Як почистити дозатор пом'якшувача тканини

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 20 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як почистити дозатор пом'якшувача тканини - Суспільство
Як почистити дозатор пом'якшувача тканини - Суспільство

Зміст

Дозатор пом'якшувача тканини в пральній машині з вертикальною або фронтальним завантаженням в процесі експлуатації може засмітитися. Пом'якшувач тканини, мило і бруд, які проходять через пральну машину, можуть закупорити і вивести дозатор з ладу. Закупорений дозатор може в кінцевому підсумку призвести до передчасної поломки пральної машини. Якщо дозатор погано подає пом'якшувач тканини, спробуйте очистити його вручну, протерши ганчіркою або зубною щіткою, або пропустивши через нього мильний розчин.

кроки

Метод 1 з 3: Пошук дозатора пом'якшувача тканини

  1. 1 Відкрийте кришку пральної машини. Якщо у вас пральна машина з вертикальним завантаженням, підійміть кришку, ніби збираєтеся покласти білизну в пральну машину. Дозатор пом'якшувача тканини зазвичай розміщують прямо під кришкою, в одному з кутів машинки. Залежно від конструкції пральної машини, дозатор пом'якшувача тканини можна знайти поруч з дозаторами прального порошку і відбілювача.
    • Якщо вам не вдається виявити дозатор, вивчіть керівництво користувача пральної машини. У ньому ви знайдете схему розташування всіх деталей пральної машини.
  2. 2 Відкрийте передні дверцята пральної машини. Якщо у вас пральна машина з фронтальним завантаженням, огляньте верхню частину машини, щоб отримати доступ до дозатора кондиціонера. Більшість машин з передньої завантаженням обладнані висувним ящиком або прорізом для додавання пом'якшувача тканини під кришкою у верхній частині машини (поряд з контейнерами для прального порошку і відбілювача). Якщо його там немає, спробуйте пошукати з внутрішньої сторони дверцят.
    • Якщо вам не вдається знайти дозатор пом'якшувача тканини, вивчіть керівництво користувача пральної машини в пошуках точного розташування дозатора.
  3. 3 Зніміть дозатор. У деяких пральних машинах дозатор може бути знімним. Якщо ваш з їх числа, вхопитеся за дозатор і акуратно витягніть його з пральної машини. Це полегшить його очищення. Закупорений дозатор, швидше за все, буде засмічений залишками бруду, мила і пом'якшення тканини.
    • Якщо дозатор можна зняти з пральної машини, почистіть його на ній.

Метод 2 з 3: Чистка касети вручну

  1. 1 Приготуйте очищуючий розчин. Змішайте у великій мисці або відрі 3,8 літра теплої води, 60 мл рідкого засобу для миття посуду і 240 мл відбілювача. Оскільки відбілювач є абразивним і потенційно небезпечною речовиною, обов'язково одягніть гумові рукавички, перш ніж змішувати і використовувати очищуючий розчин. Можливо, вам також варто надіти старий одяг, щоб не турбуватися, що на вас потрапить відбілювач.
    • Якщо у вас в будинку немає речей для чищення, ви з легкістю знайдете все необхідне в місцевому продуктовому або господарському магазині.
  2. 2 Занурте дозатор в очищуючий розчин. Повільно опустіть дозатор в рідину (при цьому на вас повинні бути надіті гумові рукавички), щоб не пролити на себе відбілювач. Залиште дозатор на 5-10 хвилин, щоб розчин відбілювача і миючого засобу видалив бруд з пластмаси.
  3. 3 Збовтайте розчин. Злегка струсіть відро або миску з розчином, щоб видалити засохлу бруд зі стінок дозатора. При цьому будьте обережні, щоб розчин з відбілювачем не потрапив вам на одяг або шкіру.
    • Струсіть відро один-два рази за все ті 5-10 хвилин, поки дозатор буде постояти. Цього має бути достатньо.
  4. 4 Протріть дозатор чистої м'якої тканиною. Витягніть дозатор з миючого розчину (все ще в гумових рукавичках) і протріть його чистою ганчіркою або тканиною з бавовни. Приберіть залишки мила і пом'якшення тканини і ганчіркою насухо витріть дозатор.
    • Якщо ганчірка не дістає до будь-яких областей дозатора, візьміть стару зубну щітку. Зубна щітка дозволить протерти кути або інші важкодоступні ділянки дозатора.
  5. 5 Поверніть дозатор на місце. Встановіть очищений дозатор назад в пральну машину. Якщо на стінках комірки для дозатора теж присутній бруд, витріть її ганчіркою, змоченою в мильному розчині.

Метод 3 з 3: Частка незнімного дозатора

  1. 1 Заповніть відро розчином теплої води і рідкого засобу для миття посуду. Налийте у відро або велику миску трохи звичайного миючого засобу, а потім наповніть миску теплою водою з крана.
  2. 2 Вилийте розчин в дозатор пом'якшувача тканини. Намагаючись не пролити розчин води і миючого засобу, повільно вилийте рідину в дозатор прального порошку і пом'якшення тканини. Потім запустіть пральну машину в режимі полоскання в теплій воді, щоб пропустити миючий засіб через машинку і дозатор пом'якшувача тканини.
    • Якщо у пральної машини є тільки режим полоскання в холодній воді, увімкніть його. Але тоді перед кожним полосканням вам доведеться наливати в дозатор гарячу мильну воду. Це дозволить воді і миючого засобу видалити і прочистити закупорку в дозаторі.
  3. 3 Запустіть не менше трьох циклів ополіскування з теплою водою і миючим засобом. Повторіть процес полоскання принаймні три рази, щоб миючий розчин міг очистити дозатор від бруду. При цьому не забувайте кожного разу виливати в дозатор по відру з теплою водою і миючим засобом.
    • Протріть внутрішню частину дозатора вологою ганчіркою, щоб видалити будь-яке сміття або бруд, що залишилися після чистки миючим розчином.
  4. 4 Використовуйте оцет. На багатьох сайтах рекомендують використовувати оцтовий розчин для очищення дозатора пом'якшувача тканини. Якщо в розчині миючого засобу не впорався зі своїм завданням, пропустіть через дозатор розчин оцту, щоб прочистити засмічення.
    • Оцет, особливо в поєднанні з харчовою содою, очистить внутрішню частину пральної машини від скопилася там згодом бруду, а також дозатори для пом'якшення тканини і прального порошку.

Що вам знадобиться

  • Гумові рукавиці
  • Відро або велика миска
  • відбілювач
  • Рідкий засіб для миття посуду
  • ганчірка
  • Зубна щітка (необов'язково)
  • оцет
  • Харчова сода (необов'язково)

Поради

  • У деяких пральних машинах можна використовувати як рідкий, так і порошкоподібний пом'якшувач тканини. Хоча порошкоподібний пом'якшувач набагато рідше призводить до закупорки дозатора, більшість виробників все ж рекомендують використовувати рідкий кондиціонер для білизни.
  • Зрозуміло, якщо ви не будете регулярно використовувати пом'якшувач під час прання, то і причин чистити дозатор у вас не виникне.