Як підключити ігрову приставку до комп'ютерного монітора

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 2 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Подключение игровых приставок к VGA монитору
Відеоролик: Подключение игровых приставок к VGA монитору

Зміст

Хочете пограти в консольну гру, але у вас немає телевізора? Тоді підключіть ігрову приставку до комп'ютерного монітора! Найчастіше монітор коштує дешевше телевізора, а у деяких користувачів є старі монітори, яким можна знайти застосування в вигляді екрану для консольних ігор. До монітора ви можете підключити практично будь-яку ігрову приставку, хоча на це піде більше часу і, можливо, вам буде потрібно адаптер.

кроки

Частина 1 з 3: Вибір відповідного обладнання

  1. 1 Пошук найбільш вдалого монітор. Якщо ви можете вибрати один з декількох моніторів, визначте, який з них краще підійде для роботи з ігровою приставкою. Різні моделі приставок пред'являють різні вимоги до екранів. Постарайтеся вибрати найбільш підходящий монітор, щоб гра відображалася на ньому так, як було задумано її творцями.
    • Якщо у вас одна з останніх моделей ігрових приставок, наприклад, PS4 або Xbox One, для отримання якісного зображення скористайтеся монітором високої чіткості (HD 1080p). Підключивши приставку до монітора з електронно-променевою трубкою (ЕПТ), ви отримаєте нечітку картинку.
    • З іншого боку, застарілі моделі приставок, наприклад, NES або Sega Genesis, слід підключати до ЕПТ-моніторів, так як такі приставки залишають поза передачею HD-сигнал. У цьому випадку крім чіткого зображення ви отримаєте можливість краще контролювати ігровий процес, так як частота оновлення ЕПТ-монітора вище, ніж у HD-монітора. Частота оновлення характеризує швидкість оновлення зображення на екрані. При підключенні застарілої моделі приставки до HD-монітора знижується контроль над ігровим процесом через низьку частоти поновлення; більш того, зображення на екрані розтягнеться по горизонталі.
  2. 2 На моніторі знайдіть роз'єми для підключення ігрової приставки. Це основний момент при підключенні приставки до монітора. У більшості сучасних моделей моніторів є роз'єми HDMI і DVI, а в деяких і додатковий роз'єм VGA. Застарілі моделі моніторів забезпечені роз'ємами VGA і DVI або тільки одним роз'ємом VGA. У рідкісних випадках можна знайти монітор з роз'ємом RCA, який також встановлювався на старих моделях ігрових приставок. Сучасні приставки комплектуються роз'ємом HDMI. У більшості випадків роз'єми для підключення приставки розташовані на задній панелі монітора. Як правило, дешеві монітори мають тільки один роз'єм. Деякі застарілі моделі моніторів комплектувалися незнімними кабелями.
    • Роз'єм HDMI схожий на витягнутий USB-порт з канавками по обидва боки. Більшість сучасних моделей як приставок, так і моніторів забезпечено саме цим роз'ємом.
    • Роз'єм DVI містить 24 контакту і є досить поширеним роз'ємом, який встановлюється на моніторах. Ви не зможете підключити приставку безпосередньо до гнізда, але ви завжди можете зробити це через адаптер.
    • Роз'єм VGA є застарілим. Як правило, 15-контактний VGA-штекер має синій колір. У більшості сучасних моніторів такого роз'єму немає. Такий роз'єм ви не знайдете ні на одній консолі, але ви завжди можете скористатися адаптером.
  3. 3 На ігровій приставці знайдіть роз'єми для передачі вихідного відеосигналу. Різні моделі приставок можна підключити до монітора по-різному. Найсучасніший роз'єм - це роз'єм HDMI, а найстаріший - роз'єм RCA або RF.
    • У приставок PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, Wii U є роз'єм HDMI. Перші моделі Xbox 360 також комплектувалися роз'ємом YPbPr, але такий роз'єм має дуже обмежену кількість моделей моніторів.
    • У приставок Wii, PS2, Xbox, Gamecube, Nintendo 64, PS1, Super Nintendo, Genesis є роз'єм RCA.Приставки Wii, PS2 і Xbox також укомплектовані роз'ємами YPbPr і S-Video, але такі роз'єми має дуже обмежену кількість моделей моніторів. Застарілі моделі приставок укомплектовані роз'ємом RF, але такого роз'єму немає ні на одній моделі монітора.
  4. 4 Знайдіть навушники або колонки, а також аудіо-адаптер. Якщо у вашому моніторі є вбудовані динаміки, ви можете відтворювати звук з приставки безпосередньо через них. Однак, в більшості моделей моніторів динаміків немає, тому вам потрібно придумати, як відтворювати звук з приставки - вам знадобляться колонки або навушники, а для їх підключення до приставки - аудіо-адаптер. Якщо ви підключите приставку до монітора через HDMI-кабель, вам знадобиться аудіокабель, так як HDMI-кабель можна підключити до колонок.
    • Сучасні моделі приставок видають цифровий (оптичний) аудіосигнал в тому випадку, коли для передачі звуку не використовується HDMI-кабель, тобто для підключення колонок до приставки вам знадобиться адаптер.
    • Якщо ви володієте ігровою приставкою PS4, ви можете підключити навушники безпосередньо до приставки, тобто ніякі адаптери або додаткові кабелі вам не потрібні.
  5. 5 Якщо у вашій приставці немає роз'єму HDMI, знайдіть відео-адаптер. Він знадобиться для підключення застарілої моделі консолі до роз'єму HDMI або DVI на моніторі. Ви можете вибрати один з безлічі відео-адаптерів. Наприклад, є адаптери відразу з декількома застарілими роз'ємами (або штекерами) і одним сучасним роз'ємом (або штекером) HDMI або DVI.
    • Більш того, деякі відео-адаптери також підтримують передачу звуку.
  6. 6 Якщо потрібно, знайдіть відповідний кабель. Більшість моделей приставок поставляється тільки з одним Відеокабелі. Наприклад, приставка PS3 поставляється з RCA-кабелем, хоча у цієї приставки також є роз'єм HDMI. Знайдіть кабель, який дозволить вам спростити процес підключення приставки до монітора і отримати найякісніше зображення.
    • HDMI-кабелі працюють однаково добре з усіма пристроями, забезпеченими HDMI-роз'ємом. У разі застарілих роз'ємів може знадобитися кабель, що підключається до певної моделі приставки. Наприклад, один і той же HDMI-кабель можна підключити як до Xbox 360, так і до PS3, а ось в разі RCA-роз'єми може знадобитися спеціальний кабель, відповідний до певної моделі приставки.
    • Якщо ваша приставка укомплектована тільки роз'ємом HDMI, а монітор - тільки роз'ємом DVI, знайдіть конвертер HDMI-DVI або спеціальний кабель.

Частина 2 з 3: Підключення приставки

  1. 1 Підключіть HDMI-кабель до приставки і до монітора. У разі використання HDMI-кабелю ви швидко і просто підключіть приставку до монітора. Один кінець кабелю до приставки, а інший - до монітора.
    • Для отримання інформації про підключення аудіокабелем перейдіть в наступний розділ.
  2. 2 Підключіть відеокабель до приставки і до адаптера. Якщо у вас застаріла модель приставки, вам доведеться підключити її до монітора через адаптер. При підключенні кольорове маркування штекерів кабелю повинна збігатися з кольоровим маркуванням роз'ємів адаптера. Переконайтеся, що роз'єми адаптера, до яких ви підключаєте приставку, марковані словом «INPUT» (входить сигнал).
    • Багато адаптери надають можливість підключити до монітора одночасно і комп'ютер, і ігрову приставку. Якщо ви володієте таким адаптером, не забудьте підключити до нього відеовихід комп'ютера.
  3. 3 Підключіть адаптер до монітора. Зробіть це за допомогою HDMI- або DVI-, або VGA-кабелю (в залежності від адаптера). Кабель підключайте до гнізда адаптера, який має маркування "OUTPUT" (Вихідний сигнал) або "MONITOR" (Монітор). При підключенні VGA-кабелю вимкніть монітор.
  4. 4 Налаштуйте монітор на відповідний вхідний сигнал. Виберіть правильний роз'єм входить сигналу, щоб зображення з приставки відобразилося на моніторі. Якщо монітор забезпечений тільки одним роз'ємом, то нічого налаштовувати не треба - при включенні монітора і приставки зображення з неї буде відображатися на екрані.

Частина 3 з 3: Відтворення звуку

  1. 1 У разі використання HDMI-кабелю підключіть додатковий аудіокабель. Швидше за все, тип аудіокабелем буде залежати від моделі ігрової приставки. Для передачі звуку при підключеному HDMI-кабелі скористайтеся RCA-кабелем. У найсучасніших приставках є окремий оптичний аудіо-роз'єм.
  2. 2 Підключіть аудіокабель до адаптера. Більшість моделей адаптерів забезпечені аудиовходом і аудіовиходом. Підключіть два штекера (червоний і білий) аудіокабелем до роз'ємів адаптера відповідного кольору (роз'єми повинні мати маркування "INPUT").
  3. 3 Підключіть колонки або навушники до гнізда адаптера з маркуванням "OUTPUT". При підключенні колонок не забудьте, що штекери і роз'єми повинні збігатися за кольором. Навушники підключайте до зеленого роз'єму адаптера. Деякі моделі адаптерів забезпечені тільки одним аудіо-роз'ємом; в цьому випадку підключайте колонки або навушники до гнізда.
  4. 4 Налаштуйте відтворення звуку (при використанні HDMI-кабелю). Налаштуйте параметри відтворення звуку з приставки, щоб вона передавала аудіо-сигнали через аудіо-кабель, а не за допомогою кабелю HDMI.
    • Процес внесення змін до звукові настройки залежить від моделі приставки. У більшості випадків потрібно відкрити меню "Налаштування", а потім вибрати "Звук".