Як підтягнути в'ялу шкіру шиї

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 13 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як підтягнути в'ялу шкіру шиї - Суспільство
Як підтягнути в'ялу шкіру шиї - Суспільство

Зміст

Одним з найбільш явних ознак старіння є поява в'ялості шкіри шиї. У міру старіння організму шкіра починає втрачати еластичність, яка була у неї в юності, тому вона стає обвислій і мішкуватою. Цей процес найбільш помітний на обличчі і шиї.Однак, незважаючи на те, що не можна повернути час назад, для зміцнення старіючої шкіри можна зробити певні профілактичні заходи, а також вдатися до застосування деяких медикаментозних засобів.

кроки

Метод 1 з 2: Зміцнення шкіри шиї за допомогою внесення змін до образ життя

  1. 1 Робіть зарядку для м'язів обличчя і шиї. Існує кілька вправ, які забезпечують собою гарне поєднання розтяжки і опрацювання шийних і лицьових м'язів. Повторюйте їх один-два рази на день і це дозволить вашій шкірі виглядати більш пружною.
    • Покладіть руку собі на лоб. Почніть тиснути на неї лобом, але не дозволяйте голові висуватися вперед. Ви повинні відчути напругу шийних м'язів. Зберігайте прийняте положення близько 10 секунд. Потім зчепите руки за головою і також почніть тиснути на них, знову ж утримуйте зайняте положення протягом приблизно 10 секунд.
    • Сядьте прямо. Відкиньте голову назад, щоб ваш підборіддя почав тягнутися до стелі, а губи при цьому залишалися зімкнутими. Потім почніть здійснювати ротом жувальні рухи. При цьому ви відчуєте роботу лицьових і шийних м'язів. Повторіть руху приблизно 20 раз.
    • Знову сядьте прямо з відкинутою головою, щоб підборіддя тягнувся до стелі, а губи були зімкнутими. Цього разу надайте губам положення, яке вони приймають при поцілунку. Повторіть вправу двічі. Дана вправа трохи схоже на попереднє, але воно опрацьовує інші м'язи обличчя і шиї.
    • Будьте обережні з наступною вправою, так як воно може перенапружити вашу шию. Ляжте спиною на ліжко так, щоб голова звисала з її краю. Повільно і обережно підтягніть голову до грудей, працюючи м'язами шиї. Потім також повільно і обережно опустіть голову. Повторіть вправу близько 5 разів. Якщо ви відчуєте больові відчуття, негайно припиніть виконувати дану вправу.
  2. 2 Уникайте прийняття постійно повторюваних виразів обличчя. Певні лицьові руху і міміка, наприклад, схиляння голови набік при вираженні невдоволення, здатні послабити сусідні з задіяними м'язи. Щоб шкіра вашої шиї довше залишалася пружною, стежте за тим, щоб у вас не виникало постійно повторюваних лицьових рухів.
    • Під час роботи лицьових і шийних м'язів під шкірою утворюються жолобки. У міру старіння шкіри шиї та втрати нею еластичності, вона стає не в змозі приховувати ці жолобки, тому на ній утворюються постійні зморшки або складки.
  3. 3 Харчуйтеся здоровою їжею. Існують докази того, що харчування правильно збалансованою дієтою здатне захистити шкіру від передчасного старіння. Відмова від нездорової їжі і фаст-фуду може на тривалий час захистити вас від зморшок і втрати еластичності шкіри.
    • Дієта, багата жиром і цукром, може уповільнити обмін речовин в клітинах. Тому постарайтеся не вживати занадто багато смаженого або солодкого.
    • Прискорити обмін речовин на клітинному рівні і поліпшити стан шкіри здатна їжа, багата на вітамін A і бета-каротином, включаючи такі фрукти і овочі, як полуниця і морква.
    • Вітаміном А і бета-каротином багаті жовті та оранжеві овочі. Їх вживання в поєднанні з вживанням великої кількості води прискорює обмін речовин, робить шкіру більш здоровою і менш схильною до закупорки пір.
    • Зберігати водний баланс шкіри допомагає вживання незамінних жирних кислот, які містяться у волоських горіхах або оливковій олії.
    • Пам'ятайте про те, що вживається вами нездорова їжа витісняє собою все те корисне, що ви могли б з'їсти замість неї і отримати необхідні для здоров'я шкіри вітаміни і антиоксиданти.
  4. 4 Слідкуйте за водним балансом. Добре зволожена шкіра зазвичай більш рівна і пружна, при цьому вона менш схильна до обвисання і утворення зморшок. Тому щоденне вживання достатньої кількості рідини здатне зміцнити шкіру вашої шиї.
    • Для підтримання водного балансу жінці необхідно вживати не менше 9 склянок води в день, а чоловікові - не менше 13 склянок.Атлетам і вагітним жінкам в день може вимагатися до 16 склянок води.
    • Вода являє собою найкращий джерело поповнення водного балансу, але ви також можете пити чай без кофеїну і соки. Чисті безалкогольні напої без кофеїну, наприклад, імбирний лимонад, також допомагають боротися з нудотою.
    • Ви можете продовжувати вживати в обмеженій кількості кави, а також чаї та інші безалкогольні напої з вмістом кофеїну, але знайте, що вони трохи зневоднюють організм.
  5. 5 Щодня користуйтеся зволожуючим засобом для шкіри. Кожен день наносите на шкіру спеціальний зволожуючий засіб, що стимулює вироблення колагену і еластину. Підтримка оптимального зволоження шкіри здатне зробити її більш пружною.
    • Навіть жирна шкіра може потребувати зволоженні. Просто підберіть для себе зволожуючий засіб, який не закупорює пори і не містить масел в своєму складі.
    • Зверніться за консультацією до дерматолога чи косметолога для оцінки типу вашої шкіри. Після цього ви зможете купувати в аптеках і магазинах косметики засоби по догляду за шкірою, призначені саме для вашого типу шкіри.
    • Існує багато засобів, які не тільки стимулюють вироблення колагену і еластину, а й покращують зовнішній вигляд шкіри шиї, насичуючи її входять до складу силіконом і гіалуроновою кислотою.
    • Застосування зволожуючих засобів з сонцезахисними компонентами здатне прискорити процес надання шкірі пружності.
  6. 6 Обмежте час, проведений на сонці. Присутнє в сонячному світлі ультрафіолетове випромінювання прискорює процес старіння, розщеплюючи містяться в шкірі колаген та еластин, які відповідають за її пружність. Тому скорочення проведеного на сонці часу здатне продовжити молодість і пружність шкіри.
    • Не забувайте користуватися сонцезахисним кремом з широким спектром захисту і високим значенням SPF, коли вам необхідно вийти на вулицю, щоб виконати будь-які справи.
    • Також для додаткового захисту шкіри від сонця можна надягати крислатий капелюх.
    • Якщо ви відправляєтеся на пляж або до відкритого басейну, то непогано буде розміститися в тіні парасольки.
  7. 7 Киньте палити. Як і сонячне світло, куріння прискорює процес старіння, так як призводить до порушення притоку крові до шкіри. Для уповільнення старіння шкіри киньте цю погану звичку або максимально скоротіть куріння, і ваша шкіра довше буде залишатися підтягнутою і пружною.
    • Якщо у вас не виходить самостійно відмовитися від куріння, зверніться до лікаря. Він зможе підібрати вам ефективну програму лікування нікотинової залежності.
  8. 8 Уникайте різкої зміни ваги. Набір зайвої ваги здатний розтягнути шкіру, через що вона залишиться обвислій при зниженні ваги. Різке зниження ваги не дає шкірі часу на пристосування до нових обставин, тому вона може здаватися млявою і в'ялою. Намагайтеся підтримувати свій поточний вагу або знижуйте його поступово, щоб шкіра шиї не ставала мішкуватою.

Метод 2 з 2: Підвищення пружності шкіри за допомогою медикаментозних засобів

  1. 1 Користуйтеся зовнішніми ретиноїдами. Ретиноїди - це похідні вітаміну А, які можуть розгладжувати дрібні зморшки, нерівності та інші вади шкіри. Застосування призначених дерматологом ретиноидов здатне поліпшити зовнішній вигляд шкіри шиї та підвищити її еластичність.
    • Вам можуть призначити наступні ретиноїди: третиноин або тазаротен.
    • Застосовувати ретиноїди слід тільки за приписом лікаря, тому зверніться за консультацією до дерматолога, щоб упевнитися в тому, що вони вам дійсно необхідні.
    • Обов'язково розпитайте лікаря про можливі побічні ефекти застосування ретиноїдів і протипоказання.
    • Деякі крему з невеликим вмістом ретиноидов можна придбати без рецепта. Знайте, що вони не настільки дієві, як відпускаються за рецептом кошти, тому вони можуть і не мати належного ефекту на стан вашої шкіри в довгостроковій перспективі.
    • Застосування ретиноїдів може призводити до почервоніння, сухості і печіння шкіри.
  2. 2 Пройдіть курс лазерної, світловий або радіочастотної терапії. Застосування лазерного, світлового або радіочастотного випромінювання здатне стимулювати вироблення колагену шкіри. Для підтяжки шкіри шиї можна пройти будь-який із зазначених курсів терапії.
    • Лазерна та светотерапия руйнує зовнішній шар шкіри і нагріває її нижній шар, що стимулює утворення колагену. Травмована шкіра поступово відновлюється і при цьому стає більш гладкою і пружною.
    • Повне відновлення шкіри після застосування лазерної або світлової терапії може зайняти кілька місяців, при цьому є ризик утворення шрамів, освітлення або потемніння шкіри.
    • Для несильно обвислій шкіри подумайте про застосування щадить неабляціонной лазерної терапії.
    • Радіочастотна терапія також відноситься до неабляціонному типу терапії. Незважаючи на те, що її застосування не дає настільки явних результатів, як лазерна і светотерапия, вам буде помітний ефект у вигляді легкого або помірного підтяжки шкіри.
    • Знайте, що для застосування будь-якої із зазначених терапій можуть бути протипоказання.
  3. 3 Проведіть процедуру пілінгу шкіри. Існують більш щадні способи відлущування верхнього шару шкіри в порівнянні з вищевказаними. Хімічний пілінг, дермабразія і мікродермабразія дозволяють зняти верхній шар шкіри і не тільки підвищити її еластичність, а й поліпшити її зовнішній вигляд.
    • Під час процедури хімічного пілінгу косметолог наносить на шкіру спеціальну кислоту. Вона випалює зовнішній шар шкіри разом з веснянками і деякими зморшками. Відновлення після хімічного пілінгу займає кілька тижнів, при цьому результати можуть стати помітними лише після проведення декількох процедур пілінгу.
    • Під час процедури дермабразії відлущування верхнього шару шкіри проводиться обертається щіткою. Процедура стимулює зростання нового шару шкіри, який може надати шиї більш підтягнутий вигляд. Помітні результати і повне відновлення після процедури пілінгу наступають через кілька місяців.
    • Процедура мікродермабразії подібна дермабразии, але при цьому видаляється зовсім тонкий шар шкіри. Для появи помітного результату може знадобитися проведення декількох процедур, однак період відновлення шкіри буде істотно коротше, ніж після використання інших методів пілінгу. Microdermabrasion also only produces modest results.
    • Знайте, що у вас можуть бути протипоказання для проведення процедури пілінгу.
  4. 4 Вдамося до ін'єкцій ботокса. Ботокс, або ботулотоксин типу А, здатний не давати м'язам скорочуватися, через що шкіра здається більш гладкою і менш зморшкуватою. Ін'єкції ботокса можуть підтягнути шкіру шиї при її помірної в'ялості.
    • Ефект від ін'єкцій ботокса зберігається протягом 3-4 місяців, після чого потрібне повторне проведення ін'єкцій.
    • Побічним ефектом від застосування ботокса може бути нездатність управляти м'язами обличчя і шиї. Тому ви не зможете так само добре висловлювати на обличчі власні емоції, як це було раніше.
    • Знайте, що застосування ботокса також має свої протипоказання.
  5. 5 Вдамося до ін'єкціям наповнювачів м'яких тканин. Існують різні наповнювачі м'яких тканин, включаючи жир, колаген і гуалуроновую кислоту. Їх вводять в шкіру шиї у вигляді ін'єкцій для надання їй пружності.
    • Після введення даних ін'єкцій у вас на шиї можуть з'явитися набряки, почервоніння і синці.
    • Як і у випадку з ботоксом або мікродермабразією, вам буде потрібно періодично повторювати введення ін'єкцій наповнювачів, так як ефект від них триває лише кілька місяців.
    • Для застосування ін'єкцій наповнювачів м'яких тканин в косметичних цілях можуть бути протипоказання.
  6. 6 Подумайте про хірургічної підтяжки обличчя. Якщо шкіра вашої шиї дуже сильно обвисла, то виходом для вас може стати хірургічна підтяжка. Це крайній захід, тому вдаватися до неї слід тільки в тому випадку, якщо всі інші методи вам не допомогли і вам абсолютно необхідно підтягнути шкіру.
    • Як і при будь-якій іншій операції косметичної хірургії, ви повинні повністю усвідомити супутні ризики і звернутися тільки в перевірену клініку пластичної хірургії до досвідченого хірурга.
    • Хірургічна підтяжка шиї має на увазі видалення зайвої шкіри і жиру з наступною підтяжкою м'язів і сполучних тканин.
    • Відновлення після підтяжки шиї може зайняти тривалий в час. Синці та набряки від операції можуть зберігатися протягом декількох тижнів.
    • Ефект хірургічної підтяжки зберігається близько 5-10 років.
    • Знайте, що у вас можуть бути протипоказання до проведення даної операції.

додаткові статті

Какбистро позбутися від підшкірного прища Какізбавіться від прища без головки Каксделать шкіру блідою Какізбавіться від прищів всередині вуха Какізбавіться від темних пахв Какполучіть веснянки Какзагорать в похмурий день Какбистро прибрати почервоніння від прища Какпользоваться пемзою Каксделать фальшивий засос Какізбавіться від засмаги в домашніх умовах Какуменьшіть почервоніння після сонячного опіку Як було, якщо у вас вночі сверблять руки і ноги Какскрить порізи