Як підрізати троянди нокаут

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 1 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как обрезать розы весной. Весенняя обрезка роз.
Відеоролик: Как обрезать розы весной. Весенняя обрезка роз.

Зміст

Троянди «нокаут» - щодо безпроблемна різновид троянд, але вони потребують регулярної обрізку для збереження краси і здоров'я. Ображати їх як слід один раз на початку весни, а потім подрезайте в міру необхідності протягом усього вегетаційного періоду, щоб підтримувати форму. Завершальну обрізку зробіть безпосередньо перед настанням періоду спокою, і ваші троянди будуть добре рости і цвісти в наступному році.

кроки

Метод 1 з 4: Правильна обрізка троянд

  1. 1 Візьміть обвідний секатор. Обвідний (площинний) секатор ріже як ножиці, тому він краще секатора з наковаленкой, який має тенденцію м'яти стебла при зрізку. Чисті рівні зрізи важливі для підтримки здоров'я рослини.
    • Якщо у вас немає секатора, можете використовувати ножиці для підрізання живоплоту або сучкорез. Незалежно від того, що ви використовуєте, переконайтеся, що інструмент добре заточений і їм можна зробити чисті зрізи.
    • Якщо ви обрізаєте гілки товщиною понад 1,3 см, використовуйте замість секатора сучкорез.
    • Продезінфікуйте секатор спиртом або водним розчином хлорного відбілювача.
  2. 2 Одягніть рукавички, щоб захистити руки. Щоб ефективно і безпечно обрізати троянди «нокаут» (як, по суті, і будь-які рожеві кущі), надіньте щільні садові рукавички до ліктя. Рукавички повинні бути досить товстими, щоб захистити шкіру від шипів.
    • Не намагайтеся обрізати троянди, які не захистивши руки. Звичайні садові рукавички до зап'ястя - це краще, ніж нічого.
  3. 3 Перш ніж почати, продезінфікуйте секатор. Під час підрізування троянд також періодично опускайте секатор в ємність з дезинфікуючим розчином. Підійде будь-який універсальний миючий засіб. Дезінфекція лез запобіжить випадковому передачу через секатор хвороб від однієї рослини до іншої.
    • Заведіть звичку регулярно дезінфікувати секатор, незалежно від того, обрізаєте ви багато або мало.
    • В якості альтернативи можна взяти 70% розчин медичного спирту. Також можете протирати леза секатора спиртовими серветками, проте в цьому випадку будьте дуже обережні, щоб не поранитися.
  4. 4 Робіть зріз під кутом 45 градусів. Зрізайте гілку приблизно в полусантіметра над ниркою, яка дивиться назовні, при цьому ухил повинен йти в напрямку від нирки. Це стимулює зростання нових пагонів назовні, а не всередину куща. Дотримуйтеся цієї техніки незалежно від пори року та довжини обрізати гілки.
    • Зріз, зроблений під кутом, дозволяє воді стікати зі стебла і знижує ймовірність загнивання.
    • Зріз занадто близько до нирці може пошкодити її, але зріз занадто далеко від нирки збереже непотрібну частину старого втечі, і рослина буде витрачати на нього дорогоцінні сили.

Метод 2 з 4: Основна весняна обрізка

  1. 1 Дочекайтеся другого або третього сезону зростання. Утримуйтеся від радикальної обрізки, поки троянди майже не досягнуть свого «дорослого» розміру. Так ви будете впевнені, що рослина переживе видалення великих частин. Дорослий кущ троянди «нокаут» (до обрізки) має висоту і діаметр приблизно по 1,2 м.
    • Дорослі троянди потребують основної обрізку навесні, а молоді кущі потрібно тільки трохи підрізати протягом вегетаційного періоду, видаляючи мертві або відмирають пагони.
    • Між значними обрізками може пройти і 2-3 роки. Все залежить від того, наскільки швидко ростуть кущі і наскільки великими або маленькими ви хочете їх бачити.
  2. 2 Обрізуйте троянди відразу після пробудження нирок. Слідкуйте за формуванням нирок на пагонах рожевого куща. Коли нирки набрякли, але ще не розпустилися, троянди готові до обрізку.
    • Рози зазвичай обрізають між кінцем лютого і квітнем - чим холодніше клімат, де ви живете, тим пізніше. У цей час вони виходять зі стану спокою і готуються до нового вегетаційного періоду.ref> https://plantcaretoday.com/pruning-knockout-roses.html/ref>
    • Якщо нирки вже почали розпускатися, все-таки можете зробити обрізання. Якщо зима була дуже теплою, нирки можуть набрякнути раніше. В цьому випадку обрізайте втечу до першої сплячої нирки.
  3. 3 Перш за все ображати перехрещуються і переплітаються пагони. Ображати один з таких втеч або обидва для підтримки прямий, вертикальної структури куща. Якщо стебла не труться одна об одну, рослина буде виглядати акуратніше і краще рости.
    • Прорідити кущ на початку вегетаційного періоду, щоб він ріс акуратним і привабливим.
    • Видалення перехресних стебел і пагонів також поліпшить циркуляцію повітря в кроні куща, що зробить його менш схильним до грибкових захворювань.
  4. 4 Виведіть усіх людей від однієї третини до половини висоти і ширини куща. Здорові паростки можна істотно обрізати, не заподіявши шкоди рослині. Так ваші троянди будуть витрачати менше енергії рослини на зростання і в результаті цвісти пишнее.одну третину втечі.
    • Врахуйте, що троянди «нокаут» після обрізки швидко підуть у ріст. Тому їх варто обрізати на 30-60 см коротше, ніж ви хочете їх бачити в підсумку.
    • Не перестарайтеся з обрізанням. Якщо ви відріже здорові зрілі стебла більше, ніж наполовину, рослина може направити занадто багато сил, щоб відростити втрачену листя, і його зростання зупиниться.
  5. 5 Подрежьте кущ до бажаної висоти і ширини. Надайте рожевому кущу злегка закруглену, куполоподібну форму. Ображати будь стебла або втечі, які занадто далеко стирчать з листя і порушують форму куща.
    • Щоб поліпшити циркуляцію повітря і запобігти поширенню хвороб в жарку погоду, спробуйте обрізати кущі у вигляді латинської букви V, залишивши посередині вільний простір.

Метод 3 з 4: Пізня весняна і літня обрізка

  1. 1 Влітку (а в теплому кліматі - починаючи з кінця весни) робіть коригувальну обрізку. Коригувальна обрізка час від часу стимулює утворення нових бутонів. В результаті ви будете спостерігати більш ефектне цвітіння куща в період, коли день почне спадати.
    • Чи не обрізайте троянди сильно під час літньої спеки. Троянди і так вже відчувають стрес через високу температуру, а втрата великої кількості здорових пагонів послабить їх ще більше.
  2. 2 Обрізуйте хворі і пошкоджені пагони. Будь-які частини рослини з ознаками хвороби потрібно негайно видалити, щоб вона не поширилася далі. Мертві сухі пагони притягують шкідників, грибки і бактерії, а значить, від них теж потрібно позбавлятися якомога швидше.
    • Протягом вегетаційного сезону основна мета обрізок - підтримувати здоров'я рослини. Це перш за все видалення тих пошкоджених частин рослини, які можуть стати джерелом проблеми, якщо їх не видалити.
  3. 3 Видаляйте зів'ялі і увядающие квітки, щоб продовжити період цвітіння. Зрізайте квітки, які відцвіли або ось-ось відцвітуть, щоб звільнити місце і сили для нових. Обрізуйте стебло над найближчим до квітки листом, що складається з п'яти листочків.
    • Як правило, ви будете обрізати стебло приблизно на 15-20 см нижче квіткової головки.
    • У сильну спеку обрізайте квітки тільки до першого листа, але не більше довгу частину стебла.
    • Видаляти зів'ялі квіти необхідно для краси і здоров'я троянд.
  4. 4 Підтримуйте форму куща. Якщо кілька нових пагонів починають рости швидше за інших і набагато перевищують їх по довжині, ви можете підрізати їх так, щоб вони відповідали іншим. Виконайте це з усіх видимих ​​сторін куща, інакше він буде виглядати неохайно.
    • Крім зростаючих вгору, є пагони, які ростуть в нижній частині рослини і спрямовані назовні. Цей цибатий «підлісок» також потрібно підрізати.

Метод 4 з 4: Осіння обрізка

  1. 1 При бажанні зробіть заключну обрізку перед першими заморозками. В ідеалі постарайтеся обрізати троянди в кінці літа або на початку осені, коли погода все ще тепла. Коли похолодає, зростання нових пагонів почне зупинятися, так як троянда буде готуватися до періоду спокою.
    • Припиніть обрізати троянду найпізніше на початку осені. Якщо зробити це пізніше, нові пагони можуть загинути від холоду.
    • Трояндам піде на користь отих перед наступним вегетаційним періодом.
  2. 2 Видаліть мертві пагони. Точно так же, як влітку, ще раз уважно огляньте кущ, щоб знайти слабкі, хворі або відмерлі пагони, і обріжте їх. Інакше до початку зими хвороба може охопити весь трояндовий кущ.
    • У цей час рекомендується видаляти якомога менше від загальної висоти рослини - наскільки це можливо.
    • Постарайтеся не чіпати молоді пагони. Якщо ви випадково стимулюєте їх зростання, вони загинуть і рослина ослабне.
  3. 3 Зменшіть загальний розмір куща. Коли сезон закінчиться, можете обрізати до третини висоти і ширини рослини.Сконцентруйтеся на зайвих пагонах, які не відповідають загальній формі куща. Якщо зверху або по торон стирчать довгі стебла, на яких не утворюється квітів, обріжте їх теж.
    • Якщо ваша троянда за вегетаційний період ледь доросла до бажаних розмірів, обмежтеся легким коректує обрізанням.
    • Осіння обрізка не є вирішальною, і багато садівників предпчітают її пропустити.

Поради

  • Якщо ви обрізали красиво квітучі гілки, не викидайте їх, а поставте у вазу.
  • Троянди «нокаут» за вегетаційний період можуть вирости в три рази. Враховуйте це, коли вирішуєте, якої висоти і форми буде ваш кущ.
  • Майте під рукою тачку, щоб вивезти обрізані пагони.

Що вам знадобиться

  • обвідний секатор
  • Секатори для живоплоту або сучкорез (необов'язково)
  • Товсті садові рукавички до ліктя
  • Дезінфікуючий засіб (для очищення секатора)