Як перестати соромитися своєї ваги

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 26 Травень 2021
Дата Оновлення: 25 Червень 2024
Anonim
Всего 3 Столовые Ложки в День, и — Прощай, Жир на Животе!
Відеоролик: Всего 3 Столовые Ложки в День, и — Прощай, Жир на Животе!

Зміст

Невпевненість в собі має різні прояви і зачіпає різні сфери життя. Якщо ви соромитеся своєї ваги або статури, ви, можливо, намагаєтеся сховатися під шарами одягу і не виходити з дому. Як не дивно, не тільки дівчата переживають через фігури - деяким хлопцям це теж властиво. Насправді, переживати через свого тіла можуть люди різної комплекції, навіть якщо зайвої ваги у них немає. Є кілька способів позбавитися від непотрібних думок, почати приймати своє тіло таким як є і любити свою фігуру.

кроки

Метод 1 з 3: Позбавтеся від сорому

  1. 1 Нагадуйте собі, що ваші відчуття суб'єктивні. Коли ви відчуваєте сором, вам здається, що всі дивляться на вас, що ви на увазі і що все в першу чергу розглядають ваші недоліки. Знайте, що це лише почуття. Велику частину часу люди так захоплені собою, що у них просто немає часу для вивчення вас.
    • У моменти, коли будете відчувати сильне горе, не тримайте свої почуття в собі. Розкажіть близького друга про те, що з вами відбувається. Так ви зможете почути об'єктивну думку про себе.
  2. 2 Розберіться, чому ви соромитеся. Щоб перестати сумніватися в собі, слід дізнатися, чому це взагалі відбувається. Задирали чи вас в дитинстві через вашої ваги? Змушує вас відчувати себе ніяково якийсь певний людина? Може, ваші батьки весь час говорять вам, що вам потрібно схуднути?
  3. 3 Розберіться з людьми, які змушують вас нервувати через вагу. Якщо ваша невпевненість в собі виникла через засудження з боку інших людей, у вас є два варіанти вирішення. Вам потрібно буде подумати, чи варті відносини з людиною того болю, яку він викликає своїми зауваженнями і засудженням.
    • Якщо ця людина є простим знайомим або не дуже близьким другом, найпростіше буде розірвати з ним стосунки. Ви заслуговуєте хороших відносин, де вас підтримують, а не болять.
    • Якщо це близький друг або родич, вам потрібно буде поговорити з ним. Людина повинна знати, який вплив надають на вас його зауваження. Якщо ви висловите все, що думаєте, можливо, людина зрозуміє, що йому не варто так говорити, і перестане ображати чи засуджувати вас.
    • Якщо ви вирішите поговорити з людиною, заздалегідь повідомте про своє бажання поговорити і зустріньтеся з ним на нейтральній території. Не звинувачуйте людини і говорите тільки про свої почуття, використовуючи «я-твердження». Підкріплюйте свої висловлювання фактами. Скажіть так: «Мені сумно / прикро / я засмучуюся /, коли ти робиш зауваження про моїй вазі. Мені б хотілося, щоб ти перестала говорити про це ».
  4. 4 Запитайте себе, чи дійсно інші засуджують вас. Якщо ви не змогли знайти причину невпевненості в собі, це може означати, що ці почуття перебувають на більш глибокому рівні всередині вас. Можливо, ви відчуваєте себе невпевнено через стандартів краси, про які йдеться в засобах масової інформації. Можливо, ваша фігура не схожа на фігури моделей або актрис, і ви турбуєтеся. Можливо, ви намагалися схуднути в минулому, але у вас не вийшло, і ви корите себе за це.
    • Настав час розібратися зі стандартами краси. І жінки, і чоловіки ідеалізують бездоганні тіла, які показують по телевізору і в журналах, піддаючи знімки ретуші. Нагадайте собі, що фігури бувають найрізноманітнішими. Озирніться навколо, і ви побачите багато красивих людей з різноманітними фігурами.

Метод 2 з 3: Прийміть себе

  1. 1 Навчіться приймати себе таким як є. Навіть якщо у вас є зайва вага, ваше тіло - це дивовижний механізм. Серце ніколи не перестає битися, мозок - це суперкомп'ютер, очі бачать красу навколишнього світу. Ви повинні бути вдячні за те, що можете бачити, чути, відчувати запахи, рухатися і думати самі. Спробуйте виконувати прості вправи, які допоможуть вам полюбити своє тіло.
    • Встаючи з ліжка щоранку, захоплюйтеся силою і витривалістю свого тіла. Ваші ноги допомагають вам переміщатися. Руками ви зав'язуєте шнурки і тримайте предмети. Ніс може вловити запах свіжої кави. Хіба ваше тіло не чудово?
    • Встаньте перед дзеркалом і подумайте в позитивному ключі про те, що ви бачите. Перш ніж прийняти душ або одягнутися, постійте в білизні або без одягу перед дзеркалом і вивчіть своє дивовижне тіло. Скажіть собі так: «Я повністю приймаю себе і люблю себе такою як є. Я вдячна за це прекрасне тіло і за те, що я живу ».
  2. 2 Боріться з поганими думками. Якщо під час вправ вам в голову закрадутся погані думки, не дозволяйте їм розростатися. Краще подумайте про те, як дивно ваше тіло.
    • Спробуйте переформулювати негативні думки так, щоб вони стали позитивними. Вам доведеться потренуватися, проте з часом ви навчитеся дізнаватися шкідливі або негативні думки (тобто ті, з-за яких вам стає погано), зупиняти їх і замінювати позитивними.
    • Наприклад, вам хочеться сказати так: «Я страшенно виглядаю в цьому вбранні. Всі будуть сміятися наді мною ». Подумайте, чи було таке, щоб над вами дійсно все сміялися. Якщо немає, скажіть так: «У всіх різні уявлення про моду. Мені подобається цей наряд, і це найголовніше ». Ця думка буде не тільки більш позитивною, але і більш реалістичною.
  3. 3 Перегляньте свої переконання. Іноді людина погано ставиться до себе через укорінених переконань про те, яким він повинен або не повинен бути.Ось приклад такого переконання: «Щоб бути привабливою, я повинна бути худою». Позбавляйтеся від переконань, які заважають вам.
    • Подумайте, як би ви відреагували б, якби дізналися, що ваш близький друг ненавидить себе через свого тіла. Ви напевно сказали б йому, що він гарний. Ви вказали б на все його сильні сторони і сказали б, що він може багато чого досягти.
    • Скажіть собі про це, коли відчуєте, що вас долають негативні переконання про своє тіло. Скажіть так: «Я розумна. У мене гарна шкіра. Я відмінно виглядала в тій сукні вчора ».
  4. 4 З'ясуйте, чи немає у вас глибшої проблеми. Якщо ви постійно стикаєтеся з проблемами з самооцінкою або негативне ставлення до свого тіла змушує вас сидіти на жорстких дієтах або відмовлятися від їжі, вам слід поговорити з психотерапевтом, який спеціалізується на розладах харчової поведінки і проблеми зі сприйняттям свого тіла. Лікар запропонує вам різні прийоми, які допоможуть вам позбавитися від негативних думок про своє тіло і розвинути корисні звички.
    • Можна також відвідувати заняття груповий психотерапією. Ваш психотерапевт може порадити вам таку групу або спеціаліста, який веде ці заняття. Там ви зможете поспілкуватися з іншими людьми, у яких виникли такі ж проблеми зі сприйняттям свого тіла. Ви зможете знайти в собі сили подолати проблеми за допомогою інших людей.

Метод 3 з 3: Почніть діяти

  1. 1 Позбавтеся від ваг. Це може здатися вам неправильним, однак щоб перестати переживати і турбуватися через свою вагу, слід заховати ваги. Зважування - це всього лише один із способів (і не найточніший) відстежувати прогрес. Крім того, якщо ви стаєте на ваги щоранку і лаєте себе через те, що вага залишається на місці або йде вгору, ви нервуєте більше, ніж воно того заслуговує.
    • Вага може вводити вас в оману, оскільки 70 кілограмів у людини зростом 160 сантиметрів виглядають не так, як цей же вага у людини зростом 170 сантиметрів.
    • Не зациклюйтеся на своєму вазі, а відстежуйте прогрес більш надійними способами. Наприклад, можна регулярно здавати аналізи на рівень цукру і холестерину в крові, а також вимірювати тиск. Ці дані дадуть вам більш точне уявлення про стан вашого організму і допоможуть зрозуміти, чи в правильному напрямку ви рухаєтеся.
    • Сходіть в тренажерний зал або в фітнес-центр і зніміть основні показники свого тіла. Це дозволить вам зрозуміти, чи знаходиться ваша вага в рамках норми (вимірюється індекс маси тіла) і замінюється чи жир м'язами (через зміни співвідношення жиру і м'язів вага може залишатися на місці).
  2. 2 Почніть харчуватися правильно. Якщо ви не замислювалися про своє харчування, зміна раціону допоможе вам відчути себе впевненіше. Це найвірніший спосіб позбутися від сорому через свого тіла. Намагайтеся їсти натуральні продукти, включаючи фрукти, овочі, цільні злаки, нежирне м'ясо, морепродукти, насіння, горіхи, нежирні молочні продукти. Не купуйте рафіновані продукти і продукти, які зазнали технологічній обробці, оскільки в них мало натурального.
    • На сайті choosemyplate.gov міститься інформація про збалансоване харчування (для володіють англійською).
    • Якщо хочете отримати індивідуальні рекомендації щодо харчування та способу життя, запишіться на прийом до дієтолога.
  3. 3 Ведіть активний спосіб життя. Щоб стати здоровішими, слід регулярно займатися спортом. Це не означає, що вам потрібно годинами пропадати в тренажерному залі. Досить грати в волейбол, плавати або танцювати - то є займатися тим, що вам подобається. Що б ви не робили, регулярні фізичні заняття допоможуть вам спалювати калорії, отримувати задоволення від свого виду в дзеркалі, заряджатися енергією і позбавлятися від стресу.
  4. 4 Ставте перед собою цілі. Це дозволить вам намітити план і зрозуміти, чи допомагають ваш ваші звички рухатися вперед. Крім того, досягнення цілей дуже корисно для самооцінки і віри в себе.Якщо ви хочете перестати переживати через свою вагу, продумайте план схуднення і тренувань (наприклад, почніть їсти більше овочів або займатися спортом п'ять разів на тиждень). Ставте цілі по системі SMART (по-англійськи «розумний»).
    • конкретні (S - specific). Слід поставити перед собою чітку мету. Чия допомога буде потрібна? Чого ви хочете досягти? Де все буде відбуватися? Коли все почнеться і закінчиться? Чому ви робите це?
    • вимірні (M - measurable). У вас повинна бути можливість відстежувати і оцінювати прогрес.
    • досяжні (A - achievable). Цілі повинні бути важкими, але досяжними. Наприклад, не варто ставити перед собою мету схуднути на велику кількість кілограмів за короткий термін.
    • Актуальні (R - relevant). Мета повинна бути спрямована на отримання результату, і цей результат повинен бути значущим для вас.
    • Обмежені за часом (T - time-bound). При постановці цілей важливі терміни. Слід вибрати терміни, які дозволять все зробити вчасно, однак вони не повинні бути занадто віддаленими, інакше ви розгубите мотивацію.
  5. 5 Намагайтеся одягатися і виглядати добре. Щоб підвищити впевненість в собі, потрібно виглядати так, щоб вам це подобалося. Сходіть в перукарню і зробіть нову зачіску, яка буде йти вашому типу особи. Перегляньте всі речі в своєму гардеробі. Подумайте, який одяг радує вас, надає вам відчуття впевненості і власної привабливості. Вам доводиться постійно обсмикувати або заправляти всередину будь-які речі? Якщо щось з одягу не радує вас, викиньте ці речі (або віддайте на благодійність).
    • Можливо, у вас немає грошей на те, щоб повністю змінити гардероб. Залиште речі, які вам подобаються, і коли у вас з'явиться трохи грошей, купите речі, яку допоможуть вам почувати себе впевненіше і бути тією людиною, яким ви хочете бути. Щоб зрозуміти, чи підходить вам річ, подивіться на себе в дзеркало. Якщо ви посміхаєтеся під час примірки, вона вам підходить.
    • Пошукайте магазин одягу, в якому продаються добротні речі по фігурі, зшиті з якісних тканин. Речі необов'язково повинні бути дорогими - вони просто повинні добре виглядати і мати гарну якість. Якісні речі істотно підвищать вашу впевненість у собі і допоможуть підкреслити достоїнства вашої фігури.

Поради

  • Залишайтеся вірні собі. Якщо вам подобається носити певний одяг, не відмовляйтеся від неї через чужих зауважень.
  • Не варто думати, що тим, хто хоче виглядати стрункіше, можна носити тільки чорне. Яскраві кольори йдуть людям всіх комплекцій. Підберіть те, що буде вам до лиця!