Як підготувати шкіру до воскової епіляції

Автор: Janice Evans
Дата Створення: 3 Липня 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
5 главных СОВЕТОВ по уходу за кожей после депиляции от Яны Осадчей
Відеоролик: 5 главных СОВЕТОВ по уходу за кожей после депиляции от Яны Осадчей

Зміст

Приступати до процедури епіляції воском досить страшно, особливо якщо ви не знаєте, як до неї підготуватися. Перед початком воскової епіляції потрібно підготувати шкіру, щоб епіляція вийшла ефективної і якомога менше травмує. Деякі кроки підготовки варто почати ще за кілька днів і навіть тижнів до процедури. Плануйте процедуру епіляції як мінімум за місяць, щоб шкіра залишилася здоровою і гладкою.

кроки

Частина 1 з 3: Завчасне планування

  1. 1 Отрастите волосся. Не варто призначати процедуру епіляції, поки не пройде мінімум тиждень або два після того, як ви збрили волосся. В ідеалі волосся повинне бути приблизно 6 мм в довжину, щоб їх було легко захопити і вирвати воском. Крім того, процедура епіляції пройде менш болісно і набагато більш ефективно, якщо ви відростіть волосся до оптимальної довжини.
    • Виняток з цього правила - тонкі волоски (наприклад, волоски на жіночому обличчі). Тонке волосся можуть бути трохи коротше, але все одно краще відрощувати їх тиждень або близько того.
  2. 2 Не варто робити епіляцію воском, якщо у вас чутлива шкіра. Воскова процедура навряд чи добре підійде для чутливої ​​шкіри. Кращий час для воскової епіляції - тиждень після закінчення менструального циклу, коли у вас найвищий поріг болю. Не плануйте процедуру епіляції на дні, коли у вас менструація. Крім того, не варто планувати процедуру перед тим днем, який плануєте провести на сонці, а також відразу після нього. Якщо ви отримаєте сонячний опік, шкіра буде роздратованою, тому епіляція буде болючою.
  3. 3 Не варто планувати першу процедуру епіляції воском відразу перед будь-яким особливим випадком. Наприклад, не робіть епіляцію за день до важливого заходу, відпустки або фотосесії. Шкіра у всіх по-різному реагує на епіляцію воском, може виникнути почервоніння, синці і роздратування.Якщо ви вперше робите епіляцію воском, краще зробити її за кілька тижнів до важливого заходу, щоб знати, чого очікувати.
    • Якщо на шкірі з'являється сильне роздратування після процедури епіляції, в майбутньому це роздратування можна запобігти, завдавши трохи кокосового масла, дитячої присипки або заспокійливого лосьйону відразу після епіляції.
  4. 4 Поговоріть з косметологом перед тим, як записатися на епіляцію. Коли знайдете професійного косметолога, розкажіть йому про будь-яких видах алергії і чутливості вашої шкіри. Косметолог вибере найбільш підходящий для вас віск, щоб уникнути роздратування на шкірі.
    • Якщо ви вперше робите епіляцію, розкажіть про це косметолога. Спеціаліст розповість, як підготуватися, виходячи з особливостей вашої шкіри.
    • Розкажіть косметолога про кремах, якими ви користуєтеся, тому що це може вплинути на чутливість шкіри.
  5. 5 Перед тим, як записатися на епіляцію воском, варто провести алергологічний тест. Оскільки віск містить певні хімічні речовини, які можуть подразнювати шкіру, варто звернутися до терапевта або лікаря-дерматолога для проведення алергічних проб. Потрібно знати, як може відреагувати ваша шкіра на віск, особливо якщо ви перший раз плануєте зробити епіляцію воском. Розкажіть косметолога про результати алергічних проб, щоб він знав, чи реагує ваша шкіра на певний хімікат або аромат.
    • Тестування на наявність алергії може зайняти кілька днів (саме стільки потрібно, щоб на шкірі проявилося роздратування). Тому зверніться до лікаря з приводу цих проб заздалегідь.

Частина 2 з 3: Підготовчі дні перед епіляцією

  1. 1 Перевірте наявність на шкірі подразнення, опіків або подряпин. Перед тим, як планувати епіляцію воском, необхідно вилікувати опіки, висипання і порізи, щоб уникнути подальшого травмування шкіри воском. Огляньте шкіру на предмет наявності синців і порізів. Навіть невеликі порізи від бритви можуть викликати сильне роздратування після воскової епіляції.
    • Якщо ви знайшли порізи, під час епіляції на цю область не повинен потрапити віск. До того ж віск не ефективний на ділянках з гормональними порушеннями.
    • Якщо опік або висип не пройшли до призначеного часу, перенесіть процедуру епіляції, поки шкіра не заживе.
  2. 2 Утримайтеся від засмаги протягом тижня до процедури епіляції. У вільний час на сонці робить шкіру більш чутливою. Навіть якщо у вас не буде сонячного опіку, шкіра стане більш схильною до подразнення, особливо відразу після засмаги. Намагайтеся не проводити багато часу на сонці протягом декількох днів до процедури.
    • Якщо вам потрібно провести багато часу на вулиці в сонячну погоду, нанесіть на шкіру сонцезахисний крем (SPF 50+), потім через кілька годин нанесіть ще один шар.
  3. 3 відлущить шкіру. Перед процедурою епіляції необхідно сходити в душ і відлущити шкіру, щоб позбутися від відмерлих клітин шкіри, а також підняти волоски. Процедура відлущування зменшить ризик появи врослого волосся після епіляції. Візьміть люфу або чисту губку для миття посуду / мочалку, нанесіть скраб і втирайте його в шкіру круговими рухами (за тією області, яку плануєте їх проводити).
    • Необхідно робити це дуже м'яко й акуратно. Якщо ви будете сильно тиснути, на шкірі може залишитися роздратування.
    • Не варто користуватися скрабом в той же день, в який запланували зробити епіляцію. Необхідно відлущити шкіру за кілька днів, щоб запобігти свербіж та почервоніння.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Melissa Jannes


    Ліцензований косметолог і викладач бразильської воскової депіляції Мелісса Дженніс - ліцензований косметолог, власниця салону краси Maebee's Beauty Studio в Філадельфії. Працює в поодинці і тільки за попереднім записом, пропонує якісні послуги та індивідуальний підхід. Також проводить навчання для Universal Companies, провідної компанії, що займається підтримкою та постачанням більш ніж 30 000 професіоналів спа-догляду в 47 країнах.Отримала ступінь по косметології в Школі краси Міддлтауна в 2008 році, пройшла ліцензування в штатах Нью-Йорк і Пенсільванія. У 2012 році її процедура воскової депіляції зони бікіні отримала приз Best of Beauty журналу Allure.

    Melissa Jannes
    Ліцензований косметолог і викладач бразильської воскової депіляції

    А ви знали? Краще провести відлущування за кілька днів до воскової епіляції, ніж за день. При регулярній воскової епіляції хорошою ідеєю буде отшелушивать шкіру 1-2 рази в тиждень.


  4. 4 Зволожуйте шкіру. Після відлущування нанесіть зволожуючий крем або лосьйон на шкіру. Так шкіра буде залишатися м'якою і зволоженою до дня епіляції. Через процедури відлущування шкіра може стати занадто сухий, тому її обов'язково потрібно зволожувати.

Частина 3 з 3: Підготовка безпосередньо перед процедурою

  1. 1 Прийміть теплу ванну, щоб зволожити шкіру. У день епіляції сходіть в теплий душ або прийміть ванну, щоб зволожити шкіру. Воскова епіляція сухої шкіри буде дуже болюча, тому що з неї складніше видалити волосся. Якщо у вас немає часу прийняти ванну, просто намочіть область, яку плануєте їх проводити, теплою водою (протягом 5-10 хвилин).
    • Щоб зменшити висип після епіляції, випийте побільше води перед процедурою.
  2. 2 Нанесіть зволожуючий крем. Використовуйте зволожуючий крем на водній основі (без масла) після того, як приймете душ. Зволожуючий крем запобіжить перегрівання шкіри в процесі епіляції. Обов'язково почніть користуватися зволожуючим кремом за кілька днів до епіляції для кращого результату.
    • Не користуйтеся маслом (наприклад, кокосовим маслом) і лосьйонами на масляній основі перед воскової епіляції, інакше віск не зможе захопити навіть довгі волоски. Зволожуючі засоби на масляній основі можна використовувати тільки після епіляції, щоб запобігти потраплянню інфекції, тому що зазвичай такі засоби мають дезінфікуючу ефектом.
  3. 3 Заклейте пластиром всі родимки і порізи. В процесі епіляції ви випадково можете зачепити родимки, опіки і порізи, що травмує шкіру (а це збільшить ризик розвитку раку). Тому потрібно заклеїти їх пластиром, щоб потім не забути розповісти про це косметолога.
  4. 4 Щоб зменшити біль, можна прийняти знеболюючі таблетки. Якщо ви дуже чутливі до болю, прийміть таблетку ібупрофену перед епіляцією, щоб зменшити біль і роздратування. Таблетку знеболюючого потрібно прийняти за годину до епіляції, щоб вона почала діяти вчасно і діяла протягом всієї процедури.
  5. 5 Збираючись на епіляцію, надіньте вільну зручний одяг. Не надягайте занадто вузькі джинси і одяг з щільної тканини. Після епіляції воском вам буде потрібна вільна м'яка одяг, який не буде дратувати шкіру.
    • Не надягайте новий одяг на процедуру епіляції. Потрібна одяг, яку ви одягаєте досить часто і яка вам подобається.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    «Після процедури воскової епіляції тримайте оброблену область в чистоті, не збривайте залишилися волоски і регулярно відлущує шкіру».


    Melissa Jannes

    Ліцензований косметолог і викладач бразильської воскової депіляції Мелісса Дженніс - ліцензований косметолог, власниця салону краси Maebee's Beauty Studio в Філадельфії. Працює в поодинці і тільки за попереднім записом, пропонує якісні послуги та індивідуальний підхід. Також проводить навчання для Universal Companies, провідної компанії, що займається підтримкою та постачанням більш ніж 30 000 професіоналів спа-догляду в 47 країнах. Отримала ступінь по косметології в Школі краси Міддлтауна в 2008 році, пройшла ліцензування в штатах Нью-Йорк і Пенсільванія. У 2012 році її процедура воскової депіляції зони бікіні отримала приз Best of Beauty журналу Allure.

    Melissa Jannes
    Ліцензований косметолог і викладач бразильської воскової депіляції

Поради

  • Після епіляції знову зволожите шкіру і намагайтеся протягом декількох днів не проводити багато часу на сонці.Шкіра після епіляції дуже чутлива і може легко згоріти.
  • Якщо вам зручніше, можете зробити епіляцію воском в домашніх умовах, дотримуючись цих же радам.
  • Є різні види воску, які підходять для різних типів шкіри і волосся. Поговоріть з косметологом або з консультантом в салоні краси про те, який віск вам найкраще підійде.
  • Напередодні епіляції не варто пити каву, тому що кава знижує поріг больової чутливості.