Як побороти проблему потрісканих губ

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 18 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Асимметрия лица - причины возникновения. Как исправить асимметрию лица
Відеоролик: Асимметрия лица - причины возникновения. Как исправить асимметрию лица

Зміст

Потріскані губи є проблемою, якої досить складно уникнути, і неможливо виправити миттєво. Для більшості людей кращими ліками стане профілактика. У інших же обвітрені губи не піддаються профілактиці. Для таких людей тріщини на губах стають довгостроковим симптомом і побічним ефектом, з яким доводиться вчитися жити. Звичайно ж, в більшості випадків можна вилікувати (і запобігти) поява тріщин на губах за допомогою води і бальзамів для губ. У разі частого виникнення тріщин на губах або хронічних проявів вам необхідно проконсультуватися з вашим лікарем.

кроки

Частина 1 з 2: Лікування потрісканих губ

  1. 1 Використовуйте бальзам для губ. Зупиніть свій вибір на простому бальзамі з бджолиного воску або на продукті з вмістом сонцезахисних фільтрів. Бальзам захищає губи від погодних впливів, так що не забувайте наносити його в сухі, сонячні або вітряні дні. Бальзам також виконує роль герметика тріщин, запобігаючи виникненню інфекцій. Наносите його перед виходом на вулицю, після прийому їжі і напоїв, а також кожного разу, коли він стирається з губ.
    • Не використовуйте бальзами з ароматизаторами, якщо у вас є звичка облизувати губи. Зупиніть свій вибір на бальзамі з неприємним смаком і УФ-фільтрами.
    • Не використовуйте бальзами в баночках, адже неодноразово погрожує в нього пальці ви провокуєте розмноження бактерій, які можуть потрапити в тріщини на губах.
    • У вітряний день прикрийте рот шарфом або капюшоном. Намагайтеся під час процесу загоєння губ якомога менше дратувати їх шкіру.
  2. 2 Чи не травмуйте губи. Дряпання, здирання шкіри і покусування потрісканих губ може здатися вам дуже привабливим заняттям, проте це негативно впливає на загоєння тріщин. Всі ці дії можуть ще більше дратувати потріскані губи, уповільнювати процес загоєння і провокувати появу інфекцій.Також може виникнути герпес, особливо якщо ви маєте до нього схильність.
    • Чи не здирати шкіру з тріщин на ваших губах! Дбайливо ставтеся до шкіри, поки йде процес загоєння. Відлущування може привести до виникнення інфекцій.
  3. 3 Зволожуйте губи для їх якнайшвидшого загоєння. Зневоднення є частою причиною виникнення тріщин. Пийте більше води і наносите зволожуючий крем на вашу шкіру. Ви можете вилікувати невеликі тріщинки на губах всього лише за кілька годин за допомогою звичайної питної води. Більш виражені симптоми займуть більше часу: необхідно буде вживати воду перед кожним прийомом їжі, до і після фізичних навантажень, а також кожного разу, коли ви відчуваєте спрагу.
    • Зневоднення шкіри є поширеним симптомом в зимовий період року. Слід по можливості уникати використання сухого повітря для обігріву вашого будинку або придбати зволожувач повітря.
  4. 4 Відвідайте лікаря. Почервоніння губ і поява больових відчуттів або запалення може свідчити про наявність хейліту. Хейліт на губах, як правило, викликаний роздратуванням або інфекціями. Коли гублячи лопаються і тріскаються, бактерії можуть викликати появу хейлита. Ваш лікар може призначити необхідні антибіотики або протигрибковий крем, який необхідно буде використовувати, до тих пір поки симптоми не зникнуть. Дуже частою причиною виникнення хейліту може стати облизування губ, особливо це стосується дітей.
    • Хейліт може також виступати в ролі симптому контактного дерматиту. Якщо ваша шкіра схильна до висипань, вам необхідно поговорити з лікарем про можливість діагностування шкірного дерматиту.
    • Хейліт також може виявитися гострим або хронічним захворюванням.
    • Деякі лікарські препарати або добавки можуть збільшувати ризик захворювання хейлітом. Найбільш частими збудниками є ретиноїди. Також хейліт може бути наслідком прийому літію, великих доз вітаміну А, D-пеніциламін, ізоніазиду, фенотіазину, а також хіміотерепевтіческіх агентів бісульфан і актиноміцину.
    • Потріскані губи також можуть бути ознакою багатьох захворювань, в тому числі і аутоімунних (таких як вовчак, хвороба Крона), хвороб щитовидної залози та псоріазу.
    • У пацієнтів з синдромом Дауна дуже часто спостерігаються обвітрені губи.

Частина 2 з 2: Запобігання появ тріщин на губах

  1. 1 Перестаньте облизувати губи. Ви можете робити це несвідомо з метою зволоження при виникненні почуття сухості. На жаль, це буде мати абсолютно протилежний ефект, адже при облизування губ ви змиваєте з них природні жири, посилюючи тим самим їх зневоднення і пересихання. Користуйтеся бальзамом для губ, якщо ви помітили за собою подібну звичку. Якщо ж у вас це перетворилося на манію, зверніться до лікаря і проконсультуйтеся з терапевтом. Постійне облизування і покусування губ може виявитися симптомом багатьох захворювань, таких як обсесивно-компульсивний розлад (ОКР) або фокусування уваги на власній шкірі (ФВСК).
    • Якщо наносити бальзам для губ якомога частіше, ви зможете нагадувати собі про те, що не можна облизувати, кусати або гризти губи. Вибирайте бальзам з неприємним смаком і УФ-фільтрами.
    • Діти у віці 7-15 років мають схильність до розвитку хейліту саме через постійне облизування губ.
  2. 2 Вдихайте через ніс. Дихання через рот може привести до сухості шкіри губ. Якщо ви звикли вдихати через рот, практикуйте дихання через ніс, щоб воно увійшло в звичку. За кілька хвилин у день пробуйте вдихати через ніс і видихати через рот. Спробуйте також спати з носовою розширником, який допоможе відкрити ваші носові канали.
  3. 3 Уникайте алергенів. Тримайте алергени і барвники якнайдалі від свого рота. Навіть невелика алергія або непереносимість компонента їжі може спровокувати появу тріщин на губах. Проконсультуйтеся з лікарем, якщо у вас немає алергії, але поряд з тріщинами на губах з'являються і інші симптоми, такі як проблеми з травленням або висип.Отримайте напрямок до алерголога, якщо ви зіткнулися з проблемою діагностики симптомів.
    • Перевірте склад вашого бальзаму для губ. Уникайте компонентів, на які у вас може бути алергія, наприклад червоного барвника.
    • У деяких людей алергія може виникати на парааминобензойную кислоту, яка міститься в багатьох бальзами для губ з УФ-фільтрами. При виникненні набряку горла або задишки слід негайно припинити використання бальзаму і зателефонувати за номером 103 для виклику екстреної медичної допомоги.
  4. 4 Зволожуйте і захищайте. Що є кращим захистом від тріщин на губах? Ведіть себе так, як ніби тріщини у вас вже є. Пийте воду перед кожним прийомом їжі і тримайте стакан завжди під рукою, на той випадок, якщо раптом захочете пити. Наносите бальзам для губ перед виходом на вулицю або при включенні нагрівача повітря. Закривайте особа в вітряні зимові дні, а також використовуйте бальзам з УФ-фільтрами в сонячну погоду ..
    • Вам немає необхідності застосовувати бальзам щодня, якщо ви відучує себе від звички облизувати губи. Наносите його тільки в вітряні і сонячні дні, якщо не хочете користуватися постійно.

попередження

  • При виникненні ненормального кровотечі або виникнення інфекції на губах слід негайно звернутися до лікаря.