7. 7 Вичавіть педаль зчеплення знову, коли стрілка на тахометрі досягне позначки першої передачі.
  8. 8 Потягніть рукоятку трансмісії назад в нейтральне положення т відпустіть педаль зчеплення.
  9. 9 Натисніть педаль зчеплення знову і поставте рукоятку трансмісії на першу швидкість.
  10. 10 Дотримуйтесь цій схемі з першою половиною передач.
  11. 11 Поверніть перемикач «високі / низькі» (швидкості) в верхнє положення і продовжуйте діяти за схемою з високими передачами.
  12. 12 Використовуйте розподільник в міру необхідності, коли переключаєте передачі, щоб розділити навпіл високі передачі. Це корисно для їзди по горбах, перевезення великих вантажів і збереження кількості оборотів двигуна в потрібному діапазоні.
    • Щоб розділити навпіл передачі натисніть кнопку розподільника вперед, відпустіть педаль газу, натисніть і відпустіть зчеплення.

попередження

  • Не використовуйте розподільник на нейтральній передачі.
  • У справжніх тягачах не використовується зчеплення, за винятком першої швидкості. Прислухайтеся до двигуна, щоб вирішити, коли слід перемикатися, і м'яко відчувайте передачі, які не перетріть транзистор.