Як покласти край токсичною дружбу

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 16 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як покласти край токсичною дружбу - Суспільство
Як покласти край токсичною дружбу - Суспільство

Зміст

Недоброзичливі люди завжди виснажують всіх навколо. Якщо при спілкуванні з кимось ви завжди повинні бути обережними, найкраще буде закінчити такого роду відносини. Чітко і ясно покладіть край стосункам. Обов'язково дайте людині зрозуміти, що вам більше не цікаво перебувати в його компанії. Після цього максимально обмежте будь-який контакт з ним. Недоброзичливці завжди знайдуть спосіб знову втягнути вас в своє життя, тому тримайтеся від них подалі. Дайте собі час, щоб звикнути до прийнятого рішення. Обривати відносини завжди нелегко, так що не будьте до себе занадто суворі після такого розриву.

кроки

Частина 1 з 3: Розставте всі крапки над "і"

  1. 1 Змиріться з правдою про сформовані відносинах. Щоб позбутися від токсичної дружби, насамперед потрібно визнати, які у вас відносини насправді. Навіть якщо ви все ж зважилися кинути такого друга, можливо, ви чіпляєтеся за певні ідеї про вашу дружбу. Будьте чесні з самим собою щодо того, що дані відносини тільки шкодять і ніяким чином не йдуть вам на користь. Це не тільки допоможе вам позбавитися від псевдо-друга, але і навчить в майбутньому ставити планку в стосунках вище.
    • Подумайте про те, що ви отримуєте (якщо отримуєте) від цих відносин. Швидше за все, вам більше не цікаво і не весело з людиною. Найімовірніше, він вас виснажує, і після проведеного з ним часу ви відчуваєте себе повністю вичавленим.
    • Змиріться з фактом, що ви не зможете змінити людину. Недоброзичливці часто відчувають, коли хтось хоче від них позбутися, і зроблять все можливе, щоб утримати вас. Нагадайте собі, що така людина не зміниться, як би він не клявся в зворотному. Це утримає вас від продовження небажаних відносин.
    • Змішані почуття цілком нормальні і очікувані, але це зовсім не означає, що вам слід продовжувати таку дружбу і спілкування. Наприклад, ви можете щиро захоплюватися і любити одного, у нього можуть бути чудові риси характеру, але це не означає, що дружба не може бути токсичною. Цілком можна любити одного, але все ж бажати рухатися вперед.
  2. 2 Придумайте мова і продумайте. Розрив будь-яких відносин є досить-таки складним, а розрив токсичною дружби може виявитися ще жорсткіше. Ваш друг може почати заперечувати всі злодіяння і спробувати все владнати. Тому якщо ви складете мова і як слід отрепетіруете її, це допоможе вам залишатися спокійним і підготовленим до такої ситуації.
    • Спочатку запишіть всі свої думки, після чого перегляньте все, що написали.Постарайтеся відібрати найважливіші думки і складіть кілька чітких пропозицій, в яких пояснюєте причину розриву відносин.
    • Відрепетируйте мова кілька разів. Можете попрактикуватися перед дзеркалом або просто повторити слова про себе. Щоб не читати записану мова при конфронтації з одним, постарайтеся більш-менш завчити слова, щоб якомога краще порозумітися.
  3. 3 Будьте максимально прямолінійні. При розриві недоброзичливих відносин вам потрібно бути гранично ясним і виражатися чітко. Токсичні друзі можуть бути дуже приставучими, часто вони люблять все контролювати і так легко від них не відбутися. Будьте гранично ясним, це допоможе вам раз і назавжди розірвати небажані відносини.
    • Не потрібно бути грубим. Навіть якщо людина вас сильно образив, непотрібна агресія може погіршити ситуацію до бійки. Постарайтеся порозумітися чітко, але без образ.
    • Максимально рішуче викладіть свої почуття і, отже, свої очікування. Наприклад, "Я відчуваю, що нічого не отримую від цих відносин. Я дійсно дбаю і переживаю за тебе, але мені стає все складніше підтримувати ці відносини. Думаю, буде краще, якщо кожен з нас піде своїм шляхом ".
  4. 4 Чітко визначте свої кордони. Вирішіть, в якому напрямку ви хочете рухатися з даного моменту. Заздалегідь складіть список особистих кордонів і ясно донесіть їх суть свого друга. Якщо ви, наприклад, не бажаєте підтримувати спілкування в майбутньому, чітко про це заявите. Ніколи не вибачайтеся за те, що встановили такі кордону. Вони є важливим фактором для здорового розвитку відносин.
    • Як можна точніше викладіть свої кордони. Наприклад: "Хочу тобі повідомити, що на деякий час я хочу зробити перерву в наших відносинах. Мені потрібен час і особистий простір, щоб все обдумати. Мені буде краще, якщо ти утримаєшся від будь-яких повідомлень або дзвінків в майбутньому ".
    • Якщо вам потрібно повідомити про свої умови і межах іншим, то так і зробіть. Якщо ви не бажаєте бачитися з певною людиною на групових зустрічах, у великій компанії, то скажіть про це іншим. Наприклад: "Як ви знаєте, я розриваю дружбу з Діаною. Я зрозумію, якщо ви хочете з нею спілкуватися, але попередьте мене заздалегідь, якщо вона буде на груповій зустрічі або заході. Деякий час я не хочу з нею перетинатися, тому що мені потрібно особистий простір ".

Частина 2 з 3: Обмежте спілкування

  1. 1 Дайте людині чітко зрозуміти, що не бажаєте його знову бачити. Недоброзичливці можуть спробувати все залагодити і зрозуміти ваші потреби в будь-який ситуації, що склалася. Такі люди можуть скористатися вашою чуйністю і довірливістю і спробувати знову відновити спілкування після розриву. Чітко і ясно поясніть людині, що не бажаєте бачитися в майбутньому і, починаючи з даного моменту, не збираєтеся підтримувати яке б то не було спілкування.
    • У даній ситуації цілком нормально бути прямолінійним. Але все-таки не будьте агресивні, проявіть рішучість. Можна сказати щось на кшталт: "Я більше не хочу тебе бачити, тому, будь ласка, не намагайся зв'язатися зі мною".
    • Псевдо-друзі можуть не захотіти відпускати вас і спробувати будь-яким способом утримати вас в своїх мережах. Щоб чітко показати, що ви не жартували, говорячи про припинення спілкування з цією людиною, ігноруйте повідомлення, дзвінки та електронні листи від нього. Можливо, вам навіть доведеться внести номер людини в чорний список.
  2. 2 Позбавтеся від недоброзичливця навіть в соціальних мережах. Немає сенсу продовжувати спілкування в мережі, якщо ви викреслили цю людину зі свого життя. Видаліть, відпишіться або поставте цю людину в чорний список в усіх можливих соціальних мережах. Це допоможе вам краще впоратися зі своїми емоціями, так як ви не будете постійно стикатися з новинами з життя цієї людини.
    • Не у кожного особистий аккаунт закритий від публічного перегляду.Якщо у вашого друга профіль на Facebook або Twitter доступний для перегляду всім, то краще все ж утриматися від постійного перегляду його сторінки, особливо після розриву дружби. Це лише викличе негативні емоції, в результаті чого ви будете погано себе почувати.
  3. 3 Нагородите себе в разі успішного обмеження спілкування. Іноді може бути дуже важко закінчувати стосунки, навіть погані. Псевдо-друг міг закласти у вашій підсвідомості маячні ідеї, що, наприклад, тільки він завжди може вас зрозуміти. Тому найкраще буде придумати для себе свого роду мотивацію, на зразок приємних дрібниць, в якості нагороди за обмеження спілкування.
    • Поставте перед собою цілі і винагородити себе за їх досягнення. Наприклад, якщо ви цілий тиждень ігнорували повідомлення від небажаного одного, пройдіться по магазинах. А якщо ви цілий місяць не перевіряєте його сторінку в Twitter, повечеряйте в якомусь дорогому ресторані.
  4. 4 Знайдіть способи заповнити порожнечу. Ви точно не захочете повернути назад токсичні відносини після стількох старань покласти їм кінець. Однак вони можуть забрати у вас купу часу і енергії. Ви відчуєте відсутність людини в своєму житті, і деякий час будете відчувати себе самотнім або розгубленим. Для того щоб заповнити цю порожнечу, намагайтеся завжди бути зайнятим.
    • Знайдіть собі нове хобі, щоб відволіктися. Можете, наприклад, спробувати в'язання, шиття, випічку або будь-яке інше цікавить вас заняття.
    • Постарайтеся знайти нових друзів. Створення нових, більш позитивних відносин допоможе відчути себе щасливіше і впевненіше, з огляду на розрив псевдо-дружби. Приєднуйтеся до клубу, займіться волонтерством або ж підіть на якусь вечірку і зав'яжіть з кимось невимушену бесіду.

Частина 3 з 3: Працюйте над емоціями

  1. 1 Прийміть неприємні почуття. Деякий час після розриву відносин ви будете почувати себе не так, як завжди, ніби ви - не ви. Необхідно визнати і відчути свої емоції, навіть якщо вони негативні. Замість того щоб відштовхувати неприємні почуття, змиріться з ними і прийміть їх.
    • Пам'ятайте, що відносини за своєю природою - штука складна. Ніхто не застрахований від почуття дискомфорту після розриву емоційного зв'язку. Не намагайтеся відразу виправити негативні почуття, так як це лише зашкодить вам впоратися з проблемами.
    • Нагадайте собі, що відносини - це, перш за все, ваш особистісний ріст. Навіть якщо в даний момент ви відчуваєте себе погано, ви зробили зусилля для більш здорового вибору відносин в майбутньому. Навіть якщо на даному етапі все дуже складно, це в кінцевому підсумку принесе вам користь.
  2. 2 Оточіть себе позитивними людьми. Як тільки ви позбудетеся від псевдо-друга, оточіть себе людьми, які будуть нагадувати вам про все хороше і позитивне, що дають щирі відносини. Виберіть собі здоровий, позитивний образ поведінки, щоб допомогти собі впоратися з почуттями і рухатися далі.
    • Зв'яжіться з позитивними друзями, які завжди готові вас підтримати. Зберіться і проведіть час разом.
    • Відкрийтеся їм з приводу своєї ситуації. Розкажіть про те, що недавно закінчили дружні відносини і потребуєте додаткової підтримки.
  3. 3 Визначте свою роль в токсичною дружбу. Багато людей з досвідом отруйних відносин мають тенденцію знову їх заводити. Перегляньте історію своїх відносин з друзями, коханою людиною і сім'єю. Можливо, ви постійно граєте певну роль у відносинах, яка виявляється для вас негативної. Усвідомлення подібних шаблонів поведінки допоможе вам позбавитися від них раз і назавжди.
    • Хоча ви не несете відповідальності за чиєсь погану поведінку, ви можете бути уразливі для своїх недоброзичливців з певних причин. Можливо, найчастіше ви пасивні в стосунках і вам некомфортно прямо заявляти про свої потреби.Можливо, ще в юному віці вами емоційно скористалися батьки або кохана людина, і ви за своєю природою любите догоджати іншим.
    • Розуміння самої причини, чому у вас взагалі з'являються негативні відносини, буде важливим фактором в процесі позбавлення від цієї моделі розвитку подій. Якщо ж у вас було безліч випадків таких відносин, то краще за все звернутися до фахівця, щоб впоратися з цією проблемою.
  4. 4 Дайте собі час. Не чекайте, що будете відчувати себе краще вже через день. Зцілення вимагає часу. Дайте собі час посумувати. Цілком природно сумувати кілька місяців після розриву дружби. Пам'ятайте, що це тимчасово, і що в кінцевому підсумку ви будете почувати себе набагато краще.

попередження

  • Якщо ви відчуваєте себе пригніченим через всього, що сталося, не бійтеся звернутися за допомогою до психолога.