Як почистити годинник з нержавіючої сталі

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 13 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как почистить ремешок часов
Відеоролик: Как почистить ремешок часов

Зміст

Частка годин з нержавіючої сталі має на увазі як очищення браслета, так і корпусу годин. Для очищення цих деталей вам знадобиться розчин м'якого мила і теплої води, м'яка тканина і зубні щітки. Якщо у вас виникнуть проблеми з чищенням годин з нержавіючої сталі або це завдання здасться вам непосильним, зверніться до ювеліра, який виконає всю роботу за вас. Щоб не пошкодити годинник з нержавіючої сталі, не використовуйте хімічні очисники.

кроки

Частина 1 з 3: Очищення браслета

  1. 1 Відключіть годинник від браслета. Спосіб від'єднання браслета залежить від самих годин. Іноді вистачає простого натискання кнопки, щоб відчепити браслет від корпусу годинника. В іншому ж випадку вам не обійтися без спеціальної викрутки. Щоб більше дізнатися про те, як зняти годинник з браслета, звіртеся з інструкцією виробника.
  2. 2 Замочіть браслет. Опустіть його в невелику миску, наповнену мильною водою або спиртом. Це дозволить легше видалити піщинки і бруд, що зібралися за час носіння годин. Період замочування годин буде залежати від того, наскільки вони брудні.
    • Якщо годинник досить брудні, залиште їх в розчині на декілька годин.
    • Якщо бруду трохи, залиште годинник в розчині приблизно на півгодини.
    • Якщо корпус годин не від'єднується від браслета, оберніть його паперовим рушником або харчовою плівкою, а потім закріпіть ниткою або гумкою. Як варіант, годинник можна віднести ювеліра для професійного чищення.
  3. 3 Протріть ланки браслета. Занурте зубну щітку з м'якою щетиною в спирт або мильний розчин. Витягніть браслет з рідини і зубною щіткою акуратно вичистіть всю пил або бруд, які скупчилися між ланками браслета.
  4. 4 Не використовуйте для очищення годин хімікати. Деякі хімічні очисники містять бензол або інші подібні речовини, які можуть зіпсувати нержавіючу сталь. Вони також можуть викликати роздратування шкіри, навіть якщо ви встигнете їх швидко змити. При очищенні годин з нержавіючої сталі безпечніше використовувати мильний розчин або спирт.

Частина 2 з 3: Очищення корпусу годин

  1. 1 Протріть корпус годин. Візьміть вологу тканину і акуратно витріть липкі плями на корпусі годин. Протріть корпус з обох сторін.
    • Чи не знімайте кришку з циферблата. Вона захищає циферблат від бруду та іржі.
  2. 2 Не занурюйте циферблат в воду. Якщо тільки ви не впевнені на 100%, що це жодним чином не зашкодить вашим щогодини, не замочуйте циферблат в мильному розчині або іншому рідиною для чищення. Навіть водостійкий годинник потрібно періодично перевіряти або замінювати ущільнювачі, перш ніж знову піддавати їх впливу води.
    • Щоб дізнатися більше про водостійкості годин, звіртеся з інструкцією виробника.
  3. 3 Протріть корпус годин. Якщо вам здається, що корпус годин залишився брудним після чистки, виконайте більш глибоке очищення зубною щіткою з м'якою щетиною. Занурте щітку в мильну воду. Призначте щітку до корпусу і проведіть по ньому обережними круговими рухами. Те ж саме повторіть і зі зворотного боку.
  4. 4 Будьте вкрай обережні при роботі з дизайнерськими годинами. Якщо на циферблаті присутня гравірування або дорогоцінні камені, почистіть його ватяним кулькою. Занурте ватяну кульку в спирт або мильний розчин і м'яким круговими рухами пройдіться по циферблату.

Частина 3 з 3: Завершальні штрихи

  1. 1 Протріть годинник м'якою тканиною без ворсу. Це повинно запобігти потраплянню рідини між ланками браслета, обмеживши тим самим ймовірність утворення іржі і корозії на годиннику. Візьміть іншу м'яку тканину без ворсу, щоб витерти корпус годин.
    • Регулярно протирайте годинник, особливо після тренувань або потрапляння під дощ.
  2. 2 Дайте годинах висохнути. Навіть після того як ви протрете браслет, між ланками все ще може залишитися рідина. Щоб годинник повністю висохли, підкладіть під них сухе рушник і залиште їх приблизно на годину.
  3. 3 Віднесіть годинник ювеліра. Якщо у вас виникли проблеми з очищенням годин, віднесіть їх ювеліра. Ювелірні майстри володіють інструментами і знаннями, які необхідні для очищення годин з нержавіючої сталі. Звичайно, за цю послугу вам доведеться заплатити, але так ви не тільки заощадите час, але і уникнете можливих пошкоджень через недбалої чищення.
    • Скористайтеся послугами ювеліра, якщо вам потрібно почистити антикварний годинник з нержавіючої сталі.

Поради

  • Очищайте годинник з нержавіючої сталі раз в два-три місяці.