Як підготуватися до іспиту за тиждень

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 15 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як підготуватися до ЗНО з історії України за тиждень?
Відеоролик: Як підготуватися до ЗНО з історії України за тиждень?

Зміст

Підготуватися до іспиту за один тиждень - це складне завдання, але якщо ви застосуєте правильну тактику, у вас є шанс отримати гідну оцінку. Якщо ви хочете успішно скласти іспит, перш за все, виділіть достатньо часу для повторення і заучування матеріалу, виберіть відповідне місце для занять, активно вивчайте заданий матеріал і спробуйте займатися разом з одним.

кроки

Частина 1 з 3: Виділіть час і виберіть місце для підготовки

  1. 1 Виберіть тихе місце, де ви зможете спокійно вчитися. Якщо ви живете з батьками, виберіть кімнату (це може бути ваша спальня, робочий кабінет або ігрова кімната), яку ви зможете використовувати для того, щоб побути на самоті і спокійно підготуватися до іспиту. Бібліотеки, тихі кафе і парки - це відмінні місця, які студенти і дорослі (а також учні старших класів) використовують для навчання.
  2. 2 Слідкуйте за часом. Подумайте про свій розклад на тиждень. У які дні і в який час ви будете перебувати вдома? Скільки часу ви зможете присвячувати підготовці до іспиту крім виконання інших обов'язків? Відзначте час, яке ви будете присвячувати підготовці до іспиту, в календарі або щоденнику. Завдяки цьому ви не будете відкладати все на останній момент.
  3. 3 Правильно розставляйте пріоритети. Якщо у вас багато обов'язків, які не пов'язані з навчанням, швидше за все, вам доведеться відкласти їх виконання на деякий час (наприклад, ви зможете виконати їх через тиждень після іспиту) або попросити близьких допомогти вам, щоб ви могли зайнятися підготовкою. Якщо вам необхідно виконати інші завдання, пов'язані з навчанням, пам'ятайте про те, що підготовка до іспиту повинна займати чільне місце, особливо якщо іспит важливіший для вас у порівнянні з іншими завданнями.
  4. 4 Будьте організовані і зосереджені. У вас повинні бути під рукою підручник і записи, які ви робили під час уроку і вдома. Крім того, ви повинні знати зразкові питання і завдання, які будуть на іспиті. Слухайте уважно вчителя, який неодмінно скаже, що вам необхідно вивчити, щоб підготуватися до іспиту.
  5. 5 Скажіть близьким, в який час ви будете зайняті. Це особливо важливо зробити, якщо у вас є власна сім'я і пов'язані з нею певні обов'язки. Крім того, відправте повідомлення з проханням не турбувати вас людям, з якими ви щодня телефонуєте. Завдяки цьому вони не будуть відволікати вас від підготовки.

Частина 2 з 3: Активно вивчайте необхідний матеріал

  1. 1 Використовуйте навчальний посібник. Якщо вчитель дав вам посібник для підготовки, це полегшить процес вивчення матеріалу! Читайте посібник уважно. Якщо у вас є час, ви можете прочитати його кілька разів. Якщо в навчальному посібнику містяться питання, обов'язково відповідайте на них. Швидше за все, матеріал, що міститься в навчальному посібнику, є основою майбутнього іспиту.
  2. 2 Використовуйте доступні завдання, які були на іспитах минулих років. Ви можете знайти збірники з такими завданнями і придбати їх. Крім того, можна знайти приклади завдань в інтернеті. Тому виділіть достатньо часу, щоб використовувати корисні ресурси. Крім того, робіть замітки, які допоможуть вам розібратися в складному матеріалі. Завдяки цьому ви зможете приділити більше уваги складних темах, які вимагають більше часу для їх розгляду.
  3. 3 Перегляньте матеріал. Якщо ви збираєтеся вивчати новий для вас матеріал, дуже важливо підготувати до цього свій розум. Існує кілька способів це зробити:
    • Перегляньте інформацію. Перегляньте матеріал, який вам необхідно вивчити. Зверніть увагу на заголовки, малюнки, діаграми, таблиці, а також виділені слова.
    • Спробуйте вгадати, про що піде мова. Після перегляду матеріалу спробуйте вгадати, яку інформацію ви зможете отримати, вивчаючи матеріал. Що ви зможете дізнатися?
  4. 4 Читайте з певною метою. Коли ви читаєте, у вас повинна бути певна мета.Запитайте у вчителя, що нового ви повинні дізнатися, вивчивши матеріал. Якщо ви отримали навчальний посібник, звертайте увагу на найважливіші моменти.
    • Учні старших класів можуть самі визначити мету читання. Визначте мету читання перед тим, як ви приступите до самого процесу читання.
  5. 5 Виділяйте головні думки в тексті. Якщо вам дозволяють це робити (в деяких школах не дозволяють писати в підручниках), виділяйте головні думки в навчальному посібнику. Ви можете підкреслювати або обводити головні думки. Крім того, ви можете записувати питання і робити нотатки на полях.
    • Якщо ви хочете виділяти головні думки в підручнику, але у вашій школі робити це заборонено, можна зробити ксерокопію необхідних глав.
  6. 6 Встановіть зв'язок. Коли ви читаєте матеріал, встановлюйте зв'язок між текстом і власним досвідом ( «це нагадує мені те, коли я ...»), іншим матеріалом ( «це нагадує мені те, що написано в ...»), або між текстом і оточуючим світом ( «це нагадує мені те, що відбувається, коли ...»).
    • Встановлення зв'язку - важлива складова для довготривалого запам'ятовування матеріалу.
  7. 7 Узагальнити вивчений матеріал. Після того, як ви прочитаєте матеріал, подумайте про те, яка головна думка вивченої вами інформації. Запишіть головні думки прочитаного, наприклад, основну ідею і деякі додаткові деталі.
  8. 8 Записуйте головні пункти своїми словами. Поміркуйте над тим, що ви прочитали. Перегляньте ще раз головні пункти, ілюстрації і заголовки. Робіть на уроці замітки, висловлюючи думку своїми словами.
    • Робити замітки своїми словами дуже важливо як для розуміння, так і для запобігання плагіату в тесті.
  9. 9 Зробіть флеш-картки. Для запам'ятовування визначень слів, математичних формул або важливих дат можна використовувати флеш-картки, які легко зробити за допомогою звичайних листочків паперу. Ви можете переглядати їх, щоб швидко повторити матеріал. Крім того, виготовлення карток допоможе вам запам'ятати важливі моменти.
  10. 10 Придумайте вірші, пісні або мнемонічні історії. Хорошим методом запам'ятовування є використання одного з цих способів, коли ви відповідаєте на оглядові питання. Студенти з музичними здібностями можуть становити вірші або пісні, щоб краще запам'ятати інформацію.
    • Мнемонічні прийоми - це спеціальний підхід до роботи з матеріалом, завдяки якому запам'ятовується більшу кількість інформації. Так, всім відомо мнемонічне правило для запам'ятовування кольорів веселки за першими літерами «кожен мисливець бажає знати, де сидить фазан» (червоний, оранжевий, жовтий, зелений, блакитний, синій, фіолетовий).

Частина 3 з 3: Вчіться разом з другом

  1. 1 Виберіть друга, якому ви довіряєте. Під час підготовки до іспиту у великій компанії друзів люди відволікають один одного, так що, швидше за все, ви не отримаєте очікуваної користі від таких занять. Однак промовляти досліджуваний матеріал вголос - дуже корисний спосіб запам'ятовування інформації. Якщо ви чуєте інформацію і обговорюєте її, ви з більшою ймовірністю запам'ятайте її.
    • Виберіть тільки одного друга, який налаштований серйозно займатися, а також здатний розуміти матеріал. Крім того, вам повинно бути комфортно з цією людиною, оскільки вам доведеться обговорювати з ним велику кількість інформації.
  2. 2 Обговоріть матеріал і обміняйтеся нотатками. Обговоріть з одним інформацію, яку кожен з вас дізнався, займаючись самостійно. Передайте один одному корисні знання. Завдяки цьому ви зможете згадати інформацію, яку вже вивчали. Ваш друг може нагадати вам про те, про що ви забули, хоча раніше ви вивчали цей матеріал.
  3. 3 Задавайте питання і будьте уважні. Якщо ви не розумієте те, що говорить вам друг, задавайте йому питання. Продовжуйте ставити питання до тих пір, поки не зрозумієте матеріал. Зв'яжіть матеріал, який ви вже знаєте, з інформацією, якою поділився з вами друг. Обговорюйте матеріал разом. Спільна зосередженість на матеріалі буде корисна вам обом.
  4. 4 Задавайте один одному питання. По черзі задавайте один одному питання, використовуючи навчальний посібник, флеш-картки або ваші замітки. Людина, що відповідає на питання, повинен дати відповідь, чи не підглядаючи в записи. Це відмінний спосіб повторити матеріал, і кожен з вас буде дуже радий, коли ви успішно складете іспит.