Як пофарбувати світле волосся в темний колір

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 15 Січень 2021
Дата Оновлення: 29 Червень 2024
Anonim
Как перейти из темного в светлый?
Відеоролик: Как перейти из темного в светлый?

Зміст

Пофарбувати волосся в темний колір легко, оскільки їх не потрібно буде попередньо знебарвлювати. При фарбуванні можна досягти самих різних відтінків, від природного до синьо-чорного. Домогтися потрібного кольору може бути непросто, але якщо все зробити правильно, колір вийде саме таким, як вам потрібно.

кроки

Метод 1 з 4: Як вибрати і підготувати фарбу

  1. 1 Виберіть ненасичений чорний відтінок, якщо хочете домогтися природного кольору. Ненасичений чорний більше схожий на темно-каштановий, ніж на чорний, особливо на тлі чорного одягу. Проте ненасичений чорний - це все одно чорний, і цей відтінок виглядає максимально природно.
    • Найкраще починати саме з цього відтінку. Якщо ви захочете зробити волосся темніше, ви завжди зможете пофарбувати їх в темніший відтінок пізніше.
  2. 2 Спробуйте пофарбувати волосся в насичений чорний, якщо хочете домогтися готичного образу. Оскільки цей колір дуже темний, він може виглядати неприродно, особливо якщо у вас світла шкіра.Іноді у чорних фарб є легкий відтінок - синюватий або бордовий. Волосся, пофарбовані в такий колір, виглядають чорними під різними типами освітлення, проте на яскравому сонці вони можуть відливати синюватим або бордовим.
    • Якщо ви не знаєте, як колір буде виглядати на вас, сходіть в салон перук і приміряйте пару перук схожого кольору.
  3. 3 Виберіть фарбу і 3-відсотковий активатор фарбування (10 vol.), Якщо ви вважаєте за краще не використовувати готовий набір для фарбування. Якщо ви купили набір, там вже буде все необхідне: фарба, активатор, кондиціонер, рукавички та інше. Якщо немає, вам буде потрібно тюбик з фарбою і пляшечка 3-процентного активатора.
    • Купуйте рукавички, кисть для фарбування і неметаллическую миску.
  4. 4 Підготуйте фарбу відповідно до інструкції, якщо у вас набір. Більшість фарб продається разом з інструкцією із застосування, але якщо у вашій фарби інструкції немає, не переживайте - зазвичай все і так зрозуміло. Перелийте фарбу в велику пляшку з активатором. Закрийте кришку і струсіть її, щоб рідини ретельно перемішалися. Зріжте кінчик аплікатора на пляшці.
    • Якщо ваше волосся довше плечей, купите дві коробки з фарбою. Так ви зможете фарбувати все волосся рівномірно.
  5. 5 Якщо у вас набір, перемішайте фарбу і активатор в неметалевої мисці. Перелийте в миску то кількість активатора, яке дозволить повністю покрити ваші волосся. Додайте таку ж кількість фарби і ретельно перемішайте речовини неметалевої ложкою або пензлем для фарбування. Перемішайте доти, поки не досягнете рівномірного консистенції і кольору.
    • Вам буде потрібно близько 60 грамів активатора. Якщо у вас дуже довгі або густе волосся, використовуйте в два рази більше активатора.
    • Важливо перемішувати речовини в неметалевої (скляній або пластиковій) мисці. Метал може вступити в реакцію з фарбою і змінити колір.
  6. 6 Якщо у вас знебарвлені волосся, додайте в фарбу протеїновий філлер. Вам буде потрібно протеїновий філлер, оскільки при знебарвленні волосся позбавляються пігменту. Якщо спробувати пофарбувати волосся після знебарвлення, колір може вийти не таким, яким потрібно, або лягти нерівно. Іноді при фарбуванні з'являється зеленуватий відтінок.
    • Якщо ви не фарбували волосся раніше, не додавайте протеїновий філлер.
    • Уважно прочитайте інструкцію пляшечці, щоб з'ясувати, скільки філлера вам потрібно. Як правило, буває достатньо половини упаковки.
    • Протеїнові філери бувають безбарвними і тонуючими. Тонуючий філлер додасть волоссю легкий відтінок, який буде помітний на сонці.

Метод 2 з 4: Як наносити фарбу на волосся

  1. 1 Захистіть шкіру, одяг і робочу поверхню від плям. Одягніть стару майку, яку вам не шкода, і нанесіть трохи вазеліну на шкіру по лінії росту волосся. Одягніть латексні або нітрилові рукавички і закрийте робочу поверхню і підлогу газетами.
    • Краще надіти річ з довгими рукавами, щоб не забруднити руки.
    • Якщо не хочете забруднитися, надіньте на плечі пластикову накидку. Можна використовувати старий рушник.
  2. 2 Розділіть волосся на 4 частини, якщо волосся довге або густе. Розділіть волосся горизонтально за рівнем вух, як якщо б ви хотіли зібрати верхню частину в хвіст. Розділіть верхню частину навпіл, скрутіть кожну з частин і закріпіть гумками або затискачами. Потім розділіть нижню частину навпіл і опустіть волосся на плечі.
    • Якщо у вас волосся середньої довжини, можна просто розділити волосся навпіл. Закріпіть верхню частину шпилькою або гумкою.
    • Якщо у вас коротке волосся, вам можна не ділити волосся на частини.
  3. 3 Нанесіть фарбу на пасма шириною 2-5 сантиметрів, починаючи від коренів. Почніть фарбування з нижніх пасом. Візьміть пасмо шириною 2-5 сантиметрів, наберіть фарбу на кисть і перенесіть її на волосся, починаючи з коренів. Розподіліть фарбу від коренів до кінчиків. Ретельно покрийте фарбою всю пасмо.
    • Якщо фарба продавалася разом з пляшкою-аплікатором, видавіть фарбу на корені і розподіліть її по волоссю пальцями. Нанесіть фарбу на пасмо і акуратно втирайте її. Працюйте в рукавичках, щоб не забруднити шкіру рук.
  4. 4 Нанесіть фарбу на інші волосся пасмами по 2-5 сантиметрів. Коли закінчите з першої нижньою частиною, переходите до другої нижньої. Потім розпустіть верхні секції і пофарбуйте їх таким же способом одна за одною.
    • Ретельно фарбуйте проділ і коріння по лінії росту волосся.
    • Можна розпустити пасма і почати наносити фарбу від чола до потилиці.
  5. 5 Одягніть пластикову шапочку і потримайте фарбу на волоссі не менше 20 хвилин. Шапочка не дасть вам забруднити фарбою все навколо. Крім того, вона буде затримувати тепло, яке посилює дію фарби. Тривалість фарбування залежить від виробника фарби, тому уважно прочитайте інструкцію. Зазвичай потрібно чекати 20 хвилин, але іноді час фарбування може доходити до 45 хвилин.
    • Якщо у вас дуже довге волосся, спочатку зробіть низьку гульку і закріпіть її затискачем для волосся.

Метод 3 з 4: Завершення фарбування

  1. 1 Змийте фарбу прохолодною водою. Нахиліться над раковиною і змийте фарбу. Можна роздягнутися і змити фарбу в душі. Змивайте воду прохолодною водою до тих пір, поки вода не стане прозорою.
    • Не використовуйте шампунь, навіть якщо він підходить для фарбованого волосся.
    • Вода не повинна бути крижаний. Вона може бути настільки холодною, наскільки ви можете витримати.
  2. 2 Нанесіть кондиціонер і змийте його прохолодною водою. Використовуйте кондиціонер для фарбованого волосся або бессульфатний кондиціонер. Нанесіть засіб на волосся, потримайте 2-3 хвилини і змийте прохолодною водою.
    • Багато набори для фарбування волосся містять кондиціонер. Якщо у вашому наборі немає кондиціонера, вам підійде будь-який кондиціонер для фарбованого волосся.
    • Використовувати кондиціонер вкрай важливо, оскільки він пом'якшить волосся і зробить їх гладкими після агресивного процесу фарбування.
  3. 3 Висушіть волосся природним шляхом. Фарбування агресивно впливає на волосся, тому після фарбування слід звертатися з волоссям дуже дбайливо. Сушка природним шляхом не шкодить волоссю. Якщо волосся необхідно висушити феном, налаштуйте його на мінімальну температуру і попередньо нанесіть на волосся термозахисної засіб.
  4. 4 Чи не мийте голову 72 години. Це дуже важливо, оскільки цей час потрібно на те, щоб кутикули волосся закрилися, а фарба закріпилася на волоссі. Коли 72 години пройдуть, помийте голову шампунем для фарбованого волосся і використовуйте відповідний кондиціонер.

Метод 4 з 4: Як доглядати за кольором

  1. 1 Мийте голову не частіше 2-3 разів на тиждень. Чим частіше ви будете мити голову, тим швидше буде вимиватися колір. Намагайтеся робити це не частіше 2-3 разів на тиждень.
    • Якщо волосся виглядає жирними, скористайтеся сухим шампунем. Підберіть шампунь для пофарбованих темного волосся, інакше засіб буде видно.
  2. 2 Мийте голову прохолодною водою. Через гарячої води колір буде вимиватися швидше, і оскільки до фарбування волосся були світлими, це буде дуже помітно. Але це не означає, що мити голову слід тільки крижаною водою. Вибирайте комфортну для себе температуру. Вода може бути від прохолодної до ледь теплою.
  3. 3 Використовуйте шампунь і кондиціонер для фарбованого волосся. Якщо у вас немає можливості використовувати такі засоби, підійдуть будь-які засоби без сульфатів. Якщо засіб не містить сульфатів, про це зазвичай пишуть на лицьовій стороні упаковки, але варто в будь-якому випадку прочитати склад.
    • Сульфати - це агресивні миючі речовини, які не тільки висушують волосся, але і прискорюють вимивання фарби.
    • Не використовуйте шампуні для глибокого очищення і для додання обсягу. Такі шампуні розкривають кутикули волосся, через що фарба вимивається швидше.
    • Використовуйте кондиціонер для посилення кольору. Можна купити спеціальний кондиціонер в салоні або додати трохи фарби в білий кондиціонер.
  4. 4 Намагайтеся рідше робити гарячу укладку і використовуйте термозахисні кошти, якщо ви не можете від неї відмовитися. Гаряче укладання - це укладання за допомогою фена, прасування або плойки. Висока температура травмує волосся, особливо якщо укладати їх таким способом кожен день. Намагайтеся сушити волосся і укладати волосся природним шляхом якомога частіше. Якщо вам потрібно укласти волосся феном, праскою або плойкою, спочатку нанесіть на них термозахисної засіб.
    • Використовувати праску або плойку можна тільки на повністю сухому волоссі.
    • Спробуйте завивати і випрямляти волосся способами, що не вимагають використання високої температури.
  5. 5 Захищайте волосся від сонця, щоб зберегти колір. Найпростіше закривати волосся від сонця за допомогою капелюхи, шарфа або капюшона. Якщо ці аксесуари вам не подобаються, наносите на волосся засіб для захисту від ультрафіолетового випромінювання. Такий засіб діє точно так же, як і сонцезахисний засіб для шкіри. Купити його можна в магазинах косметики і в салонах краси.
    • Уникайте контакту волосся з хлорованою водою і водою з басейну. Якщо буде потрібно, надягайте шапочку для плавання.
  6. 6 Підфарбовуйте коріння кожні 3-4 тижні. Якщо фарбувати темне волосся в світлий, що відростають коріння не виглядають погано або неприродно. У деяких випадках цей ефект навіть схожий на омбре. Але якщо ви фарбуєте світле волосся в темний, що відростають коріння будуть виглядати неприродно.
    • Якщо колір почав бліднути, використовуйте засіб для додання волоссю блиску. Це дозволить освіжити колір, не вдаючись до повторного фарбування.
    • Можна також підфарбовувати коріння чорними тінями для очей або спеціальним засобом для маскування коренів.

Поради

  • Будьте готові змінити відтінки своєї декоративної косметики. Кольори, які йшли світлого волосся, можуть не піти темним.
  • Якщо фарба потрапила на шкіру, змийте її засобом для зняття макіяжу на спиртовій основі. Якщо у вас є спирт, використовуйте його.
  • Підфарбовуйте брови косметикою або запишіться в салон. Так колір брів буде відповідати кольору волосся.
  • Якщо у вас світлі вії, спробуйте фарбувати їх тушшю, щоб вони здавалися темніше.
  • Спробуйте використовувати фарбу з перекисом. Така фарба буде стійкою.

попередження

  • Змінити темний колір на світлий в домашніх умовах практично неможливо. Будьте готові заплатити великі гроші за виведення темного пігменту в салоні.
  • Чи не фарбуйте брови фарбою для волосся вдома, оскільки це небезпечно для здоров'я очей.

Що вам знадобиться

  • Темна фарба (в наборі або фарба і 3-відсотковий активатор (10 vol.))
  • Пластикові рукавички для фарбування
  • Старий одяг
  • вазелін
  • Кисть для фарбування (якщо її немає в наборі)
  • Неметалева миска (якщо її немає в наборі)
  • Шампунь і кондиціонер для фарбованого волосся
  • Протеїновий філлер (при фарбуванні знебарвленого волосся)