Як перестати кусати губи

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 26 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как отучить ребёнка от истерик? - Доктор Комаровский
Відеоролик: Как отучить ребёнка от истерик? - Доктор Комаровский

Зміст

У вас є погана звичка кусати або колупати губи? Напевно ви робите це тому, що вони сухі і потріскані. Хороший догляд за губами збереже їх гладкість і еластичність, так що у вас більше не буде необхідності обкусивать або обривати висохлу шкіру. За допомогою пілінгу губ, їх зволоження і деяких змін в образі життя, які посприяють здоровій шкірі, ви зробите свої губи красивими і назавжди позбавитеся від звички їх кусати.

кроки

Частина 1 з 3: Зволожите губи

  1. 1 Працюйте над зволоженням губ, замість того щоб кусати їх. Ви несвідомо обкушує або обриває змертвілу шкіру, яка зібралася на губах? Коли ви відчуваєте, що невеликий шматочок шкіри відшаровується, неможливо встояти і не відкусити його. Однак покусування губ насправді не робить їх менш сухими або більш здоровими. Замість того щоб відкушувати шматочки шкіри, вкладіть цю енергію в поліпшення здоров'я губ. Результатом будуть м'які губи без омертвілої шкіри, які виглядають чудово, а не шорсткі і місцями кровоточать.
    • Якщо обкушування губ в вашому випадку - це стійка шкідлива звичка або нервовий тик, то вирішення проблеми потребують більшого, ніж просто зволоження. Прочитайте статтю «Як позбутися від шкідливих звичок», корисні поради з якої допоможуть вам раз і назавжди покінчити зі своєю шкідливою звичкою кусати губи.
    • Якщо ви турбуєтеся, що не зможете впоратися самостійно, зверніться до психотерапевта і з'ясуйте, чи немає у вас дерматіломаніі, яка тісно пов'язана з обсесивно-компульсивним розладом і дисморфофобією. Такі проблеми дуже важко вирішити самостійно, тому зверніться за консультацією до фахівця.
  2. 2 Масажуйте губи зубною щіткою. Змочіть губи теплою водою, а потім за допомогою чистої зубної щітки масажуйте їх круговими рухами. Це видалить скупчилася суху, омертвіла шкіру, через яку губи тріскаються. Якщо ви кусаєте або смикаєте губи, то відриваєте занадто багато шкіри і губи починають кровоточити, а при відлущування зубною щіткою віддаляється тільки верхній омертвілий шар.
    • Чистий мочалка з люфи - ще один хороший інструмент для масажу губ. Тільки обов'язково візьміть нову мочалку, так як в старій могли зібратися бактерії.
    • Не потрібно занадто сильно терти губи щіткою. Якщо після такого масажу ваші губи все ще трохи шорсткі, нічого страшного, це нормально. Вам може знадобиться більше одного сеансу, щоб повністю позбутися від омертвілої шкіри.
  3. 3 Спробуйте цукровий скраб. Це відмінний варіант, якщо ваші губи дуже потріскалися і кровоточать, оскільки він трохи м'якше, ніж масаж щіткою. Зробіть просту суміш з однієї чайної ложки цукру і однієї чайної ложки меду. Нанесіть невелику кількість на губи і м'яко помасажуйте їх пальцями. Це видалить верхній шар омертвілої шкіри, не ушкоджуючи нижній шар. Коли закінчите, змийте скраб теплою водою.
  4. 4 Наносьте пом'якшувальний бальзам для губ. Пом'якшувальний бальзам - це речовина, яка затримує вологу в шкірі і захищає її від пересихання. Коли ваші губи сильно висохли і потріскалися, звичайної гігієнічної помади може бути недостатньо для того, щоб вони зажили. Шукайте продукт, який містить в якості основного інгредієнта одне з наступних пом'якшувальних речовин:
    • масло ши;
    • масло какао;
    • масло жожоба;
    • масло авокадо;
    • масло шипшини;
    • кокосова олія.
  5. 5 Повторюйте перераховані дії, поки ваші губи повністю не стануть м'якими. Може знадобиться більше одного сеансу зволоження, щоб повернути губи в колишню форму. Кожні кілька днів повторюйте процедуру відлущування, а в проміжках між сеансами наносите пом'якшувальний засіб на губи протягом дня і на ніч.Не повторюйте процес більш ніж один раз на день, так як це може викликати роздратування шкіри.

Частина 2 з 3: Зберігайте губи зволоженими

  1. 1 Не використовуйте засобів, які сушать губи. Звичайний магазинний бальзам для губ, швидше за все, містить інгредієнти, які насправді з часом роблять губи більш сухими. Продовжуйте використовувати хороший пом'якшувальний бальзам з натуральними інгредієнтами. Уникайте продуктів (в тому числі помад, Тінто і блисків), які містять такі дратівливі шкіру речовини:
    • спирт;
    • парфюмерні аромати;
    • силікон;
    • парабени;
    • камфору, евкаліпт або ментол;
    • ароматизатори начебто кориці, цитруса або м'яти;
    • саліцилову кислоту.
  2. 2 Не облизувати губи. Коли у вас сухі губи, може виникати бажання весь час їх облизувати, але ферменти слини приведуть до того, що губи пересохнуть ще більше. Так само, як ви протистоїте бажанням кусати губи, не піддавайтеся бажанням їх облизувати.
  3. 3 Захищайте губи протягом ночі. Ви часто прокидаєтеся з сухими губами? Причиною цього може бути сон з відкритим ротом. Якщо ви цілу ніч дихайте ротом, губи можуть швидко пересихати. У той час як зміна звичок дихання може виявитися важким завданням, ви все ж можете виправити проблему, захищаючи губи протягом ночі. Не забувайте щовечора перед сном наносити бальзам для губ, щоб прокидатися з зволоженими, а не з потрісканими губами.
  4. 4 Пийте багато води. Сухі, потріскані губи часто є побічним ефектом зневоднення організму. Можливо, ви споживаєте недостатньо води протягом дня. Пийте кожного разу, коли відчуваєте спрагу, і постарайтеся замінювати кави і газовану воду звичайною водою, коли це тільки можливо. Через кілька днів ваші губи стануть більш м'якими і зволоженими.
    • Алкоголь сумно відомий своєю здатністю зневоднювати організм. Якщо ви часто прокидаєтеся з потрісканими губами, спробуйте відмовитися від споживання алкоголю за кілька годин до сну і пити перед сном багато води.
    • Носіть з собою пляшку води протягом дня, щоб ви завжди могли попити, коли відчуєте спрагу.
  5. 5 Спробуйте використовувати зволожувач повітря. Якщо у вас від природи суха шкіра, зволожувач повітря може стати для вас порятунком, особливо в зимовий період. Він зволожує сухе повітря, так що останній завдає менше шкоди вашій шкірі. Встановіть зволожувач повітря в спальні і подивіться, чи відчуєте ви різницю через кілька днів.

Частина 3 з 3: Внесіть зміни в спосіб життя

  1. 1 Споживайте менше солі. Сіль накопичується на губах і може привести до їх швидкому висиханню. Зміна харчування в бік скорочення кількості солі може сильно вплинути на текстуру ваших губ. Якщо ви все ж споживаєте солоні продукти, споласкивайте після цього губи теплою водою, щоб на них не залишалося солі.
  2. 2 Не паліть. Куріння дуже шкідливо впливає на губи, викликаючи сухість і роздратування. Якщо ви курець, є багато вагомих причин позбутися цієї звички, і здорові губи - це одна з них. Постарайтеся звести куріння до мінімуму або зовсім кинути, щоб захистити губи від пошкодження.
  3. 3 Захищайте губи від впливу сонця. Так само як і вся інша шкіра, шкіра губ чутлива до пошкодження сонцем. Наносите бальзам для губ з фактором захисту SPF 15 або вище, щоб захистити губи від сонячних опіків.
  4. 4 Закривайте особа в холодну або суху погоду. Ніщо не зможе зробити ваші губи такими сухими і потрісканими, як холодний, сухий зимовий повітря. Якщо ви більш схильні кусати губи взимку, ніж влітку, то він і буде цьому причиною. Спробуйте підтягти шарф і прикрити їм рот, коли виходите на вулицю взимку, щоб захистити свої губи від холоду.

Поради

  • Якщо ви виявили, що кусаєте губи тільки коли нервуєте або відчуваєте дискомфорт, спробуйте перевірити, що викликає у вас занепокоєння.Наприклад, подумайте: «Матусі, домашній твір потрібно здати завтра, а я ще до нього не приступала!» Якщо ви при цьому починаєте нервово кусати або смикати губи, ви зможете позбутися від цієї звички, кожен раз звертаючи увагу на такі моменти.

попередження

  • Якщо ви вважаєте, що у вас може бути дерматіломанія, то вам варто відразу ж звернутися за допомогою. Такий розлад не пройде саме по собі, воно пов'язане з більш глибокими проблемами, для вирішення яких вам знадобиться допомога психотерапевта.
  • Завжди купуйте в запас тюбик бальзаму для губ або вазеліну, на випадок якщо він несподівано закінчиться. Можливо, ви не можете залишити свої губи в спокої, тому що вони занадто сухі.
  • Якщо ви покусані губи до крові, в них може потрапила інфекція, а це більш ніж неприємно.
  • Якщо у вас алергія на якісь компоненти в складі бальзаму для губ, припиніть його використовувати і зверніться до лікаря-алерголога.