Як перестати бути збоченцем

Автор: Janice Evans
Дата Створення: 25 Липня 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як перестати бути збоченцем - Суспільство
Як перестати бути збоченцем - Суспільство

Зміст

Якщо вам здається, що ви збоченець, ймовірно, ви соромитеся своїх думок і дій, що стосуються сексу. Можливо, ви відчуваєте сором через релігійні або духовних переконань або через свого сімейного стану (наприклад, через моногамних відносин чи шлюбу). Як би там не було, швидше за все, ви розумієте, що ваша поведінка виходить за рамки норми або щонайменше за кордону ваших особистих поглядів на сексуальні бажання. Пам'ятайте, що важко визначити сексуальну «нормальність», і що статеве життя залежить від спектра думок, бажань і практик.

кроки

Метод 1 з 3: Подивіться «в обличчя» своїм думкам і емоціям

  1. 1 Подумайте, як ваші думки сексуального характеру впливають на ваше життя. Можливо, ви щодня зацикливаетесь на певних відео або фантазіях про секс і через цього не живете своїм життям. Як сильно ваші збочення заважають вам вести продуктивну або щасливе життя? Це заподіює біль іншим людям? Як ці думки і дії викликають проблеми?
    • Подумайте, як ваші думки і дії впливають на вашу повсякденну активність і як ваше життя могла б змінитися, якби вони зникли. У вас б звільнилося більше часу? Інші люди змінили б свою думку про вас?
    • Майте на увазі, що думки сексуального характеру природні і не є якимось злом. Якщо ви чули, що думки про секс роблять вас поганою людиною або що вас за це покарають, запам'ятайте: все про це думають, і це звичайна справа. Безліч різних фантазій особливо характерно для підліткового віку, що є нормальною частиною в пізнанні своєї сексуальності.
  2. 2 Розберіться докладніше, що таке здорова сексуальність. Здорову сексуальність може бути непросто зрозуміти. Наприклад, деяким людям подобається вступати у випадкові зв'язки, а ось іншим подібна поведінка здається жахливим. Хтось отримує задоволення від мастурбації, а хтось соромиться цього або відмовляється робити. Визначити здорову сексуальність - значить діяти у відповідності зі своєю нормою і в тій манері, яка збагачує ваше життя. Іншими словами, ви повинні відчувати себе сексуально задоволеними і щасливими без осаду сорому або ненависті до самого себе.
    • Пам'ятайте, що люди, за своєю природою, - сексуальні істоти, тому абсолютно нормально відчувати сексуальні бажання або почуття.
  3. 3 Визначте власну здорову сексуальність. Незважаючи на те, що ви намагаєтеся зменшити кількість збочених думок, важливо також вирішити, що ви вважаєте нормою. Чи не концентруйтеся на тому, щоб повністю викреслити статеву сферу зі свого життя. Краще зосередьтеся на тому, щоб створити здорове сексуальне атмосферу для себе, свого організму і в своєму розумі. Пам'ятайте, що неможливо утримуватися від всіх думок і бажань сексуального характеру. Однак можливо контролювати свою поведінку.
    • Складіть список того, що, на вашу думку, є здоровою сексуальністю. Зосередьтеся на тому, щоб виявити здорові думки і дії, а також визначити, як ви взаємодієте з іншими людьми в сексуальному плані, і що ви відчуваєте по відношенню до себе після цього.
    • Подумайте, що викликає у вас позитивні емоції, а що - негативні. Яка різниця між цими двома речами?
  4. 4 Боріться з соромом. Сором часто виходить з переконання: «Я - поганий, тому що так себе веду». Якщо вам здається, що ви збоченець, швидше за все, ви в деякій мірі соромтеся цього. А це може призвести до заниженої самооцінки. Подивіться в обличчя свій сором і визнайте, що він не грає позитивну роль у вашому житті.
    • Визначте, коли ви відчуваєте сором. Після мастурбації або після перегляду порнографії? Або після думок сексуального характеру? Зверніть увагу, що пробуджує сором. А після цього вирішите, від чого потрібно позбутися: від сорому або від дії. Проаналізуйте свої почуття по відношенню до дії: чи стане вам краще, якщо ви припиніть його виконувати або вам необхідно опрацювати його, щоб не залишалося сором'язливою реакції.
    • Звідки походить сором? Це переконання, яке передалося вам з сім'ї? Це пов'язано з глибоко вкоріненими релігійними переконаннями? Визначивши джерело сорому, ви зможете його опрацювати.
    • Опрацьовуючи почуття сорому, від якого ви хочете позбутися, скажіть собі: «Я здатний (-на) любити і висловлювати свою сексуальність здоровим і приємним для мене способом. Немає нічого ганебного в тому, щоб виражати свою сексуальність ».
  5. 5 Розберіться з почуттям провини. Вина може бути здоровою емоцією, якщо визнавати її роль у формуванні поведінки. Наприклад, якщо ви відчуваєте докори сумління за якусь дію, ймовірно, їх супроводжує і почуття провини. В результаті, коли ви опинитеся в подібній ситуації наступного разу, ви можете вчинити інакше.
    • Якщо ви відчуваєте провину через думки або почуттів сексуального характеру, сприймайте це як сигнал, на який варто звернути увагу. Виділіть час і постарайтеся зрозуміти, звідки походить вина і як ви можете вести здорове статеве життя без цього почуття.
    • Відчувши себе винною, запитайте себе: це пов'язано з статевим актом / думками, моєї сексуальністю або з зовнішнім впливом (наприклад, релігією чи переконаннями)? Ця вина виправдана?
    • Якщо ви не хочете відчувати провину в статевій сфері, скажіть собі: «Я маю право бути сексуальним істотою і висловлювати свою сексуальність здоровим способом, не відчуваючи почуття провини».
    • Якщо ви образили когось в сексуальному плані, вкрай необхідно розібратися з ситуацією.
  6. 6 Ставтеся до свого тіла позитивно. Якщо ви соромитеся або соромитеся свого тіла, навчитеся визнавати себе таким (-ою), який (-а) ви є.Прийміть свій колір шкіри, текстуру волосся, зріст і вагу. Коли ми ненавидимо своє тіло, часом ми починаємо циклитися на фігурах інших людей і думати про них в збоченій манері. Почніть з прийняття себе. Чим більше ви будете приймати себе, своє тіло і свою сексуальність, тим менше нездорових елементів буде проявлятися у вашій статевого життя.
    • Якщо ви соромитеся свого тіла через наявність розтяжок, в'ялої шкіри або шрамів, вибачте його. Навчіться цінувати функції, які виконує ваш організм, наприклад, травлення, виведення токсинів і перетворення їжі в поживні речовини.
    • Не обов'язково вшановувати всі частини свого тіла, але все ж варто витратити деякий час, щоб висловити подяку за ті дрібниці, які тіло робить для вас і за можливості, які він вам дає.
    • Ваше тіло розповідає історію. Ваш відтінок шкіри, веснянки і шрами - все це втілює в собі історію родоводу і досвіду. Дайте належне своїй родині і своїм унікальному досвіду на своєму живому полотні.

Метод 2 з 3: Докладатимете заходи

  1. 1 Видаліть зображення і відео зі свого комп'ютера. Зітріть на своїх гаджетах всі матеріали, які збивають вас з шляху. Якщо на вашому комп'ютері і телефон не буде спокус, навколо вас буде обстановка, яка підтримає вас у вашому прагненні зменшити неприємні думки і почуття, що стосуються сексу.
    • Скористайтеся функцією батьківського контролю, щоб «випадково" не відкрити той чи інший порносайт. Якщо вам потрібно буде відключити цю функцію, у вас буде кілька секунд, щоб ще раз все обміркувати і направити свій порив в інше русло.
    • Якщо порнографія буквально поглинула вас, почитайте статтю Як впоратися з залежністю від порно.
  2. 2 Викиньте наявні у вас журнали або зображення. Крім того, зніміть будь-які постери зі стін своєї кімнати і позбудьтеся від будь-яких футболок, наклейок та головних уборів, які не відповідають вашим поглядам на здорову сексуальність. Вам потрібно створити атмосферу, яка надихне вас дотримуватися своїх цілей і розвіє всі думки і почуття, які не вписуються в вашу версію здорової сексуальності.
  3. 3 Слідкуйте за своїм гумором. Жарти з сексуальним підтекстом можуть бути вашим способом відпустити вульгарний коментар під маскою сміху, однак насправді цим ви висловлюєте недоброзичливість і неповагу. Найчастіше жарти із сексуальним підтекстом несмішні, особливо якщо спрямовані на кого-то конкретного. Нерідко вони можуть бути нечемними і образливими. Ніколи не можна насміхатися над чиєюсь сексуальністю, особливо якщо це робиться, щоб пустити слух або має намір заподіяти людині біль. Просто не робіть цього.
    • Якщо вам на думку спала жарт, яка здається вам дивною, але в той же час образлива для кого-то, тримайте її при собі.
  4. 4 Відпочиньте. Можливо, вам буде потрібно відвернути думки і / або зайнятися чимось іншим. Як тільки ви знайдете себе на думці або поведінці, яке хочете змінити, переведіть свою увагу. Наприклад, переведіть погляд, заведіть інша розмова або принесіть вибачення і підіть.
    • Якщо вам важко зберігати концентрацію, зробіть перерву і сходіть в туалет, прогуляйтеся або займіться ще чим-небудь.
    • Якщо ви помітили, що розглядаєте когось неналежним чином, одерна себе і перемкніть увагу.
    • Якщо з ваших вуст ось-ось зірветься недоречний жарт, зупиніться і спробуйте сказати що-небудь інше.
  5. 5 Взаємодійте з людьми в поважній манері. Якщо вас відвідують збочені думки по відношенню до людей, переконайтеся, що ви до всіх ставитеся з повагою і пошаною. Якщо вас приваблюють жінки, поводьтеся чемно з усіма представницями жіночої статі. Робіть те ж саме, якщо вам привертають чоловіки. Поважайте сексуальні рамки кожної людини. Обговоріть їх заздалегідь, перш ніж займатися сексом. Встановіть кордону і обговоріть свої переваги і бажання, а також упевніться, що зрозуміли переваги і бажання партнера.
    • Не ставтеся до людини таким чином, який знецінює його в сексуальному плані.
  6. 6 Намагайтеся не підкріплювати думку інших людей про вас. Якщо інші люди говорять, що ви - збоченець, то вам варто вжити заходів, щоб не зміцнювати цю думку. Деякі дії навіть можуть бути розцінені як сексуальне домагання або знущання, що викличе у вас великі неприємності. Обов'язково уникайте наступного:
    • утримуйте жарти і не показуйте жести сексуального характеру;
    • Не підіймайте ви тему сексу в невідповідний момент, наприклад, під час заняття, або коли хтось розповідає вам історію, або в інших ситуаціях, коли це може збентежити людей;
    • не відправляйте людям повідомлення або зображення сексуального характеру;
    • не торкайтеся своїх інтимних місць на публіці;
    • не чіпайте людей у ​​фривольної манері і / або без дозволу;
    • НЕ оголюється перед людьми.

Метод 3 з 3: Внесіть особисті зміни

  1. 1 Ефективно боріться зі стресом. Під впливом стресу часто ми знову і знову повертаємося до старих звичок. Знайдіть способи розслаблятися і управляти стресом на щоденній основі. Не дозволяйте стресу накопичуватися, намагайтеся знижувати його рівень кожен день. Ось відмінні варіанти: займайтеся спортом, спілкуйтеся з людьми і не нервуйте через дрібниці.
    • Приєднуйтеся до клуб бігунів, почніть займатися йогою або робіть щоденні прогулянки зі своїм собакою.
    • Зателефонуйте одному, запросіть гостей на вечір ігор або заплануйте вечерю з друзями.
    • Якщо ви відчуваєте хронічне перенапруження, але не знаєте, як це виявляти, почніть вести щоденник і відстежувати, що викликає у вас стрес кожен день / тиждень / місяць. Для початку можна визначити моделі стресових факторів, а потім розбиратися з ними по одному.
  2. 2 Уважно вибирайте друзів. Чи не оточуйте себе людьми, які спонукають вас мислити або вести себе викривлено. Можливо, вам знадобиться тимчасово відпочити від друзів або навіть вибрати нове коло спілкування. Впустіть у своє життя людей, які підтримують і підбадьорює вас в найбільш корисною для вас манері. Наявність гарної підтримки допоможе вам боротися зі стресом.
    • Якщо деякі люди негативно на вас впливають, але при цьому міцно влаштувалися в вашому житті, ввічливо попросіть їх стримати їх коментарі або поведінку, або не обговорювати ці речі у вашій присутності.
  3. 3 Поговоріть з друзями. Ваші друзі можуть допомогти вам на цьому шляху і полегшити його завдяки своїй підтримці. Якщо ви з приятелями боретеся зі схожими проблемами, створіть групу звітності. Надсилайте повідомлення з підтримкою, зустрічайтеся за обідом і не дозволяйте один одному зійти зі шляху.
    • Крім того, можна приєднатися до групи підтримки. Пошукайте таку у себе в місті або в інтернеті.
  4. 4 Запишіться на прийом до психолога. Якщо вам здається, що ви не можете контролювати свої думки, почуття і поведінку, і вважаєте, що не впораєтеся з цим самостійно, запишіться на прийом до психолога. Він допоможе вам розібратися зі своїми почуттями, знайти стратегії боротьби з збоченими думками і діями, а також опрацювати процес скорочення негативних думок сексуального характеру. Робота психолога полягає в тому, щоб підтримати вас і допомогти вам вести більш щасливе і повноцінне життя.
    • Більше інформації можна знайти тут: «Як зрозуміти, що настав час поговорити з психотерапевтом».