Як поливати бамбук

Автор: Janice Evans
Дата Створення: 23 Липня 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как вырастить бамбук счастья у себя дома 🍀 Драцена Сандера домашние растения
Відеоролик: Как вырастить бамбук счастья у себя дома 🍀 Драцена Сандера домашние растения

Зміст

1 Обприскуйте бамбук раз в два дні. Візьміть пляшку з розпилювачем і наповніть дистильованої або дощовою водою. Обприскуйте бамбук з пляшки раз в два дні. Регулярне обприскування допоможе уникнути пересихання грунту або, навпаки, надмірного зволоження.
  • Дистильована і дощова вода найкраще підходять для поливу і обприскування бамбука - це рослина має підвищену чутливість до солей і хімічних речовин, які містяться у водопровідній воді.
  • 2 Перевіряйте рівень вологості ґрунту. Кожні 3-4 дні перевіряйте вологість грунту пальцем: для цього застроміть палець в грунт на глибину першої фаланги. Пообертайте пальцем туди-сюди, щоб перевірити, чи відчувається грунт вологою або сухою. Якщо ґрунт сухий, полийте її або зволожите з пульверизатора.
  • 3 Поливайте бамбук один раз в тиждень. Один раз в 7-10 днів наливайте в горщик з рослиною невелику кількість води. Зачекайте протягом хвилини, щоб вода повністю вбралася в грунт, і знову перевірте вологість пальцем. Потроху додавайте воду в горщик, поки грунт не стане досить вологою.
    • Бамбук чутливий до рівня води, причому перезволоження також небажано для цієї рослини. Якщо ви налили в горщик занадто багато води і вона стоїть над поверхнею грунту, видаліть зайву воду.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Maggie Moran


    Спеціаліст по дому і саду Меггі Моран - професійна садівниця з Пенсільванії.

    Maggie Moran
    Спеціаліст по дому і саду

    Молоді рослини бамбука слід поливати частіше, ніж дорослі. Влітку їх слід поливати двічі на тиждень, а в жарку погоду - навіть частіше.

  • 4 Перевірте, що субстрат в горщику достатньо дренирован. Якщо щось перешкоджають вільному проходженню води через субстрат, усуньте цю перешкоду. Переконайтеся, що мульча, камінчики та інші матеріали, які ви насипали поверх грунту, лежать досить вільно і пропускають воду.
    • Якщо ви вирощуєте бамбук у відкритому грунті, перевірте, що дренажний матеріал щільно покриває поверхню грунту. При необхідності додайте ще дренажного матеріалу, щоб усунути отвори і ділянки з недостатнім покриттям.
    • Невеликі камінчики, галька і схожі матеріали допоможуть забезпечити дренування і будуть підтримувати стебла бамбука в вертикальному положенні.
  • 5 Варіюйте кількість води для поливу в залежності від вашого місця проживання та пори року. Якщо ви живете в жаркому кліматі, поливайте бамбук 3-5 разів на тиждень. Така ж інтенсивність поливу рекомендується і в спекотні літні дні. У регіонах з більш прохолодним кліматом і взимку бамбук досить поливати один раз в 7-10 днів. При цьому не забувайте регулярно перевіряти вологість грунту пальцем і при необхідності регулювати режим поливу.
  • 6 Підтримуйте вологість грунту за допомогою мульчі. Розподіліть мульчу по поверхні грунту так, щоб товщина її шару становила 5-7 сантиметрів. Шар мульчі допоможе підтримувати постійний рівень вологості грунту протягом року і забезпечить необхідні дренажні властивості субстрату.
  • Частина 2 з 2: Вирощують бамбук у воді

    1. 1 Слідкуйте, щоб коріння бамбука були повністю занурені в воду. Перевіряйте рослина кожен день. Як субстрат для коренів можна використовувати гравій, гальку або декоративні скляні кульки; головне - стежите, щоб коренева система і нижня частина стебла були завжди занурені в воду.
    2. 2 Додавайте воду, щоб підтримувати постійний рівень води в посудині. Якщо ви бачите, що частина кореневої системи знаходиться на повітрі, підливайте в посудину з рослиною воду до тих пір, поки вона не покриє коріння цілком. Додавайте воду кожні 7-10 днів - це допоможе забезпечити стабільний рівень води.
      • Якщо ви живете в жаркому кліматі або стоїть спекотна льотна погода, доливати воду в посудину потрібно частіше.
      • Можна використовувати водопровідну, дистильовану або дощову воду. Якщо ви хочете поливати бамбук водопровідною водою, заздалегідь налийте її в ємність і залиште на ніч - за цей час з води випаруються сполуки хлору, які потенційно небезпечні для бамбука.
    3. 3 Повністю міняйте воду в посудині з бамбуком один раз в два тижні. Раз на два тижні виливайте з посудини всю воду і виймайте матеріал, який можна використовувати в якості субстрату.Ретельно промийте посудину і субстрат чистою фільтрованої або бутильованої водою. Після цього поверніть рослина і субстрат в посудину і заповніть його чистою дощовою, фільтрованої або дистильованою водою.