Як побороти свою незграбність

Автор: Clyde Lopez
Дата Створення: 22 Липня 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАК ПОБОРОТЬ ЛЕНЬ. Избавься от лени навсегда
Відеоролик: КАК ПОБОРОТЬ ЛЕНЬ. Избавься от лени навсегда

Зміст

Ви постійно спотикаєтеся і падаєте? Незграбність зовсім забавна і іноді навіть може бути небезпечною. Ця стаття навчить вас бути менш незграбними. Даний посібник дасть деякі основні практичні вказівки, щоб звести до мінімуму нерозторопність рухів.Шляхом зміни оточення, щоб зробити його більш безпечним, і переглянувши свою поведінку, з метою стати більш обережним і уважним, ви всього за кілька кроків зробите величезний внесок і станете більш спритним.

кроки

Метод 1 з 3: Створіть безпечне оточення

  1. 1 Прибирання оселі. Створення зони з меншою кількістю перешкод допоможе уникнути ударів при зіткненні з предметами або порізів. Як і у випадку з безліччю життєвих ситуацій, шляхом створення сприятливих умов, в яких легше досягти своєї мети (стати менш незграбним), домогтися успіху стане значно легше.
    • Залишайте взуття біля дверей, щоб вона не виявилася у вас на шляху в самий невідповідний момент.
    • Даруйте, віддавайте на переробку або викидайте старі речі, які вам більше не потрібні. Це допоможе зменшити безлад.
  2. 2 Носіть одяг, який добре на вас сидить. Так під час прогулянок вона не буде ні за що чіплятися. Довжина штанів повинна ідеально вам підходити. Це допоможе не наступити на нижню частину власних штанів і не спіткнутися через це.
    • Переконайтеся, що шнурки не дуже довгі. Так ви не зможете на них наступити і спіткнутися.
    • Ваші штани не повинні бути настільки довгими, щоб потрапляти під підошву взуття. Правильна довжина брюк зменшить шанси падіння.
  3. 3 Стати більш організованим. Упорядкування домашніх речей допоможе запобігти нещасним випадкам. Коли ви знаєте все місця, в яких знаходяться потрібні речі, залишається менше шансів випадково наштовхнутися на що-небудь або бути захопленим зненацька (наприклад, ніж на барній стійці, про який ви можете поранитися).
    • Після використання повертайте речі на місце.
    • Переконайтеся, що дроти зібрані і укладені таким чином, щоб вони не могли стати причиною падінь.
  4. 4 Встановіть перила на сходах і користуйтеся ними. Якщо у вашому будинку вже встановлено перила, переконайтеся, що вони дійсно в змозі підтримувати ваш вагу і надійно прикріплені до стіни.
    • Використовуйте перила, коли йдете вниз по сходах. Передвигайтесь не поспішаючи і використовуйте наявні засоби безпеки. Перила потрібні не тільки для того, щоб вхопитися за них під час падіння, але в першу чергу, щоб уникнути виникнення подібної ситуації.
  5. 5 Покладіть противоскользящие килимки в найнебезпечніших місцях. Ванні кімнати, кухні та інші місця зі слизькими статями, наприклад викладені плиткою, таять в собі небезпеку. Протиковзкі килимки допоможуть вам забезпечити більш безпечну поверхню для маневрів у таких місцях як душ або зона перед раковиною.
    • Найчастіше подібні килимки робляться з гуми. Їх можна знайти в багатьох універмагах і спеціалізованих магазинах, які займаються сантехнікою, обладнанням для кухні і т.д.
  6. 6 Переконайтеся, що ваш будинок добре освітлений. При роботі в погано освітленому приміщенні набагато складніше впоратися зі своєю незграбністю. Якщо базового освітлення недостатньо, подумайте про додаткові його джерелах.
    • Верхнє освітлення часто є кращим вибором для забезпечення об'ємного освітлення, так як цей вид ілюмінації наповнює світлом всю кімнату. Цей тип освітлення допоможе чітко бачити всі навколишні предмети.
    • Огляньте кімнату з включеним світлом і визначте погано освітлені ділянки. Додайте додаткові джерела світла, щоб забезпечити достатню ілюмінацію.

Метод 2 з 3: Змініть власну поведінку

  1. 1 Зверніть увагу на оточення. Легко загубитися в думках, замріявся, або іншим чином перестати помічати речі навколо себе. Якщо подібне твердження саме про вас, тоді це свідчить про вашу схильність до незграбності. Уважність до оточуючих речей допоможе уникнути поширених помилок, таких як незграбне зіткнення з ними.
    • Озирніться і зверніть увагу на невеликі предмети навколо вас. Це допоможе краще орієнтуватися в просторі і виробити корисні звички, які зменшать неповороткість.
  2. 2 Не поспішайте. У поспіху підвищуються шанси припуститися помилки, так як ви вважаєте, що маєте недостатньо часу для маневрів. У поспіху простіше втратити пильність до оточення, а, отже, легше спіткнутися, впасти, врізатися в кого-то або розлити напій.
    • Практикуйтеся неквапливо і послідовно виконувати дії. Якщо ви звикли постійно поспішати, то будете діяти в такому ж темпі, навіть коли намагаєтеся не метушитися. Приділіть особливу увагу розміреності і неспішного виконання необхідних дій.
  3. 3 Зосередьтеся на теперішньому моменті. Якщо ви страждаєте "недостатністю часу" і від постійно переслідує почуття запізнення, то в такому випадку найімовірніше ви будете акцентувати увагу на крайньому терміні виконання, майбутній завданні, яке ви повинні виконати, або наступному місці, в якому повинні бути. Зосередьтеся на конкретному моменті, щоб уникнути помилок через недолугості.
    • Спробуйте зробити дванадцять глибоких повільних вдихів, щоб мати можливість сконцентрувати увагу на сьогоденні. Це дозволить зібратися думками і зосередитися на тому, що відбувається в даний конкретний момент.
  4. 4 Звертайте увагу на деталі. Концентрація на деталях допоможе помічати речі навколо себе, а також просто зосередитися на тому, що відбувається в даний момент. Це особливо важливо, якщо ви постійно робите помилки на робочому місці.
    • Звертайте увагу на дрібниці під час роботи, щоб виробити хороші звички. Це допоможе уникнути елементарних помилок в роботі і в інших сферах життя.
    • Не заважайте самому собі. Ви не зможете сконцентруватися на деталях, якщо постійно турбуєтеся з приводу досягнення майбутніх результатів.
    • Створіть список справ, щоб залишатися організованим і готовим до виконання завдання.
  5. 5 Говоріть повільно і усвідомлено. Часто ваш рот вимовляє речі, про які ви ще не встигли подумати. Спочатку обміркуйте те, що хочете висловити. Якщо у вас є проблеми з заїкання, позбутися від цієї незручності і говорити чіткіше вам допоможуть ті ж методи, що і при наявності фізичної незграбності.
    • Якщо ви не впевнені в тому, що збираєтеся вимовити, краще зробити коротку паузу, ніж намагатися заповнити тишу. Мовчання може здатися страшним на перший погляд, але зате у вас з'явиться можливість навчитися висловлюватися чіткіше.
  6. 6 Вчіться бути більш впевненим у собі і позитивним. Часто незграбність походить від неготовності і від сильного переживання з приводу того, "що подумають люди". Впевненість допомагає розвивати саму себе. Чим більш впевненим ви стаєте, тим і менш незграбним, а впевненість тим часом росте!
    • Тренуйтеся діяти поза зоною свого комфорту. Це допоможе рости вашої впевненості і розширить зону комфорту.

Метод 3 з 3: Позбавтеся від недолугості шляхом тренування тіла

  1. 1 Покращуйте рівновагу тіла. Неприємній ситуації часто можна уникнути, якщо мати гарний баланс, яке дозволить утриматися від падіння або запобіжить зіткнення. Регулярне виконання нескладних вправ допоможе поліпшити ваші шанси залишитися на ногах при втраті рівноваги.
    • Практикуйте стійку на одній нозі. Призвичаїтися виконувати цю вправу, пробуйте робити махи вперед / назад не опорною ногою. Так ви зможете виробити навик утримання рівноваги при зіткненні з чим-небудь.
    • Робіть кругові рухи з вільним вагою стоячи на одній нозі. Це допоможе зберігати баланс при зміні точки прикладання ваги.
  2. 2 Перевірте зір. Поганий зір або далекозорість може стати однією з основних причин недолугості. При проблемах зі сприйняттям навколишнього світу вам можуть знадобитися коригувальні лінзи, які поліпшать гостроту зору.
    • Якщо ви постійно натрапляєте на предмети, які просто не помітили, постарайтеся приділити більше уваги вирішенню цієї проблеми.Швидше за все, у вас є проблеми із зором, якщо ви погано розрізняєте перешкоди навіть коли максимально уважні і зосереджені.
    • Відвідайте лікаря офтальмолога або оптометриста, щоб пройти перевірку зору. Самостійно дуже складно оцінити власний зір, тому що ви вже звикли до його погіршення. Лікар фахівець перевірить зір і призначить відповідну оптику, якщо в цьому буде необхідність.
  3. 3 Підвищуйте силу і гнучкість. Як і поліпшення вашого рівноваги, сила і гнучкість допоможуть вам стати більш спритним. Також ці навички дозволять більш витончено виходити з незручного становища.
    • Базова сила особливо важлива для балансу. Для її вироблення виконуйте присідання, скручування і подібні вправи на фітбол.
    • Регулярно робіть розтяжку, щоб досягти хорошої гнучкості. Ви можете сісти в позі лотоса або в позі собаки, або ж притиснути ступні один до одного. Розслабте шию і нахиліть голову вперед. Чи не перенапружуйтеся, інакше це може призвести до травми. Пам'ятайте про дихання під час розтяжки.