Як почистити електрочайник

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 27 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
3 СПОСОБА КАК ОЧИСТИТЬ ЭЛЕКТРИЧЕСКИЙ ЧАЙНИК ОТ НАКИПИ
Відеоролик: 3 СПОСОБА КАК ОЧИСТИТЬ ЭЛЕКТРИЧЕСКИЙ ЧАЙНИК ОТ НАКИПИ

Зміст

У електрочайника дуже зручно кип'ятити воду для чаю, інших напоїв або блюд. Коли вода знову і знову закипає всередині чайника, на його стінках залишаються тверді відкладення, що утворюють накип. Ці відкладення уповільнюють нагрів чайника і можуть потрапити в чай ​​або їжу. Щоб почистити електрочайник, використовуйте розчин оцту або лимона, а також харчову соду, щоб видалити складні плями всередині і зовні чайника.

кроки

Метод 1 з 3: Оцетовий розчин

  1. 1 Приготуйте оцтовий розчин. Оцет допоможе очистити електрочайник від накипу і видалити відкладення, що виникли через жорстку води. Змішайте воду і білий оцет в рівних пропорціях. Заповніть чайник на половину або на 3/4 цим розчином.
  2. 2 Закип'ятіть розчин в чайнику. Щоб очистити чайник зсередини і видалити тверді відкладення, включите чайник з розчином всередині. Доведіть його до кипіння.
    • Якщо всередині чайника утворився товстий шар накипу, додайте більше оцту. Знову закип'ятити чайник.
  3. 3 Залиште чайник відмокати. Коли вода в чайнику закипить, вимкніть чайник і витягніть вилку з розетки. Залиште чайник на 20 хвилин, щоб розчин встиг вбратися в нього. Через 20 хвилин вилийте розчин.
    • Якщо в чайнику утворився товстий шар накипу, залиште розчин на більш тривалий період.
  4. 4 Протріть чайник зсередини. Візьміть для цього неметаллическую губку або тканину для очищення внутрішньої частини чайника (але тільки після того, як оцтовий розчин розм'якшить осад на стінках чайника).
    • При цьому постарайтеся уникати нагрівальних елементів на дні чайника.
  5. 5 Обполосніть чайник, щоб видалити оцет. Промийте електрочайник водою. Щоб остаточно вивести запах оцту, повторіть цю процедуру кілька разів. Протріть чайник зсередини ганчіркою, а потім дайте йому висохнути.
    • Якщо в чайнику ще залишиться смак або запах оцту, закип'ятити в ньому воду, а потім вилийте її. Це повинно вирішити проблему. Якщо запах або смак оцту не зникнуть, закип'ятіть воду ще пару раз.

Метод 2 з 3: Інші розчини

  1. 1 Скористайтеся лимонним розчином. Якщо виробник чайника прямо вказав, що чайник не можна чистити за допомогою оцту, використовуйте замість цього лимон. Приготуйте розчин з лимона і води. Вичавіть лимон в воду, а потім наріжте лимон часточками і помістіть їх в воду.Наповніть чайник цим розчином.
    • Закип'ятіть воду і залиште чайник на годину, щоб розчин вбрався в нього.
    • Вилийте воду і промийте чайник.
    • Замість лимона можна використовувати лайм.
  2. 2 Приготуйте розчин з харчової соди. Змішайте харчову соду з водою, щоб приготувати інший очищуючий розчин. Додайте чайну ложку харчової соди в воду. Вилийте розчин в електрочайник і доведіть його до кипіння.
    • Нехай чайник отмокает в розчині протягом 20 хвилин, після чого вилийте розчин і промийте чайник холодною водою.
    • Це повинно видалити накип усередині чайника.
  3. 3 Використовуйте фірмове засіб для чищення від накипу для чайників. Якщо ви хочете використовувати фірмовий очисник, купіть засіб для очищення чайників в інтернеті, господарському магазині або супермаркеті. Розбавте очищувач водою відповідно до інструкції по застосуванню і закип'ятіть розчин в чайнику.
    • Залиште розчин в чайнику, щоб він їм просочився.
    • Обполосніть чайник холодною водою.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Kadi Dulude


    Спеціаліст з прибирання Каді Дулуд - власниця Wizard of Homes, клінінгової компанії в місті Нью-Йорку. Керує командою з більш ніж 70 зареєстрованих професіоналів клінінгу. Її поради з прибирання публікувалися в журналах Architectural Digest і New York.

    Kadi Dulude
    Спеціаліст з прибирання

    Рада фахівця: «В якості простого і ефективного домашнього кошти підійде будь-який газований напій. Наповніть чайник звичайної газованою водою, доведіть до кипіння, потім дайте охолонути приблизно протягом 45 хвилин. Після цього промийте і сполосніть чайник як зазвичай, і чайник повинен знову засяяти колишньої чистотою! »

Метод 3 з 3: Зміст чайника в чистоті

  1. 1 Помийте зовнішню частину чайника засобом для миття посуду. Щоб очистити зовнішню частину чайника, візьміть звичайне миючий засіб для посуду. Промийте чайник зовні миючим засобом, а потім протріть його вологою ганчіркою. Дивіться, щоб миючий засіб не потрапило всередину чайника.
    • Мийте чайник раз в тиждень або близько того.
    • Через нагрівального елементу електрочайник не можна занурювати в воду.
  2. 2 Протріть чайник оливковою олією. Якщо ваш чайник виготовлений з нержавіючої сталі, полірування дозволить повернути йому колишній блиск. Щоб чайник блищав, використовуйте оливкову олію. Видавіть трохи масла на м'яку тканину і натріть зовнішню частину чайника. Тріть акуратно, щоб випадково не подряпати поверхню чайника.
  3. 3 Чистіть чайник частіше. При частому використанні всередині чайника починають накопичуватися тверді відкладення, особливо якщо використовувати жорстку воду. Це може привести до появи пластівців накипу в чаї або каву, а також до більш повільної роботи чайника. Щоб чайник працював правильно, чистите його хоча б раз в кілька місяців.

Що вам знадобиться

  • білий оцет
  • лимони
  • Харчова сода
  • Засіб для миття посуду
  • Оливкова олія
  • Губка