Як поголити собі голову

Автор: Florence Bailey
Дата Створення: 23 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАК ОТСОСАТЬ САМОМУ СЕБЕ?
Відеоролик: КАК ОТСОСАТЬ САМОМУ СЕБЕ?

Зміст

Голена голова подарує вам досить стильний образ, а створити його можна навіть в домашніх умовах за допомогою машинки для стрижки або бритви. Незважаючи на те що зі знанням справи голити голову досить просто, ймовірно, у вас піде якийсь час на відточування техніки роботи. Після гоління шкірі голови необхідно забезпечити належний догляд, щоб вона залишалася здоровою.

кроки

Метод 1 з 4: Застосування машинки для стрижки

  1. 1 Зніміть з машинки насадку, щоб отримати можливість голити волосся під корінь. Незважаючи на те що такий варіант гоління не буде настільки ж ретельно, як в разі використання бритви, він дозволить домогтися необхідного вам образу з мінімальним впливом на шкіру голови. Це означає, що ймовірність роздратування і почервоніння шкіри після гоління буде помітно нижче.
    • Якщо ви не хочете голити волосся під корінь, можна залишити насадку на машинці і встановити її в положення 1.
    • Перед початком роботи постеліть на підлогу газети, щоб потім вам було простіше прибрати збрити волосся.
  2. 2 Працюйте машинкою в напрямку проти росту волосся. Звичайною бритвою прийнято голитися у напрямку росту волосся. Проте, коли мова йде про машинці для стрижки, слід мати на увазі, що вона не підходить до шкіри настільки близько, як бритва. Крім того, працювати машинкою у напрямку росту волосся вкрай важко, так як важко зрізати волосся, які автоматично прилягають до голови, коли ви насувається на них машинку.
  3. 3 Починайте гоління з боків там, де знаходяться баки. Зазвичай вони починаються десь на рівні середини вух. Прикладіть машинку лезами до шкіри і почніть зміщувати її вгору у напрямку до верхівки. Кілька разів проведіть по голові машинкою тим же чином, поки не зайдете за вухо.
    • Якщо вам зручніше почати гоління з іншої області, в цьому немає нічого страшного. Робіть так, як вам буде простіше.
  4. 4 Поголіть верхню частину голови в напрямку від чола назад. Прикладіть машинку лезами до лінії росту волосся на лобі. Потім повільно проведіть нею назад в бік потилиці. Зупиніться, коли досягнете верхівки.
  5. 5 Поголіть задню частину волосся в напрямку знизу вгору. Призначте леза машинки до лінії росту волосся біля основи шиї. Потім повільно проведіть машинкою вгору у напрямку до верхівки. Продовжуйте працювати таким чином, поки не состріжете все решта ззаду волосся і не отримаєте повністю поголену голову.

Метод 2 з 4: Застосування бритви

  1. 1 Для найкращих результатів спочатку коротко підстрижіть волосся машинкою для стрижки. Зніміть з машинки насадку або ж поверніть його до позначки 1, щоб максимально коротко зістригти волосся. Це скоротить опір маси волосся лезу бритви і забезпечить більш чисте подальше гоління.
    • В якості альтернативи сходіть в перукарню і попросіть максимально коротко постригти вас машинкою.
    • Даний крок можна пропустити в тому випадку, якщо ваше волосся вже і без того коротше 5 мм в довжину.
    • Розумно буде постелити на підлогу газети, щоб голити волосся падали на них, особливо якщо вони досить довгі.
  2. 2 Приступайте до гоління голови після теплого або гарячого душу, щоб ваше волосся було м'якше. Тепла і гаряча вода відкриває шкірні пори і робить волосся більш м'якими. Це дозволяє бритві легше ковзати по голові і викликати менше роздратування шкіри після закінчення гоління.
    • Не переживайте про сушіння волосся після душу, так як голити мокре волосся буде простіше. Проте, можна промокнути волосся рушником від надлишків вологи, якщо вода капає вам на обличчя або заподіює інший дискомфорт.
    • В якості альтернативи можна просто полити голову теплою водою за кілька хвилин до гоління.
  3. 3 Щоразу для гоління голови використовуйте тільки нову бритву, щоб звести до мінімуму можливе роздратування шкіри. Тупе лезо створює більше тертя, через якого шкіра голови може почервоніти і почати свербіти. Крім того, застосування тупий бритви може призводити до закупорки пір і утворення врослого волосся.
    • Бритву потім можна використовувати для гоління інших зон, якщо ви не бажаєте її просто так викидати.
    • Найкраще взяти для роботи бритву з 3-5 лезами, яка забезпечить більш якісний результат за одне проходження по шкірі. Небажано проводити бритвою по одному місцю більше одного разу, так як це викликає роздратування шкіри і підвищує ймовірність її почервоніння.
  4. 4 Нанесіть на голову крем для гоління, щоб лезо бритви краще линула по шкірі. Спочатку збийте крем до піни, а потім нанесіть піну на голову. Крем для гоління допомагає уникнути роздратування від бритви. Крім того, з ним вам буде краще видно ті зони, які ви вже встигли поголити.
    • Якщо у вас чутлива шкіра, перед нанесенням крему для гоління можна обробити шкіру маслом для гоління. Шар масла буде служити додатковим захисним бар'єром для шкіри голови. Також він поліпшить ковзання бритви по шкірі.
  5. 5 Голіть волосся у напрямку їх росту. Голіться твердими і впевненими рухами бритви. Намагайтеся проводити бритвою по шкірі тільки раз, так як багаторазовий контакт з лезом викличе роздратування шкіри.
    • Гоління у напрямку росту волосся дозволить знизити роздратування шкіри і зменшить ризик утворення врослого волосся.
  6. 6 Почніть з гоління верхній частині голови. Волосся у верхній частині голови зазвичай більш тонкі, тому їх легше голити. Призначте лезо бритви до верхівки, а потім проведіть бритвою по шкірі в напрямку до чола. Продовжуйте працювати рівномірними рухами бритви до тих пір, поки не збриєте всю верхню частину волосся.
    • На додаток до того, що волосся зверху зазвичай більш тонкі, цю зону простіше розглянути в дзеркало, ніж потиличну область. Завжди краще починати гоління з найлегшою зони, так як це дозволить вам виробити відповідний ритм роботи.
    • При необхідності використовуйте ручне дзеркало для перевірки якості гоління.
  7. 7 Далі збрийте волосся з боків. Прикладіть бритву збоку до голови безпосередньо над тією зоною, де залишилися волосся. Потім рівномірно проведіть бритвою вниз по шкірі, зупинившись в самому низу бак. Завершивши гоління одного боку, перейдіть до іншого.
    • Волосся з боків голови зазвичай товщі, ніж вгорі, але ці зони все ж видно в дзеркало.
    • При необхідності використовуйте ручне дзеркало для перевірки якості гоління.
  8. 8 В останню чергу займіться голінням задньої частини голови, так як це буде найважчим етапом роботи. Прикладіть бритву лезом до верхівки, а потім проведіть нею по шкірі до основи шиї. Працюйте повільними розміреними рухами бритви, поки не поголиться голову повністю.
    • Не поспішайте, так як вам, швидше за все, не буде видно того, що ви робите.
    • Використовуйте ручне дзеркало для перевірки ходу роботи. Корисно звертатися до нього після кожного проходження бритви по шкірі, але це не строго обов'язково.
  9. 9 Споліскуйте бритву гарячою водою після кожного проходження по шкірі. Це дозволить зберегти її чистою і не дасть лезу засмітитися волосками. Чисте лезо буде менше дратувати шкіру, крім того, так ви зменшите вірогідність закупорки пір.
    • Незважаючи на те що найкраще споліскувати бритву проточною водою, також допустимо полоскати її і в чашці з гарячою водою.
  10. 10 Натягуйте шкіру під час гоління, щоб звести до мінімуму перешкоди у вигляді зморшок і нерівностей. Вільною рукою злегка натягуйте шкіру поряд з тим місцем, яке голите. Це дозволить тимчасово розгладити його. Так як лезо забезпечує найближче до шкіри гоління, краще намагатися максимально розгладжувати шкіру під ним, наскільки це можливо. В іншому випадку зростає ризик порізів і травмування шкіри.

Метод 3 з 4: Завершення процедури гоління

  1. 1 Після гоління сполосніть шкіру голови холодною водою, щоб закрити пори. Зайдіть в душ, щоб швидко ополоснуться. Це не тільки дозволить закрити шкірні пори, але і змиє з вас дрібні волоски, які могли прилипнути до шкіри після гоління.
    • Немає необхідності мити голову, але при бажанні все ж можна скористатися щадним шампунем або милом.
  2. 2 Щоб зменшити подразнення шкіри, скористайтеся засобом після гоління. Зупиніть свій вибір на лосьоне або бальзам після гоління, якщо такі є. Ці кошти більше підходять для чутливої ​​шкіри голови, ніж інші типи засобів. Проте, краще скористатися будь-яким наявним засобом після гоління, ніж взагалі обійтися без нього.
    • Якщо ви збираєтеся часто голити голову, розумно буде витратитися на засіб після гоління, спеціально призначене для шкіри голови. Його можна пошукати в товарах для гоління в місцевих магазинах косметики або в інтернет-магазинах.
  3. 3 Обробіть порізи і пошкодження кровоспинну олівцем або брикетом квасцов. Огляньте голову на предмет слідів крові. Помітивши поріз або пошкодження, обробіть його кровоспинну олівцем або брикетом квасцов. Це дозволить зупинити кров і продезінфікувати ранку.
    • Кровоспинний олівець і галун в брикетах можна придбати в аптеці або через інтернет-магазини.

Метод 4 з 4: Догляд за голеною головою

  1. 1 Щодня мийте голову щадним рідким милом або шампунем. Помістіть на долоню краплю мила розміром з горошину і розітріть до утворення піни. Потім нанесіть піну на шкіру голови, щоб очистити її від поту і забруднень, які природним чином накопичуються на шкірі протягом дня. Сполосніть голову теплою водою.
    • Шампунь від лупи здатний поліпшити стан сухої шкіри, якщо у вас є така проблема.
    • Чи не застосовуйте агресивні миючі засоби, так як шкіра голови чувствительней шкіри в інших зонах.
    • Приймайте душ один раз в день, щоб водні процедури не привели до сухості шкіри голови.
  2. 2 Обробляйте шкіру голови зволожуючим засобом мінімум по два рази в день. Допустимо використовувати зволожуючий засіб для обличчя або тіла, але найкраще застосовувати той засіб, який спеціально призначений для захисту шкіри голови. Наносите його вранці та ввечері, особливо після душу.
    • Зволожуючий засіб дозволяє запобігти утворенню сухих і зморшкуватих ділянок шкіри. Крім того, воно допомагає голові зберігати свіжовиголений вид більш тривалий час.
    • Якщо ви переживаєте про блиск, що залишаються зволожуючим засобом, пошукайте засіб з ефектом матування шкіри.
  3. 3 Захищайте голову від ультрафіолету сонцезахисним засобом або капелюхом. Виберіть для себе сонцезахисний засіб широкого спектра захисту і наносите його мінімум за 15 хвилин перед виходом з дому. Повторно наносите сонцезахисний засіб кожні 2-4 години перебування на вулиці. В якості альтернативи для захисту від сонця можна носити капелюх.
    • Голена голова вкрай беззахисна під впливом сонця, яке може викликати опіки, больові відчуття і навіть спровокувати розвиток раку шкіри.
    • Вибираючи частоту обробки шкіри голови сонцезахисним засобом, дотримуйтесь інструкцій із застосування конкретного обраного вами кошти.
  4. 4 Якщо у вас є проблема з надмірною потовиділенням, обробляйте шкіру голови антиперспирантом перед відходом до сну. Зазвичай саме волосся вбирають в себе крапельки поту, що виділяються шкірою голови в процесі природного потовиділення. При відсутності волосся поту просто нікуди подітися. Але на щастя, антиперспірант дозволяє полегшити проблему, якщо вас сильно турбує потовиділення. Просто наносите його на шкіру голови перед сном, щоб воно встигло всмоктатися в шкіру.
    • Для шкіри голови краще використовувати антиперспірант у вигляді спрея, але також допустимо застосовувати кульковий антиперспірант або антиперспірант у вигляді олівця, якщо у вас нічого іншого немає під рукою.
    • Ранковий душ не створює ніяких перешкод. Антиперспірант все так же допоможе вам контролювати потовиділення, так як він вже встигне вбратися в шкірні пори за ніч.
  5. 5 Проводьте повторні процедури гоління при помітному отрастании волосся. Вам буде легше голити голову, якщо волосся не будуть перевищувати довжину в 5 мм, тому намагайтеся не допускати, щоб вони відростало більше цього порогового значення. Тим не менш, не слід голити голову занадто часто, так як це може призвести до подразнення шкіри.
    • Намагайтеся голити голову не частіше ніж один раз на тиждень. Якщо навіть така частота гоління викликає у вас роздратування шкіри, спробуйте подовжити проміжки між процедурами. В якості альтернативи можна доповнити процедури застосуванням масла для гоління або просто почати частіше користуватися зволожуючим засобом для шкіри.

Поради

  • Якщо ви вперше голите голову, ймовірно, шкіра голови буде помітно блідіше, ніж ваше обличчя. Щоб уникнути такого ефекту, можна дуже коротко підстригти волосся за кілька тижнів до процедури гоління. Це дозволить шкірі трохи подзагореть.
  • Тримайте під рукою рушник або серветку, щоб в разі необхідності у вас була можливість стерти з лиця патьоки крему для гоління.
  • Процедура відлущування шкіри голови перед голінням може знизити ризик закупорювання пір. Втирайте скраб для тіла в шкіру голови круговими рухами пальців, потім ретельно сполосніть голову.

попередження

  • Ніколи не користуйтеся засобами для хімічної депіляції волосся, щоб видалити волосся з голови, так як вони вкрай агресивно впливають на шкіру і досить небезпечні для зору, якщо випадково потраплять вам в очі.
  • Чи не голіть голову частіше, ніж це необхідно для підтримки зовнішнього вигляду. Занадто часте гоління може викликати роздратування шкіри.

Що вам знадобиться

Застосування машинки для стрижки

  • Машинка для стрижки
  • Плоска гребінець (необов'язково)
  • Ручне дзеркало (необов'язково)
  • Газети (необов'язково)

застосування бритви

  • Машинка для стрижки (необов'язково)
  • бритва
  • Гаряча вода
  • Крем для гоління
  • Масло для гоління (необов'язково)
  • Ручне дзеркало для контролю за ходом роботи (необов'язково)
  • Газети (необов'язково)

Завершення процедури гоління

  • Засіб після гоління
  • Холодна вода
  • Кровоспинний олівець або брикет квасцов

Догляд за голеною головою

  • Щадне мило або шампунь
  • зволожуючий засіб
  • сонцезахисний засіб
  • Капелюх (необов'язково)
  • Антиперспірант (необов'язково)
  • бритва